X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O u mnie w dzielnicy tez jest preznie dzialajacy klub mam, musze sie zainteresowac tematem:)
    Shibuya a idziesz w koncu na to echo serca?

Co do szczepionek wiem, ze bede szczepic na prwno, jeszcze nie podjelam (podjelismy) decyzji jak.

Ginger ja planuje body+pajac i mam taki misiowaty kombinezon cienki (czy grubszy pajac), ktiry dawno temu tu wrzucalam i najchetniej w to+kocyk cienszy/grubszy w zaleznosvi od pogody. No i czapke.
    Bedew tym tygodniu przegladac wszystkie ubrania, ktore mam (a mam sporo bo duuzo dostalam uzywanych po siostrzenicach), to wtedy jakos to ogarne swoim ciazowym umyslem.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, Skarb urodzila i to najwazniejszy news.
    Reszta "tylko" straszy skurczami i bolami:)

olcia88 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger jak tak jak Haen. Body, pajacyk, na to kombinezon z polara. Mam jeden grubszy, jeden cieńszy, wiec wybór będzie uzależniony od pogody. No i na to kocyk.

Olcia, śliczne Dziewczynki! Życzę Ci jak najszybszego powrotu do pełnej sprawności :* i zdrowiej!

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no i kochana Aparatka zrobiła mi kocyko-rożki do kangurowania i prezenciki dla dziewczynek.

Oto fotka z Aparatka, Oliwką i Lenką :D Przecudne dziewczynki :) Chciałam nie wstawiać bo ja aż tak źle nie wyglądam jak na tym zdjęciu hehe ale to było rano no i kilka dni po CC :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c4b57f4896d.jpg

A tu prezenciki :) Ps: Zobaczcie jak Zośce dobrze, wygrzewa się jak na plaży. Także nie dziwcie się, że zaczem coś czujecie pod żebrami czy w pachwinach jeśli w brzuszku się dzieją takie akrobacje :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90ffef2e20b1.jpg

Buziaki kochane listopadówki, tęsknię za Wami, ale nie mam czasu :( Poza tym ciężko mi się czyta i zazdroszczę Wam...........

Buffy, Ona_89', Mala_Czarna_89, haen, Cebulka, izulkaa, MadaLena30, perelka89, Rozmarzona, Micia, Shibuya, MW26, Nymeria, Kitaja, natali101, Sajgonara, Ginger84, mikado, Zorro, biedroneczka1910, Paaula84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak dziewczyny dzieciątko ubiore na wyjście :)
    Póki co pogoda w Krk jest super i mam nadzieje, ze utrzyma się na wyjście Leona :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, karuzelę będę dziś demontować, prać ochraniacze, kołderkę, ściągać folię z materaca i przewijaka..
    na ścianie nie chcę wieszać- szkoda mi tapet. Myślałam, żeby z drugiej strony łóżeczka od strony ściany, ale szkoda mi miejsca, bo i tak mam ciasno między naszym łóżkiem, a maleństwa. Zobaczymy, mam na przemyślenia kilka miesięcy ;)

A, i wyszłam z fb z wielkim hukiem. Poczytałam sobie, co od wczoraj w nocy naprodukowały, żenada. Zakłamane towarzystwo wzajemnej adoracji.

haen, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia głową do góry, będzie lepiej :) ja też boje się cc jak cholera... A córeczki masz cudowne!

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek !!!! Wszystkiego najlepszego !!! Mam nadzieje, że Ty możesz mieć córunię przy sobie !! I Że jakoś zdąrzyliście ogarnąć się z wyprawką.

Mój mąż by sobie sam nie poradził. Jak miał przynieść mokre chusteczki z domu do szpitala to zaniósł woreczki na zużyte pampersty. Wczoraj miał przynieść pieluszki tetrowe to przyniósł mokre chusteczki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fb to pisałam tam, że pozostane neutralna i chciałabym być i tu i tu, mam nadzieje, ze nie trzeba będzie wybierać...

moodliszka, Shibuya lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Shibuya, karuzelę będę dziś demontować, prać ochraniacze, kołderkę, ściągać folię z materaca i przewijaka..
    na ścianie nie chcę wieszać- szkoda mi tapet. Myślałam, żeby z drugiej strony łóżeczka od strony ściany, ale szkoda mi miejsca, bo i tak mam ciasno między naszym łóżkiem, a maleństwa. Zobaczymy, mam na przemyślenia kilka miesięcy ;)

A, i wyszłam z fb z wielkim hukiem. Poczytałam sobie, co od wczoraj w nocy naprodukowały, żenada. Zakłamane towarzystwo wzajemnej adoracji.

Krolowa wydziedziczona nr 3 :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Olcia głową do góry, będzie lepiej :) ja też boje się cc jak cholera... A córeczki masz cudowne!

Buffy a masz czasami mysli, ze moze bys dala rade z porodem sn i ze moze nie byloby tak zle?:) o ile dobrze kojarze masz wskazanie od psychiatry no i wyznaczona date (a my siedzimy jak kury na grzedzie i nie znamy dnia i nocy), tylko tak luzno sie pytam:)

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 5 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurwia mnie tylko to że one mogą tu zaglądać i tam komentować. ale trudno.

mnie zaczyna poród przerażać. pewnie dlatego, że znam już ten ból :P co do cc to pewnie cewnik zakładają- nie wiem czemu, ale to też mnie przeraża :D

eeee zakupy trzeba zrobić, mieszkanie posprzątać.. ktoś chętny?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Buffy a masz czasami mysli, ze moze bys dala rade z porodem sn i ze moze nie byloby tak zle?:) o ile dobrze kojarze masz wskazanie od psychiatry no i wyznaczona date (a my siedzimy jak kury na grzedzie i nie znamy dnia i nocy), tylko tak luzno sie pytam:)
    Naturalny to w ogóle przeraza mnie jeszcze bardziej :) jak sobie myślałam, że nie dostane od psychiatry zaświadczenia to szkoda gadać... Dla mnie rozwiązanie to najgorszy etap ciąży, są dwa sposoby i oba ssaja :) ale cc trwa jakaś godzinę a naturalny może i kilkanaście aa o wydarzenia w mojej rodzinie z SN są przykre i po prostu mam blokadę, ech :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała cewnik i wenflon i ten zastrzyk w plecy... Brrr

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama nie wiem w co ubrać :P mam zimowy kombinezon tylko póki co..
    Ewentualnie mysle zaozyc body, pajacyk albo spioszki i na to bluzę i spodenki, na to kocyk.. Nie wiem czy jest sens kupic kombinezon cieńszy na raz.. Bo w sumie potem zrobi sid zimno,i w zimowym bedzie "chodzić" a tego cienkiego juz nie,ubierzemy przeciez na wiosnę :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 5 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to, że te "kilka" godzin czy dni to nic w porownaniu do calej ciazy czy radosci z zobaczenia maluszka.
    ostatnio co wieczorem sie poloze to mala tak bije piastka po szyjce ze mam wrazenie ze za chwile wody odejda. i taka mala panike ze teraz to ja nie jestem na to gotowa ;)
    choc pamietam w pierwszej ciazy na koncowce z kazdym skurczem mialam nadzieje ze wody pojda. ale to bylo na pozniejszym etapie.
    w kazdym razie fajnie zaawansowane mamy te ciaze :)

edit:
    a wiec torba dawno spakowana a zawsze zapomne wziac ta wieksza od tesciowej. i nie naszykalam malutkiej ubranek na wyjscie. nawet nie wiem jaka bedzie pogoda. dlaczego tak trudno sie za to zabrac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:37

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, a wiec ja pewnie bylabym wydziedziczona nr 4 gdybym miala fb hihi ;)

Olcia,slodkie masz te Pyśki i nie dziwie Ci sie,ze strasznie za nimi tesknisz.
    Mam nadzieje, ze szybko czas wam zleci do wyjscia :)

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy a wiesz moze czy PO cc nie mozna jesc przez iles czasu? Cos takuego slyszalam, ale nie wiem czy to prawda?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wywalily cie? Hahaha
    Ja się sama wypisalam bo szkoda nerwow..a cos ciekawego pisaly ? :P czy tylko jakie,to my zle :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk w plecy był niczym smyrnięcie, cewnik zakłądali po znieczuleniu, więc wogóle nie bolało, wyciągnięcie też nawet nie wiem w którym momencie. Żeby założyć wenflon muszą zrobić wkucie jak przy pobieraniu krwi. PIKUŚ !!!

Przez moje pękające żyły od sterydów i trzęsiawkę z nerwów wkuwali się aż 8 razy. Wszędzie mam do teraz siniaki, ale to nadal pikuś !! Ból na ranie towarzyszy mi do dziś a to 8 doba. Ani kaszlnąć, kichnąć, wydmuchać nosa nie mogę. Panie po cc wyglądały strasznie, a panie po sn śmiagały i brzuszków nie miały.

ILE JA BYM DAŁA ZA NATURALNY PORÓD... Ból przychodzi stopniowo i jest takim "naturalnym bólem", stworzonym przez naturę, a nie palącą raną. Przy CC przecinają 5 powłok brzucha... skórę, tkankę łączną, mięsień płaski brzucha, otrzewną i macicę.

Buffy kochana, zastanów się... wiem, że istnieje strach, ale uwierz mi że jak Ci się każą rozebrać do naga i położyć na żelaznym zimnym stole to nie ma mocnych.... Nigdy tego nie zapomnę. Wczoraj o 20.10 minął tydzień i wyłam jak cholera na to wspomnienie... ale u mnie było wszystko nagłe i strach o dziewczyny. Może inaczej jak położą maluszka u mamy na piersiach a nie wsadzą w inkubator i prędko na OIOM :(

Ale najgorszy w tym wszystkim nie jest ból, że jesteś wrakiem przez conajmniej 2 tyg. Tylko to, że ciężko się zająć maluszkiem... gdybym jak miała od razu dziewczynki to bym nie dała rady...

Ale wiecie KAŻDY MA INACZEJ... INNY PRÓG BÓLU... poza tym, ja niby mam bardziej porościągane więzadła przez podwójnie rosnącą macicę, przy obkurczaniu bolało jak cholera i gdybym mogła nacisnąć przycisk, że się poddaje to bym go nacisnęła ... :(

Kobiety potrafią wiele znieść DACIE WSZYSTKIE RADE !! Tyle dzieci jest na świecie...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/002701418f16.jpg

Jak się przyjrzycie to wiadać nawet szwy. Chyba nie będzie widać blizny :)

‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ