Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cebulka wrote:Skarb jak nie leżę to mam skurcze i klucie w szyjce...siedzieć nawet za bardzo nie mogę bo mam zaraz brzuch jak kamień...
-
U mnie w pracy jest jedna osoba odpowiedzialna za ubezpieczenia i to do niej sklada się wszystkie wnioski i ona załatwia odszkodowania
Ja jestem ubezpieczona w pzu i u mnie w warunkach jest napisane,ze wypłacają od 4dnia pobytu w szpitalu. Ja bylam wlasnie 4,wiec się łapię.Synuś
-
Wlasnie mi przypomnialyscie o ubezpieczeniu grupowym z pracy
chyba jest ono w PZU,ale nie znam nr polisy i nie dostalam nic kazdr za to pobieraja mi jakas marna kase za to z konta plus doplaca firma. Wiem ze za urodzenie jest 2 tys. - musze jutro dowiedziec sie wiecej.
W kadrach mam Pania ktorej nigdy sie nic nie chce - Ginger mowisz ze jak zadzownie do Pzu to powinni mi udzielic inf.
Dziewczyny moje przeziebienie nie mija, dalej czuje sie fatalnie, dzis doszedl lekki bol w klatce piersiowej - nie mam juz pomyslow co robic.
Do tego boli mnie podbrzusze- tak jakby jajniki przed okresem. Malutka dzis zdecydowanie mniej aktywna.
Eh co robic? -
izulkaa wrote:Skarb kupienie ciuszków czy innych rzeczy nie spowoduje porodu
A miec podstawowe rzeczy musisz miec tak czy siak.chocby sie wczesniej urodziła to jest duzi wieksza niż wczesniejsza córcia wiec nie ma co porównywać
Ja to wiem kochana tu chodzi o mojego męża jak do niego dotrzeć.
A tak wgl jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:20
-
Musze sie miec na bacznosci z przeziebieniem itd. Bez ciazy przeziebienie kilka dni, ale dojscie do zdrowia przez astme ze 2-3 tygodnie...to wole sie nie przekonac co byloby teraz...
No i nie wiem czy chorego meza wpuszcza na sale porodowa? Pewnie nue, bo za duze zagrozenie, ze zarazi noworodki... -
Izulka bralam: mleko z czosnkiem i miodem, kanapka z czosnkiem, herbata z miodem i sokiem z malin, inhalacje, plukanie gardla woda z sola i szalwia.
I jesli chodzi o gardlo to juz ok, ale ten bol w klatce mnie niepokoi, do tego zawalony nos i zatoki.
Bron sie Izulka jak czujesz ze cos sie rozwija!
Haen wlasnie sie zastanawiam czy nie isc ponownie do lekarza - jutro podejme decyzje. -
Druga sprawa że jak jest sezon grypowy ale taki ze faktycznie dużo osób choruje to w ogóle nie wpuszczaja po porodzie do mam i dzieci a listopad to taki czas..
U nas nie wpuszczają wcale dzieci do 14 roku życia będziemy kombinować z pokazaniem malutkiej przez szybę -
Molcia wrote:Madalena a na ten nos i zatoki kup sobie spray z wodą morską i przepłucz - albo solą fizjologiczną też można
Molcia stosuje izotoniczny roztwor soli morskiej
Mala pamietam jak rodzice pokazywali mi moich braci blizniakow przez okno kiedy sie urodzili -
Galaretka chyba Ty pytałaś o poduszki do fotelika ja używam odkąd Lenka skończyła dwa miesiące i teraz nie wyobraża sobie jeździć bez niej. Główka leży sobie swobodnie co daje duzy komfort jazdy młodej. Oliwka ma 5 lat i też ma taką poduche jak leży na niej to głowa nie ucieka jej do przodu.
U nas się sprawdza.
Skarb a jakbyś sama zamówiła pare rzeczy z neta??? Przeciez 3 pary śpioszków czy bodów w domu nie sprawi ze urodzisz a może wtedy Tój sam sie jakoś przekona do zakupów dlaszych???
-
Magdalena wydaje mi się ze powinni ci udzielić takich info nie szkodzi zadzwonić. Druga opcja to kadry
Dziewczyny od 3 godz cholernie rwą mnie nogi i trochę ręce. Już nie mogę wytrzymać wiec chyba mam po nocce. Macie tez takie rwanie? Może jakiś sposób na to
-
Jak byłam po cesarce to leżałam w dwuosobowym pokoju z babka też po cesarce i nasi mężowie siedzieli cały dzień. Bardzo mi M pomagał bo bolało nieźle. Te mamusie które będą miały cesarke. Przyda wam się taki podnóżek jeśli łóżka są wysokie. Ja miałam problemy ze schodzeniem i ten schodek bardzo mi ulatwial.Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013