WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Galaretka zabiłaś mnie tą Ewą Kopacz :D

haen lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya my bedziemy przykrywać folią malarską ( może zawału w nocu nie dostane) ale jakby się nie daj Boże zaczeło wczesniej to mój mąż zostanie w czarnej dupce ...
    i też mi się wydaje że ja mam materac wyżej - mam trzy stopnie obniżania..

u nas dzisiaj nalesniki z papryką i miesem mielonym takie krokieciki, ale robie wiecej żeby mąż miał co jesc jak ja bede w szpitalu albo mi się nei bedzie chciało gotować (wiem wygodna jestem )

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja materac mam na najwyższym poziomie, no ale my mamy dwa poziomy, nie trzy, więc pewnie dlatego ta różnica :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wczesniej bylas chuda, teraz jestes szczupla:)
    W ogole budowa i brzuchem przypominasz nasza Olcie, takze jesli ona tak wyglada po porodzie, to Ty tez nie masz czym sie martwic:)

Mala_Czarna_89, Micia lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia zdecydowanei wole zdjecie po prawej :)

Galaretka co ty bierzesz ze masz takie sny??
    Podziel sie troche tym towarem - daleko nie mam to podjade :D

Mhh no wlasnie u mnie chyba ta falbana nie siegnie podlogi bo ja w lozeczku niestety nie mam szuflad...
    Modliszka ile ona ma cm od materaca do podlogi?

Galaretka, Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:51

natali101 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konkurs na najbardziej pojechany sen wygrała Galaretka i Ewa Kopacz w pociągu! A Ty Molcia powinnaś mieć zakaz pokazywania swojej sylwetki na zdjeciach bo w kompleksy inne ciężarne wpędzasz. I ja znowu pójdę po babeczkę...bo nic mi nie pomoże

Galaretka, perelka89, haen lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena u mnie też nie ma szyflady i falbana nie sięgała do podlogi ale bardzo ładnie to wyglądało...

Buffy, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, już biegnę zmierzyć :P

W ogóle nie wiem jak Wy, ale ja ciągle w piżamie :P stwierdziłam, że skoro wychodzę na KTG zanim mąż wróci z pracy, to nikt nie będzie mi marudzić, że chodzę w piżamie :D a nie chce mi się dwa razy przebierać :D hahaha, przeraża mnie to moje lenistwo w ciąży :P

Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, 29 cm ma falbanka.

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka synuś będzie spał w pościeli od razu?

Cebulka spokojnie, może nic się nie będzie działo :) pisałam wczoraj, że ja odstawiłam wszystkie wspomagacze i o ile wcześniej były skurcze, bóle i wizja porodu, tak teraz nic się nie dzieje. Z resztą mamy już zaawansowane ciąże :)\
    A co Do Misi to może zaproście po prostu dziadków, kup gotowy tort i tyle? Urodzinki będą, a przecież nie musi być mnóstwa ludzi, głowa do góry :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 13 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piżamy.. to ja ostatnio śpię w ciuchach (bluzki, tshirty, tuniki) więc chodzę w nich potem cały dzień, jeśli nigdzie nie wychodzimy.
    Mam też nowy patent- z kombinezonu bez ramiączek zrobiłam gacie z "pasem" na brzuch :D i tak sobie pomykam. Wczoraj to nawet majtek cały dzień nie założyłam haha wstyd.

A mój dzwoni teraz zapytać, czy w tym roku wyjazd na ferie zimowe nam odpada, bo będzie małe dziecko. Ależ skąd, co nam dziecko przeszkadza? :) policzyłam, to już prawie 4 miesiące będzie miała, duża dziewczyna, chyba się Tatry szykują, jakoś od razu humor lepszy :)

Micia, natali101, Ginger84, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym powrotem do formy po porodzie to się okaże jeszcze, wiadomo - każdy ma inaczej, fakt - przed ciążą byłam dość szczupła, natomiast na tym zdjęciu po prawej widać te dodatkowe kg - w ogóle widzę, że mi szybciej teraz brzuch rośnie, oby nie za szybko :) ja mam falbanę bez szuflady na dole - wrzucam jeszcze raz zdjęcie - c279ab02bc5f3005med.jpg i mpim zdaniem wygląda to znacznie ładniej niż zupełnie bez niczego

izulkaa, Mala_Czarna_89, moodliszka, Sajgonara, Micia, Shibuya, Paolka_25, perelka89, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała a po co ci majtki haha ;)

cebulka kiedyś musiał ci odstawić leki.. ja też tylko prawdopodobnie do końca miesiąca leki biore a potem już nic..
    nie jest powiedziane że od razu po odstawieniu urodzisz ;P
    ale mała dobrze mówi.. wystarczy kupić tort.. z resztą Misia jest na tyle mała że ona sama nie wie kiedy ma urodziny.. więc równie dobrze możecie zrobić tydzień wcześniej bądz później..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:37

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, założyłam pościel, ale nie jestem pewna, czy od razu będzie w niej spać :P zwyczajnie nie mogłam się oprzeć, by już przystroić łóżeczko :) planowałam kłaść spać synusia w śpiworku, no ale jak wyjdzie, to się okaże. Ciężko jest mi teraz tak zdecydować na 100%.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się przebieram z piżamy tylko dlatego, że mam ostatnio codziennie dzień kuriera ;) ale muszę dzisiaj wreszcie coś zrobić w mieszkaniu - w czwartek mają przyjść znajomi, jutro mamy wizytę, więc wypadałoby ogarnąć, no i chcę ciasto dzisiaj upiec :)

moodliszka lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 13 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka bo ja właśnie też mam takie dylematy :P ochraniacz modułowy sobie na początek podaruję i pewnie będziemy próbowali spać w zestawie rożek + kocyk, ale w sumie co za różnica kocyk czy kołderka?

Z resztą ja już wiem, że po rannym karmieniu Nadulka zostanie u nas w łóżku...

Ah i znów jest wena do działania, trzeba zrobić dziś coś twórczego :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie właśnie kurier był;P ale niestety nic dla mnie i nic dla malutkiej.. ;P
    tylko część do naszego uszkodzonego samochodu ;P

też macie takie mdłości jeszcze>? czasami jak mnie weźmie to aż dziwne, że jeszcze tak mam.. dodatkowo ból bioder i okolice nerek/ krzyża.. mówiłam ostatnio mojemu gin to przepisał mi calcium 500 ;P pf. jeszcze troche trzeba się przemęczyć ale coraz gorzej mi ;P

może się później wezme za wyparzanie ;P bo w końcu zapomnę a w komodzie jest zapakowane wszystko jeszcze :P
    a wyparzacie już nożyczki, grzebienie dla dzidziusia ? bo ja dalej mam to zapakowane i myślałam zrobić to dopiero po powrocie do domu z malutką.. czy lepiej już teraz się za to zabrać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 11:50

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z ktg mega super położna zapisała się do nich i już mam ta położna która będzie przychodzić do małego :) taką sympatyczna masakra :)) aż Milo ;) wszystko ok powiedziała że dziecko bardzo nisko już jest ulozone i na pewno w październiku urodze ;) pytala się mnie czy mam gbs zrobiony a ją że nie a ona że muszę zrobić w tym tyg bo jakbym rodziła to mnie ochrzanja baby w szpitalu że tego nie mam a mój gin nic. Poszedł na urlop na trzy tyg i powiedział że już nie muszę przychodzić i tu u siebie muszę lekarza jakiegoś szukać

Mala_Czarna_89, moodliszka, perelka89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 13 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości zawsze po kawie, całą ciążę piję rozpuszczalną bo wcale bym nie funkcjonowała.
    Eh też nie wyparzyłam i nie dopakowałam torby. Czemu tak ciężko? Potem będę robiła w biegu.
    Nożyczki do paznokci mam jeszcze po Laurce (te z zaokrąglonymi czubkami) i nie raz później używałam, więc będę dezynfekować w mocnej chemii (tej w której dezynfekowałam cęgi, pensety itd). Ale kiedy- tego nie wie nikt.

Szczęściara ochrzaniają w szpitalu mówisz? A czy my musimy wiedzieć, że trzeba to mieć? Wydawało mi się, że to w gestii gina jest. Ja robię dopiero w piątek, ciekawe czy by mnie opieprzył lekarz na porodówce- zakładając, że odbierałby mój gin :D
    Jeśli chodzi o dziecko- super informacje ;) to nie odpoczęłaś sobie na l4 za długo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:02

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ