X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w najszerszym miejscu mam 98cm :)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka pochwal sie tez szkatulkami jak skonczysz :)

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak na wysokości pępka też się mierzyłam :)
    Aparatka tylko pozazdrościć chociaż ja ostatnio na swojego też nie mogę narzekać ale nie ma co przechwalać;) właśnie przesadza mi storczyki, niestety ostatniego, miałam 5 i wszystkie szlag trafił :( a tak bardzo je lubię, pewnie teściowa uroczyła.
    Ostatnio w niedzielę na wizycie strasznie mnie umordowała, najpierw ustawiała pokój dla Adasia, później męczyła opowieściami o jej porodach a wszystko to słyszałam już kilkanaście razy, a na koniec powiedziała, że nie muszę już kupować ubranek tych najmniejszych dla Maluszka Bo ona kupiłam. Owszem kupiła, ale najmniejszy rozmiar 68-74. Nie dość, że nie w moim typie to jeszcze rękawy musiałabym wywijać i nogawki. Ale nie skomentowałam... oddam potrzebującym, może chociaż im się przydadzą.

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    104 u mnie :)i +10kg ;) ale nie pamiętam juz ile miałam wczesniej w obwodzie :P będziemy zrzucać ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała też jestem niska, zaledwie 158 cm. W talii miałam 63-65 cm, zawsze tyłek miałam większy i dość obfite uda ciekawe jak po ciąży zostanie? :)

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej byloby różnice pisac miedzy tym co teraz a wcześniejszą mira sprzed ciazy:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może założymy później nowy wątek poporodowy i będziemy się wzajemnie motywować;)

Paolka _25
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Madalena ja byłam że tak powiem cienka w obwodzie :P i niska. A teraz ważę najwięcej w całym swoim życiu i czuję to na każdym kroku :P

To pocieszylas mnie bo ja nie nalezalam do cienkich w pasie i niskich ;)

Ale waze rowniez najwiecej w swoim calym zyciu, no nic tak jak Izulka mowi bedziemy zrzucac, a teraz niech nasze maluszki rosna zdrowo!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego jak ja biorę się za sprzątanie to powstaje większy bałagan niż był! !!

Paolka nas na naukach przedmalzenskich uczulali , że bierzemy ukochaną osobę z reszta rodziny gratis a jak to gratisy czasem fajne czasem do du.. ;-)

biedroneczka1910, Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do doswiadczonych mam w zakupach na allegro..
    W zeszlym tyg. wrzucilam sobie sporo rzeczy do koszyka, wlasnie chcialam usiasc i skonczyc zamowienie - a tu koszyk pusty !!!

WTF?
    Czyli moja praca poszla na marne?

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • ParasOlka:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    dzwonek do domofonu otwieram a tu informacja dzien dobry kurier.
    Zdziwiona bo jzu byl dzisiaj i przyniósł to co mial przyniesc.
    Otwoeram drzwi i pytam co to a on do mnei ze nei wie ale sporo przesyłka

Podpisalam i zabralam do srodka duza ale lekka mysle kurde co to jest
    Patrze moje dane wiec otwieram a tam posciel do łózeczka???/
    Nie zamawialam bo sama uszylam sobie
    Pokazuje mojemu a on na to o wkoncu doszlo zamowilem bo sie wystraszylem ze nie zdarzysz uszyc a dziecko musi miec ładnie.

Otwieram szafe i pokazuje isiu zobacz sa tu juz dwa komplety uszyte a on ups nie wiedzialem dla kogo to.

To było słodkie.
    Czytam was czasami z otwartą buzią ;O Ja jeszcze nie wpadłam na pomysł, żeby kupić pościel a co dopiero mój mąż hahah ...." Forum Science Fiction

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:42

klz9mg7yyqfm3j2g.png
    010i9jcgg7le90fm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Mam pytanie do doswiadczonych mam w zakupach na allegro..
    W zeszlym tyg. wrzucilam sobie sporo rzeczy do koszyka, wlasnie chcialam usiasc i skonczyc zamowienie - a tu koszyk pusty !!!

WTF?
    Czyli moja praca poszla na marne?

MadaLena, też tak miałam tzn. mnie akurat tylko kilka rzeczy 'zginęło' z koszyka. Okazało się bowiem, że aukcja się już skończyła i musiałam szukać jeszcze raz to co mi zaginęło :/

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz aparatka ze twój wpadł na pomysł ze kolderka ważniejsza w posiadaniu niż np pampersy ? :P moze dala mu do myślenia ta rozmowa z twoja mama i jego mama :P

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka1910 wrote:
    MadaLena, też tak miałam tzn. mnie akurat tylko kilka rzeczy 'zginęło' z koszyka. Okazało się bowiem, że aukcja się już skończyła i musiałam szukać jeszcze raz to co mi zaginęło :/

Kurde no nie wierze ze wszystkie aukcje sie skonczyly - wszystkie 35 :(

Pieknie jeszcze raz musze siedziec i wybierac... wrrrr

Shibuya bylam zalogowana- jedyne co to moze sie nie wylogowalam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:52

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o zesz wchodzę na watek październikowy,a tam już 13mamusiek się wypakowalo <szok> wdech wydech,bo do listopada jeszcze daleko ...

co do facetow,po ostatniej wspolnej wizycie u poloznej i moim omdleniu po tych newsach u niej i mój szanowny troszkę się przejal z jednej strony to milo,ale z drugiej czuje się jeszcze gorzej,mam wyrzuty sumienia,bo on tyle pracuje i jeszcze obowiązki domowe,a ja siedze w domu.Czuje się jak stara babcia chociaż i one maja więcej wigoru jak ja teraz.Wszyscy chcą mnie wyreczac i pomagać, nawet sasiadka przed chwila przyszla by wziasc mojego psa na spacer,to już drugi raz w tym tygodniu...a ja zamiast być wdzieczna to jeszcze narzeka i zrozum to kobiete w ciąży :/

Aparatka pochwal się zdjecjami ,uwielbiam ogladac Twoje cudeńka:)

Micia jak tam po wizycie ?

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:03

biedroneczka1910, Paolka_25, izulkaa, MadaLena30, Kitaja, Mala_Czarna_89, Micia, justa1234, moremi, skarb15, Nymeria, Rozmarzona lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ale mnie rozbawiłaś :D!!! Po prostu siedzę i śmieję się do tableta!!! :) ja jeszcze w pełni sił ale mąż ostatnio okna pomył, firanki zawiesił ale dzisiaj musiałam jedną zdjąć, wyprasować i dopiero zawiesić;)
    Ale widzę, że tu każda jedna perfekcyjna pani domu :)

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka, wlasnie tez chcislam zapytac czy tp baby design lupo? To tez moj typ;) ja jeszcze czekam z zakupem, bo w sklepir w ktorym znalazlam na alegro czeka sie tylko 2dni na ptzesylke wiec im pozniej zamowie tym lepiej:) a od narodzin to przez pierwszy tydz raczej nie jest potrzebny:0

Dzis za to kupilam lozeczko i materac i juz jestem spokojnoejsza, ze w razie czego, najwazniejsze jest:)

Shibuya - tez tak mam z segregowaniem ubranek, ze nie wiem jak je ukladac, zeby o czyms nie zapomniec!!!

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, Perełka macie takie same wózki??

Moja teściowa o święta się martwi, że będziemy musieli spędzić w domu a nie z nimi :p w sumie, byłoby całkiem przyjemnie;)
    Ale Adaś kolanko wpycha;)

Paolka _25
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze:( pudelka które zamowilam na allegro dla malucha - okazalo sie ze ich nie ma:((( to po co wystawiaja na aukcji skoro nie maja towarow...a tak sie cieszylam ze znalazlam cos tanszego niz home&you...

‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ