X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Buffy a wiesz moze czy PO cc nie mozna jesc przez iles czasu? Cos takuego slyszalam, ale nie wiem czy to prawda?
    To podobno zależy od organizmu, mi lekarka mówiła, że jak zdejma cewnik i normalnie się wyproznie to można jeść :)

haen lubi tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:03

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma miała cc w tym szpitalu co ja i to nagle bo odklejalo się łożysko a mały tracił tętno i ona wspomina cc dobrze, małego położyli na piersi na chwile. Nie wiem no, to chyba faktycznie indywidualna sprawa, bo są babki co smigaja kilka godzin po cc a sa takie co długo cierpią. Ciekawe do której grupy ja się zalicze.

Pociesza mnie myśl, że mały się rusza, że jak będzie po wszystkim to w końcu będzie ze mną. A ból minie, ile by nie trwał...

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen przed nie można 6h i po nie można. PO to leżysz pod morfiną i nie ogarniasz. Ja błagałam o picie. Nic się dla mnie nie liczyło tylko napić się. Przed CC też. Dali mi po 1,5h a że nie miałam z dziubkiem to i tak nie miałam siły podnieść rąk i się napić. Ja przez wymioty po CC nie jadłam nic przez 30h. Potem zjadłam ale "się nie przyjeło", poprosiłam o kroplówki z glukozą. Koniec końców pierwszy posiłek zjazdłam we wtorek a CC było w niedziele.

Uciekam już bo zaraz Was całkowicie wystraszę :( :( ;( :( :(

Ale jak patrze na moje myszki to NIC NIE JEST WAŻNE !!!

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ma rację. Cesarka to nic fajnego. Ja w prawdzie nigdy nie rodziłam, ale miałam guza na jajniku i mnie cieli. Sama operacja, cewniki, znieczulenie to naprawdę pikuś. Po cięciu miałam problemy z wypróżnianiem i chodzilam jak kaczka bo rana mnie bolała. Po dwóch miesiącach zapomnialam o bólu i wszelkich innych dolegliwościach... A dwa miesiące przy dziecku to kawał czasu... Dlatego ja bardzo chce SN... Ciekawe czy się uda. A Tobie Olcia życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności!

olcia88, Micia, Zorro lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z mama już w krk i piękna pogoda ;D pospacerujemy sobie nad Wisła i po rynku ;) uff jak to dobrze że nie należeli do FB bo ją strasznie jestem emocjonalna ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała operacje jelit - 4 razy i dość szybko doszła do siebie po każdej, mam nadzieje, ze mam geny po niej...

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż tak jak Buffy pisze wszystko zależy od organizmu. Są takie osoby co po kilku dniach już smigaja i wszystko jest ok.

Buffy, haen lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy racja, Ty masz dużo czasu na oswojenie się i jesteś w pełni świadoma wyboru. Ja się łudziłam do ostatniej chwili, że uda się sn. Poza tym od czwartku do niedzieli żyłam w ogromnym stresie, czy serduszka nadal biją, czy ten przepływ krwi do pępowiiny Zosi jeszcze wogle coś jej transportuje.

Także wydaje mi się że te moje wymioty przy których wydawało mi się, że rana się rozrywa były spowodowane strasznym niepojętym stresem....

Strasznie mnie ciekawi o co tam na fb poszło :P

Buffy lubi tę wiadomość

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja mam mieć za jakiś czas operacje wycięcia całego jelita i wyłonienie stomii. Czyli wycięcie ok 4-6m wnętrzności plus przedziurawienie jelita cienkiego i wyprowadzenie tej dziury na zewnąrz koło pępka :(

Po CC pierwsze co pomyślałam to że już NIGDY ŻADNEJ OPERACJI.

Ale CC różny się od innych zabiegów tym, że muszą Cię szybko spionizować, bo musi z Ciebie wylatywać krew dołem. Nie wiem czemu tak jest ale strasznie w szpitalu im na tym zależało, żeby jak najszybciej kobiety wstały.

Gdybym mogła leżeć z cewnikiem podłączona do przeciwbólowych i pewnie uspokajających czy tam nasennych to bym sobie leżała kilka dni i luz. Ale tu musisz wstać i masz dziecko... Dlatego inne operacje są niestety nieporównywalne do CC.

Może to też kwestia szpitala. Ja leżałam w najbardziej obleganym w Trójmieście gdzie odsyłają właśnie na przedwczesne zagrożone porody, może dlatego trzeba szybko się uwijać żeby było mniejsce dla kolejnych. Dlatego zgodzili się mnie wypisać we wtorek- wszyscy sie dziwią, że w 2 dobie wyszłam. Ale Ty Buffy skoro w Ujastku to na pewno profesjonalnie będzie wszystko, a czy szybko to się okaże. W niedziele było zacmienie i pełnia czy cos takiego ludzie mówili, i kolejki do porodów nieziemskie ;)

Jezu, ja nie chcę operacji jelit... niech one się naprawią :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś miałam czyste na jajniku. Generalnie "rodziłam" skrzypy krwi wielkości dużej, męskiej dłoni. Ból brzucha był ogromny, a jakoś funkcjonowałam bo nikomu nie chciałam się przyznać i brałam po 6 tabletek ibupromu max dziennie. Wtedy prawie umarłam. Godzina o nie byłoby mnie. Mama znalazła mnie jak zemdlakam a w szpitalu dostałam transfuzje dwóch jednostek krwi. Nie wiem czy ten ból jest porównywalny do tego po cc, ale przeżyłam wiec mam nadzieje, ze i teraz dam radę. Musze się pocieszać, bo inaczej zwariuje...

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała cc tydzień temu, a na drugi dzień śmigała jakby w ogóle nie miała żadnej operacji. Także naprawdę wszystko zależy od organizmu. Ja bardzo chcę SN. CC może mnie nie przeraża, ale mam ciary na samą myśl...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wole sn ale fakt ze się boje.. Każdy chyba czuje strach, lek itd..
    Pierworodki boja sie jak ti bedzie..a juz laski które maja dzieci pewnie wiedza,co je czeka i tez czuja stres..tak mysle..
    Jednak to jest bardzo duże wydarzenie w zyciu i ciężko przejść obojętnie ...
    Ja sid boje bólu.. Ze,nie,ogarne tego wszystkiego i żeby dziecko bylo zdrowe, nie bylo komplikacji ...
    Ale mysle sobie ze trzeba miec w glowie wpojone ze w końcu to wyczekany przez nas moment. Ze poznamy nasze,dzidziusia i zd innej drogi nie ma,jak urodzić i my musimy dzidziusiom pomoc....

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MW26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów tyle naskrobałyście, że dopiero nadrobiłam :-)

Skarb jeszcze raz gratulacje i dużo zdrowia dla WAS.

Olcia Wam też dużo zdrowia i jeszcze więcej sił, żeby to wszystko przetrwać. Jesteś bardzo silną i pozytywnie nastawioną do życia kobietką i na pewno dasz radę. A dziewczynki po powrocie do domu Ci wszystko wynagrodzą :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia88 wrote:
    Buffy ja mam mieć za jakiś czas operacje wycięcia całego jelita i wyłonienie stomii. Czyli wycięcie ok 4-6m wnętrzności plus przedziurawienie jelita cienkiego i wyprowadzenie tej dziury na zewnąrz koło pępka :(

Po CC pierwsze co pomyślałam to że już NIGDY ŻADNEJ OPERACJI.

Ale CC różny się od innych zabiegów tym, że muszą Cię szybko spionizować, bo musi z Ciebie wylatywać krew dołem. Nie wiem czemu tak jest ale strasznie w szpitalu im na tym zależało, żeby jak najszybciej kobiety wstały.

Gdybym mogła leżeć z cewnikiem podłączona do przeciwbólowych i pewnie uspokajających czy tam nasennych to bym sobie leżała kilka dni i luz. Ale tu musisz wstać i masz dziecko... Dlatego inne operacje są niestety nieporównywalne do CC.

Jezu, ja nie chcę operacji jelit... niech one się naprawią :(
    Moja mama też ma wycięte jelita, dużo, bo zaczęły jej gnić :(
    I właśnie ta szybka pionizacja jest przerażająca, ale co zrobić. Ja juz powiedziałam mężowi, że ma być tam ze mną i mi pomagać i potem praca z domu bo przez tydzień będę wrakiem także liczę na niego bardzo.

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam swój ból przy poronieniu, było strasznie, ale do zniesienia. Opowiadałam o tym lekarce, to mówiła, że to ból porównywalny do porodu, bo wszystko dzieje się na tej samej zasadzie. Dla mnie najgorszy był właśnie czas skurczy, a później jak macica się obkurczała...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja świadomie decyduję się na drugą cesarke, myślę że to najlepiej Cię Buffy uspokoi...

Buffy, Anulaa lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja będę szczepić małego normalnym tokiem bez tych skojarzonych i dodatkowo zaszczepie na rotawirusy. Zastanawiam się jeszcze nad pneumo i meningokokami zobaczymy jak będzie się maluszek rozwijał.

Jeju jak Ja bardzo chce żeby mi się udało SN, jak sobie pomyślę że mnie potna cc to wpadam w panikę. Ciekawe jak wyjdzie gbs bo jak dodatni to chyba biodrami będę tancowac jak Shakira żeby się w czasie wyrobić ;-)

perelka89 lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia malutkie sa cudne :-) wracaj szybko do zdrowia bys mogla sie nimi zajac <3 APARATKA cudnie masz coreczki ,ale cos mi sie wydaje,ze mialas zakaz dzwigania?! Co do fb to ja wczoraj opuscilam grupe! Jak mozna nalezec do grupy spolecznej w ktorej nie mozesz wyrazic swojej opini na temat Jej funkcjonowania bo "administratorka"straszy,ze Cie wyrzuci chore i tyle! Nie mam najmniejszej ochoty nalezec do takiej grupy, juz po tej sytuacji z dziewczynami (ginger i hean) zaczelam uwazac,ze cos nie tak z ta grupa!kwestia czasu jest jak coraz wiecej dziewczyn bedzie mialo dosc i bedzie ja opuszczalo!!! Tu na belly jest bardziej kolezensko!

perelka89 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitajka nasza oaza spokoju nam sie zdenerwowala hihi :)
    Szkoda na nie nerwow Kochana :)

olcia88, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ