X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka nie wiem jaki to bol po porodzie,ale po pp byl straszny bo nie dosc ze bol fizyczny to jeszcze psychiczny :-/ ja bym chciala rodzic sn ale mlody lezy w poprzek takze zobaczymy jak to bedzie :-/

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:03

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona bo ja nie lubia jak "ktos"uwaza sie za lepszego od innych ! Szkoda nerwow;-) juz jestem spokojna,bo nie naleze do tej grupy;-) a tu wcale nie jestesmy"anonimowe",pozdrawiam Adriana Maria Staszyńska :-D amen!

izulkaa, olcia88, perelka89, Rozmarzona, Ginger84, Sajgonara, mikado, Zorro, biedroneczka1910, MadaLena30 lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adriana piękne imię :-)

Kitaja, olcia88 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka u mnie w nocy skurcze..w ciagu dnia tez sa ale nie tak bolesne.. W nocy to muslalam ze się nie podniosę z lozka.. A jak na złość razem z pęcherzem u mnie to działa.. W środę wizyta.. Nie mogę się doczekać..

Ja powiem szczerze mysle szczepiec normalnie.. Wiem ze to 3 kłucia dziecka.. Ale jakoś boje się tych skojarzonych...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka nie wyrzuciły mnie (jeszcze ;) ), sama opuściłam grupę. Ale na odchodne napisałam, co myślę o ich polityce. Im się wydaje, że tam jest super atmosfera, a gówno prawda. Wrzucają swoje foty, każda skupia się tylko na sobie a wszystkie mają to generalnie gdzieś. Podczytują, co tu się pisze, a potem piszą o tym tam, później komentują to laski, które tu nigdy nie były. Tylko po co? ;)
    Moim zdaniem tu jest naprawdę fajna atmosfera :) nikt nie dostał zjebek za to, że źle wkleił zdjęcie lub źle wkleił post.
    Mam wrażenie, że tam poza administratorkami rządzą "doświadczone mamy", a te które są pierwszy raz w ciąży są jak "uczennice" które nic nie wiedzą i tak też są spostrzegane. Nie podoba mi się to.
    Tu nie można nic napisać o fb ( no sory, że któs napisał, że Skarb wkleiła zdjęcie córci, co w tym złego? martwilysmy sie o nia caly dzien), a tam można. Przedszkole (one tak piszą o nas), ale niech sobie robią co chcą. W każdym razie ja nie chcę w tym uczestniczyć. Tu przynajmniej nikt nie straszy wyrzuceniem ;)
    Trochę mnie zawiodły osoby typu Izzy, Mag, Maia, które niby tu wszystko pięknie ładnie, a tam jakie to belly niefajne. Tak się nie robi za czyimiś plecami, tym bardziej, że to grupa zamknięta i my tego nie przeczytamy. a jak się nie podoba, to nie wchodź- tak jak mi przestało się podobać na fb i z niego zrezygnowałam.
    Amen.

perelka89, Rozmarzona, Ginger84, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno drugi raz skojarzonymi będziemy szczepić. Nasza pediatra nas uspokoiła, że są ok. Ufam jej.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mam takie samo zdanie, co Ty na ten temat, smialo moge przybic piatke!!! Szkoda naszych nerwow i stron na belly marnowac! Cebulka dziekuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:46

perelka89 lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Wysłany: 5 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja pojechałaś po galotkach :) no właśnie, mało anonimowo się tu zrobiło, fajnie :)

Olcia straszysz :D trzymaj się dzielnie, przecież ty jesteś najdzielniejsza z nas wszystkich ;)
    Właśnie nie chciałam tego pisać, ale to musi być przykre, że nie czujesz dziewczynek w brzuchu, a nie masz ich przy sobie :( jeszcze troszkę i będzie dobrze. A i za każdym razem jak patrzę na twoje niunie, to zachciewa mi się rodzić, bo włącza mi się instynkt.

Shibuya aaaa o to chodzi z karuzelą, wybacz, nie jarzę w ciąży :P
    Co do miejsca, to nie wiem, ale jak byliśmy na chrzcie Oliwki, to leżała w łóżeczku (pomijam, że miała zamontowany ochraniacz, kołderkę i podusię), na łóżeczku był przewijak a mimo to była masa miejsca, by sięgnąć do małej.
    Karuzelę dam chyba z tyłu, jakby od strony głowy.
    Właśnie piorę kołderkę i pokrowiec na materac jednak też.
    Potem kocyki, ochraniacze, pościel (ostatnią sztukę) i chyba wszystko będzie.

Zrobiłam zakupy w kaufie, mąż będzie znów po mnie ryczał, że za dużo. Czasem w ciąży czuję się przy nim jak mała dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:00

Kitaja lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie winna bo ja zaczelam wczoraj kłótnie z wszechwiedząca panią :P ale musiałam powiedziec co mysle ;)
    Nie warto dziewczyny !

Mala_Czarna_89, perelka89, Kitaja, Zorro lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała leżałas w łóżeczku oliwki?? :-P to chyba jednak nie przybyło ci 15kg tylko 1,5 :-P

Uwielbiam słownik hahahaha :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:58

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

201511211678.png

Wysłany: 5 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilkę nie będziemy miały czasu na takie pierdoły ;)
    Ah pierwsza godzina a tu obiad nie zrobiony i syf wokół. Olcia powiedz, że chęci do życia wracają po porodzie.

Ciekawe jak tam Skarb.
    Pewnie wpatrzona w Nikolę :)

Moja Laura ostatnio co wychodzimy z domu pyta "jakbyś teraz ubrała Nadię?", nie wiem skąd to pytanie, ale robi mi niezłe przygotowanie do życia, bo coraz lepiej idzie mi przy odpowiedziach :D

No i poleciała znów na całego tekstem
    "Przepraszam mamusia, że mówimy ci, że wyglądasz jakbyś połknęła arbuz. Ale mogłaś go chociaż wcześniej pogryźć" :D :D :D

Nymeria literówka :P nawet nie3 słownik, bo z kompa piszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 12:59

Nymeria, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do cc - ja się nie nastawiam na lekką rehabilitację, miałam parę lat temu usuwany pęcherzyk żółciowy - laparoskopowo i nie wspominam tego dobrze, a to było zdecydowanie mniejsze cięcie, no może różnica taka - że w kilku miejscach musieli mnie naciąć, bo kamera itd, min. 2 tyg chodziłam zgięta :/ no ale ja wyjścia nie mam, więc tak już musi być.. ehh mam mocne kłucia w lewym boku, aż do pępka podejrzewam kolkę jelitową, raz już tak w ciąży miałam :(

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prosze Izzy tez jakies tam miala ale?
    Maie tez kojarze z poczatkow,ze tutaj sie udzielala.
    Noi po raz kolejny wychodzi jak idzie sie przejechac na ludziach.
    Szkoda bo my nie jechalysmy po Izzy jak przychodzila po rady tylko pomagalysmy i doradzalysmy,wiec powinno jej byc moim zdaniem wstyd za takie akcje.
    Ja np nie majac fb jestem wychodzi na to bardzo nieswiadoma jacy ludzie nas tutaj przez chwile otaczali/ły :)

Dziwna sprawa strasznie mnie na lewej rece okolice zyl przy zgieciu bola :O
    Jak zginam to sie czuje jakbym byla po mega bolesnym pobieraniu krwi i nawet podwinelam rekaw by zobaczyc czy tam nic nie mam.

Ktora obstawiamy nastepna do porodu :)?

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona będzie zaskoczenie :p

Nie wiem jak was, ale mnie Skarb zaskoczyła :p Aż strach obstawiać ;p

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam, że można odciągać pokarm i siedzieć na forum :) MI tu na forum jest bardzo dobrze, wszystkie się szaunujemy, martwmy o siebie, a wiadomo, każdy miał inny start w życiu, inne przeżycia, inne środowisko, każdy ma inną potrzebę wygadania się czy pochwalenia, więc fajnie, że się nie oceniamy. 035.gif

Ja też nie jestem anonimowa, chciałam, żebyście mogły mnie trochę poznać więc pokazywałam całą buzię. Nie mam nic do ukrycia, nie piszę nic dziwnego( chyba:P ) , nawet jakby kiedyś w przyszłości ktoś mnie znalazł przy przypadkowym wpisaniu czegoś w google ( choć to chyba bardzo mało prawdopodobne)

Ostatni raz odzywając się w spr sn i cc to każda z Was dzielnie sobie poradzi, to chodzi o małego człowieczka. I nie ważne, czy sn czy cc bo każda może nagle wylądować na stole jak dzidziuś nie raczy się odwrócić. U nas było 9 cc i 5 sn tego dnia... Buffy jeśli u Ciebie mąż będzie mógł być to zazdroszczę. U nas na sali pooperacyjnej był absolutny zakaz bo każda z cewnikiem i zakrwawionym całym prześcieradłem. Jak przechodziłyśmy same na sale normalną poporodową to tam odwiedziny jakoś 12-13 i 18-19. Ja trafiłam akurat o 18.30 u wszstkich 3 dziewczyn tabuny rodziny podziwiające drące się maluszki a ja bez dzieci rzygająca w woreczek w zakrwawionej piżamie z krwią kapiącą po nogach doczołgałam się do łóżka... takie extra wspomnienia ;]

Mi się kiedyś zrobiło przykro ( już to kiedyś mówiłam) jak moja mama powiedziała, że cesarka to nie poród i to się nie liczy. Myślę, że teraz jej bardzo głupio, bo była przy mnie jak wchodziłam płacząc na blok operacyjny i potem jak mnie wywozil trzęsącą się jak galareta. I teraz jak nadal tak bardzo boli i chodzę zgięta w pół ( biorę mniej przeciwbólowych niż zalecają, więc sama jestem sobie winna)

Fakt, poród odbył się z zaskoczenia i ani ja, moje ciało, ani dziewczynki nie były na to przygotowane. Skurczy się trochę namiałam, podczas KTG pytali się czy ja na pewno nie czuję, że rodzę skoro mam bardzo regularne skurcze o dużej intensywności ( miałam je czasem na poziomie 120 czegoś tam , kiedy Panie po oksytocynie w 41 miały po 50 jednostek.

No i zapomniałam co chciałam napisać na koniec...

Aha Kitajko to Ty mówiłaś, że się pochwalisz sesją ? Coś przegapiłam ?

Kitaja lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no nie powiem na kogo powiedziały o przedszkolu hahaha ;)
    No dokladnie. Dziwne maja podejscie .. Tal samo jak zjechaly o,strachu porodowym. Jak dla mnie normalne ze każdy czuje lek..aaa dziewczyny koniec,tematu.. Nie warto :) i tak nas zjada bo tu każdy może wejść i poczytać ;)

Nie wiem tylko czy będę mogla patrzeć jak tyle dzidziusia będą kluc..
    Ale raczej wole normalna wersje .. A na pneumo i rota wirusy w sumie nie wiem...wy szczepicie ?

Oglądałam właśnie na miescie kobiet jak babki rodzily z Nienacka..
    Jedna w pociągu, inna w samochodzie, a jeszcze inna w windzie :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 5 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona Izzy grzecznie napisała, by spraw z fb nie przenosić na belly-szkoda, że nie pamięta, jak sama nam tu pisała, co się dzieje na fb (jeszcze za czasów poronień itd).

Buffy wywołamy wilka z lasu ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 5 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jakie mam smaki? kupiłam składniki na 3 obiady- A) domowe hamburgery, B) kotlEty mielone + ziemniaki + buraczki, C) domowa pizza.
    Właśnie się buntuję i gotuję trzy dni z rzędu TAKI SAM OBIAD DLA WSZYSTKICH.
    Jak widać świetnie mi idzie, bo nie mogę odejść od kompa, a tłumaczę się bólem brzucha.
    No dobra, idę.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam kto następny ale nie chce wykrakać :)
    Takze zobaczymy czy moje przypuszczenia,sie sprawdza..

Bylam dzisiaj pobrać krew i fatalnie sie czuje po tym..ostatnio zemdlałam, a dzisiaj mnie muli , Glowa boli..:/ coraz gorzej w tej,ciąży..

Olcia a wiadomo ile potrzymaja dziewczynki w szpitalu ? Jak dobija do wagi czy jakies,inne kryterium ?

No czy sn czy cc musimy urodzić. Ja staram,sie wpajac do głowy ze urodzić musze. Ze powinnam,sie skupić na skurczach żeby potrwalo to szybko.. Ze to tylko jeden dzien i tam rade.. Ze tyle kobiet rodzi.. Ale czy takie myślenie mi zostanie podczas,porodu to,sie,zobaczy :P

Ps mam nadzieje ze przyzwyczaiłyście sie di mojej interpunkcji i literówek :P ale zazwyczaj pisze z Tel :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ