X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Skarb oficjalne gratulacje !! :) czekamy na relacje :)

Ja dzisiaj w nocy miałam 2 takie silne skurcze ze myślałam ze rodzę :P w dodatku co chwile wizyta w wc...

Wróciłam właśnie z badan.. I oczywiście nikt nie przepuścił ciężarnej :( nawet jakas dziewczyna chciała sir wryć bo babka przede mną powiedziała ze spieszy sie do pracy a ja ze w ciąży..ja w takich sytuacjach sie nie odzywam nawet juz...bo maja tupet.. Zazwyczaj mówiłam zd i tak powinnam wejść bez kolejki a cierpliwie czekam, ale zd nikt nie zareagował na to nigdy wiec stwierdzam ze nie będę sir w ogóle odzywać :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a orientujecie sie czy mozna brac wit.C lub rutinoscorbin? Nie wiem czy i mnie cos nie zaczyna brac, a zawsze wit.C mi pomagala (w internetach sprzeczne opinie znalazlam)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen na tym etapie Wit c jest ok :)

U mnie twardnienie brzucha minęło wiec to był fałszywy alarm na szczęście :)

izulkaa lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy jak u ciebie? Mam nadzieje ze bez ip?

Ja w środę wizyta..jakos mam odczucie ze ostatnia :P

Shibuya jak tam twoja cipka:P ? Dobrze dziewczyny mówią.. Na pewno nic się nie stało malej :) gorzej jak byś krwawiła czy coś..

Ginger co ile te skurcze u ciebie? Lecz ske biedaku..

Ja musiałam wstac i rozchodzić te skurcze w nocy.jeszcze susza w buzi jak po mega kacu..:P a moj Spal jak niemowlę :P

Shibuya lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen rutiniskorbin raczej mmozna :) mi lekarz przepisał jakos w 5 miesiącu jak mnie cos bralo..lepsze to niż miec goraczke 39 :P

haen lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam ze mie wiecie co to skurcz :P
    Ciekawe czy przez to ze teraz tak mnie mecza porodowe będą silniejsze jeszcze czy oszczędza mnie :P

Jak u was waga ? Ja w ciagu miesiąca mam plus 4 kg.. Znów moj gin bedzie krzyczał ze dużo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 07:57

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam nie jechać na IP bo jednak nie był to ból nie do zniesienia wiec chyba faktycznie rosnąca macica... Zobaczymy jak będzie dziś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję bym przybierala na wadze, ale że puchne :/ ostatnio chwalilam się, że obrączkę noszę no i raczej skończy się na tym, że będę musiała ja może nawet dziś zdjąć. Masakra, nogi tez puchna

• Molcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa ja ostatnio rozmawiałam z lekarzem i mówił że wit c ok ale co do rutyny to brak jest badań co do wpływu w ciąży więc bym się wstrzymała, ja nadal walczę z katarem gardło też lekko boli wczoraj stan podgoraczkowy więc nie wychodzę i grzeje się pod kocykiem dziś no i witam w 34 tyg :-)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z mojego lekarza nici bo miałabym na ta sama godz co gina wiec dalej miód cytryna czosnek. Ja biorę rutinacea teraz. Chyba na początku ciąży nie jest wskazana Wit c teraz to już można.
    Moi pojechali do lekarza choć w sumie rano było najgorzej teraz już lepiej więc jak posiedzi w domu to wykuruje go domowymi sposobami.

Kitaja pomogło ale nie do końca nie boli juz jedynie trochę swędzi ale dyskomfort jest nadal. Zawsze się wchłanialy całkiem a teraz nie:( zapytam dzisiaj gina co jeszcze mogę zrobić. Będzie ciężko po porodzie w tym temacie:/

Izulka nie tak często jak miałam wcześniej. Wcześniej to nawet i co 5 min teraz kilka na dzień. Dziś z rana miałam tak co 10 ale teraz już spokój na szczęście.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziś zapytam mojego gina o ta rutinacea.

Właśnie ja też się dziwię ze tak chorują w tej szkole:/ w przedszkolu było w miarę ok a teraz masakra przecież Patryk chodził aż tydzień do szkoły:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam 2 rutinoscorbiny, sama tez spytam sie gin., do wizyty brac wiecej nie bede.
    I przeplukalam szalwia i w trakcie juz czulam, ze cos sie kroi (normalnie nie boli), tyle ze u mnie kazda infekcja zacxyna sie od gardla.
    No nic meza wysle po imbir i szalwie i zobaczymy.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :).
    Skarb gratulacje Kochana <3
    Ginger no to zdrowiej nam szybko. U mnie nie angina, a raczej przeziębienie i zatoki zaczęły się odzywać. Właśnie piję herbatkę z miodem i pod kocem leżę.
    Haen można rutinoscorbin, mi lekarz Ginekolog przy mocnym zapaleniu zatok zalecił brać 3 razy dziennie po 2 tabletki, szybciej stawia na nogi. A teraz biorę profilaktycznie 2 tabletki dziennie bo mam czasem krwawienia z nosa, a rutinoscorbin wzmacnia naczynka ;).
    Kitaja też się czuję jak słoń ;). Przewracanie w nocy na bok bywa bardzo bolesne, więzadła dają znać i to już co noc :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 08:25

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka dobrze, że przypomniałas o ważeniu, bo dziś wizyta. No i słuchajcie... Wchodzę na tą wagę, a tam kg mniej niż tydzień temu. Trochę szok. Mam się martwić? Więc ogółem teraz na plusie mam +5,5kg...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Skarb gratuluje przede wszystkim. Tak czułam że Ty będziesz następna. Szkoda, że nie miałaś przyjemności kompletowania wyprawki. Teraz to mężulka głowa w tym a Ty odpoczywaj! Łącze się z wszystkimi przeziębionymi. Ja też kicham i smarkam od 2 dni. Pamiętacie że na początku ciąży też prawie wszystkie chorowałyśmy i radziły sobie czym się leczyć. Jesteśmy prawdziwe stado :-)

Micia lubi tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cały czas mi się śni że rodze masakra :D wybieram się z mama do Krakowa dzisiaj i pojfziemy na pizzr tak się cieszę że to już 36 tydzień ;)

Micia, izulkaa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sajgonara jak sie przeziebilam to tak samo pomyslalam, ze na poczatku tez przechodzilysmy przeziebienia ;) Ach juz tak malo zostalo :). Szczesciara udanego dnia w Krakowie i smacznej pizzy :P

Sajgonara lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb gratulacje kochana :)

Czekamy niecierpliwie na zdjęcie malutkiej Nikolci :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka to,ciekawie masz.. Ciekawe czemu...
    Daj znac,co,ci gin powie..
    Ja sie martwię ze za duzo , ty ze za Malo :P :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, dam znać :p sama jestem ciekawa tej wizyty.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ