Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTez mialam taka sytuacje, ze od przyjaciolki dostalam sztucce i to z biedronki za 150 zl:-) serio, po jednym myciu w zmywarce zaszly rdza. A z wesela wyszla jako ostatni gosc:-) poki co u niej na wesele sie nie zapowiada, ale jak bedzie to mamy zamiar dac prezent.
-
Witajcie
Byłam dziś na badaniach w diagnostyce. Ludzie mnie w kolejce przepuszczali 'bo pani chyba ma pierwszeństwo'. Czyżby brzuch był aż tak widoczny?
Zdjęcie zrobione przed chwilą:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:14
Buffy, Nala85, ~~Ania~~, Molcia, perelka89, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
ja dostałam takie za 70zł z allegro wolałabym chyba dostać plastikowe bo zardzewiałe to one były jeszcze przed umyciem
troszkę nie kumam tego dawania prezentów na siłę bo głupio komuś do koperty włożyć małą kwotę, wolałabym dostać 50 zł do koperty i dołożyć to do porządnych sztućców niż dostawać śmieci -
nick nieaktualny
-
Buffy wrote:Izzy to ja byłam w diagnostyce przed chwilą i niestety stałam podczas gdy dwie nastolatki i pan w średnim wieku siedzieli No ale mój brzuch póki co przez ubranie bardzo nie przebija się albo myślą, że za dużo pizzy jem
-
Mala_Czarna_89 wrote:w poprzedniej ciąży ja miałam 'kompleks' pępka bo nie był taki fajny wystający jak ma większość mam tylko normalny z dziurka do samego końca
Mała_Czarna ja też do końca ciąży miałam normalny pępek, nawet troszkę nie wyszedł, mówiłam na siebie pączek z dziurką, na zdjęciach fajnie widać, jak taka dziura w brzuchu się robi, też miałam "kompleks" ale teraz się cieszę, moim koleżankom do pół roku pępek się chował i wtedy nie wygląda to tak słodko jak w ciążyMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Shibuya-ja też chodzę prywatnie,ale akurat to badanie wykonuję u znajomej mojej gin która jest genetykiem
"USG genetyczne obejmuje wstępną ocenę wszystkich narządów płodu, ale przede wszystkim lekarz ocenia przezierność fałdu karkowego (NT) oraz obecność kości nosowej (NB). Poszerzenie NT powyżej 2,5 mm wskazuje, że płód może być obarczony jakąś chorobą: aberracją chromosomową (np. zespoły: Downa, Edwardsa, Turnera), wadą serca lub wadą innego narządu. Poza tym lekarz, wykonując USG genetyczne dokonuje:
oceny macicy
oceny płodu: głowy, tułowia, kończyn
oceny ruchów płodu
pomiaru odległości głowowo-siedzeniowej i dwuciemieniowej
ocena akcji serca z wyliczeniem ilości uderzeń na minutę
oceny spektrum przepływu w przewodzie żylnym - badanie dopplerowskie – ok. 80 procent dzieci z zespołem Downa ma nieprawidłowy przepływ w przewodzie żylnym
oceny zastawki trójdzielnej w Dopplerze spektralnym – ok. 50 procent płodów z zespołem Downa ma wady serca, jest to trzeci marker służący do ich wczesnego uchwycenia
pomiaru długości pęcherza moczowego
pomiaru długości kości szczękowej
lokalizacji kosmówki
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/usg-genetyczne-plodu-cel-i-przebieg-badania_38529.html"
Co do kolejki w diagnostyce,ja mam punkt 5 min od domu,zawsze jestem tam pierwsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 10:37
Izzy lubi tę wiadomość
-
No wlasnie ja tez sie zastanawiam czy nie isc na l4.. Teraz jeszcze chwila bo po świętach mam urlop do weekendu i potem może bym poszla.. Sama nie wiem bo to ze zmęczona jestem to jedno a mdlosci to drugie które sa mega uciążliwe aczkolwiek nie wzielam wczoraj luteiny i dzis rano te nie bo zaraz ide do giną żeby mi zmienił na dopochwowa chyba ze mnie zbada i stwierdzi ze nie jest potrzebna to by byl git
-
Ja mam pracę bardzo dobrą, gdyby nie potężne stresy, presja czasu, tempo pracy... ale lubię to co robię i chciałam pracować jak najdłużej jednak nie widzę sensu spania tylko po to żeby iść do pracy - wolałabym ugotować zdrowy obiad dla męża zamiast tego
-
ja byłam na l4 2 dni w zeszłym tygodniu, i w tym dwa dni, ze względu na plamienia, od wczoraj w robocie i powiem, że nie mam na razie większych mdłości, a w tej pracy to bardziej odżyłam no i nie myślę przynajmniej ciągle o tym czy wszystko jest ok, zobaczymy oczywiście jak będzie później, no ale ja mam prace biurową, więc planuję najdłużej jak się da pracować, pod warunkiem, że wszystko będzie ok