X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś świętuje drugą rocznicę ślubu ;);*ehh ten czas szybko leci ;) w zoraj byliśmy u cioci w Kętach w odwiedziny dostalismy książki do czytania i pamoersy 1 jedną paczkę ;) więc nie muszę kupować ;) dziś do pracy a jutro wolne ;)

biedroneczka1910, perelka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala lepiej wez smoczek. Moja kolezanka nie wzięła a dziecko tak sie darlo ze dali jakis szpitalny i potem jej synek nie chcial innej firmy tylko taki jak dostal w szpitalu a miala w domu właśnie z aventu.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:

Galaretka zdecydowalas sie na otulacz?

No chce ,ze tak powiem ale miałam ochote na gotowizne czyli ,ze ktos mi podpowie gdzie kupić ,żeby było dobrze :D

• natali101 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara to Ty gdzieś z okolic mojego ukochanego Międzybrodzia,skoro w Kętach byłaś :-)

Aparatka, to Cię nastraszyla córcia.
    Ja już drugie pranie,ciasto w piekarniku,Nati zawiozlam do szkoły. Teraz chwila oddechu i muszę w końcu zabrać się za szafę i komody Nati. Kolejna tura ubrań wyleci z jej garderoby

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;)
    Tez biorę smoczek, zamówilam sobie juz opakowanie na smoczek żeby wyparzyć i wziac do szpitala :)

Wczoraj faktycznie kiepski dzien..tez się poryczałam i to dwa razy...
    Raz z powodu tego ze oglądałam filmik z masazami dla kobiet w ciąży a moj nie,chcial,zobaczyc...a drugi raz ze nie zrobil mi mmasazu...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:18

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czeka szafa z ciuchami córki i coś czuję, że zaraz po porządkach trzeba będzie zakupy zrobić.

Ok wezmę smoczek :P fajne avent teraz ma takie kolorowe i świecące w ciemności, kiedyś tego nie było :D tylko przeźroczyste

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, u mnie bez zakupów się obejdzie :-D pierwszy raz moja córka otrzymała ubrania w spadku. Wszystko ładne i zadbane. Przez miesiąc mogę codziennie ja ubierać w coś innego. Od początku roku, jeszcze nie zdublowala stroju. Ma tyle ubrań,że ja w życiu jej nie dogonie. Dużo chrzestna jej oddała po sobie xs czy 32,34 rozmiar.

Teraz zaczynam małymi kroczkami kompletowac wyprawkę dla Alicji :-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy smoczki Lovi :-)

Galaretka, fajne otulacze są na www.otulacz.pl
    Ja mam śpiworek, ale gdyby Mały był niespokojny albo miał silny odruch moro to na pewno zainwestuję w to Woombie. Cebulka kiedyś pisała,że u jej Misi się bardzo sprawdził.

Cebulka, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja, już po wizycie u okulisty, która mnie nieco zmartwiła otóż - zmieniły się wytyczne ministerstwa i okulista - uwaga - nie może wskazać że ma być cc na zaświadczeniu - w związku z tym dostałam tylko info o wysokim ryzyku powikłań okulistycznych przy porodzie, wszystkich tych moich wskazaniach typu uszkodzenia siatkówki etc no i zaleceniem tej treści - "maksymalne skrócenie 2 fazy porodu - do rozważenia CC" no i teraz mam zagwózdkę - bo mojemu ginowi to wystarczy, tak myślę żeby ustalić termin CC - jednak boję sie, co się stanie jak się dziecko zacznie pchać wcześniej na świat a mojego lekarza nie będzie w szpitalu :( kleszcze czy próżnociąg to jest coś czego sobie nie wyobrażam - porąbane jest to wszystko, ja mam tylko jedno oko (co zresztą na zaświadczeniu jest)- i to już z dosyć poważną wadą wzroku, jeśli cokolwiek się z nim stanie - to krótko mówiąc - jestem kaleką niezdolną do samodzielnego życia - czy to nie jest chore?? przepraszam, ale musiałam się wyżalić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:30

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Ja mu właśnie mówiłam żeby w 34 tc zacząc a on się uparł że po porodzie wszystko kupi. No ale przecież trzeba torbę do szpitala spakowac, dziecko w czyms przywieźć i wgl. Narazie teraz nic mówić nie będę tylko za 2 tyg mam nadzieję że jakoś do niego przemówie ostatecznie w 36 tc jak się boi. Bo taka wizja wszystko po porodzie mnie przeraza.

Jakby się cos działo to jedz może do innego gina by skontrolować.
    Podaj mi na priv e-mail, to wyślę listę z wyprawką przygotowaną przez mojego męża. Nie jest idealna, ale mojego właśnie to "otrzezwiło", że nie ma co odkladać na ostatnią chwilę.
    Poza tym na początek lepiej wybierać bodziaki rozpinane po całości, anie wkladane przez głowę i to jest problem.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 14 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia a twój gin nie może wypisać ci takiego skierowania? Zaznaczając że masz duże wskazania okulistyczne?

Na pocieszenie- kleszczy się już raczej nie stosuje.

Natali zazdroszczę :) u nas na pewno w grę wchodzą nowe dżinsy, bluzki z krótkim i długim rękawem itp. Choć właśnie sobie myślę, jak ja galerię ugryzę w moim stanie :/

Kurier z tesco pyta gdzie dać zakupy. mówię mu że tu (czyt. w przedpokoju), a on że absolutnie nie pozwoli bym w moim stanie sama to nosiła :O i wszystko zaniósł do kuchni powtarzając że dla niego to żaden problem, a ja nie powinnam dźwigać

Moremi a ja się dalej będę upierać, że bodziaki zakładane przez głowę zakłada się szybciej i łatwiej ;) oczywiście to moje osobiste upodobania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:38

Ona_89', Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie musze pożalić ze coraz bardziej bola mnie te skurcze..najgirzej w nocy..czesto bardzo i bola..az czuje po wewnętrznej stronie ud bol..:/

Tez juz zaczynam miec dość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:43

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Molcia a twój gin nie może wypisać ci takiego skierowania? Zaznaczając że masz duże wskazania okulistyczne?

Na pocieszenie- kleszczy się już raczej nie stosuje.

Natali zazdroszczę :) u nas na pewno w grę wchodzą nowe dżinsy, bluzki z krótkim i długim rękawem itp. Choć właśnie sobie myślę, jak ja galerię ugryzę w moim stanie :/

Kurier z tesco pyta gdzie dać zakupy. mówię mu że tu (czyt. w przedpokoju), a on że absolutnie nie pozwoli bym w moim stanie sama to nosiła :O i wszystko zaniósł do kuchni powtarzając że dla niego to żaden problem, a ja nie powinnam dźwigać

Moremi a ja się dalej będę upierać, że bodziaki zakładane przez głowę zakłada się szybciej i łatwiej ;) oczywiście to moje osobiste upodobania
    mój gin ma mi to cc przeprowadzić, no zobaczymy co mi powie na wizycie na temat tego zaświadczenia - i jak to ewentualnie rozwiązać w sytuacji, gdyby coś się działo a jego nie było

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ktoś pytał o pandy właśnie mi kurier przywiózł takie. Nie pamietam kto pytal wiec wstawiam tutaj
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46f3124ff8f3.jpg

mikado, haen, Anulaa lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 14 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Szczesciara to Ty gdzieś z okolic mojego ukochanego Międzybrodzia,skoro w Kętach byłaś :-)

Aparatka, to Cię nastraszyla córcia.
    Ja już drugie pranie,ciasto w piekarniku,Nati zawiozlam do szkoły. Teraz chwila oddechu i muszę w końcu zabrać się za szafę i komody Nati. Kolejna tura ubrań wyleci z jej garderoby
    Nie nie ją okolice nowego targu ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 14 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się z mężem pokocilam... Super w druga rocznicę ślubu :/

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to dopiero pierwszy raz tak się udało. Do tej pory wszystko musiałam kupować. Jest jedyna dziewczynka w naszej rodzinie( jeśli chodzi o dzieci) tak to samych bratankow i sami siostrzeńcy u nas. Teraz będzie druga Ala,a w październiku jedziemy na chrzciny Antka. Mocna brygada z samych facetów u nas

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 14 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a u nas chłopcy nie chcą się rodzić- teraz 5 dziewczynka będzie ;)

Shibuya sto lat! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:58

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, nie martw się. Ty masz tak mocne wskazania do cc,ze nawet jakbyś tfu tfu zaczęła szybciej rodzić to nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności zeby prowadzić spokojnie sn.
    Dobrze będzie, nie stresuj się na zapas.

Synuś :-)
  • haen Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda to ja :D
    Bo przeciez Wanda to panda...:)
    W nasztm slowniku imie Wanda ustepuje na rzecz np. "pandzia wyprawka" :D

Micia, Galaretka, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ