X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka jesli dzieciatko rosnie prawidłowo to nic nir szkodzirze schudlas, ale to juz gin stwierdzi na wizycie.

ja tez schudlam 2kg, a jak ostatnio mialam wizyte to dzieciatko bylo o 10dni starsze niz wskazuje tydzien ciazy. Teraz w sumie trzymam stala wage, ani w gore, ani w dol:)) wszystko przez ta diete cukrzycowa, ale sa tez tego plusy, nir czuje sir taka ociezala jak wczesniej.

dziewczyny jak was zaczyna bolec gardlo, polecam płukanie wodautleniona (na pol szklanki wody przegotowanej 1lyzka stolowa wody utlenionej, ja czasem dawalam wiecej). Przy pierwszych objawach dobrze dziala!!!! I mozna zapobiedz dalszemu rozwojowi chorubska. No i bezpieczne w ciazy:) jeszcze lepsze jest plukanie gardla plynem eludril (lub tanszy corsodyl z tym samym skladem) - tu juz sa zawarte subst odkazajace i p/zapalne. Z wlasnego doswiadczenia mowie, DZIALA!!!

moodliszka, perelka89, Micia lubią tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole patrze, ze nie ma mnie na 1szej stronie.. termin mam na 13.11 i będzie synek Kubuś.
    Aga pewnie nie bardzo ma czas na aktualizacje;)

Aga_502 lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Od dziś nie biorę dupka, zobaczymy co to będzie. A ty Ginger do kiedy? Wiem, że pisałaś, ale zapomniałam.. :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu płukałam woda z sola :) do cieplej wody lyzka soli i sie pluka :)
    Na katar tez mi pomagaly inhalacje z rumiankiem albo solą..
    A na katar tez moczyłam sobie wacik w tej wodzie z sola i wkladalam do nosa :P sol jest zbawienna dla mnie :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, dzisiaj się dowiem jak z dzidzią u lekarza. Twierdzę, że wszystko jest ok, a jedynie taka już uroda tej mojej ciąży :) od samego początku waga się wahała, ale teraz zdziwiłam się, że na takim etapie coś takiego.

Jejku jak ten mój się martwi :P wieczorem pojechał wczoraj na szkolenie i dopiero od dzisiaj będzie wracać po południu do domu. Ale od rana juz miałam 2 smsy jak się czuję, ledwo mu odpisałam, a ten dzwoni do mnie i się pyta jak się czuję :P bal się, zw mnie w nocy złapie, wiec musiałam go kilka razy przekonywać ze jeszcze nie zamierzam rodzic :P

izulkaa, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 5 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i chyba w koncu nie chwalilam sie sypialnia po remoncie ;) to sie chwale :P tam gdzie telewizor na ziemi bedzie stal fotel do karmienia

2w3ry3a.jpg nxwc3r.jpg

moodliszka, Sajgonara, Molcia, perelka89, Ginger84, Kitaja, Shibuya, Rozmarzona, Zorro, mikado, Ona_89', izulkaa, Micia, MadaLena30, MW26, Nymeria, agulla03, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Bry :)

Od dziś nie biorę dupka, zobaczymy co to będzie. A ty Ginger do kiedy? Wiem, że pisałaś, ale zapomniałam.. :(

rano wzięłam ostatnia tabletkę ;) przynajmniej mam taką nadzieję bo juz nie mam zamiaru kupować:) tydz temu odstawilam jedna dawkę a teraz już całkiem.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sypialnia śliczna;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała -ładniutko! Teraz modne te pasy chyba. Wy dziewczyny wszystkie łóżeczka będziecie mieć w swoich sypialniach?

1usapx9ipf1hd7n0.png

Wysłany: 5 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    rano wzięłam ostatnia tabletkę ;) przynajmniej mam taką nadzieję bo juz nie mam zamiaru kupować:) tydz temu odstawilam jedna dawkę a teraz już całkiem.
    no to walczymy razem ;) ja tez od jakiegos czasu juz po jednej bralam. ciekawe czy bedzie jakas zmiana w funkcjonowaniu naszych organizmow.
    ja odstawiam 3 albo 4 raz :/ potem zawsze gdy przyszlo plamienie lub bole sie nasilaly to znow mi przepisywal :/

kalkulatorem robione, ale dziekuje ;)
    poduszki sa amarantowe haha, czego nie widac wcale. a pasy na dwoch scianach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 10:34

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:16

Zorro, Rozmarzona, haen, Micia, MadaLena30, Nymeria, biedroneczka1910, Paolka_25 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Ja mam dzisiaj dzień leniwca. Niedawno się wykąpałam, ogarnęłam i znów chce mi się spać. Zgaga co noc budzi mnie około 2 i zanim na nowo zasnę to mija spokojnie godzina.
    Od wczoraj w ogóle dużo lepiej się czuję- skurcze mam tylko kilkanaście razy dziennie, spojenie tak nie rwie :-) Aż bym chętnie na jakieś zakupy wyskoczyła :-D

perelka89 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wy ciuchy przygotowujecie dla dzieciatka na wyjście ze szpitala?
    Ja pewnie dwa zestawy cieplejszy i cieńszy ale się zastanawiam co w nim zawrzeć?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam kontrolnie temperature, bo czuje sie gorzej niz wczesnym rankiem i co: 36,6 :D
    Ostatnio duzo latalam, malo co na pupie siedzialam, wiec pewnie organizm domaga sie odpoczynku, wiec leze;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya super ci ta sowka wyszła;) a jaka radość pewnie co?;)

Kuzwa jak mi głowa napieprza od zatok:/

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Skarb, ponowne gratulacje Kochana i odezwij sie jak juz tylko nabierzesz sil :)

Buffy, olej "zyczliwych" dookola i zyj pelnia zycia czyli po swojemu :)
    Nie ma co sie denerwowac choc wiadome takie doswiadczenia sprawiaja zawod i ogromna przykrosc.

Perelka, wzielam taki ortalionowy,zabudowany z mozliwoscia rozpiecia przy nozkach (tak by zapiac pasy) choc powiem Ci Kochana,ze taki polarkowy tez chcialam,ale byly wielkie jakies nawet te 56.
    Ten cienszy bylby idealny na wyjscie ze szpitala,ale w razie czego mam takie grube pajace polarkowe,wiec poradzimy sobie :)
    Ten ortalionowy to nie wiedzialam jaki rozmiar bo byly 56 i od 62-68,wiec wielkie.
    Wzielam ten mniejszy bo i tak taki malenki nie byl,a przeciez w tym drugim to by mi sie mala topila :)

Stawiam,ze do konca tygodnia kolejna urodzi (Zorro :D?) ;)
    Zauwazylam,ze jak mam nocna pobudke taka dluzsza to zawsze mnie tutaj cos w nocy spotyka na forum tak jakby przeczucie mi nie dawalo spac.

Haen, jestes moim zwyciezca z tymi tekstami hihih ;)

Tak wgl to snilo mi sie,ze tez mnie chorobsko rozlozylo :O
    Na szczescie jednak to byl tylko paskudny sen :)

haen lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya po ile sówka :-) cudna Ci wyszła. Serio

perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Shibuya fajnie to zabrzmialo:
    "Iza, moja cipka ma się chyba dobrze" haha :D
    I swietna sowka, bardzo stylowa ;)

perelka89, Shibuya lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:) Zaczynacie się już bać? Bo ja tak:) To będzie mój pierwszy poród i ze względu na leki rozrzedzające krew nie za bardzo jest możliwość znieczulenia i cc (chyba, że będzie konieczność). Mam nadzieję, że dam radę:( Już mam schizy, że mi się brzuch obniżył...
    Wagą się nie przejmujcie, ja od początku ciąży przytyłam 7 kg i dziecko też nie jest duże, ale taka niektórych uroda.

liri, perelka89 lubią tę wiadomość

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki melduje się. Nie nadrobie Was więc jeśli coś się wydarzyło to napiszcie tu. Mam nadzieje, że nic złego :(

Ja jestem chora, leci z nosa, więc nie mogę do dziewczynek :(((((

Cięcie nadal bardzo boli, nadal się skradam jak chodzę. Hormony walą i rycze jak zobacze brzuszek, wózek, wszystko. Smutno mi że moje maleństwa tam są same, że nie są blisko siebie. Smutno mi, że nie mam już brzuszka, że nie jestem w ciąży, że nie słuchają ze mną muzyki itd. I bardzo mi smutno, że w ogóle nie pamiętam jak to było mieć brzuch :( Tzn brzuch mam, bo w aptece mi ustąpili bo "pani w ciąży" ale to zupełnie innych brzuch. Robiłam Wam zdjęcia od 3 doby po cięciu przez 3 dni. dziś już brzuszek malutki a waga 57 z 69.

3majcie się dzielnie i cieszcie każdym ruchem w brzuchu.... mi jelita się buntują i przysięgam, że czuję jakbym miała ruchy, straszna schiza :(

Jestem już wymęczona nocnym sciąganiem pokarmu co 3 h. No i jeżdżenie 3 razy dziennie do szpitala poł godziny po tych dziurach to też hardkor. A to dopiero początek. Zamówiłam laktator na 2 piersi na raz bo nie wyrobię. Tak więc mam mój laktator mini electric Medeli na sprzedaż( lejek można kupić nowy, tylko ta cześć dotyka piersi). Bardzo dobrze, że go miałam bo w szpitalu też mają w pokoju laktacyjnym sprzęty medeli ( chyba w każdym szpitalu bo medela niby najlepsza) Tylko tam mają takie profesjonalne dojarki :D pożyczyłam tylko od nich rurkę a reszta częsci pasowała z mojego laktatora. Ten na 2 też używany medeli znalazłam na olx. Także w szpitalu podłączam się do dojarki a w nocy śmigam na bateriach żeby z łóżka się nie ruszać, chociaż i tak muszę wstać i zamrozić pokarm. Dobrze, że mam dużo. to chociaż jedno zmartwienie mniej.

Dziewczynki są przesuper !! Są zupełnie różne. Tosia jest naprawde Adasiem :) A Zosia, twu twu chyba będzie mała Ola :D jak nie byłam chora to już mogłam karminć z butelki i przewijać w inkubatorze :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19f8992938e7.jpg

Sajgonara, haen, Molcia, Mala_Czarna_89, Ona_89', izulkaa, MadaLena30, Rozmarzona, perelka89, Micia, Shibuya, Nymeria, agulla03, Kitaja, natali101, Marta1986, mikado, Zorro, madzi4aam, biedroneczka1910, Paaula84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: