X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Galaretka zabiłaś mnie tą Ewą Kopacz :D

haen lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya my bedziemy przykrywać folią malarską ( może zawału w nocu nie dostane) ale jakby się nie daj Boże zaczeło wczesniej to mój mąż zostanie w czarnej dupce ...
    i też mi się wydaje że ja mam materac wyżej - mam trzy stopnie obniżania..

u nas dzisiaj nalesniki z papryką i miesem mielonym takie krokieciki, ale robie wiecej żeby mąż miał co jesc jak ja bede w szpitalu albo mi się nei bedzie chciało gotować (wiem wygodna jestem )

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja materac mam na najwyższym poziomie, no ale my mamy dwa poziomy, nie trzy, więc pewnie dlatego ta różnica :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wczesniej bylas chuda, teraz jestes szczupla:)
    W ogole budowa i brzuchem przypominasz nasza Olcie, takze jesli ona tak wyglada po porodzie, to Ty tez nie masz czym sie martwic:)

Mala_Czarna_89, Micia lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia zdecydowanei wole zdjecie po prawej :)

Galaretka co ty bierzesz ze masz takie sny??
    Podziel sie troche tym towarem - daleko nie mam to podjade :D

Mhh no wlasnie u mnie chyba ta falbana nie siegnie podlogi bo ja w lozeczku niestety nie mam szuflad...
    Modliszka ile ona ma cm od materaca do podlogi?

Galaretka, Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:51

natali101 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konkurs na najbardziej pojechany sen wygrała Galaretka i Ewa Kopacz w pociągu! A Ty Molcia powinnaś mieć zakaz pokazywania swojej sylwetki na zdjeciach bo w kompleksy inne ciężarne wpędzasz. I ja znowu pójdę po babeczkę...bo nic mi nie pomoże

Galaretka, perelka89, haen lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena u mnie też nie ma szyflady i falbana nie sięgała do podlogi ale bardzo ładnie to wyglądało...

Buffy, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, już biegnę zmierzyć :P

W ogóle nie wiem jak Wy, ale ja ciągle w piżamie :P stwierdziłam, że skoro wychodzę na KTG zanim mąż wróci z pracy, to nikt nie będzie mi marudzić, że chodzę w piżamie :D a nie chce mi się dwa razy przebierać :D hahaha, przeraża mnie to moje lenistwo w ciąży :P

Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, 29 cm ma falbanka.

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka synuś będzie spał w pościeli od razu?

Cebulka spokojnie, może nic się nie będzie działo :) pisałam wczoraj, że ja odstawiłam wszystkie wspomagacze i o ile wcześniej były skurcze, bóle i wizja porodu, tak teraz nic się nie dzieje. Z resztą mamy już zaawansowane ciąże :)\
    A co Do Misi to może zaproście po prostu dziadków, kup gotowy tort i tyle? Urodzinki będą, a przecież nie musi być mnóstwa ludzi, głowa do góry :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 13 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piżamy.. to ja ostatnio śpię w ciuchach (bluzki, tshirty, tuniki) więc chodzę w nich potem cały dzień, jeśli nigdzie nie wychodzimy.
    Mam też nowy patent- z kombinezonu bez ramiączek zrobiłam gacie z "pasem" na brzuch :D i tak sobie pomykam. Wczoraj to nawet majtek cały dzień nie założyłam haha wstyd.

A mój dzwoni teraz zapytać, czy w tym roku wyjazd na ferie zimowe nam odpada, bo będzie małe dziecko. Ależ skąd, co nam dziecko przeszkadza? :) policzyłam, to już prawie 4 miesiące będzie miała, duża dziewczyna, chyba się Tatry szykują, jakoś od razu humor lepszy :)

Micia, natali101, Ginger84, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym powrotem do formy po porodzie to się okaże jeszcze, wiadomo - każdy ma inaczej, fakt - przed ciążą byłam dość szczupła, natomiast na tym zdjęciu po prawej widać te dodatkowe kg - w ogóle widzę, że mi szybciej teraz brzuch rośnie, oby nie za szybko :) ja mam falbanę bez szuflady na dole - wrzucam jeszcze raz zdjęcie - c279ab02bc5f3005med.jpg i mpim zdaniem wygląda to znacznie ładniej niż zupełnie bez niczego

izulkaa, Mala_Czarna_89, moodliszka, Sajgonara, Micia, Shibuya, Paolka_25, perelka89, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała a po co ci majtki haha ;)

cebulka kiedyś musiał ci odstawić leki.. ja też tylko prawdopodobnie do końca miesiąca leki biore a potem już nic..
    nie jest powiedziane że od razu po odstawieniu urodzisz ;P
    ale mała dobrze mówi.. wystarczy kupić tort.. z resztą Misia jest na tyle mała że ona sama nie wie kiedy ma urodziny.. więc równie dobrze możecie zrobić tydzień wcześniej bądz później..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:37

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, założyłam pościel, ale nie jestem pewna, czy od razu będzie w niej spać :P zwyczajnie nie mogłam się oprzeć, by już przystroić łóżeczko :) planowałam kłaść spać synusia w śpiworku, no ale jak wyjdzie, to się okaże. Ciężko jest mi teraz tak zdecydować na 100%.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się przebieram z piżamy tylko dlatego, że mam ostatnio codziennie dzień kuriera ;) ale muszę dzisiaj wreszcie coś zrobić w mieszkaniu - w czwartek mają przyjść znajomi, jutro mamy wizytę, więc wypadałoby ogarnąć, no i chcę ciasto dzisiaj upiec :)

moodliszka lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 13 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka bo ja właśnie też mam takie dylematy :P ochraniacz modułowy sobie na początek podaruję i pewnie będziemy próbowali spać w zestawie rożek + kocyk, ale w sumie co za różnica kocyk czy kołderka?

Z resztą ja już wiem, że po rannym karmieniu Nadulka zostanie u nas w łóżku...

Ah i znów jest wena do działania, trzeba zrobić dziś coś twórczego :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie właśnie kurier był;P ale niestety nic dla mnie i nic dla malutkiej.. ;P
    tylko część do naszego uszkodzonego samochodu ;P

też macie takie mdłości jeszcze>? czasami jak mnie weźmie to aż dziwne, że jeszcze tak mam.. dodatkowo ból bioder i okolice nerek/ krzyża.. mówiłam ostatnio mojemu gin to przepisał mi calcium 500 ;P pf. jeszcze troche trzeba się przemęczyć ale coraz gorzej mi ;P

może się później wezme za wyparzanie ;P bo w końcu zapomnę a w komodzie jest zapakowane wszystko jeszcze :P
    a wyparzacie już nożyczki, grzebienie dla dzidziusia ? bo ja dalej mam to zapakowane i myślałam zrobić to dopiero po powrocie do domu z malutką.. czy lepiej już teraz się za to zabrać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:50

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ktg mega super położna zapisała się do nich i już mam ta położna która będzie przychodzić do małego :) taką sympatyczna masakra :)) aż Milo ;) wszystko ok powiedziała że dziecko bardzo nisko już jest ulozone i na pewno w październiku urodze ;) pytala się mnie czy mam gbs zrobiony a ją że nie a ona że muszę zrobić w tym tyg bo jakbym rodziła to mnie ochrzanja baby w szpitalu że tego nie mam a mój gin nic. Poszedł na urlop na trzy tyg i powiedział że już nie muszę przychodzić i tu u siebie muszę lekarza jakiegoś szukać

Mala_Czarna_89, moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 13 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości zawsze po kawie, całą ciążę piję rozpuszczalną bo wcale bym nie funkcjonowała.
    Eh też nie wyparzyłam i nie dopakowałam torby. Czemu tak ciężko? Potem będę robiła w biegu.
    Nożyczki do paznokci mam jeszcze po Laurce (te z zaokrąglonymi czubkami) i nie raz później używałam, więc będę dezynfekować w mocnej chemii (tej w której dezynfekowałam cęgi, pensety itd). Ale kiedy- tego nie wie nikt.

Szczęściara ochrzaniają w szpitalu mówisz? A czy my musimy wiedzieć, że trzeba to mieć? Wydawało mi się, że to w gestii gina jest. Ja robię dopiero w piątek, ciekawe czy by mnie opieprzył lekarz na porodówce- zakładając, że odbierałby mój gin :D
    Jeśli chodzi o dziecko- super informacje ;) to nie odpoczęłaś sobie na l4 za długo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:02

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ