Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaparatka wrote:chetnie to zmienie bo własnie znowu z nerwow dostalam skurczy lekkich. Aż mi glupio przez ta sytuaje:(
Nie denerwuj się bo to nie twoja wina a tej poczty. U mnie np. zaginęły zaproszenia i po awanturze doszły do odbiorcy, ale że śladami otwieraniaod tamtej pory unikam PP.
Tak, dpd to chyba najlepsza firma kurierskawszystkie paczki z allegro mi od nich przyszły i od momentu wysyłki faktycznie 24h i były. DHL za to nie polecam - miałam też z nimi przeboje...
-
Długo szukałam za nim trafiłam na taki.
Składniki :
500 sera 3 krotnie mielonego ( może być w wiaderko)
5 jaj
200 ml śmietany 12-18%
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Szkl cukru
Zapach waniliowy
Przygotowanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na jasny kolor. Następnie do żółtek dodajemy ser,śmietanę,zapach,mąkę i mieszamy wszystko na jednolitą masę. Na koniec dodajemy pianę i mieszamy. Wylać do tortownicy 20-26 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 135 stopni. Piec 70 min, po czym wyłączyć i zostawić jeszcze na godzinę.
Smacznego
Dla mnie najlepszy sernik. Można zrobić spod Ale ja robię bez. Wczoraj Adam sprzedał cały w kawiarence i musiałam robić nowy.szczesciara25, Zorro, Ona_89', Micia lubią tę wiadomość
-
Witam
juz od rana smaki robią..
Nie pamiętam kiedy robiłam ciastochyba przed ciąża..bi najpierw mdlodci a potem przeboje z brzuchem..
Alr mnie kręgosłup boli..macie jakieś sposoby żeby nie bolal ?
A ja myślę nad rozstawieniem lozeczka.. Czy dac go do małego pokoju dziecka gdzie jest jeszcze kanapa w razie w..ale komoda by się nie zmiescila i trzeba by ja dac di dużego pokoju..czy w dużym dac łóżeczko a w małym zostwic,jak jet..
Chciałabym nie pozbywać sir jeszcze tej kanapy w małym pokoju bo moze się przyda żeby mąż sie przespal czy ja w spokoju...
Jak myślicie ? Asz te Male mieszkania
-
Witam się.
Za mną najgorsza noc ever. Zasnęłam przed 24, a przed 1 juz pobudka. Siku co 45 minut. Później smarkanie non stop, dosłownie. Od tej pierwszej juz tylko czuwałam, nie spałam. O 3 juz chciało mi się płakać, a tu dołączyła mi do towarzystwa zgaga! Do tego juz nie wiedziałam jak leżeć. Lewy bok juz obolały, na plecach problem z oddychaniem i robi mi się słabo, a na prawym boku napieprza brzusio. No to ułożyłam sobie piramidkę z poduszek i tak na półleżąco. Tylko szkoda, że jak się układałam, to zarąbałam głową w półkę i od tamtej pory dołączył jeszcze ból głowy, bo zmęczenie plus ta mała kontuzja. Przed 5 obudził się mój i zaczął mnie żałować, buziać po policzku, głaskać, ale kazałam mu spać, no przecież do pracy niebawem musiał wstawać. Nie mialam serca go przetrzymywać żeby ze mną gadał, bo i tak nie spałam. Po tej piątej w końcu się drzemnęłam i jak mój poszedł do pracy, to też zasnęłam i pospałam 2 godziny. Mam zamiar nadrobić w dzień. Jedyne co mnie bardzo cieszy, to to, że gardło odpuściło!!!!!został tylko katar, ale przeżyję.
Dobra, to sobie ponarzekałam, teraz trzeba się jakoś ogarnąć i sprawić, by dzień jednak był fajny -
izulkaa wrote:Witam
juz od rana smaki robią..
Nie pamiętam kiedy robiłam ciastochyba przed ciąża..bi najpierw mdlodci a potem przeboje z brzuchem..
Alr mnie kręgosłup boli..macie jakieś sposoby żeby nie bolal ?
A ja myślę nad rozstawieniem lozeczka.. Czy dac go do małego pokoju dziecka gdzie jest jeszcze kanapa w razie w..ale komoda by się nie zmiescila i trzeba by ja dac di dużego pokoju..czy w dużym dac łóżeczko a w małym zostwic,jak jet..
Chciałabym nie pozbywać sir jeszcze tej kanapy w małym pokoju bo moze się przyda żeby mąż sie przespal czy ja w spokoju...
Jak myślicie ? Asz te Male mieszkania
Izulka, my mamy mieszkanie prawie 80metrow, a sypialnię mamy tak.małą, że mogliśmy zapomnieć o wstawieniu łóżeczka do nasnie wiem jak to przeżyję, pewnie będę co chwilę pielgrzymki robić do pokoju Młodego
albo będę spać tam w fotelu haha
nie no żartuję, jakoś damy radę
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Nasza sypialnia się bardzo zmniejszyła, od kiedy łóżeczko stoi, no ale trudno. Przynajmniej z łóżka będę ręką dosięgać do maluszka
A jeszcze fotel chcę z salonu przytargać.. a w miejsce fotela wstawić kojec dla psa, który dostanie pod choinkę
Co do gemini to zamawiałam w sobotę i jeszcze nie wysłalia t w sumie najważniejsza paczka, bo muszę się spakować do szpitala
-
Buffy i Olcia :
"W trzydziestym czwartym tygodniu ciąży ewentualny poród wiąże się z szansą przeżycia dziecka porównywalną z dzieckiem donoszonym, urodzonym w terminie. Podobnie szansa na rozwój powikłań związanych z wcześniactwem jest już zdecydowanie niższa. Jeśli z jakichś powodów urodzisz w trzydziestym czwartym tygodniu, twoje dziecko będzie najprawdopodobniej zupełnie zdrowe i będzie rozwijać się w pełni normalnie. Jeśli oczekujesz bliźniaków, to istnieje duże ryzyko, że urodzisz w ciągu najbliższych dwóch tygodni."
izulkaa, Buffy, olcia88 lubią tę wiadomość
-
Zaraz mi zabraknie cierpliwości. Powinnam już wejść do gabinetu, a dopiero pani z 9 wyszła. W takim tempie, to do 12 nie wejdę. Chyba pójdę i coś powiem,bo to brak poszanowania nas pacjentów. Najpierw godzinę siedziała zamknięta z kimś w gabinecie. Od 9 przyjmuje, a pierwsza pacjentka weszła o 9;30 i dopiero wyszła. Zapisują co 10 min pacjenta, a wizyta trwa pół godziny
-
Mała, ja też już kombinowałam co zrobić, żeby mimo wszystko to łóżeczko się zmiescilo, ale no nie ma szans
mamy sypialnię zrobioną na wymiar i juz jest wszystko na styk. Myślałam, żeby wyrzucić komodę na jakiś czas, ale łóżeczko jest dłuższe niż komoda i dupa
także niestety.
A co do zamówienia Gemini, może czekają dłużej na jakiś produkt? U mnie się realizacja przedłużyła jak zamawiałam bodajże termometr. -
Moodliszka napisałam maila do gemini, ja wszystkim maile piszę jak jest echo przez kilka dni z grzecznym zapytaniem, kiedy mogę się spodziewać i to wyraźnie przyśpiesza wysyłkę
Przez pierwsze pół roku życia Laurki mieszkaliśmy u moich rodziców i wtedy córka spała w kołysce która była prawie o połowę mniejsza
edit:
no i proszę,rano poszedł mail do gemini i teraz odpowiedź że dzisiaj wyśląWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:23
moodliszka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj moj maz ma zlozyc łóżeczko, pomierzy to zdecydujemy
na pewni chce spać tam gdzie mala..alr kurde i tak zle u tak niedobrze :Pkanape w małym,chce zostawić,chociaz ze 3 miesiące żeby w spokoju się np zamknąć i przespać ...
ale jak już wywalimy to duzo luźniej sie zrobi.. Wtedy maly pokój bedzie tylko Amelki. Damy tam łóżeczko, komoda,z jej rzeczami bedzie itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:28
-
Izulka, miałam to samo z kurierem. Dzwoni do mnie wieczorem i gada, że był u mnie dwa razy, to ja w śmiech, że niemożliwe, bo siedzę całe dnie w domu i na pewno nikogo nie było, bo głucha nie jestem. A ten debil po tym jak powiedział, że był dwa razy, to zapytał gdzie jest w ogóle ta ulica na której mieszkam
więc brak słów do niektórych kurierów.
Mała, maile zawsze skutkująja tak zrobiłam z feedo. Nie mogłam się doczekać aż wyślą, a pisali, że w ciągu dwóch dni roboczych. Mijał czwarty dzień, a tam nic, to napisałam maila, że nieco mi się spieszy i co? Jeszcze tego samego dnia wysłali
Aaa ja też zaczynam dzisiaj 34 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:33
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
To i ja napisałam @ do gemini.
Edit.
Mała Twój pomysł z mailem podziałami błyskawicznie w ciągu kilku minut mam odpowiedź ze paczka dzisiaj opuści magazyn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 10:48
moodliszka, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
dzisiaj mialam wizyte i z pomiarow usg wynika ze dzieciaczek jest starszy o 10 dni, myslicie ze to duzo? (niby wszystkie pomiary w normie...)
Mala_Czarna_89, Molcia, haen, mikado, MadaLena30 lubią tę wiadomość