X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wiem, ze Shibuya i Ginger mialy wybrany jakis termometr.

Doswiadczone mamy:czy plyn do mycia butelek i smoczkow to zbedny gadzet czy przydatna rzecz?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Ona to niestety troszkę potrwa aż zejdzie. Możesz sobie jeszcze kupić aphtin i tym też pedzlowac...powinno trochę pomóc...
    Dzięki za radę. Już się dwa tygodnie z tym męcze i nie widać poprawy :( moze niedługo się tego pozbede. Jedyny plus tego wszystkiego to moja waga, bo trzymam dietę i dzięki temu synek dostaje tylko zdrowe jedzonko, ale już mi się tęskni za słodkościami.

Dziewczyny jak macie nowe komody to przetestujcie je!!! Tzn, zapakujcie ją i sprawdzcie czy sie nie przewraca. Wlasnie otworzyłam trzy szuflady na raz i komoda prawie na mnie spadła. Juz sobie wyobrazilam jak leci na synka! Musimy ją przymocować do ściany...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie wiem, jaka komoda, ale te z Ikei maja napisane, zeby je przymocowac do sciany, bo jak sie wysune szuflady to je przeciaza i moga sie przewrocic;/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pralam,w dzidziusiu i pachnie dzidziusiem :)

Micia lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a co ci mówili w szpitalu ze lepiej żeby rodzic w 34tc?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja mam komode robiona na wymiar przez stolarza. Jest ładna i pojemna ale właśnie po otwarciu szuflad się przeciaza.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze ślubu i skoczyliśmy jeszcze do smyka kupiłam kocyk i bodziaki i pajace w hm i w domu padłam jak kawka :-) sorki aga za polubienie posta to przez komórkę :-/

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja nie planuje zakupu specjalnego płynu do mycia butelek. Nawet napalilam się na niego na początku ale zerknij na cenę za litr.. Dla mnie to chwyt marketingowy przecież w każdym domu jest pkyn do mycia naczyn a baczy zawsze można przelać wrzątkiem

trzeba przykrecac komodę do ściany żeby się nie wywróciła?! Co za czasy..

Ale mnie pod wieczór zaczął napierdzielac brzuch.. Gdyby nie to ze nie były to powtarzajace się skurcze to myslalabym ze urodzę. Nawet kalkulowalam co trzeba jakby co do torby wrzucic

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie martwi kwestia tej komody, bo ja nie moge nic do sciany przywiercic bo przejdzie do kuchni i bede miec tam dziure...po prostu bede musiala zamykac drzwi za soba od pokoju i nie zostawiac Wandy samej jak bedzie na podlodze, a potem komode przeniose do jej pokoju i tam juz przywierce.

w ogole od kilku dni spie w dzien znowu...dzisiaj w ciagu dnia zaliczylam 2 drzemki po godzine i zaraz chyba sie poloze...tez tak macie?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja też od kilku dni muszę zdrzemnąć w ciągu dnia. Chyba taki urok 3 trymestru;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW to dobrze, ze nie ja jedna:P

Mala no tak mi sie zdaje, ze ten plyn to taki gadzet bo, kiedys ich nie bylo i pewnie nikomu do glowy nie przyszloby w czym specjalnym myc butelki/smoczki

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy wiecie,ale w Home&You jest od dziś do jutra promocja- jak się kupi jedną nieprzecenioną rzecz, to druga wybrana jest minus 50%.

My kupiliśmy dla Młodego bieliźniak, podobał mi się od dawna :-D

t2514595_c-data-users-defapps-appdata-internetexplorer-temp-saved-images-bielizniak-sleepybear.jpg

Nasz jest ten mniejszy po prawej stronie. Bardzo żałuję,że nie było już tych koszyczków ze zdjęcia :-( Została tylko seria z barankami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 22:58

olcia88 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się co do płynu nie zgodzę...używałam, używam i będę używać nuka płynu do butelek. To nie jest zwykły płyn do naczyń. Zawiera enzymy rozkladajace białka z mleka. Dzięki niemu nie trzeba szorowac butli tylko się ładnie wszystkie osady rozpuszczają. Jest poza tym bardzo wydajny...

haen lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedziela, pochmurno i wszystkie mamuski spia !

Ja leze i czytam o laktacji bo czuje,ze bez walki sie nie obejdzie.

Wyslalam tescia po liscie malin poki sa bo u rodzacych dziewczyn moda na picie herbaty z lisci malim na rozpoczCie porodu jest.

Nie mam sie w co ubrac do kosciola :-/

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją już nie spie :) na 11 ide do pracy :) u nas też szaro buro i ponuro ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Niedziela, pochmurno i wszystkie mamuski spia !

Ja leze i czytam o laktacji bo czuje,ze bez walki sie nie obejdzie.

Wyslalam tescia po liscie malin poki sa bo u rodzacych dziewczyn moda na picie herbaty z lisci malim na rozpoczCie porodu jest.

Nie mam sie w co ubrac do kosciola :-/

Liscie to za kilka tygodni zacznij pic, teraz jeszcze za wczesnie.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Liscie to za kilka tygodni zacznij pic, teraz jeszcze za wczesnie.

No tak tak ;-) tylko za kilka tygodni moze nie byc lisci a po co kupowac jak mam full natural hihihi

Mowilam o nich kuzynce,ze sie stosuje a ta sie pyta ale jak w majtki sie wklada?? Od tej pory dokladam slowo.herbata lub napar;-)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrozumialam, ze wyslalas tescia do apteki czy sklepu zielarskiego, ale chyba to wieksza misja: zerwac i zasuszyc? :D

Galaretka lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro piekne te kosze!!! Te pudelka tez widzialam i sie w noch zakochalam ale trochę za drogo dla mnie...znalazlam tamsza alternatywe na allegro, oczywiście gorsza jakościowo ale cos za cos ;)

Dzień dobry, u mnie tez pochmurno :( nic sie nie chce...

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak ja mam wstać, jak ona tak spi?

2usv0hh.jpg

A to wczorajsze , czyli u mnie po mierzeniu brzucha też bliźniaki. :-P

35cijkj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 09:02

MadaLena30, haen, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, biedroneczka1910, Ona_89', Buffy, skarb15, Cebulka, Nymeria, olcia88, Micia, Kitaja, Sajgonara lubią tę wiadomość

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ