X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości tez czasami łapią. Kładę się na lewym boku, zamykam oczy, głęboko oddycham. Dwie minuty i po mdłościach :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    molcia pochwal sie jaka posciel wzielas, ja tez jestem na etapie wybierania i nie moge sie zdecydowac tyle tego jest...
    ja miałam trochę mniejszy wybór, bo na większe łóżeczka jest tego zdecydowanie mniej ale wzięłam od tego sprzedawcy - pochwalę się jak przyjdzie - http://allegro.pl/show_item.php?item=5675765016 tę szaro-miętową
    co do mdłości to wczoraj po tym jak wszamałam pączka to do wieczora nic nie zjadłam tak mnie trzymało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:11

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona kup sobie , spokojnie możesz brać urosept ;)
    Ja tez mdlosci mam od kilku dni :/ ale póki co tylko mdlosci..

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    U mnie dzisiaj z bólem brzucha lepiej, ale czuję jeszcze skurcze. Plamienie na razie ustało. Maleństwo coś mało aktywne, ale myślę, że to przez pogodę, bo u nas znów pochmurno . Miłego dnia życzę, ja dziś odpoczywam.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mw a nie,chcesz podejść na ip?

Jakies krostki mi wyskoczyly na brzuchu i bola :/ myślałam zd moze uczulenie na balsam bo kupiłam nowy, ale w sumie na piersiach tez by wtedy wyskoczylo..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ja też dostałam uczulenia na podkład. Nakladalam go na buzię, a uczulenie wystąpiło tylko przy oczach, także może jednak ten balsam :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, skoro wychowawczyni nie daje rady to moze dyrektor szkoły albo pedagog cos zadziała? Przykra sprawa, szkoda żeby dzieci zniechęcały się do szkoły przez jednego gnojka...

Moj Julek non stop się kręci dzisiaj. Pisałam Wam,ze zmienił ułożenie. Dzis mi chyba jakoś niżej zszedł, bo boli mnie spojenie łonowe i mam kłucia w szyjce...
    No i mam wyraźny spadek formy.

Miłego dnia :-)

Synuś :-)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście są tacy rodzice co nie mają klapek na oczach i tak jak Ty Ginger walczą o swoje dziecko...
    Bo później po takich incydentah dochodzi do tragedii i słyszy się różne przykre historie o dzieciach i nastolatkach bitych przez rówieśników w szkole którzy popełnili samobójstwo bądź próbowali.. A nauczyciele są ślepi. Jeśli wywiadówka nie pomoże to zgłoś ta sprawę na policję nie szczypie się dla dobra Twojego dziecka warto to od razu zgłosić bo bicie Jet karalne a takiego gnojka mogą usunąć wtedy ze szkoły..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:34

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia bardzo ładna pościel, daj znać jak na żywo się prezentuje, jak przyjdzie
    Ginger powinna wychowawczyni coś z tym chłopakiem zrobić, jak sama sobie nie radzi to rozmowa z rodzicami, pedagog albo dyrekcja, przecież nie może być tak, że jeden chłopak terroryzuje całą klasę :/
    ja dziś piekę tort dla mężulka, jutro 3 i ostatnia część jego urodzin, robimy w domu i nie dało się zaprosić wszystkich naraz :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka Zastanawiam się nad tym, ale jestem sama w domu. Młodsza córka ma dzisiaj wrócić koło 15 z wycieczki więc muszę być w domu, ale jeśli nie przejdzie to pojadę wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 10:39

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mw a nie możesz teraz iść ? Nie,jest powiedziane ze będą chcieli zostawić bo może wszystko ok :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW ja to samo pomyślałam, nie chcesz skonsultować z lekarzem?

Ginger oby inni rodzice cię poparli.

Dziewczyny w ciąży mogą uczulać nawet kosmetyki stosowane od lat.

Ściągnęłam pranie, powiesiłam nowe i przerwa, co by nie było ;) boję się że mi zafarbuje w praniu, bo mam same intensywne nowe kolory a zabrakło mi chusteczek zapobiegających farbowaniu.
    Teść wziął dzieciaki na spacer, chata wolna :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie uczulily tylko te, których nie stosowałam przed ciążą. Gdy coś zmieniłam, to od razu pojawiały się tego skutki. Wracałam do starych i wszystko wracało do normy. Ale wiadomo, nie ma reguły.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kijowo bo uzylam 2 razy balsamu..:( a kupiłam specjalnie na rozstępy ..:/

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen (bo to chyba Ty wrzuciłaś linka do olx firmy, która robi na wymiar, jeśli nie to przepraszam, nie pamiętam kto)zamówiłaś może tę nakładkę drewnianą na komodę?

• natali101 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger skoro nie radzi sobie wychowawca z tym gnojkiem,a jego rodzice nie widzą problemu zarządzajcie obecności pedagoga i dyrektora. Muszą być, a jak nie to otwarcie, że zglaszacie sprawę na policję. To działa. Raz że szkoła nie chcę rozgłosu,dwa liczy się opinia, trzy rodzice dziecka otworza oczy że coś się dzieje. Pobicie to naruszenie cielesności i strefy prywatnej. Jest to znęcanie się nad drugą osobą.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    haen (bo to chyba Ty wrzuciłaś linka do olx firmy, która robi na wymiar, jeśli nie to przepraszam, nie pamiętam kto)zamówiłaś może tę nakładkę drewnianą na komodę?

jeszcze nie, bo najpierw komode musze kupic...na 99% bedzie to Malm z ikei, ktorego sobie pomierzylam, ale ze mi sie potrafi cos odwidziec w ostatniej chwili, to juz poczekam na komode i dopiero zamowie
    zwroc tylko uwage, zebys mogla wysunac gorna szuflade w swojej komodzie
    np. w Malmie jest przerwa miedzy blatem o frontem szuflady, gdzie wejdzie dolna czesc przewijaka
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40214551/
    a np. w takim modelu ciezko byloby odsuwac gorna szuflade bez zdejmowania przewijaka
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99021287/

mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi:)

aha ogolnie polecam wrzucic w google haslo przewijak na komode lub nakladka do przewijania (i popatrzec w haslach ale tez grafice), mozna kupic same nakladki do komod, tyle, ze musialabys sobie porownac wymiary swojej komody z tymi do ktorych sa nakladki, ale moze cos podpasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:18

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Zobaczę jakie podejście do tematu ma matka. I co zamierzają z tym zrobić. I tak jak piszecie tak zrobię jak nie pomogą metody szkolne dyrektor pedagog to pójdę z tym na policje.
    Może to otworzy tej matce oczy ze to nie tylko problem szkoły a przede wszystkim jej dziecko. A jeśli 6latek przezywa drugiego ze jest zakichanym gnojkiem,gównem itp to skądś to musi wynosić. Ehh powiem wam czuje ze czeka mnie ciężka przeprawa.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger będzie dobrze tylk0o się nie denerwuj ;) kiedy Patryk wraca do szkoły?

Chwilowo mam czyściutko wszędzie i nuda ;)

Wiem, że temat już był, ale kiedy się chrzci dzieci? Oglądałam też ubranka do chrztu (z braku laku, bo wyprawka mi się skończyła) i stwierdzam, że są drogie i nieładne. Macie jakieś stronki? albo ogólnie stronki do ładnych wyjściowych ubranek pod kątem np świąt? oczywiście wygodnych dla malucha

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    jeszcze nie, bo najpierw komode musze kupic...na 99% bedzie to Malm z ikei, ktorego sobie pomierzylam, ale ze mi sie potrafi cos odwidziec w ostatniej chwili, to juz poczekam na komode i dopiero zamowie
    zwroc tylko uwage, zebys mogla wysunac gorna szuflade w swojej komodzie
    np. w Malmie jest przerwa miedzy blatem o frontem szuflady, gdzie wejdzie dolna czesc przewijaka
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40214551/
    a np. w takim modelu ciezko byloby odsuwac gorna szuflade bez zdejmowania przewijaka
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99021287/

mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi:)

aha ogolnie polecam wrzucic w google haslo przewijak na komode lub nakladka do przewijania (i popatrzec w haslach ale tez grafice), mozna kupic same nakladki do komod, tyle, ze musialabys sobie porownac wymiary swojej komody z tymi do ktorych sa nakladki, ale moze cos podpasuje
    dzięki, słuszna uwaga - nie zwróciłam na to uwagi - ale widzę, że hemnes, którą kupiłam ma taki margines u góry, więc powinno być ok :)

‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ