X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ktg w ciąży z Patrykiem pierwsze miałam w dniu terminu.
    Teraz też chyba tak będzie bo na ostatniej wizycie zapomniałam o to zapytać.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mikado Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reguły jak jest wszystko ok to lekarze ni zlecaja ktg.

Dzień dobry.. wstałam dzisiaj lewa nogą.. chodzę i gryze od 4 tluke się po łóżku a jak już udało się zasnąć to budzik a potem telefony się urywały by to szlak..
    Wydalam wczoraj kupę kasy w rossmanie ale wyprawka prawie zamknięta brakuje wanienki po ktora jedziemy jutro do Ikei.. :) i w dalszym ciągu kapcie dla mnie, mogę się w końcu pakować do szpitala po niedzieli :)

Co za sny mi się erotyczne już z dwa tygodnie nie snily. Wojna mi się snila ostatnio... A w pierwszym trymestrze noc w noc ciąg dalszy poprzedniego snu to było straszne i Wrocław też strasznie wyglądał jejku jak ja się wtedy meczylam w nocy...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mój lekarz nie mówi mi wszystkiego .. Na ktg mówia że jest wszystko ok u lekarza też wiec nie wiem o co kaman ....

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kartony porozkładane z karteczkami do wypełnienia adresowego. Zaraz karteczki z zamówieniami poukładam na kartonach i wieczorem zaczynam pakowac i odkreslac co jest a czego nei ma:)

Calosc zakleje i w poniedzialek kurier zabierze:)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj kolenaka urodzila corcie po terminie 2 dni i mala na oio bo zielone wody byly:( dzisiaj druga poszla do szpitala 10 dni po terminie i zobaczymy czy odrazu wywołaja czy jeszcze beda ja trzymac.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW mam pytanko idziesz na warsztaty mamo to ja???

Była wogole ktoraś na tym może???

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus nie nakręcaj się bo to zależy od lekarza. Niektórzy lekarze zalecają ktg od któregoś tyg a inni wcale. Jeśli mówią ze wszystko ok to tak jest

Aparatka ja nie dotarłam na te warsztaty bo źle się czułam a mojego nie było.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja się nie zapisałam , bo stwierdziłam, że nie dam rady pójść, a teraz pewnie za późno.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW sprobuj bo niby sa miejsca wolne jeszcze

ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mój wkurzył... Jedziemy dzisiaj na urodziny do jego ciotki. Wyjeżdżamy juz o 15, wiec od rana mu mówię, że dzisiaj nie gotuję, bo po pierwsze mi się nie chce, a po drugie nie za bardzo mam wenę i nie wiem co. Trąbię mu od tego rana, że coś sobie zamówień. Byliśmy po kwiaty dla ciotki, przejeżdżamy do domu, daję mu telefon swój, żeby z menu sobie wybrał co chce jeść (domowe jedzonko, żadne fasty wyjątkowo),a ten foch na mnie, że sama nic nie zrobię, że leniwa jestem i on nic nie chce (pięć minut wcześniej już mówił, że jest głodny). No to ja już nerwy. Poszłam do łazienki, umyłam włosy i poszłam do kuchni zrobić coś księciu na obiad. Jedyne na co miałam składniki, to ogórkowa, wiec zaczęłam robić. Z tych nerwów wrzuciłam od razu ogórki do całości zamiast poczekać aż w wywarze ugotują się ziemniaki. Tym sposobem, mój musi jeść ogórkowa bez ziemniaków, a ja umieram z głodu (nie znoszę własnej ogórkowej). A ten próbuje się teraz przypodobać i mówi, że mam sobie coś zamówić. Podziękowałam mu i oznajmiłam, że 30 złotych nie przeżrę (mniej więcej za tyle trzeba zamówić żeby w ogóle do domu przywieźli). No cóż. Idę uciąć sobie drzemkę.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze juz kazda,z nas chyba coraz gorzej znosi ciaze..
    Wymęczone jestesmy kilogramami, hormonami, bezsilnością,bezradnością...wszyscy i wszystko nas irytuje..zwłaszcza ci najbliżsi...

Dziewczyny juz ostatnia prosta.. .musimy dać radę!

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wkurza mnie to przekonanie u facetow ze baby sa od gotowania...o nieee, ja jak nie mam weny to mowir ze jemy na mieście albo sam niech cos robi i kropka. ;)

haen, mikado lubią tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj akurat robi obiad bo czuje sie winny chyba za wczoraj.
    Bo ryczałam wczoraj jak bóbr :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze od samego rana mu mówię, że słabo się czuję. Mały jakoś się tak ułożył, że wystarczy chwila na stojąco czy siedząco i brakuje mi oddechu...
    Nic bym nie powiedziała na te jego pretensje, gdyby codziennie mi się nie chciało. Gdyby codziennie musiałby jeść ze styropianowego pudełka obiad. Ale do jasnej cholery, w ciągu tej ciąży zdarzyło mi się to zaledwie kilka razy, a tak codziennie ma wymyślny obiad, a ja staję na głowie, żeby wystrzelić się z robieniem go o takiej porze, żeby jak wróci, to po ściągnięciu butów może siadać i jeść, bo dopiero co skończony...
    Wiem, może pierdoła, ale ja się wkurzylam, bo byliśmy w sklepie i spokojnie coś bym kupiła, gdyby od razu powiedział, że nie ma ochoty nic zamawiać.
    A najbardziej mnie wkurza teraz to, że próbuje odwrócić kota ogonem i strzelił focha. Robi tak ZAWSZE. Żebym to teraz ja za nim latała i przepraszała za to, że odważyłam się być na niego zła.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka zapisałam się, ale czy dam radę pójść to się okaże ;-)

Ja mam strasznego lenia, tylko bym w łóżku leżała :-)
    Strasznie mnie krzyż boli,nie mogę stać i siedzieć :-(

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka-a moje tez juz jest?:))))

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Izulka, moje hormony tez dzisiaj dały o sobie znać i przez tą głupotę się popłakałam, ale oczywiście jak zawsze to ukryłam i ryczałam jak myłam włosy. Najśmieszniejsze w tym jest to, że jak mnie wkurzy, to nagle się czuję jakbym w ciąży nie była. Dostaję takiego wkurwienia, że zapieprzam jak mała motorynka i nic mnie nie boli :P chyba będzie musiał mnie tak wkurzyc przy porodzie haha :D

Anulaa, izulkaa, mikado lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka z facetami to czasem gorzej niz babami...niby to kobiety sa foszaste...pfff g.. prawda, coraz więcej facetow sobie pozwala na ten "przywilej" ;)

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mw - od lezenia tez moga plecy bolec ;)))
    W naszym stanie ciezko znalezc wygodna pozycje...stoisz czy siedzisz czy lezysz - zawsze ciezko... :P

MW26 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi teraz to latwo nas doprowadzic do szalu, szczegolnie przez panow :)
    Ja to sie przyznaje,ze teraz coraz gorzej nie chce mi sie gotowac i lece zawsze na taka latwizne,ze szok.
    Czasem sie wymgiuje i cos kupnego jemy np pierogi czy cos.
    Dzisiaj moj sie pytal czy jakiegos mieso do frytek zrobie,a mi sie nawet tego nie chce :O
    Wzielam sie dzisiaj za porzadki to juz wiem,ze obiad odpada bo zaraz padne.
    Poprasowalam i powymienialam obrusy,poscieralam kurze gdzie siegnelam,a reszte Mezu.
    Pozniej wstawilam pranie i zaraz musze wstawic kolejne.
    Odparowalam kolejna ture rzeczy maluszka i pochowalam.
    W planach mam jeszcze recznie czapeczke wyprac i ten taki wkladzik do wozka z ceratka bo nie wiem czy w praniu to sie nie zniszczy.
    Za odparzanie tez sie czas zabrac,ale nie wiem na ile dzisiaj weny bede miala :D
    Medzu ma poodkurzac,pomyc podlogi i bedzie finito na dzisiaj.

Mi lekarz powiedzial zebym sie zapisala na ktg do drugiej przychodzi,ale nie ze cos jest nie tak tylko poprostu bo mi sie nalezy i zeby zobaczyc.
    Wczoraj juz mi sie nie chcialo do przychodni dzwonic,a dzisiaj jak probowalam to nikt nie odbiera chociaz dzisiaj ponoc maja czynne -.-

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ