Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya my bedziemy przykrywać folią malarską ( może zawału w nocu nie dostane) ale jakby się nie daj Boże zaczeło wczesniej to mój mąż zostanie w czarnej dupce ...
i też mi się wydaje że ja mam materac wyżej - mam trzy stopnie obniżania..
u nas dzisiaj nalesniki z papryką i miesem mielonym takie krokieciki, ale robie wiecej żeby mąż miał co jesc jak ja bede w szpitalu albo mi się nei bedzie chciało gotować (wiem wygodna jestem ) -
Molcia zdecydowanei wole zdjecie po prawej
Galaretka co ty bierzesz ze masz takie sny??
Podziel sie troche tym towarem - daleko nie mam to podjade
Mhh no wlasnie u mnie chyba ta falbana nie siegnie podlogi bo ja w lozeczku niestety nie mam szuflad...
Modliszka ile ona ma cm od materaca do podlogi?Galaretka, Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Konkurs na najbardziej pojechany sen wygrała Galaretka i Ewa Kopacz w pociągu! A Ty Molcia powinnaś mieć zakaz pokazywania swojej sylwetki na zdjeciach bo w kompleksy inne ciężarne wpędzasz. I ja znowu pójdę po babeczkę...bo nic mi nie pomoże
Galaretka, perelka89, haen lubią tę wiadomość
-
Magdalena, już biegnę zmierzyć
W ogóle nie wiem jak Wy, ale ja ciągle w piżamiestwierdziłam, że skoro wychodzę na KTG zanim mąż wróci z pracy, to nikt nie będzie mi marudzić, że chodzę w piżamie
a nie chce mi się dwa razy przebierać
hahaha, przeraża mnie to moje lenistwo w ciąży
Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Modliszka synuś będzie spał w pościeli od razu?
Cebulka spokojnie, może nic się nie będzie działopisałam wczoraj, że ja odstawiłam wszystkie wspomagacze i o ile wcześniej były skurcze, bóle i wizja porodu, tak teraz nic się nie dzieje. Z resztą mamy już zaawansowane ciąże
\
A co Do Misi to może zaproście po prostu dziadków, kup gotowy tort i tyle? Urodzinki będą, a przecież nie musi być mnóstwa ludzi, głowa do góry -
Co do piżamy.. to ja ostatnio śpię w ciuchach (bluzki, tshirty, tuniki) więc chodzę w nich potem cały dzień, jeśli nigdzie nie wychodzimy.
Mam też nowy patent- z kombinezonu bez ramiączek zrobiłam gacie z "pasem" na brzuchi tak sobie pomykam. Wczoraj to nawet majtek cały dzień nie założyłam haha wstyd.
A mój dzwoni teraz zapytać, czy w tym roku wyjazd na ferie zimowe nam odpada, bo będzie małe dziecko. Ależ skąd, co nam dziecko przeszkadza?policzyłam, to już prawie 4 miesiące będzie miała, duża dziewczyna, chyba się Tatry szykują, jakoś od razu humor lepszy
Micia, natali101, Ginger84, perelka89 lubią tę wiadomość
-
z tym powrotem do formy po porodzie to się okaże jeszcze, wiadomo - każdy ma inaczej, fakt - przed ciążą byłam dość szczupła, natomiast na tym zdjęciu po prawej widać te dodatkowe kg - w ogóle widzę, że mi szybciej teraz brzuch rośnie, oby nie za szybko
ja mam falbanę bez szuflady na dole - wrzucam jeszcze raz zdjęcie -
i mpim zdaniem wygląda to znacznie ładniej niż zupełnie bez niczego
izulkaa, Mala_Czarna_89, moodliszka, Sajgonara, Micia, Shibuya, Paolka_25, perelka89, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
mała a po co ci majtki haha
cebulka kiedyś musiał ci odstawić leki.. ja też tylko prawdopodobnie do końca miesiąca leki biore a potem już nic..
nie jest powiedziane że od razu po odstawieniu urodzisz ;P
ale mała dobrze mówi.. wystarczy kupić tort.. z resztą Misia jest na tyle mała że ona sama nie wie kiedy ma urodziny.. więc równie dobrze możecie zrobić tydzień wcześniej bądz później..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:37
Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Mała, założyłam pościel, ale nie jestem pewna, czy od razu będzie w niej spać
zwyczajnie nie mogłam się oprzeć, by już przystroić łóżeczko
planowałam kłaść spać synusia w śpiworku, no ale jak wyjdzie, to się okaże. Ciężko jest mi teraz tak zdecydować na 100%.
-
ja się przebieram z piżamy tylko dlatego, że mam ostatnio codziennie dzień kuriera
ale muszę dzisiaj wreszcie coś zrobić w mieszkaniu - w czwartek mają przyjść znajomi, jutro mamy wizytę, więc wypadałoby ogarnąć, no i chcę ciasto dzisiaj upiec
moodliszka lubi tę wiadomość
-
Moodliszka bo ja właśnie też mam takie dylematy
ochraniacz modułowy sobie na początek podaruję i pewnie będziemy próbowali spać w zestawie rożek + kocyk, ale w sumie co za różnica kocyk czy kołderka?
Z resztą ja już wiem, że po rannym karmieniu Nadulka zostanie u nas w łóżku...
Ah i znów jest wena do działania, trzeba zrobić dziś coś twórczego -
u mnie właśnie kurier był;P ale niestety nic dla mnie i nic dla malutkiej.. ;P
tylko część do naszego uszkodzonego samochodu ;P
też macie takie mdłości jeszcze>? czasami jak mnie weźmie to aż dziwne, że jeszcze tak mam.. dodatkowo ból bioder i okolice nerek/ krzyża.. mówiłam ostatnio mojemu gin to przepisał mi calcium 500 ;P pf. jeszcze troche trzeba się przemęczyć ale coraz gorzej mi ;P
może się później wezme za wyparzanie ;P bo w końcu zapomnę a w komodzie jest zapakowane wszystko jeszcze
a wyparzacie już nożyczki, grzebienie dla dzidziusia ? bo ja dalej mam to zapakowane i myślałam zrobić to dopiero po powrocie do domu z malutką.. czy lepiej już teraz się za to zabrać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:50
-
Wróciłam z ktg mega super położna zapisała się do nich i już mam ta położna która będzie przychodzić do małego
taką sympatyczna masakra
) aż Milo
wszystko ok powiedziała że dziecko bardzo nisko już jest ulozone i na pewno w październiku urodze
pytala się mnie czy mam gbs zrobiony a ją że nie a ona że muszę zrobić w tym tyg bo jakbym rodziła to mnie ochrzanja baby w szpitalu że tego nie mam a mój gin nic. Poszedł na urlop na trzy tyg i powiedział że już nie muszę przychodzić i tu u siebie muszę lekarza jakiegoś szukać
Mala_Czarna_89, moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Ja mam mdłości zawsze po kawie, całą ciążę piję rozpuszczalną bo wcale bym nie funkcjonowała.
Eh też nie wyparzyłam i nie dopakowałam torby. Czemu tak ciężko? Potem będę robiła w biegu.
Nożyczki do paznokci mam jeszcze po Laurce (te z zaokrąglonymi czubkami) i nie raz później używałam, więc będę dezynfekować w mocnej chemii (tej w której dezynfekowałam cęgi, pensety itd). Ale kiedy- tego nie wie nikt.
Szczęściara ochrzaniają w szpitalu mówisz? A czy my musimy wiedzieć, że trzeba to mieć? Wydawało mi się, że to w gestii gina jest. Ja robię dopiero w piątek, ciekawe czy by mnie opieprzył lekarz na porodówce- zakładając, że odbierałby mój gin
Jeśli chodzi o dziecko- super informacjeto nie odpoczęłaś sobie na l4 za długo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:02