X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku obudziłam się przed 10 pierwszy raz w tej ciazy chyba tak spałam widać brakuje mi już snu. A moje biedne dziecko bez śniadania bo nie chciał mnie budzić. Wiem ze był kilka razy dal mi buziaka i wychodził a ja dalej spałam;) kochany mój;*

Aga ja bym jechała sprawdzić czy cos się nie zaczyna.

Ona_89', natali101, perelka89, Paolka_25 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paula;) lepiej późno niż wcale zapraszamy;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Aga 502 ja bym pojechała na IP po nogach lać się nie powinno.
    Mała Czarna wiadomo, że kazdy daje na ile go stać ale ja bym ze 3 stówy dała zwłaszcza jak idziecie na przyjęcie po chrzcinach.
    Paula witaj!

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i 3mamy kciuki!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zwłaszcza jak się mieszka w willi tak jak Wy to 300 nie majątek :-) :-)

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała karmel rewelacja :-) trochę zachodu ale warto. Haen ja już gościnnie tylko w kawiarence albo mąż albo siostra teraz. No i my w tygodniu od 16 do 20.30 a w weekend 10-17

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paula :)

A my po sniadanku :) robię pranie ,ciekawe czy mnie mąż nie zabije jak to zobaczy :P
    Tez mysle pomalutku segregować wszystko z ubranek , na siedząco oczywiście ;)

A co do szaf to mowiam mojemu ale chyba poczekamy jeszcze ze 2-3 tyg zeby byli bliżej porodu

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie to dobrze, nie lubię rajtek dzieciom zakładać.

Ja nigdzie chrztu nie miałam ostatnio ale wydaje mi się , że nawet rodzice chrzestni max 300 zł. I zależy też od sytuacji finansowej rodziców, bogatym na hajsie nie zależy i jakaś mała kwota jeszcze ich obrazi mniej zamożni liczą tylko na kasę ale z drugiej strony wiadomo , że dziecko nic z tego nie dostanie, żadnego prezentu... te wszystkie imprezy to wyższa filozofia.

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka w końcu ktoś Cię odciążył od dzwigania córci.

Aga co postanowilas? Pojechalas na ip? Brzmi to niepokojąco...mi nigdy nic po nogach nie cieklo. Lepiej to sprawdzić.

Widzę że wczoraj wieczorem był dzień zgagi. Mi też dala się we znaki.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paula :-) Lepiej późno niż wcale.

Aga, październikowe dziewczyny kiedyś pisały,że zaopatrzyły się w papierki lakmusowe. Po zmianie koloru można się dowiedzieć czy to wody się sączą czy masz po prostu dużo wydzieliny.

Zrobiłam zakupy od rana, tzn Tesco mi przywiozło, bo w lodowce miałam tylko światełko i echo :-D Gdyby nie ta dostawa, to sama na bank bym nie dala rady. Samo rozpakowanie zajęło mi ponad pól godziny... A potem rwał krzyż,więc leżę i odpoczywam.

Dziś mam wizytę :-) Ja też dostaję zwolnienie na miesiąc,a wizyty mam co 2 tygodnie ;-)

perelka89, haen lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała my w październiku jedziemy na chrzciny i dajemy 300 zł od naszej trójki. Tak,że każdy daje tyle na ile go stać. 3 lata temu podawałam dałam 200 zł plus złoto na pamiątkę ale tak chcieli rodzice. Nie kupowałam stroju.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, masz może sprawdzony przepis na creme brulee? Naszło mnie od rana i nie potrafię przestać o tym myśleć :-D

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja bym dala,200-300zl..

Rajstopek nie kupie póki co..dopiero tak,jak mala mówi bliżej swiat. Wtedy będę znać rozmiar i od razu kupie jakas sukienusie. Póki co tez nie kupuje na zapas bo rozmiar sie zmienić może do swiat a po co za mala albo za duza kupować :P

Aga jedz,lepiej sprawdzić.. Ja nie mam wodnistej..ale u mnie luteina sie wylewa..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy spać nie mogę..niespokojne nogi,biodra bola..uciska mnie na serce i zlle się oddycha ....

Juz niedługo...

Ja mam l4 na miesiąc ale teraz,chyba powiem na mniej bo co jak w ciagu tego miesiąca urodzę :P,?? ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zaczyna mnie gardło swędzieć:/ i woda z nosa leciec z domu nei wychodze wiec nie wiem gdzie sie przeziebiłam.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 24 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara wrote:
    Mała zwłaszcza jak się mieszka w willi tak jak Wy to 300 nie majątek :-) :-)
    haha a księżniczka leży na szezlongu, ocieka złotem i dodatkowymi kilogramami :D

przyjęcie będzie w domu. Zaproponowałam mężowi przez tel teraz 300zł, a on że za dużo ;) jeśli o mnie chodzi, to mi to rybka, jego rodzina.
    Tata dzidzi jest chrzestnym mojej Laury (a Laura od nikogo nic na chrzciny nie dostała bo ją chrzciliśmy w szpitalu i jakoś nikt nie pomyślał). Na roczek dostała złote kolczyki + album ze zdjęciami. Mąż twierdzi, że jak się przyzwyczają to na komunię będą liczyli nie wiadomo ile no i to jest zobowiązujące. Myślę, że damy jakieś 200-300zł. Dzięki za wsparcie :)

Sajgonara lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 24 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:

Ja mam l4 na miesiąc ale teraz,chyba powiem na mniej bo co jak w ciagu tego miesiąca urodzę :P,?? ;)

to zus to potrąca od macierzyńskiego ;)

izulkaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro u mnie w lodowce tez juz prawie tylko swiatlo zakupy zamowione na jutro. Bede sama mam nadzieje ze mi to do kuchni wniosa bo sporo tego.

Zorro lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:

To nie ma znaczenia. L4 traci ważność w dniu narodzin dziecka :-)

• Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przywitanie. Zmogła mnie drzemka - obowiązkowo 1-2 dziennie ( w zależności od długości) - dobrze że dzieci w przedszkolu, szkole.
    Lecę się szykować do gina - dziś kontrola ale bez USG.

AGA!!! u mnie obydwa porody zaczęły się od odejścia wód - przy pierwszym w nocy chlusnęły, przy drugim rano delikatnie czasami zaczęły się sączyć. Dopiero potem doszły skurcze. Ja bym jednak pojechała na IP sprawdzić czy wszystko w porządku.

Zmykam, doczytam resztę i odezwę się po wizycie.

zFZwp1.png
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ