X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odwiedzila mnie niechciana kolezanka nocna, zgaga sie nazywa ;/
    Nocne siuski i po spaniu.
    Mezu zaraz do pracy bo budzik mu tarabanil i zsraz pewnie bedzie,ze oszalalam w nocy na tym lapku :)

Shibuya,najwazniejsze,ze ruchy sa i ze masz opieke.
    Trzymaj sie tam.

Biedroneczka,tez po seksie wlasnie mialam nocke z glowy bo brzuch mnie nawalal.
    Nie byly to skurcze tylko taki bol podbrzusza.
    Przeszlo mi dopiero gdzies wtedy poludniem po nocce.

Kitaja, az tak zle chlopy z nami nie maja hihi :)
    Tylko czasem za bardzo cwicza nasza cierpliwosc i wtedy to juz czlowiek sie denerwuje i wychodzi jak wychodzi :)

Matko kiedy ja sie wyspie.
    Nie chce mi sie spac,a przy lapku nie bede czatowala i taki moral,ze bede zamulala az usne.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa mozna pomarzyc,ze sie uda zasnac..
    Juz dawno takiej zgagi nie mialam, musze sie wspomoc czekoladowym mlekiem ;)

Mezu sie krzatal przed praca,a ja dzielnie udawalam,ze spie taki psikus :)
    Jeszcze w pokoju jego laptop sam sie zalanczal ciagle i cholerny dzwiek padania baterii mnie irytowal.
    Probowal go wylaczyc pokurwowal pod nosem,ze mu odmawia posluszensywa i skonczylo sie na tym,ze i tak ponownie sie zalaczyl :D

Taka godzina i co tu robic.
    Jak wlacze tv to juz pewnie calkiem bedzie po snie,a rano jak zombie.

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej widze, ze u Was ciezka noc, a ja czuje, ze wreszcie sie trohche zregenerowalam. Tak mi bylo tego potrzeba (mimo, ze dalej mam zatkany nos i kasze), to dzisiejszs noc spokojna.
    Moze uda sie jeszcze usnac:)

To mam nadzieje, ze skurcze Wam przeszly, dzieci w brzuchsch i na ladzie daly pospac i sie nie rozchorowaly do konca, Shibuya kciuki za ruchy (moja wczoraj tez leniuszek, dopierp wieczorem konkret).

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze nocny narzekający watek sobie utworzyły baby w ciąży..

Ale pospalam.. A czuje się wyspana. Może teraz uda się zasnąć o ile pies nie obudzi. Maz niby ma wolne ale jedzie do Krakowa sprawy pozałatwiać. I od 2 tygodni mówi "tylko nie rodz w ten poniedziałek".

Dziewczyny z bólami chyba pozasypialy?

No i fakt pobudka o 6 w szpitalu na mierzenie temperaturki nie wiem jaki ma cel :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej pojechac i sie uspokoic, niz w domu sie zadreczac czy wszystko jest ok. Mysle, ze jak maja miejsca w szpitalu, to na takim etapie beda zAtrzymywac kobiety w szpitalu w razie wczesniejszego porodu (i zwrotu pieniedzy z nfz).
    A to ta sama gin.Ci mowila o odstawieniu i braniu? Czy w sb z Zelaznej, a wczoraj ta ze szpitala? Ja bym odstawila (ale to ja), bo nie lubie globulek dopochwowych, dziecko masz na tyle duze, ze sobie poradzi jak cos i mysle, ze akcja az tak szybko sie nie rozwinie po prostu. Ot taki urok koncowki ciazy:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :-) oj widzę działo sie w nocy.Biedroneczka i Aluś jak tam u was?rozwinelo sie coś ? Jak skurcze?czekamy na wieści od was.SHIBUYA dobrze ze pojechałaś ,bo tak niepotrzebnie byś sie martwiła,a tak wiesz ze wszystko dobrze może malutka miała bardziej leniwy dzień u nas tez sie takie zdążają,ale po ogórkach kiszonych mały zazwyczaj mocniej kopie albo po soku jabłkowym ma czykawke -także troszkę mnie to uspakaja!GINGER Ty to sie biedna masz z tymi chorobami teraz jeszcze taki sezon pogodowy który sprzyja choroba!mam nadzieje,ze Ciebie nie rozłoży dużo zdrówka ! .MALA podziwiam Ciebie,mężowi można Twojemu tylko pozazdrościć ,ale już kiedyś Ci tutaj pisałam ! Chciałabym mieć Twój spokój,mnie jak brzuch boli to zaraz panika,albo widzę rzeczy których nie ma np.saczace sie wody :-/;-( ja chyba zglupiej do końca ciąży :-/ ciagle wmawiam sobie rzeczy których nie ma,może to wina tego ,ze dwie ciąże straciłam i teraz chce jak najlepiej....

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka super,ze Misia zadowolona :-) i ze Ty jakoś dałaś radę ze skurczami ,szkoda ze mieszkam tak daleko bo wpadła bym na resztę ciacha;-) oj dziś odwiedzę piekarnie bo mam straszna ochotę na ciasto ;-). SHIBUYA ja bym słuchała swojego gin,bo tak jak hean pisze jest to już wysoka ciaza poza tym ja bezgranicznie ufam swojemu polskiemu gin gdyby tak nie było musiałabym zmienić lekarza ;-) tez wydaje mi sie ze to nie takie hop za nim akcja porodowa sie rozwinie;-)

Cebulka lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Świat oj ja już tez chce :-) ale zaraz po 1.11 w sklepach zrobi sie świątecznie ;-) jedyny plus mieszkania w Norwegii jest taki,ze zawsze na Święta jest śnieg ;-) i wtedy bardziej odczuwam ten nastrój swiąteczny.My w tym roku święta i NOwy Rok spędzamy tutaj,najważniejsze ze będziemy wtedy już we trójkę i bedą to nasze pierwsze święta z maleństwem ❤️.

Nymeria, perelka89 lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Widzę że dzisiejsza noc troszke z przebojami. Ja już od godziny się wierce w łóżku i postanowilam zaglądnąć. U nas też wczoraj były seksy i plecy mnie pół nocy bolały. Teraz po seksie to chyba musi cos boleć jak nie plecy to w krzyżu albo brzuch.

Alus i biedroneczka jak tam u Was sytuacja?

Cebulka ciesze się że imprezka udana.

Mała dużo zdrówka dla Laury, oby jej nie rozłożyło.

Shibuya dobrze ze mała się rusza i że to sprawdzilas to jestes spokojniejsza.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tez juz nie śpię.. Obudziłam,się o 4 i juz nie mogę,usnac..
    ,jeszcze,takiego,bólu chyba biodra..promieniuje na cala noge ...boi w kroczu, podbrzuszu.. Nie wiem jak leżeć żeby nie,bolalo...
    W pewnym momencie,jak,sie obrocilam to myślałam ze zejdę z tego świata.. Ale, boli z jednej strony.. Mala,nisko soe,rusza,to moze,xos mi wepchala ?

Shibuya lepiej jechac i,sprawdzić,niż,myśleć caly wieczór

Aluś,jak skurcze ? Rodzisz czy przeszlo :P ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 07:00

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya gorzej by było jakby np cały czas ruszała sie intensywnie i
    mocno a nagle ruchy byłyby słabsze i delikatniejsze albo w ogóle może taki z niej troszkę leniuszek ;-) i na tym etapie córcia Twoja to już silna kobitka także nie ma co sie martwić ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Melduję się z bólami podbrzusza, które zwiastują u mnie chęć, a niemoc na 2 :/
    Przez chwilę myślałam, że skurcze mnie łapią, ale wiem, że to nie one, bo ten ból znam. Do tego ból brzucha, który ostatnio zawsze pojawia się po nocce, bo już nie wiem jak spać, by w ogóle zasnąć. Tak bardzo chciałabym juz urodzić i tulić Malucha... Mam kryzys. Jestem juz bardzo zmęczona. W dodatku wczoraj zauważyłam u siebie mini mini rozstępy. Jeden na prawym biodrze, dwa na lewym. Są naprawdę małe, ale śmieję się, że całą ciążę uchowałam się bez, a teraz jakieś małe skubańce się pojawiają.
    Mąż pojechał do pracy, ale widzę po nim, że sam juz wyczekuje telefonu ode mnie, że coś się dzieje. Chyba sam juz nie może się doczekać. Obiecałam mu seksy, a jak już jest czas, że spokojnie moglibyśmy pofiglować, to kompletnie nie mam ochoty.
    Młody jakoś tak się układa we mnie, że momentami dostaję takich nerwobóli nad pośladkiem, że zawijam się z bólu. Nie mówiąc już o tym, że ostatnio upatrzył sobie żebra na swój cel.
    Macie tez problem z oddychaniem? Tzn.u mnie to wygląda tak, że jak jestem w ruchu ogólnie, chodzę itd., to jest ok, ale jak siedzę, to jest ciężko, a od niedawna nawet jak leżę. O plecach wiadomo, że mogę zapomnieć, prawy bok znośny na chwilę, na lewym najlepiej, ale też tracę oddech i od razu mi gorąco. Najlepiej jest jak leżę całkiem na płasko na tym lewym boku (bez poduszek), ale wtedy przychodzi zgaga by mnie dobić.

Dobra, nie było mnie kilka dni. Ponarzekałam, wiec teraz dość już z marudzeniem. Ogólnie humoru nie mam złego, ale po nocce zawsze mam jakiś kurna kryzys i mam wszystkiego dość :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie i ja ze szpitala. Cala noc bole krzyza i twardnienie brzucha. O 5 rano plamienie rozowe z czerwonym troche tego bylo. Czekam na badanie :(.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dzieje się tu dzisiaj, ja się witam w rozpoczętym 36 tygodniu też mam problem ze spaniem ani na prawym ani na lewym boku nie mogę spać bo mi ręce dretwieja, nie wspominając o bólu nóg i krzyża Ojj robi się ciężko :-/

Paolka_25 lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiciA trzymam kciuki żeby dzidzia jeszcze troszkę posiedziala w brzuszku. Daj znać po badaniu

A mnie rano tak przeczyscilo ze szok ale od razu lepiej po ostatnich problemach z wyproznianiem:/

Modliszka ja mam mega problem z oddychaniem. Wcześniej było tak przy skurczach ze nie mogłam oddechu złapać a teraz coraz częściej najczęściej na leżąco a mogę leżeć tylko na plecach i do tego straszne kołatanie serca trochę mnie to martwi:( serce strasznie nie równo i szybko mi bije:/
    A brzuch juz jest niżej wiec myślałam że będzie lepiej.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia a to moze szyjka sie rozwiera ? Co lekarze mówią ?

ModliszKa wierze ci bo tez juz mam nie raz dość..licze ze jeszcze 2 tyg nie więcej..bo nie daje rady..

No tak przewidywałam ze od 20go sie u nas zacznie ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie twz oddychanie ciężko..ale to juz pisałam nawet jskis czas temu.. Nie dość ze na plecach nie wolno, na bokach ciężko się oddycha, wali jak mlot jeszcze w nocy się budzę i boli, zatyka ... Mi dodatkowo biust utrudnia sprawę..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, Shibuya, trzymajcie się. Dajcie znać po obchodach.

Współczuję Wam z tym oddychaniem. Odkąd mi brzuch zszedł na dół to moje problemy w tym zakresie się skończyły. Nawet wchodzenie po schodach przestało być problemem :-)

Synuś :-)
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się dzieje :) a my wczoraj się doakowalismy do szpitala tadam ;D teraz jafe do Krakowa do ortodonty z mężem i ezielismy walizki bo mąż mówi że jakby mnie zlapalo ;p dziś o 19 mąż już jedzie do pracy :(( a jutro wizyta :) a i nic mnie e nocy nie bolalo tylko trzy razy do WC a tak to spalam jak mops ;p

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdroszczę ...jak od jakiegos czasu chodzę srednio co 2 godz do wc.. Tylko ja tak mam ? :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ