Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka mam nadzieje, ze to tym bardziej mam nadzieje, ze opuchlizna to znak zblizajacego sie porodu, a nie zatrucia.
Ja bardzo czesto mam cisnienie 135/87 (mierze w domu), ale kszdy lekarz mi mowil, ze nie moze byc 140/90.
A jakie badania robilas? -
BIEDRONKA no to ja to samo mam od poltorej miesiąca ponad.. tak jak piszesz, nawet usta mam spuchniete, nog nie mieszczę w zadne buty, nawer bransoletka na reke zapinana nie miesci się, ta woda dala mi efekt 4 kg w ciagu dwoch tygodni... masakra.. nie masz możliwości podjechania do przychodni, odpoczac chwilr i zmierzyć ciśnienia? U lekarza zawsze to ciśnienie będzie wyższe.. chyba taki nasz urok;)
-
nick nieaktualny
-
Hej
wstałam I nadal cała, ale w nocy cały czas kontroling.
Ja również jak wyparzałam smoczki to zalałam wodą na jakieś 5 min. I myślę, że wystarczy. Pogoda okropna, miałam dziś nie wychodzić ale uświadomiłam sobie, że nie mam pojemnika na siuśki a jutro badania. No I chyba muszę kupić kilka par czarnych bawełnianych majtek na czas połogu.
Wczoraj mówię do mego M, że z jednej strony chciałabym mieć już Maluszka przy sobie ale z drugiej on jest jeszcze taki malutki... no a poza tym tak fajnie wierci się w brzuszku... chyba za bardzo się do tego przyzwyczaiłam
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i Szczęściara za Twoje KTG
A jak często po 36 tyg. Trzeba robić?Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Modliszka ktora falbanke zamowilas na poscieldladzieci.pl??
Tez chce biala, ale jest biala w serduszka (gdzie na zdjeciu nie widze zadnych seduszek i jest biala z szyfonu.
Edit:
Albo ktoras z was moze poleci falbanke na lozeczko 140x70Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:22
-
witam się i ja!
zamiast zjeść śniadanie to zajęłam się nadrabianiem - czy to już uzależnienie?
ja też mam jutro wizytę, mam nadzieję, że maluszek przybrał, bo ostatnio jego waga była bardzo malutka, a z drugiej strony po sobie nie widzę żebym jakoś przytyła od ostatniej wizyty - brzuszek urósł na pewno, niestety biust też - dlatego jeszcze nie kupiłam stanika do karmienia, czekam do listopada, ostatnio znalazłam na komórce zdjęcie brzucha sprzed ciąży - chyba się wbiję w te same ubrania i zrobię foto - będzie fajne before-after
w ogóle chciałam zrobić jeszcze w jakiejś ładnej jesiennej aranżacji zrobić zdjęcia - czekałam aż się drzewa zrobią kolorowe, a tu lipa - zima przyszła
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Kitaja taka zime na chwile tez lubie, przy swietach
Ojjj zebym miala kominek to zapewne sama tez bym sie od niego zima nie odrywala super sprawa
Olcia, mam nadzieje,ze zgubie bo troche mnie przeraza,ze znowu bede musiala walczyc z dieta po porodzie by doprowadzic sie do ladu.
Czyli Ty tez masz ta przypadlosc,a tak super zgubilas zbedne kg rewelacja
Madzia, zazdrosze bo tez bym chyba chciala znac termin porodu mojego dzidziusia
A tak jak ktoras wyzej napisala,ze czlowiek nie zna dnia ani godziny.
Sajgonara, sciskam mocno kciukasy.
My z mezem wlasnie wrocilismy z pobierania krwi.
Ogolnie kolejka taka sobie byla,ale wkur.. mnie jak co chwile jakas baba przychodzila,ze tylko mocz zostawi, a to tylko pojemnik kupi.
A co mnie to obchodzi jak kazda czeka,a tu sie wtryniaja.
Ludzie to serio nie maja taktu i szacunku do kobiet w ciazy bo ja dzielnie stalam w kolejce.
Ogolnie to strasznie zimno.
Ubralam bluzke na dlugi rekaw, sweter, i golf dluzszy na to,ale plaszczyk niestety mi sie nie dopinal i strasznie zmarzlam ;/
Boje sie tylko zeby mnie cos nie rozlozylo a tfu bo jeszcze by tego brakowalo przy koncu.
Mam nadzieje,ze w czwartek bedzie cieplej bo ide na to ktg noi piatek tez by mogl byc cieplejszy
A pro po tej falbanki maskujacej to jakkkk tragicznie sie to prasowalo
Wczoraj z tym walczylam i co sie nawkurzalam to juz moje.
Nie nawidze takich rzeczy prasowacSajgonara, Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Shibuya! bardzo rozsądna z Ciebie kobieta,że idziesz to załatwić. ja z doświadczenia w swojej rodzinie wiem, że takie rzeczy zwykle się odkłada a potem zostaje się z ręką wiadomo gdzie. Co do falbany to jest chyba różnie z długością ale właśnie ona tak jakby dopełnia całości. Ja nie kupowałam moskitiery ani jakiś kokardek nad łóżeczko więc chociaż falbanka będzie dla Barbary Antoniny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:40
perelka89 lubi tę wiadomość
-
helloł dziewczyny
ja dziś średnio wyspana jestem, wczoraj popołudniu strzeliłam sobie drzemkę, potem poszłam do łózka zaraz po m jak miłość i chyba byłam wyspana, bo nie mogłam zasnąćale w końcu usnełam i znów śniły mi się głupoty, byłam na wizycie u gin i pobierała mi badania takie już do porodu, kłuła igłą wszędzie, w pipkę, w stopy, w palce, a na końcu przyszedł doktor jakiś i kazał dawać dupsko i kłuł w dupensję, heh masakra, w czw mam wizyte, ale chyba tak nie będzie wyglądała
Rozmarzona też mnie to wkurza jak ide na pobranie, człowiek stoi w kolejce, nie wykorzystuje swojej sytuacji, choć może! a jeszcze baby będą się wtryniać
Madzia daj znać jak dziś, mam nadzieje, że akcja się ruszy
Biedronka, spokojnie może to zwykłe przemęczenie, chwilowa słabość, a nawet jeśli nie to jesteś już wysoko w ciąży, więc spokojniegłowa do góry
Paolka a jak u Ciebie?
Rozmarzona, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Ja już się do ludzkiego chamstwa przyzwyczaiłam hehe, pouczyła mnie gówniara na przystanku że ciąża to nie choroba (opisywałam Wam) a ostatnio jak stałam w kolejce do kasy w biedronce to jakas 40 letnia kobieta zapytała czy może stanąć przede mną bo ma tylko 2 rzeczy. No trzeba mieć tupet żeby przed cięzarną w 9 miesiącu się wciskać. A może ja wyglądam na frajera po prostu
Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
madzi4aam wrote:Rozwarcie dopiero na 2 cm.. zrobił mi masaz szyjki myslalam ze sie posikam z bólu przy tym.. i zaaplikowal zel prepidil.. teraz mam lezec pod ktg przez 3 godziny i czekac...
-
Madzia to jak przeżyłas masaż szyjki to masz wstęp do porodu;) też miałam i darlam sie chyba na cały szpital myślę że to był ból nawet większy niż sam poród.
Niestety tak jak Mała pisała poród na oxy jest ciężki ale dasz rade;)
Trzymamy za was kciuki;) -
hej hej melduje sie. Nie mam czasu za bardzo na neta bo nadrabiam wszystkie zamowienia.
Szykuje sie tez do przeprowadzki czyli robie liste co najpierw ma isc itd. Musze kupic tez farby do pokoju dla dzieci bo jest tam zielony a ja nei cierpie tego koloru i nie bedzi emi pasowal do wystroju mojego.
Dodatkowo znowu jestem sama z dziecmi wiec bole wieksze bo wiecej sie naatam po domu. Ale jutro juz młoda idzie do zerówki a Lenak do babci od 7 d 15 wiec odpoczne chwilke i zregeneruje siły znowu.
Tak jak u mnie zawsze pełno kolezanek tak jak powiedzialam o przeprowdzce to nikt sie nei odzywa ale na parapetowke beda iczyc:/Smutne to troszke
Moja kolezanka czyli chrzestna Oliwki mojej jeszcze nei urodziła a wywołują od niedzieli jej. Jest juz 13 dni po terminie:/
Olcia dziewczynki super widać że rozrabiary będą ale to dobrze będziesz miala wesoło w domku:)Poiwedz mi jak rożki się sprawdzają??? Zadowolona jestes???
A własnei dostalam wczoraj zjebki od babeczki ze ej paczki nei wysłałam wiec jej piszze ze nie wysle poki nie dostane wpłaty a czekam na nia juz 2 tygodnie a nie znam jej zeby wysac w ciemno jak do niektorych.
Zamówienie spore bo na 400zł prawie wiec troszke strach. No ale wkoncu jakos sie dogadalysmy i okazalo sie ze nie ma jak poprostu zaplacic bo za duzo wzieła i umowiam sie z nia ze na raty bede wysylac za to co zaplaci -
Shibuya wrote:Madzia, ja też zamówiłam tą białą niby w serduszka, ale jest pokazana jako cała biała na zdjęciu. Więc liczę że będzie cała biała
A ty czekasz na ta przesylke, tak?
Jak dojdzie daj znac jak wyglada, ok?
-
Ja jak widze informacje, ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo to korzystam z tego (no chyba, ze stoja przede mna 1-2 osoby). Ja zawsze przepuszczalam kobiety w ciazy itp., mnie nikt (okej mojego brzucha dlugo nie bylo widac) i wiem, ze jesli sama tego nie zrobi, to nikt sie nie zlituje nade mna.
Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość