Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Powitac
!
Wow!
Az wytrzeszczylam oczy jak zobaczylam wpis,ze Aga juz urodzila
Cieszylam sie jak glupia do ekranu jaka musisz byc szczesliwa.
Gratulacje Kochana!
Ewulka, sliczny Synus Tobie rowniez goraco gratuluje
Mikado, bo to zawsze jest tak,ze jak jedno sie zespuje to juz pojdzie fala nieszczesc domowych
Aparatka, maszyna poprostu dala Ci znac,ze wyczerpalas swoj limit sil i masz odpoczac
My z Malutka dzisiaj po wizycie u gina.
Ogolnie badal mnie palpacyjnie i tym razem delikatniej (az mi sie nie chcialo jechac jak pomyslalam,ze znowu moze bolec).
Szyjka dluga,twarda i bez rowarcia.
Odrazu mialam wymaz pobrany na gbs takze kolejna rzecz z glowy.
Powiedzial,ze nie bede rodzila (jak narazie jak to okreslil hihi),wiec wyszlam uspokojona z wizyty.
Za dwa tygodnie kolejna wizyta i ma mi zrobic usg by sprawdzic miedzy innymi wage Malutkiej.
Poinformowal mnie tez,ze od 36 tygodnia moge w innej placowce chodzic na ktg by sobie sprawdzac na nfz.
Myslicie,ze powinnam chodzic?
Pytam bo nie bardzo lubie tamta klinike i nie chcialabym sie na loekarza imbecyla natrafic,ktory tam pracuje i mam zle wspomnienia.
Byla tez moja sympatyczna polozna,ktora kazala przypomniec za dwa tygodnie abysmy omowily plan porodu.
Dobrze,ze z nia to bede robila to mi podpowie co najlepsze (byleby ona miala zmiane bo ostatnio rzadko ja widywalam).
Pytalam ja tez o bole brzucha na dole to mowila,ze teraz bedzie coraz ciekawiej noi,ze beda sie skurcze zaczynaly przepowiadajace
Do szpitala mowila bym nie brala ciuszkow dla dzidziusia bo sie gubia (kolezanka i inna polozna moiwly mi to samo),wiec chyba sobie daruje,a na wyjscie wezme tylko ciuchy.
Ewentualnie w razie "w" wezme jakies bodziaki.
Hmm lekarz dal mi dzisiaj jedne z wynikow badan i mowil,ze mam je zabrac bo do szpitala beda potrzebne.
Pozniej w domu mnie naszlo czy na hiv nie beda chcieli papierka?
Ogolnie w karcie ciazy jest napisane,ze mialam robione i jest wszystko ok,ale jak beda chcieli to nie wiem gdzie one sa ;/
Przeszukalam cala teczke i wsiorbalo je gdzies.
Teraz nie wiem czy u lekarza w karcie kiedys sie nie zapodzialy.
Jak myslicie beda tez te wyniki potrzebne czy wystarcza w karcie??perelka89, Mala_Czarna_89, moremi lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
I ogolnie na polsat cafe lecial dzisiaj "dziwny" program o babkach,ktore kupowaly imitacje naprawde bardzooo ludzkich niemowlakow..
Troche mi sie to dziwne wydalo bo kupowaly dla nich cale wyposazenia wozki itp.
Rozumiem,ze czasem ludzie nie moga miec dzieci i szukaja czegos,ze tak powiem w zastepstwie,ale taka schiza?
W rozmowach w toku natomiast fajny eksperyment byl dla facetow ciezarnych kobiet
Musieli ubrac caly kamuflaz jaki dzwiga kobieta w ciazy i wykonac sporo zadan hihi.
Na pocxatku programu nie mieli poszanowania dla swoich kobiet i wgl im nie pomagali mowiac,ze tylko leza,a po zadaniu spiewali innaczej
Teraz doceniam jeszcze bardziej Meza,ze tyle mi na mieszkaniu pomaga i karze odpoczywac
Olcia!
Kochana trzymam za Was Skarby kciuki i co by mialo sie nie dziac ( rozwiazanie badz nie) to bedzie dobrze!
Wierze,ze lekarze wiedza co robia i najwazniejsze,ze jestes pod ich opieka.
Tekstami debili sie nie przejmuj bo takich wszedzie niestety pelno, sama cos o tym wiem.
Glowa do gory i pisz co i jak tam z Wami :*olcia88, Ona_89' lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Rozmarzona nie wiem. Najlepiej zadzwoń do szpitala i zapytaj. Ja mam wyniki tylko tych wyników,co robiłam na własną rękę. Te co mi robią w poliklinice na Karowej tylko wpisy do karty ciąży. W październiku chcę złożyć zamówienie na wydruk wszystkich od początku ciąży.
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Izulkaa tak mi gin nie mówił. Cały czas termin wg om to 22 listopada. Natomiast Synek na chwilę obecną jest o tydzień starszy. Ale jak to mój lekarz stwierdził, że to nie rzutuje na termin porodu. Szczególnie, że miałam bardzo regularne cykle i ten termin z om przy pierwszym usg idealnie się zgrywal...teraz tak Mały nadrobil...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Natali, bede musiala sie dowiedziec zeby pozniej nie bylo Meksyku.
Zapytam poloznej za dwa tyg na wizycie bo ona pracuje w tym szpitalu.
Przy okazji zobaczy mi czy gdzies sie w karcie nie zapodzialy.
Choc mam nieodparte wrazenie,ze zawineli mi te wyniki do karty wlasnie jak pozostale wyniki,a dlaczego te mi oddal to juz nie wiem.
Widocznie te musze ze soba miec,a tamtych nie.Jestes juz z nami -
Dziewczyny ja już po wizycie mały waży 2400 g
lekarz mówi że jak do porodu to będzie ważył 3800
34 tydzień a już tyle
zz USG koniec października a z okresu 9.11
AA i już mamy całą wyprawke tylko dwie torby do szpitala i tyle !!
dziś mi przyszła paczka z Anglii of cioci
teraz na obiadrk i do szpitala zobaczyć
Zorro, perelka89, haen, Mala_Czarna_89, Micia, Kitaja, moremi, Cebulka, MadaLena30, Nymeria, biedroneczka1910, MW26, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Szczęściara ja czytałam ze dziecko często ma wagę zblizona do mamy swojej jak,sie rodziła
Czyli moja bedzie klocek i to by sid zgadzalobi przybiera dobrze;)
Hmm to ja miałam 2500 wiec tyle prawie Marcelek ma teraz. Patryk miał 3300. Gin powiedział ze powinien teraz mieć podobna.moremi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nic oczywiscie nie pospalam, nawet oczu nie zamknelam. Potem goscie. Sama poszlam po decyzje bo jakos o mnie zapomnieli. No i tak jak sie spodziewalam. Mimo ze weekend to nie wyglada to tak jak na gastro enerologii tylko wszystko nadal zyje bo babki rodza w weekendy i tak samo jak w dni powszednie. A wiec na jutro z ranca znow kolo 8 kolejne usg i porownanie przeplywow z dzis. Postanowia jak to mala znosi i czy jeszcze przetrwa kilka dni tak pol" podduszana" zeby sie lepiej rozwinac po sterydach. A moze nastapi cud i ten opor na tetnicy pepowinowej sie odblokuje. Powiedziala ze nie moze mi powiedziec co bedzie. Ze moze jutro, moze za kilka dni. Niestety dodala ze maluszki beda pod ktg dzis kilka razy i jak tetno zacznie spadac to nawet dzis beda kroic. Brzmi to strasznie bo ja sobie od razu wyobrazam ze ona w kazdej chwili moze umrzec z niedotlenienia. Wolalabym swoj detektor i sluchac non stop.
Jednak nie wyglada to tak strasznie bo tetno podobno tak nagle nie zanika.
No i juz pierwszy pomiar byl,skurcz tylko 1 a rano 15 w godzine i Zosia lepsze tetno niz Tosia takze odzyla dziewuszka czy coRaduje sie me serce i jakos przespie te noc bez schizy ze mi corcia gasnie w brzuszku...
Ewulek i Aga! Zazdrosc straszna. Jak czytam ile waza wasze dzieciatka to normalna ludzka zazdrosc mnie lapie...
A na koniec chcialam jeszcze wychwalic pod niebiosa nasza Aparatke ktora zgodzila sie zrobic mi szybko awaryjnie 2 rozki-kocyki i moj maz po nie podjedzie. Takze malenstwa beda mialy cieplutko od cioci jak sie pojawia po tej stronie.
Buziaki ! Bede relacjonowac nadalMala_Czarna_89, izulkaa, perelka89, moremi, Cebulka, MadaLena30, MW26, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Ale nerwowa jestem od 2 dni ;/, byle bzdura mnie wnerwia:P. Mała wije się jak węgorz i mi narządy przestawia
. Już nie mogę się końca doczekać te zgagi i wszelkie bóle mnie dobijają a przede wszystkim brak zajęć ostatnio mój mąż śmiał się że patrze i czekam aż pranie wyschnie taka zadowolona byłam że będę mogła poprasować te ubrania
. Świra dostane do końca:P
-
nick nieaktualny