X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonie zarejestrowac Meza do lekarza,a ona jak zwykle ma komplet tak rozchwytywana i lekarz z prawdziwego zdarzenia.
    Podjedzie jednak i zapyta czy go przyjmie bo mi sie tak kilka razy zdarzylo to mnie przyjela bez problemu.
    Tylko pewnie sie naczeka albo mu karze przyjsc na inna godzine.
    No nic wazne by sie dostal i by mu to obejrzala na dzien dzisiejszy i dala zwolnienie bo ciaga ta noge za soba.

Teraz znowu nie usne bo musze pilnowac by zaraz wstal noi bede sie zastanawiala czy go przyjmie.

Ginger, a jak Ty sie dzisiaj Kochana czujesz??
    Leki cos daja?

Pogoda dzisiaj jakby mialo zaraz zabami rzucac.

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro gratuluję donoszonej ciąży :-) powodzenia na wizycie, skarb cudna mała gratuluję! Nie wiem co z tym moim mężem zrobić i jego wyjazdem niby jeszcze 6tyg zostało, a w razie czego teść pod telefonem.. Co do pogody to wreszcie moja wymarzona nie będę miała wyrzutów sumienia że leżę cały dzień na kanapie ;-)

Zorro lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 37 tc :)
    Zaraz spadam do lab oddać duuuuuzo krwi i mocz:p

Molcia lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Zorro gratuluję donoszonej ciąży :-) powodzenia na wizycie, skarb cudna mała gratuluję! Nie wiem co z tym moim mężem zrobić i jego wyjazdem niby jeszcze 6tyg zostało, a w razie czego teść pod telefonem.. Co do pogody to wreszcie moja wymarzona nie będę miała wyrzutów sumienia że leżę cały dzień na kanapie ;-)

Molcia chyba bedzie niedaleko maz? Jak jest tesc czy ktos inny pod telefonem i to tylko weekend to chyba bym nie panikowala;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kitaja za informacje, mam nadzieje ze tego cukru w siczkach nie bylo duzo...
    Dobrze ze ta wizyta dzis (wiem powtarzam sie) bo jak bym miala czekac tydzien to bym nie wytrzymala... do tego od kilku dni mam dziwne przemyslenia- a precz!!

Haen to zalezy keidy sie Izulce umowa konczy jesli zaszla by w kolejna ciaze jeszcze przed jej ukonczeniem to takie rozwiazanie wchodzi w gre...

Haen ty lakomczuchu :) ( ja wlasnie mam podobnie od jakiegos tyg... bo wczesniej to nawet bylam w szoku ze waga tak nie idzie w gore)

Skarbus, masz sliczna coreczke i dzielna z Ciebie mamuska! Duzo zdrowka i sil dla was, zebyscie szybko wrocily do domku!

Aga a ty w domu juz?

Ginger az mi "kopara"opadla jak zobaczylam twoje buciki... jak ja bym chciala dac rady nosic takie szpilki. W ciazy to nawet o tym nie myslalam a przed to okazjonalnie zakladam szpilki.
    Co do butow wczoraj kupilam sobie botki, musialy byc koniecznie rozpinane bokiem. Koniecznosc kupienia obuwia wynika z tego ze nic co mam w szafie nie wcisne na stope i do tej pory chodze w balerinkach albo trampkach... mam nadzieje ze po ciazy moja stopa wroci do swojego rozmiaru.

Zakup farb odbyl sie tak ze pojechalismy do sklepu, pani zaczela nam opowiadac o kolorach barwach itd, wiec moj maz stwierdzil zebysmy wypożyczyli probnik i sie zastanowili... a przeciez krzyczal ze zrobi tradycyjna biel!

Rano dostalam 2 kartony ubranek, chodzik i zwykly bujaczek od kolegi meza... ide zobacze co sie w nich kryje :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja u mnie wygląda tak ze musialabym zajść w cize w styczniu co nierealne dla mnie :P bo umowę mam do konca lutego a potem przejmie zus :P wiec nie pisze sie,na tak szybka ciaze :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Sytuacja u mnie wygląda tak ze musialabym zajść w cize w styczniu co nierealne dla mnie :P bo umowę mam do konca lutego a potem przejmie zus :P wiec nie pisze sie,na tak szybka ciaze :P

Ja w ciaze do 21 stycznia, takze nie ma mowy:D

izulkaa lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z was ma juz ktg za sobą? Tak sobie mysle ze ja mam skurcze,non stop a ani razu mi nie robili ktg :P az się stresuje tym..

Mikado,co ci przepisali na infekcje ?

Mam nadzieje ze aparatka nie urodziła jeszcze,:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie nie najlepszy pomysl zachodzic w styczniu ponownie w ciaze :)

Ja mam do pazdziernika umowe... wiec kto wie- nigdy nie mowie nigdy ;)

Nie chce zeby moja Hania byla jedynakiem, wiec moze odchowac od razu nie bylo by tak zle... chociaz moze nie wiem jeszcze o czym mowie :P

izulkaa, haen lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w rozpoczętym 37 tc Noc kiepska usnelam o 3 wstalam o 7 a teraz sprobuje się przespać

Skarb śliczna ta Twoja córcia :) trzymajcie się zdrowiutko!!! Nikolcia słuchaj się mamusi i tatusia i pięknie jedz:)

Molcia a jak się czujesz? Ten wyjazd miałby być w ten weekend? Kiedy wyjazd i powrót? Mój mąż też był w delegacji w ostatni weekend września i dałam rade.Kiedy miałaś wizytę? Jesteś "pozamykana":)?

Kitaja niestety nie pomogę bo mnie mocz wychodzi ok Dobrze że masz wizytę u swojego gina.

Rozmarzona to Ci mąż na końcówkę ciąży funduje mocne przeżycia. To teraz na L4 i będzie bliżej Was

zorro gratuluję donoszonej ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:41

Zorro lubi tę wiadomość

zFZwp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, na zewnątrz 5 st. ! Mąż w pracy i Shibuya Ty pytałaś co robi się w domu , sama cały dzień... mogłabym Ci tu książkę napisać o Tym co mogę robić, ale teoria cholernie mija się z praktyką. Mam wrażenie , że im bardziej odpoczywam tym bardziej nie mam ochoty nic robić.

Na szczęście brakło mi kubeczkow na mocz wiec trzeba wyjść z domu :-)

Spało mi się dziś super dobrze, jedynie 2 razy siku ale sny to masakra, między innymi Magda Gessler kazała mi tańczyć z jajkami przed gotowaniem. Aha zaczynam swirowac!

izulkaa, biedroneczka1910, Shibuya, Molcia lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen opcja jest ale sadze ze wtedy moze,zacznę dopiero spać :P a tu jak by miała byc kolejna ciąża to nie wiem co by bylo :P aparatka podziwiam .

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnosnie jedzenia: w sb idziemy na wesele, troszke mi smutno, ze 1sza zupa nie bedzie rosolek a zurek:P
    Ale bedzie jeeedzenie:)

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakladajac, ze nie urodze do 40 tc i wszystko bedzie ok, 1sze ktg bede miec po terminie porodu

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro,Paula możecie rodzic :P

Trzymajcie dzisiaj kciuki za wizytę ;)
    Dopiero mam o 15 wiec może dam rade sie ogarnac do tego czasu, ogolić i te sprawy :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki;)

Magdalena ja też całą ciążę w płaskich butach oblatalam dlatego sobie pozwoliłam na zakup kilka par szpilek będą na wiosnę lato;)

Rozmarzona słaba jestem strasznie:( doszedł kaszel i chyba przez niego strasznie boli mnie brzuch i ciągnie:(
    Kombinuje żeby ktoś mi odebrał Patryka ze szkoły bo wolałabym jeszcze nie wychodzić z domu bo wietrznie zimno wiec tylko się doprawie:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ciesz się zd twój da rade jechac samochodem w ogóle. Gorzej jak bh byla złamana albo skręcona.. No kiepskie takie sytuacje bo,jednak teraz raczej trza,byc pod telefonem i miec sprawny samochód :P

Śmiać mi się chce bo wczrsj moj do brzucha gadal ze tatuś naprawia jej samochód żeby miała,czym jeździć.. I za każdym,razem jak przyklada,ucho do brzucha to go mega skopie a on wtedy taki dumny ;)

Mala ja tam nie kojarzę i tak wszystkich buzi tych ci na fb byli :P

Mamusie ! Musze was popieprzyć! Gdzie te zdjęcia ?!
    Mialysxie wstawiać foty..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Zakladajac, ze nie urodze do 40 tc i wszystko bedzie ok, 1sze ktg bede miec po terminie porodu

Własne , w szpitalu mówili, żeby przyjść na pierwsze ktg w dniu wyznaczonego terminu porodu i kiedy mam iść z miesiączki czy z usg to tydzień różnicy hmm...

Haen jak my robiliśmy wesele bardzo chcieliśmy jakaś zupę krem na pierwsze albo z pomidorów albo grzybkowy ale tyle ludzi pytał o rosół , że opuścilismy. Wtedy docenilam fenomen weselnego rosołu ;-)

Izulkaa powodzenia , na pewno zdążysz się ogarnąć ;-)

• haen Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretko:) na SR nam mowili, zeby poslugiwac sie data z OM, bo z usg sie zmienia ciagle, a jesli juz to brac z 1ego prenatalnego.
    Ja taka fanka rosolu nie jestem, tylko w ciazy mi sie tak porobilo (w ogole u mnie w domu nie bylo jakos tradycji rosolu).
    A tu bedzie slub polsko-belgijski i pan mlody (Belg) jest milosnikiem zurku:)

Galaretka lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, to koniecznie lez i wypoczywaj,a Patryka moze przyjaciolka jakas da rade odebrac?

Izulka,szpital mam blisko i w razie czego bysmy taxi podjechali,ale lepiej by Mezu byl na chodzie.
    Co do ktg tez nie mialam robione,ale od 36 mam mozliwosc sama chodzic do innej przychodni.

Paula, dokladnie emocje zafundowane tak zeby za spokojnie chyba nie bylo ..:)

Shibuya, nie martw sie tez sporo przybralam na wadze,a nawet pociesze Cie,ze bardziej niz Ty hihi :)

Moja Malutka wczoraj w nocy tak mocno sie wyzlabiala spod dkory,ze az piszczalam z bolu :)
    Upodobala sobie pepek i sie smialam,ze tamtedy nie wyjdzie :D
    Mega byl widok jak tak sie calym cialkiem wypinala az moj macal i sie smial co tam ma.
    Mezu stwierdzil tez,ze jak teraz bedzie do konca tygo w domu to moge rodzic,a pozniej jak bedzie mial nocki to nie hehe.
    Koncertow zyczen dalsza czesc ;)

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ