Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulka : żebyś wiedziala
jakbym wiedziała to bym nie piła tego
Zorro jeszcze dołączyć ćwiczenia i było by idealnie
Zorro lubi tę wiadomość
-
Aga ale ten czas leci! To już 3 tygodnie minęło??? Nieźle! Śliczną masz córeczkę.
Skarb to dobrze że kikut już odpadłCzym dezynfekowałaś? Gazikami nasączonymi spirytusem czy octeniseptem? Skarb, a brzucha praktycznie nie ma
ładnie skóra wróciła na swoje miejsce
Izulkaa ja obstawiam, że będziesz następna do rodzenia tylko nie wiem kiedy
Aga, Skarb i inne dziewczyny które już rodziły: jak wygląda dieta matki karmiącej? Czego na pewno nie można? Już wiem, że jak mleko to maksymalnie 2%. Chyba muszę zacząć zapisywać. Przerażają mnie święta Bożego Narodzenia bo tam kapusta, grzyby, ostro przyprawiony barszcz...co nam można a czego nie? To prawda, że karpia nie zjem bo nie wolno smażonego?
-
Mojemu Wojtkowi się nie spieszy ;P smialiśmy sie wogole że u nas dzieci w rodzinie bedą rok po roku i dwie starsze dziewczyny i dwóch chłopaków kazde rok po roku i że dziewczyny na imprezach jak się zjedziemy w domu bedą młodym piwo kupowały bo starsze
Skarb ale Ci zazdroszcze brzcha, też bym chciała żeby mi sie tak szybko obkurczył!!
Aga słodziutka ta mała Twoja:)
Obiadek zrobiony mm... jak mąż się nie pospieszy to mu zjem wszytsko. Wstawiłabym Wam zdjecie ale będziecie marudzić że smaki robie -
Ona to jak aparatkę obstawiacie na weekend albo przyszly tydzień to kiedy ja bym musiała ?
wolałabym za 2 tyg.. Ale co tam juz zapisane nam to się okaże
Ni jak pomysle o wigilii..ominą mnie na pewno pierogi z kapusta i grzybami i wszystko co smażone..
juz teściowej mówiłam żeby pamiętała o mnie,ze bede karmic
W sumie może można by odciągnąć mleko przed wieczerza i tym mlekiem karmić caly wieczór? Tylko ciekawe po jakim,czasie mozna by cycem..
Szkoda zjeść cos a potem się męczyć cala noc bo brzuszek by bolal dzidziusia.. -
mikado, Kitaja, biedroneczka1910, Buffy, izulkaa, moremi, perelka89, natali101, Ona_89', Rozmarzona, Molcia, Paolka_25, Shibuya, Paaula84, moodliszka, justa1234, Nymeria lubią tę wiadomość
-
Ona ja sobie postanowiłam że zrobie dla siebie ruskie pierogi albo z serem a rybe kupie sobie jakąs fajną i upiekę z ziołami i masełkiem w folii a obok warzywa jakieś. U moich teściów barszczu nie ma jest kompot z makaronem a ten odleje sobie nieosłodzony i posłodze troszke (moja tesciowa robi mega giga słodki aż ryjek wykręca)
myślę że się tym najem a nie przejem jak co roku zobaczymy jeszcze w praniu, ale taka kapusta z grochem, kasza z sosem grzybowym to mi się marzy bo to takie potrawy raz do roku... Karpia tez skubneale panierki nie ;p
Ona_89' lubi tę wiadomość
-
Aga - Skarbus wasze coreczki to sama slodycz!!
Fakt a kiedy jakis chlopczyk wyskoczy?
Widze, ze ostro obstawiacie kto nastepny i kiedy
Aparatka ja mysle ze wytrzymasz jeszcze ok 1,5-2 tyg bo silna babka z Ciebie a wiec 27.10
Nasmazylam nalesnikow ze szpinakiem moj maz bedzie krecil nosem
Byl u mnie przystojny kurier, ale niestety nie od Aparatki.
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Mikado kochana nie ma co się stresować, też myślałam że będzie taki flak a tu niespodzianka, jeszcze babka co mi poród odbierala mowila na drugi dzień gdzie brzuch zgubiłam, inne się na mnie patrzyły co ja na po poporodowej robię
mikado, Ona_89', Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Ale ogólnie to dieta lekkostrawna. Bez składników typowo alergizujacych poczatkowo. Potem kolejno włączać. Mnie na studiach uczyli, że w pierwszym tygodniu karmienia lepiej odpuścić nabiał i włączyć go stopniowo.
Ona_89' lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Skarb wiek dziaka na Twoja korzysc przy wracaniu do dawnej figury, takze nie dziwie sie tym spojrzeniom z sali poporodowej:)
Ja poki co mam plan jesc wszystko (no oprocz mocno wzdymajacych rzeczy). A jak w swieta zrobue, to bede myslec po porodzie, bo poki co to polowa listopada jest dla mnie czyms nie do ogarniecia, to koniec grudnia tym bardziej. Ostatecznie sie poswiece i zjem duzo ciast, jak mus to musMolcia lubi tę wiadomość
-
czyli od czego zacząć jedzenie np. w I, II, III dobie po porodzie?
przydałby mi się tygodniowy jadlospis:DWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:51
Rozmarzona lubi tę wiadomość