Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga żel do mycia, coś do pępuszka my mamy LEKO gaziki, woda morska do noska, sól fizjologiczna do oczka wrazie czego, Krem do pupki i coś do nawliżenia skóry na poczatek wystarcza, frida badz gruszka
Potem dokupisz reszte jak maluszke bedzie podrastal -
czy wasze maluchy też kopią z dnia na dzień coraz bardziej? Myślałam, że osiągnęła już maksimum swoich możliwości, a jednak nie.. jak przywali nóżką to zginam się wpół..
Druga sprawa- od kiedy widziałam ostatnio noworodka (córcia kuzynki), to wyobrażam sobie taką miniaturkę w środku mojego brzucha. Nie do wiary -
Mała ja to czasem mam wrażenie ze młody mi przez ten brzuch wyskoczy. I tez często zginam się w pół jak zasadzi kopniaka. Teraz jeszcze dodatkowo mam jakiś ucisk w pachwinie który boli przy chodzeniu i siedzeniu. A żeby obiad zjeść przy stole to musze się nieźle nagimnastykowac bo tak jakoś ułożony ze pod zebrami i w okolicy pachwiny właśnie.
-
Dziewczyny mam takie małe zmartwienie otóż według usg głowa mojego dziecka ma wymiary odpowiadające 39 t i 2 d jestem w szoku
. No ale to nie koniec bo lekarz zlecił mi ktg raz w tyg do końca ciąży czy to nie za szybko ? koleżanka mnie straszy że to dla tego to ktg bo coś złego może sie dziać ...
-
Dziękuje dziewczyny za cenne informacje
Lista już zrobiona i przy okazji wyjścia na miasto zrobię ostatnie zakupy.
Wczoraj trochę przesadziłam z chodzeniem bo mnie pachwiny bolą z obu stron. Brzuch się ciągle napina ale mam wrażenie, że to moja niunia się tak wierci bo KTG nie wykazuje żadnych skurczy.
Dziękuje za radę - chyba Molci (przyznaje że nie pamiętam która pisała) im więcej pije i często siusiam tym brzuszek spokojniejszy mniej się napina.Molcia, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny teraz narzekacie na kopniaki, a jeszcze niedawno płakałyście, ze nie czujecie ruchów
Jak to się wszystko zmienia z rozwojem ciąży
Moja gwiazda puki co nie sadzi takich kopniaków mocnych, ale ja w tyle za Wami z wiekiem ciąży.perelka89 lubi tę wiadomość
-
Aluś co to za koleżanka???? co do wymiarów to co lekarz mówi? Każde dziecko rozwija się w indywidualnym tempie i na tym etapie trzymanie się sztywno "norm" z tego co widzę przynosi więcej zmartwień niż korzyści.
Czasem mam wrażenie, że Nadia mi zrobi dziurę w brzuchu. Oczywiście wolę tak, niż jakbym jej nie czuła.
Kuzynka ostatnio się śmiała, jak to jest, że jej córcia ciągle ją kopała w brzuchu, a jak się urodziła to i 5 godzin ciągiem prześpi