X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszą panią razi noszenie torebki przez męża. Zapytała go czy do toalety też za żonę chodzi. Teraz to już inne babcie się wtracily i jest wesoło.

Buffy, Zorro, MadaLena30, haen, mikado, Kitaja, Nymeria lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    chetnie to zmienie bo własnie znowu z nerwow dostalam skurczy lekkich. Aż mi glupio przez ta sytuaje:(

Nie denerwuj się bo to nie twoja wina a tej poczty. U mnie np. zaginęły zaproszenia i po awanturze doszły do odbiorcy, ale że śladami otwierania :/ od tamtej pory unikam PP.

Tak, dpd to chyba najlepsza firma kurierska :) wszystkie paczki z allegro mi od nich przyszły i od momentu wysyłki faktycznie 24h i były. DHL za to nie polecam - miałam też z nimi przeboje...

• haen Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, sernik :-) Taki puszysty mi się marzy :-D

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo szukałam za nim trafiłam na taki.

Składniki :
    500 sera 3 krotnie mielonego ( może być w wiaderko)
    5 jaj
    200 ml śmietany 12-18%
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Szkl cukru
    Zapach waniliowy

Przygotowanie:

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na jasny kolor. Następnie do żółtek dodajemy ser,śmietanę,zapach,mąkę i mieszamy wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodajemy pianę i mieszamy. Wylać do tortownicy 20-26 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 135 stopni. Piec 70 min, po czym wyłączyć i zostawić jeszcze na godzinę.

Smacznego :-)

Dla mnie najlepszy sernik. Można zrobić spod Ale ja robię bez. Wczoraj Adam sprzedał cały w kawiarence i musiałam robić nowy.

szczesciara25, Zorro, Ona_89', Micia lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) juz od rana smaki robią..:P
    Nie pamiętam kiedy robiłam ciasto :P chyba przed ciąża..bi najpierw mdlodci a potem przeboje z brzuchem..

Alr mnie kręgosłup boli..macie jakieś sposoby żeby nie bolal ?

A ja myślę nad rozstawieniem lozeczka.. Czy dac go do małego pokoju dziecka gdzie jest jeszcze kanapa w razie w..ale komoda by się nie zmiescila i trzeba by ja dac di dużego pokoju..czy w dużym dac łóżeczko a w małym zostwic,jak jet..
    Chciałabym nie pozbywać sir jeszcze tej kanapy w małym pokoju bo moze się przyda żeby mąż sie przespal czy ja w spokoju...
    Jak myślicie ? Asz te Male mieszkania :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Za mną najgorsza noc ever. Zasnęłam przed 24, a przed 1 juz pobudka. Siku co 45 minut. Później smarkanie non stop, dosłownie. Od tej pierwszej juz tylko czuwałam, nie spałam. O 3 juz chciało mi się płakać, a tu dołączyła mi do towarzystwa zgaga! Do tego juz nie wiedziałam jak leżeć. Lewy bok juz obolały, na plecach problem z oddychaniem i robi mi się słabo, a na prawym boku napieprza brzusio. No to ułożyłam sobie piramidkę z poduszek i tak na półleżąco. Tylko szkoda, że jak się układałam, to zarąbałam głową w półkę i od tamtej pory dołączył jeszcze ból głowy, bo zmęczenie plus ta mała kontuzja. Przed 5 obudził się mój i zaczął mnie żałować, buziać po policzku, głaskać, ale kazałam mu spać, no przecież do pracy niebawem musiał wstawać. Nie mialam serca go przetrzymywać żeby ze mną gadał, bo i tak nie spałam. Po tej piątej w końcu się drzemnęłam i jak mój poszedł do pracy, to też zasnęłam i pospałam 2 godziny. Mam zamiar nadrobić w dzień. Jedyne co mnie bardzo cieszy, to to, że gardło odpuściło!!!!! :) został tylko katar, ale przeżyję.
    Dobra, to sobie ponarzekałam, teraz trzeba się jakoś ogarnąć i sprawić, by dzień jednak był fajny :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Witam :) juz od rana smaki robią..:P
    Nie pamiętam kiedy robiłam ciasto :P chyba przed ciąża..bi najpierw mdlodci a potem przeboje z brzuchem..

Alr mnie kręgosłup boli..macie jakieś sposoby żeby nie bolal ?

A ja myślę nad rozstawieniem lozeczka.. Czy dac go do małego pokoju dziecka gdzie jest jeszcze kanapa w razie w..ale komoda by się nie zmiescila i trzeba by ja dac di dużego pokoju..czy w dużym dac łóżeczko a w małym zostwic,jak jet..
    Chciałabym nie pozbywać sir jeszcze tej kanapy w małym pokoju bo moze się przyda żeby mąż sie przespal czy ja w spokoju...
    Jak myślicie ? Asz te Male mieszkania :(

Izulka, my mamy mieszkanie prawie 80metrow, a sypialnię mamy tak.małą, że mogliśmy zapomnieć o wstawieniu łóżeczka do nas :( nie wiem jak to przeżyję, pewnie będę co chwilę pielgrzymki robić do pokoju Młodego :P albo będę spać tam w fotelu haha :D nie no żartuję, jakoś damy radę :)

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza sypialnia się bardzo zmniejszyła, od kiedy łóżeczko stoi, no ale trudno. Przynajmniej z łóżka będę ręką dosięgać do maluszka :)
    A jeszcze fotel chcę z salonu przytargać.. a w miejsce fotela wstawić kojec dla psa, który dostanie pod choinkę :D

Co do gemini to zamawiałam w sobotę i jeszcze nie wysłali :/ a t w sumie najważniejsza paczka, bo muszę się spakować do szpitala :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 16 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy i Olcia :

"W trzydziestym czwartym tygodniu ciąży ewentualny poród wiąże się z szansą przeżycia dziecka porównywalną z dzieckiem donoszonym, urodzonym w terminie. Podobnie szansa na rozwój powikłań związanych z wcześniactwem jest już zdecydowanie niższa. Jeśli z jakichś powodów urodzisz w trzydziestym czwartym tygodniu, twoje dziecko będzie najprawdopodobniej zupełnie zdrowe i będzie rozwijać się w pełni normalnie. Jeśli oczekujesz bliźniaków, to istnieje duże ryzyko, że urodzisz w ciągu najbliższych dwóch tygodni."

:)

izulkaa, Buffy, olcia88 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mi zabraknie cierpliwości. Powinnam już wejść do gabinetu, a dopiero pani z 9 wyszła. W takim tempie, to do 12 nie wejdę. Chyba pójdę i coś powiem,bo to brak poszanowania nas pacjentów. Najpierw godzinę siedziała zamknięta z kimś w gabinecie. Od 9 przyjmuje, a pierwsza pacjentka weszła o 9;30 i dopiero wyszła. Zapisują co 10 min pacjenta, a wizyta trwa pół godziny

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zagroził mi ze zabierze mi telefon jak sie bede dalej denerwowac.
    Dostałam własnie nowa kroplówke oby sie wyciszylo bo chce isc do domu

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja też już kombinowałam co zrobić, żeby mimo wszystko to łóżeczko się zmiescilo, ale no nie ma szans :P mamy sypialnię zrobioną na wymiar i juz jest wszystko na styk. Myślałam, żeby wyrzucić komodę na jakiś czas, ale łóżeczko jest dłuższe niż komoda i dupa :P także niestety.
    A co do zamówienia Gemini, może czekają dłużej na jakiś produkt? U mnie się realizacja przedłużyła jak zamawiałam bodajże termometr.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 16 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka napisałam maila do gemini, ja wszystkim maile piszę jak jest echo przez kilka dni z grzecznym zapytaniem, kiedy mogę się spodziewać i to wyraźnie przyśpiesza wysyłkę ;)

Przez pierwsze pół roku życia Laurki mieszkaliśmy u moich rodziców i wtedy córka spała w kołysce która była prawie o połowę mniejsza

edit:
    no i proszę,rano poszedł mail do gemini i teraz odpowiedź że dzisiaj wyślą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:23

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moj maz ma zlozyc łóżeczko, pomierzy to zdecydujemy :) na pewni chce spać tam gdzie mala..alr kurde i tak zle u tak niedobrze :Pkanape w małym,chce zostawić,chociaz ze 3 miesiące żeby w spokoju się np zamknąć i przespać ...:P ale jak już wywalimy to duzo luźniej sie zrobi.. Wtedy maly pokój bedzie tylko Amelki. Damy tam łóżeczko, komoda,z jej rzeczami bedzie itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:28

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi,napisali mejla ze wczoraj byl,jeszcze jeden kurier.. Hm. Ciekawe bo caly dzien w domu siedzę i nic,nie słyszałam.. Albo ściemniają jak u modliszki albo dzwonek u nas cos nie trybi. Musze sprawdzić :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijam juz to ze nie po to daje nr Tel kurierowi :/...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, miałam to samo z kurierem. Dzwoni do mnie wieczorem i gada, że był u mnie dwa razy, to ja w śmiech, że niemożliwe, bo siedzę całe dnie w domu i na pewno nikogo nie było, bo głucha nie jestem. A ten debil po tym jak powiedział, że był dwa razy, to zapytał gdzie jest w ogóle ta ulica na której mieszkam ;) więc brak słów do niektórych kurierów.

Mała, maile zawsze skutkują :D ja tak zrobiłam z feedo. Nie mogłam się doczekać aż wyślą, a pisali, że w ciągu dwóch dni roboczych. Mijał czwarty dzień, a tam nic, to napisałam maila, że nieco mi się spieszy i co? Jeszcze tego samego dnia wysłali :P

Aaa ja też zaczynam dzisiaj 34 tydzień <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:33

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja napisałam @ do gemini.

Edit.
    Mała Twój pomysł z mailem podziałami błyskawicznie w ciągu kilku minut mam odpowiedź ze paczka dzisiaj opuści magazyn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:48

moodliszka, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mialam wizyte i z pomiarow usg wynika ze dzieciaczek jest starszy o 10 dni, myslicie ze to duzo? (niby wszystkie pomiary w normie...)

Mala_Czarna_89, Molcia, haen, mikado, MadaLena30 lubią tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ