X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj chodzę w nocy raz. Dziś nie byłam wcale :-)

Synuś :-)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniach...naczekalam się z 40 min mimo, że tylko 2 os przede mną...do tego 2 stare baby które jak rzuciły się do drzwi gabinetu to mało się nie zabiły byle by mnie nie przepuścić...ehh nie chciało mi się wyklucac...oczywiście wyjście z domu = więcej skurczy. Leżę i mam nadzieję, że się wycisza...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się porobiło...
    Shibuya bardzo dobrze, że sprawdziłaś. Nie powiedzieli ile będą Cię trzymać?
    Micia wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki.
    Biedroneczka i Alus jak Wasze skurcze?
    U mnie noc spokojna. Tylko dwie pobudki na siuśki. Ale za to wczoraj wieczorem wypiłam galaretkę i siku co 10 minut! Także Izulkaa nic się nie martw. Poszłam rano do piekarni po chleb, pani pyta ile mi jeszcze zostało i mówi, że mam bardzo mały brzuszek jak na 9 mc. W ogóle zerknęłam do mojej karty ciąży a gin wpisał mi ostatnio, że mamy 35 tc. Wtf?!?

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    To zazdroszczę ...jak od jakiegos czasu chodzę srednio co 2 godz do wc.. Tylko ja tak mam ? :(

ja tez co 2 h;)
    juz sie przyzwyczailam:D

izulkaa lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Od pobudki zgaga gigant :(

Ginger snilas mi się :p

Ja w dzień często odwiedzam toaletę za to w nocy 1-2 razy, choć dziś nic :)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    To zazdroszczę ...jak od jakiegos czasu chodzę srednio co 2 godz do wc.. Tylko ja tak mam ? :(

Ja tez z zegarkiem w ręku co 2godz

izulkaa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym zjadłam śniadanie i leże. A jak leżę to chce mi się spać, a jak wyśpię się w dzień to mogę zapomnieć o spaniu w nocy. Więc pytam co robić? W tv nic nie ma, chyba dokończę książkę, którą zaczęłam czytać miesiąc temu...
    Cebulka nic się nie denerwuj. Nie tylko u Ciebie takie babska wredne. Zauważyłam, że to już faceci bardziej zwracają na nas uwagę, ale też tacy troszkę starsi, bo Ci młodsi to już w ogóle straceni... obudzą się jak będą mieć swoje kobiety w ciąży.

Paolka _25
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ostatnio też chyba tobie? Czy coś pomyliłam? Mam nadzieje ze nie krzyczałam na ciebie hihi bo ostatnio tylko to mi dobrze wychodzi:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą ciążę nie chodziłam w nocy do wc, jedynie po jakiejś imprezie czy coś ale dosłownie z pięć razy. A od jakiś dwóch tygodni wstaje raz i zawsze kłuję Mnie brzusio i zwlekam do ostatniej chwili, że może uda się zasnąć i nie będę musiała wstawać hehe

Mi luteine kazała brać do 34tc, ale skoro mam to jedna tabletkę dziennie do wykończenia zapasów a mam jeszcze 16 więc będę brać właściwie do ciąży donoszonej :-D

U nas są niedogodności ale jednak uważam że dzielnie się trzymamy, do listopada 12 dni :-D

201511211678.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :*. Szyjka sie skrocila. Na szczescie rozwarcia nie ma stad plamienie i silne bole krzyza. Mam magnes w kroplowce podawany wlasnie by zatrzymac skracanie. Oby sie zatrzymalo a Przemcio posiedzial do 37 tyg.

Buffy, Paolka_25 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzesc dziewczyny,
    Podczytuje co u was w miare mozliwosci czasowych.
    Shibuya dobrze ze pijechalas na ip-lepiej spr niz nie.
    Micia 3maj sie i dawaj znac jak sie sytuacja rozwija.

Ja juz powoli odczuwam brak sil... po sklepach chodze jak zolwik, brzuszek mi sie spina tzn nic nie boli ale robi sie jak skala-zastanawiam sie czy to skurcze?
    Czuje malutka nisko .. i wiem ze powinnam sie oszczedzac ale jeszcze musimy ogarnac ten remont do konca.

Maz dzis pojechal po nasze graty ktore wywiezlismy do tesciow, wiec jeszcze ok tyg i bede mogla zajac sie wyprawka, praniem i przygotowaniem kacika dla mojej coruni :)

Co do oddychania -wczoraj myslalam ze sie udusze-serio ciezko bylo mi zlapac oddech.
    Sikam w dzien na potege, a noc raczej przesypiam.

Madzia mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz, a coreczke masz sldziutka.
    Olcia co u Ciebie i dziewczynek? Wiadomo kiedy wyjdziecie do domu?

Achh zaczelyscie pisac o piernikach swietach ... jak swiatecznie sie zrobilo :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze poszły w niepamięć cisza przespałam najgorsze , o 9 miałam ktg znowu mała ma zbyt wysokie tętno od 160 do 200 znowu mi karze babka od ktg iść na wizytę żeby sprawdzić co i jak :P. A tak ładnie cała ciąża przebiegała a teraz takie stresy :P. Wizytę mam dopiero w poniedziałek więc troszkę poczekam . Ale mam stresa...

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Ja w nocy minimum 2 razy chodzę.
    Miałam robione ktg, piszą się skurcze jakieś do 40 %.
    Lekarz powiedział, że potrzymają mnie kilka dni, żeby sprawdzić czy się uspokoją. Eh, nie chcę tu być..
    Mialo byc cytuje a nie lubie...

Shibuya a ty czulas/czujesz te skurcze?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa - ja to mogę co pół godziny chodzić do łazienki w dzień, najgorzej jest gdzieś wyjść, bo ja muszę mieć łazienkę zaraz obok - koszmar :/ - jak byliśmy w galerii w sobotę, to byłam 4 razy - tak mi mały przy dłuższym chodzeniu uciska pęcherz :( za to w nocy jeśli już to raz wstaję, a często w ogóle nie muszę, Madalena ja już od miesiąca mam tak, że jak chodzę to się brzuch spina - ginka mi to tłumaczyła, że macica to jak mięsień ramienia np - żeby unieść większy ciężar (a nasze dzieciaczki to już klocuszki) to musi się napiąć - stąd to uczucie w brzuchu przy chodzeniu

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 04:03

Shibuya, Micia, Kitaja, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluś a jak bedzie takie tętno to co, rozwiążą ciaze ?

Shibuya nie stresuj sie.. Ja tak ostatnio miałam.. Poszłam na kontrole a mnie zatrzymali wiec wiem,co,czujesz.. Potrzymaja cie, dadzą kroplówkę i wypuszcza :P chyba lepsE to niż jak,byś miała sie w domu zamartwiać :P albo rodzic wcześniej :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Aluś a jak bedzie takie tętno to co, rozwiążą ciaze ?

Ostatnio miałam takie samo ktg lekarz spojrzała pomruczał i pieczątkę postawił sprawił wrażenie jak by miał to w nosie hmm po czym ustalił kolejna wizytę i tyle na temat myślę ze jak by coś było nie tak to by mi powiedział ... denerwuje się strasznie bo co ktg to tachykardia piepszona:(

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia to,ja,w,nocy właśnie,mam,kryzys..
    Musze chodzić nawet do wc,bo,jak nie,idę przez,np,3 godz to mam skurcze silne,i brzuch boli. a w dzień mam w miare spoko.. Ja np nigdzie nie wychodzę wiec mam wc pod ręką ;)

Perelka,ja,lezalam od,27 Tc.. A jakis tydzień temu dopiero powstalam :P
    Fakt ze jak się chodzi to skurcze częściej i,silniejsze...ale wiadomo ze nie,robię wszystkiego.. Oszczędzam,sie..duzo poleguje mimo wszystko...ale lepiej mi z tym ze chociaż na obiad naszykuje, bo robic nie zawsze mam sile.
    Mąż niby kazuje mi leżeć i nic nie,robic, ale widzę ze troche mu lżej mimo wszystko ze cos,zrobię.. Tydzień ciąży tez inny wiec juz nie ma takiej spiny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 10:34

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze z siku mam tak, ze ide do wc, ide do lazienki umyc rece, panda sie porusza i powrot do wc :D
    Na poczatku maz sie patrzyl jak na wariatke, teraz tylko porozumiewawczo sie patrzy i smieje;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze nie miałam,ktg...i mega ciekawa jestem ile % by wyszły moje skurcze.. Czasem na prawdę są bolesne.. Czasem tylko brzuch sie spina co dla mnie juz normalka..

Shibuya a dzisiaj czujesz ruchy?

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ