X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean masz racje !!! Ja tez Lubie porzadek w domu,ale sa rzeczy wazne i wazniejsze!!! A chyba teraz najwazniejsze sa nasze kruszynki! Zaczniemy sprzatac w domu po 38tyg by przyspieszyc porod ;-)No wlasnie co sie dzieje z Ginger ? Duzo zdrowka dla naszych chorych mamusiek, wracajcie szybko do zdrowia! ROZMARZONA biedna to tylko hormony juz nie dlugo wszystko wroci do normy! Ja zauwazylam,ze rano nie nadaje sie do zycia wszystko mnie denerwuje i wszyscy,a popoludniu jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki wszystko wraca do normy,dobrze ze do poludnia jestem sama z psem w domu, gorzej za to w weekendy gdy maz w domu;-)

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spokojnie nic się nie dzieje. Jutro się odezwę.

Kitaja, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya lez kochana i odpoczywaj, pij sobie meliske ,wiem ze latwo sie mowi jak nas to nie dotyczy! Ale co Ci to da ,ze bedziesz sie denerwowala mozesz jedynie zaszkodzic dziecku,a tego napewno nie chcesz! Tyle mocno :-*

Shibuya lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie wam jutro mam wizyte u poloznej razem z mezem juz sie doczekac nie moge! Mam nadzieje,ze w koncu dojdzie do niego to ze jestem w ciazy, bo jak narazie wydaje mi sie ze on tego nie moze ogarnac swoim malym mozgiem ;-)

Mala_Czarna_89, haen, olcia88, Micia lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen bo ja z natury syfiara jestem :( w każdej szafce normalnie sprzątam raz na miesiąc bo mam burdel na kółkach. Dosłownie rzeczy wylatują z nich. Zawsze sobie obiecuje że będę trzymać porządek no ale nie potrafię.
    Podłogi muszę myc 1-2 razy dziennie bo mój siersciuch sie leni i sika i dwojeczki robi ehh. I jeszcze wodę z miski wylewa. Komedia.
    No i mam ciemne meble na których wszystko widać. I nie mam zmywarki.
    A jak jest czysto to jest fajnie :)
    Ale juz nie robię wszystkiego na raz tylko z przerwami- przecież widzicie jak czesto jestem często jestem na forum ;)
    I duuuuzo mniej siedzę w kuchni nawet mój maz wyraźnie schudl :D
    Martwią mnie jedynie te spacery. Właściwie to najbezpieczniej czuje się w domu i najlepiej jakby nikt nie przychodził. Ale nie brakuje mi ludzi. Pewnie dlatego ze mam was ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykańcza mnie ta infekcja. Wszystko mnie boli. Nos zatkany, gardło piecze. No i w dodatku od 20 skurcze mnie męczą ale to prawdopodobnie od jelit bo niestety przez osłabienie infekcją ich stan mocno się pogorszył...ehhh szkoda gadać

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka powiedz ile ty godzin na dobę spisz biedna?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 00:27

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze w lozku, zeby siuski potrzymac, bo w nocy nie dalam rady i musialam sie zalatwic...

Ja wiem, ze jak jest czysto to jest fajnie, tylko dziewczyno jak Cie poloza w szpitalu to ani nie bedzie czysto ani spokojnie, bo jeszcze nerwy Cie zlapia:)

Cebulka ja zycze Ci, zebys kiedys to odespala...

Kitaja fajnie, ze pojdziesz z mezem na wizyte. Ja dlatego sie ciesze ze SR, bo oprocz informacji o porodzie, podejsciu szpitala, czy spraw pielegnacyjnych, jak polozna mowi, ze mamie nalezy zapewnic to i to lub mama nie powinna robic tego i tego i ze to tata ma o to zadbac, to wierze, ze bardziej to wchodzi mojemu mezowi do gllowy niz ja mu to przekaze.
    Powiedziala, ze powinno ograniczyc sie dzwiganie ciezkich rzeczy przez te 6 tygodni po porodzue i tu wspomniala o wozku i braku windy...no nic, ja i tak nie musze wnosic tyle co dziewczyny z 3-4 pietra, bo 8 schodow ale to bede wypinac gondole i ja osobno i stelaz osobno. I przykazala, zeby ojcowie tego pilnowali...
    No takze tak;) wiadomo, ze to idealistyczna wizja, ale zeby sprobowac z niej maksymalnie czerpac.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już od 7 nie śpię, wczoraj padłam jak małe dziecko, nie położyłam się popołudniu i o 9 już mi się oczu zamykały, dosłownie jak dziecko :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Już się tłumacze z mojej nieobecności choć marne to moje tłumaczenie;) poprostu miałam gorsze dni. Bolał brzuch bolesne skurcze w sumie standard u mnie ale jakoś nie miałam weny żeby pisać

Shibuya u ciebie najważniejszy teraz jest spokój,opanowanie i odpoczynek przede wszystkim. Spokojnie dotrwasz do terminu.

Mała a ty wrzuć na luz jeśli ja pedantka która ma nawet wieszaki w szafie ułożone kolorami umiała odpuścić to dasz rade;)

Wczoraj szwagierka z teściowa przywiozły kolejna partie wyprasowanych ubranek;) jeszcze zostały wyjściowe i juz wszystko;)

Rozmarzona sok z żurawiny kup i pij naprawdę pomaga;) zresztą już Ci pisałam kiedyś;)

Mąż dziś ma wolne bo skończyli nam dom ocieplac i trzeba ten syf na ogrodzie posprzątac.
    Hmm śniło mi się dziś ze byłam w szpitalu wróciłam do domu i po dwóch dniach krwawienie. Okazało się ze kochanka męża dala mi do herbaty cyjanku. Dawno mi się nic nie śniło ale to:/

Rozmarzona, Shibuya lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala w starym mieszkaniu mielismy takie meble jak Ty z brw ;-) nie nawidzilam ich bo jak tylko starlam kurz widzialam jak osiada od nowa.

Nadchodzi zima!!! Moj kot zjadl 2 sniadania mama mu zaserwowala po 6 ja po 7 i wlasnie bylam swiadkiem jak probuje okjcu wmowic ,ze nie jadl i dopoero sie pojawil w kuchni :-) latem jadl raz dziennie bo nie mial czasu.

Bylam sobie na pudelku z rana ,tam wpis o Soltysiku ,ze spaceruje z synem i tak sie zastanawiam czy kurtka tego dziecka mimo ,iz nad morzem to taki super pomysl.

A u nas o 2 w nocy zawital halny ale nie obudzil.mnie...wczesniej zrobilo to sikanie heh.

• Molcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! po tygodniowej przerwie w zamawianiu stwierdziłam, że czas zamówić wyposażenie do łóżeczka, waham się nad przybornikiem, ale chyba jednak wezmę bo na początku łóżeczko będzie w sypialni, a dopiero potem w pokoju malucha.
    Mam pytanie do dziewczyn, które kupują drewniane nakładki na komody - przewijaki - co na to? zwykły podkład do przewijania czy może coś innego?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ! Obudziałam się na jedzenie no i stwierdziłam, że Was nadrobię :) Wczoraj na łódce poprosiłam rodzinkę o kilka fotek mówiąc- pokaże listopadówkom. Niestety jak się później zobaczyłam to byłam w szoku. Nie wiedziałam, że mam aż taki brzuchol ! ( foto z gołym ) Wróciłam do domu zmasakrowana, wszystkie ścięgna i więzadła ponaciągane od tego włażenia na pomosty itd. Skurcze mnie nie opuszczały pomimo 2 nosp max- aż rodzinka widziała jak mnie zasysa. Ciśnienie też wczoraj dało popalić bo ostatnio mierzę 2-3 razy, a wczoraj było 170/100 ! Potem spadło do 160/80 a serducho waliło 135 ! Nie wiem skąd to się bierze, ale mocno się wczoraj zmęczyłam. Dziś już normalne czyli 100/54- zawsze takie mam. Jeszcze nie panikuje, bo u mnie to są takie skoki- nie że cały czas wysokie, poza tym mój ciśnieniomierz pozostawia wiele do życzenia.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c6f66f4bd63.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb40e4ab5dc8.jpg

a laski wczoraj zwariowały ! Nie spały calutki dzień ! Cały czas się wierciły a ja jestem cała skopana pod żebrami. Bardzo mnie to bolało :( Dosięgają mi trzustki a ja po zapaleniu mam ją trochę zwapnioną wg rezonansu i takie kopy mnie masakrują, aż łzy lecą... co to będzie za miesiąc...

Biedne jesteście z tymi przeziębieniami. Mi wczoraj było tak gorąco, że myślałam, że oszaleje i wystawiałam się specjalnie na łódce żeby na mnie wiało.

Shibuyka będzie dobrze, tylko się nie denerwuj! Kumpela miała nie skrócenie szyjki tylko już rozwarcie na 1 cm od 34 tc, a urodziła w 41 i jeszcze musieli wywoływać 2 razy i Ala urodziła się 3900! ( tam gdzie Aparatka leży)

I znalazłam wczoraj kilka grzybów. Już przygotowane aby dziś zrobić sos grzybowo-śmietanowy i polać nim puree :) Mniam !

Paaa, idę spać dalej !!

Galaretka, Molcia, Mala_Czarna_89, Nymeria, Shibuya, Micia, natali101, Kitaja lubią tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze Shibuya, moja gin zachwyca się luteiną przy skracaniu szyjki. Ja biorę od początku ciązy i mam brać do końca 2x 100 rano i wieczorem. Niestety tak mnie szczypie, że biorę tylko na noc. Podobno magicznie mi się wydłuzyła ostatnio z 2,7 na 3,5 :D Podobno działa też extra na skurcze, ale u mnie nie- chociaż kto wie, co by było gdybym jej nie brała.

• haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    dzień dobry! po tygodniowej przerwie w zamawianiu stwierdziłam, że czas zamówić wyposażenie do łóżeczka, waham się nad przybornikiem, ale chyba jednak wezmę bo na początku łóżeczko będzie w sypialni, a dopiero potem w pokoju malucha.
    Mam pytanie do dziewczyn, które kupują drewniane nakładki na komody - przewijaki - co na to? zwykły podkład do przewijania czy może coś innego?

Ja planuje taki normalny przewijak 50x70 cm, a na to podklady do przewijania z Rossmanna albo nic, bo przescieradla na przewijak nie kupuje

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia - jaki tam wielki? ja nie wiem gdzie Ty te dziewuchy tam mieścisz ! :) wyglądasz super, ale dzisiaj obowiązkowo - odpoczywaj, bo te skurcze to niepokojące są!

• Molcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Ja planuje taki normalny przewijak 50x70 cm, a na to podklady do przewijania z Rossmanna albo nic, bo przescieradla na przewijak nie kupuje
    Czyli - nakładka na komodę+zwykły przewijak+podkłady tak?

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ją też już nie spie ;) wczoraj zrobilam sernik z przepisu z którejś z Was z forum :) także dzięki mega dobry wyszeld tylko mi oklapl bo za szybko otworzylam piekarnik ;D czekam na trzy paczki na karuzele . nianie i ubrania z Anglii bo ciocia mi zamówiła ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Moja noc w miarę przespana. Zasnęłam na półleżąco ze względu na zgagę i kaszel. Po godzinie obudził mnie straszny wiatr. Mąż musiał wstawać i okna zamykać, bo wszystko trzaskało.
    Na siku budziłam się dwa razy, ale później problem z zaśnięciem, bo tak mnie kaszel narywał. Juz mnie boli od niego chyba przepona, bo nie wiem co tak może boleć.
    Tak mną narywa jak zaczynam kaszlec, że naprawdę się boję, że przez to wcześniej urodzę :/ wiem, plotę głupoty...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ