Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
skarb15 wrote:Aniu : uff razem zawsze raźniej ja jeszcze biorę Ta luteine ale po 34 tc lekarz już chyba będzie kazał mi odstawić całkiem
A o ile się nie myle Ty już miałas odstawione, coś się działo jak mnie nie było?
Cholera boli mnie ten brzuch nie jakoś mocno ale taki napięty jest jak tylko próbuje coś zrobićmaz zabronił mi robienia czegokolwiek a tyle rzeczy chciałabym uporządkować jeszcze przed porodem...
-
Dziwne ze mi sie spac nie chce biorac pod uwage ze spalam 3h.. A moze to przez nerwa na mezulka... Tak zaszalal wczoraj ze dzis wrak z niego i ma "mdlosci ciazowe" hehe dobrze mu tak...!!!
Za do wielki glod mnie nie opuszcza od rana.
Skarb Buffy niech Ginger wam powie czy na hemo pomogla cebula,taki domowy to sposob ale warto wyprobowac jesli pomaga!
Molcia to gorszy dzien napewno, do porodu moga zdazyc sie zwatpienia itd... Ale po instynkt powinien sie wlaczyc moze tez nie od razu..ale napewno sie pojawi. Porozmawiaj z mezem-bedzie lepiej!
Ja za to bardziej sobie uswiadamiam ze co jak co ale odpowiedzialnosc bedzie juz do konca zycia za dziecko i mam takie wrazenie ze wieksze oo stronie matki. Do tego coraz bardziej sobie uswiadamiam ze mimo ze mam meza to chyba bedzie wiele syt. Ze bede zdana sama na sibie bo on np. W korku stoi - to mnie przeraza!!!
Zorro a zapytam siejaki masz wozek?
skarb15 lubi tę wiadomość
-
Micia : kurczę, szkoda że się nie pozalilam wcześniej, bym tego gowna nie kupiła. Po niej tak jak bym wcale nie smarowala, chyba faktycznie cholera za słaba. Zrobię jak Ty i wypłacze się na ramieniu lekarza
Mała : kochana jak tylko brzuszek się spina to uciekaj do łóżka, bo tak jak by to nazwać może i głupio ale macica Cię alarmuje jeszcze czas do rodzenia najważniejsze by maleństwo siedziało tam jak najdłużej. A resztę rzeczy ogarniesz jak skończysz 9 miesiąc wtedy już pewniej a zaloze się ze Tobie już nie wiele zostało i nie masz się o co martwić . Trzymam mocno kciuki :*Mala_Czarna_89, Micia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJej musialam ubrac dzis rajstopy...pierwsza para za mala cisnely mnke ,druga potargana trzecie ok a po tym wszystkim ledwo dyszalam ! Jej ...
Ja nie moge smarowac brzucha na rozstepy bo masc i plyn na mojego grzyba dzialaja wysuszajaco no ale z jesli mam wybierac grzyb czu rozstepy wole rozstepy. A i juz i tak moja grzybnia przyschla i prawie nie widac ze bylo cos na brzuchu.
Maly czlowieczek od rana aktywny jak nigdy chyba on tez miewa lepsze i gorsze dni
Czy ktoras kupowala otulacz??? -
MadaLena30 wrote:Dziwne ze mi sie spac nie chce biorac pod uwage ze spalam 3h.. A moze to przez nerwa na mezulka... Tak zaszalal wczoraj ze dzis wrak z niego i ma "mdlosci ciazowe" hehe dobrze mu tak...!!!
Za do wielki glod mnie nie opuszcza od rana.
Skarb Buffy niech Ginger wam powie czy na hemo pomogla cebula,taki domowy to sposob ale warto wyprobowac jesli pomaga!
Molcia to gorszy dzien napewno, do porodu moga zdazyc sie zwatpienia itd... Ale po instynkt powinien sie wlaczyc moze tez nie od razu..ale napewno sie pojawi. Porozmawiaj z mezem-bedzie lepiej!
Ja za to bardziej sobie uswiadamiam ze co jak co ale odpowiedzialnosc bedzie juz do konca zycia za dziecko i mam takie wrazenie ze wieksze oo stronie matki. Do tego coraz bardziej sobie uswiadamiam ze mimo ze mam meza to chyba bedzie wiele syt. Ze bede zdana sama na sibie bo on np. W korku stoi - to mnie przeraza!!!
Zorro a zapytam siejaki masz wozek?
Co do mezulka to mój pewnie dziś zaszaleje tak czuje bo jego szef mówił żeby na mecz przyjechał bo on będzie i chce porozmawiać z nim w kwestii roboty.. A wiem jak to na tych meczach jest bo sama byłam wiernym kibicem. Uprzedzilm go i wypuścilam w stanie idealnym zobaczę w jakim wróci.
Ale Cii bo ja jak coś kracze zazwyczaj się sprawdza, normalnie jak czarownica
Kochana cebula a w jakiej postaci? w sensie czy trzeba z nią cos robić.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 14:52
-
MadaLena30 wrote:Ja za to bardziej sobie uswiadamiam ze co jak co ale odpowiedzialnosc bedzie juz do konca zycia za dziecko i mam takie wrazenie ze wieksze oo stronie matki. Do tego coraz bardziej sobie uswiadamiam ze mimo ze mam meza to chyba bedzie wiele syt. Ze bede zdana sama na sibie bo on np. W korku stoi - to mnie przeraza
Skarb jest to jakiś pomysł by zostawić wszystko na 9 miesiąc o tym nie pomyslalamchciałam wszystkie szafki wyszorować a boje się żeby maleństwu tym nie zaszkodzić.
Miałam dobre przeczucie by prac i prasować pod koniec sierpniaskarb15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała : A jednak moje pomysły czasami się przydają
Kochana zrób tak jak mówiłam szafki nie uciekną, a dla maleństwa każdy dzień w brzuszku ważny a widzisz co się dzieje na dodatek. Ty już prawie przy końcu przygotowań aż zazdroszczę , bo mojemu upartemu mężowi nie przetłumaczysz
Galaretka : mi palce drętwieja ale to już od początków ciąży. -
Mala mam nadzieje ze masz racje i tak bedzie
Bo teraz bywa roznie przez to ze m ciagle zmeczony, a u niego w domu to mama mila glowne zdanie i podejmowala decyzje. Widze ze czasami wymaga tego samego odemnie...
Skarb cebule blendujesz i tyle... Ktos tu kiedys o tym pisal i mi wpadlo w oko bo polecilam to komus i pomoglo
Ja wiem ze faceci musza sie raz na jakis czas zresetowac a do tego meczyk to juz wogole inna bajka...
Galaretka ja jeszcze nie kupilam ale mam zamiar kupic otulacz.
Mhh co by tu jeszcze zjesc...skarb15 lubi tę wiadomość
-
skarb15 wrote:kochana ja mam bardzoo duzo to normalne nie masz co się bac
ja raz tu panikowalam przy tych upalach bo miałam tego tyle że myślalam że to wody
No a ja mam właśnie b.malo. tylko przy załatwianiu się coś leci...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Molcia wrote:A ja mam dzisiaj zły dzień nie chce mi się już być w tej ciąży, dość mam tego samopoczucia i huśtawki nastroju i w nie wiem jakoś mnie ta ciąża w ogóle nie cieszy, może ze mnie zła kobieta ale ja jakoś sobie siebie na razie w roli matki nie wyobrażam nie wiem jak ja sobie z takim maluchem sama poradzę
Molcia jak ja Cię rozumiem...ja leżę i jest mi tak źle ze sobą. Czuję się kiepską matką bo mam dość ciąży a przez problemy z nią nie mogę się do końca zająć drugim dzieckiem. Beznadziejną kobietą i żoną...wyglądam jak wrak, w lustro nie mogę spojrzeć. Ciężko mi nawet myć głowę a co dopiero suszyć i układać...każde wyjście z domu powoduje straszne skurcze więc czuję się jak więzień...generalnie jak poplacze i wyleje żale to mi trochę lepiej więc kochana nie krepuj się...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Dziś niespodzianka, znajoma przywiozła dwa worki ubranek dla malutkiej. Przeglądałam i połowa super. Pranie pierwsze poszło
Dziś Nati kupiła pajaca dla malutkiej, oczywiście różowy i dumnie pobiegła pokazać tatusiowi.skarb15, Ginger84, haen, Zorro, Micia, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Tylko ta cebulę trzeba jeszcze ugotować i dopiero zblendowac i ta papkę nakładasz na chore miejsce. Nie wiem czy pomogła mi cebula czy maść proctohemolan ale pomogło. Teraz mam w razie draki kupiony posterisan czuje ze po porodzie będzie masakra:(
Ja też się ciesze ze większość rzeczy mam już gotowych dla maluszka bo coraz ciężej. I teraz już wiem że tak jak ciężko przechodzę całą ciążę to chyba ten ostatni miesiąc to już w ogóle będzie katorga dla mojego organizmu:(skarb15 lubi tę wiadomość
-
Micia: ha ha tylko najgorsze że mąż wyszedł 2 godz temu zanim zajedzie tam bo to na wyjeździe to wogóle minie
Korci mnie by zadzwonić ale nie będę tak zdesperowana to się powstrzymam. Jak mi podpadnie to wtedy juz nie bede taka miła i wyrozumiala o!
Ciekawe kiedy my będziemy mogły się tak odprężyć coś czuje że nie prędko
hmm to może wypróbuję no bo do wizyty to ocipieje z tym a wiadomo domowe sposoby skuteczniejsze moga być
mnie ostatnio wzięło na kanapki z ogórkiem kiszonym aż sobie zrobię
Cebulka ; hmm kochana nie masz co się martwić najwidoczniej Cię ta nie miła dolegliwość nie spotkala , aż zazdroszczę bo moje wkładki całe mokre -
Hmm to dziś to trzeba będzie zrobić bo im szybciej tym lepiej, a przez ile dni tak az ustąpia objawy?
-
Ginger84 wrote:Pytanie do dziewczyn które mają skurcze: czy te wasze są bolesne i czy przybierają na sile?bo moje kurcze są coraz bardziej bolesne aż się boję pomyśleć co będzie przed samym porodem.
Co do tych skurczów to u mnie tez są bardziej bolesniejsze niz były przedtem. -
Ginger ale nagroda jaka czeka na Ciebie na końcu tej katorgi wynagrodzi wszystkie bóle. Zobacz na Patryka. Bardzo się bałaś,a dziś już zaczyna jeść normalnie. To taki balsam na Twoją duszę.
Nati chce wszystko różowe dla Ali. Z kupionych rzeczy mamy 10 body,dwupak półśpiochów,niedrapki ,pajac i sliniak.Ginger84 lubi tę wiadomość