X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja takie niezauważalne i szybkie porody zdarzają się niezwykle rzadko myślę ze poczujesz gdy nadejdzie ten moment. Wody są jak.. Woda wiec ciężko pomylić ze śluzem nawet gdy się sącza. Daleko masz do szpitala? Mpwia ze jak regularne skurcze co 10 minut będą to jechać. Wcześniej zauważysz ze przybierają na sile i są coraz częstsze.

Jeśli chodzi o czop to u mnie bez krwi ale bardzo gesty"inny" niż zwykły śluz.

Shibuya a ty dalej masz łożysko na przedniej ścianie? Powiedzieli ci coś? Trzymaj się tam najważniejsze że z corcia wszystko ok ;) informuj na bieżąco bo pewnie będą ci wszystko badac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-D

Shibuya będziesz spokojna że ruchy są, trzymaj się tam dzielnie.

Madzia śliczna corunia, tylko wytulac :-*

Ja na plusie 11,5kg bardzo już je odczuwam i jestem powolna jak ślimak :-/

Od środy jestem w domu i jakoś mi idzie do przodu to ogarnianie. Kuchnia już na błysk, jutro lazienka potem pokoje i miejsce dla małego na półkach. Pranie zrobiłam swoich rzeczy i męża i do tego zasłony. Od jutra piore już rzeczy Mateuszka. Jak będą miejsca w szafkach to poukładam wszystko co kupiłam i myślę że do końca weekendu będzie wszystko zrobione. Nie myślałam że będzie tak dobrze szło, a ile zrobiłam dziwnych rzeczy np ogarnięcie teczek z dokumentami sprzed 10 lat :-P masa do wywalenia a leżały albo porządek w kuferku z lekami, połowa przeteminowana :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 23:48

Paolka_25 lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mam 30km do szpitala ,ale ru jest taka zasada ze najpierw muszę zadzwonić i Polozna decyduje czy przyjechać czy jeszcze czekać !mam jakieś przeczucia,ze nie będę wiedziała dziś np miałam bóle @i sie pół dnia zastanawiałam czy dzwonić czy nie w końcu ustąpiły potem sobie wkręciłam ze chyba wody sie sączą bi majtki były trochę mokre :-/ boje sie ze nie poznam,ze to już ten właściwy moment !!! NYMERIA my z tych samych okolice jesteśmy no prawie ja jestem ze Szczecina a maź w sumie ze Swidwina,ale przez Łobez przejeżdżamy ;-) widzę,ze nie tylko mnie wzięło na generalne porządki ;-)

Nymeria lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo miło Kitaja :-D

Ale wy chyba za granicą mieszkacie??

Jak mnie nie było 4,5 miesiąca to muszę bo kurz leży i mąż leży :-P ale nie mam co narzekać jak coś mówię że ma zrobić to robi, okna umyl! Do piwnicy lata co chwila jak coś trzeba zanieść lub przynieść :-D

Trzeba ogarnąć, bo ja matek się urodzi to się nie będzie chciało.

Sajgonara lubi tę wiadomość

201511211678.png

Wysłany: 19 października 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ale te skurcze porodowe bola tak inaczej. Najlepiej jak wody odejdą i wtedy wiadomo :) nie stresuj się kochana na zapas :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 19 października 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po nocce..
    Czuje się jakbym miała zaraz mega mocnego okresu dostać.
    I na czuju bo obserwuje Laurę.
    A myśli uciekły mi w tegoroczne Boże Narodzenie :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli też zaczynam myśleć o świętach. Zawsze robilam u siebie ale teraz zrobię u rodziców bo u niech będzie ładnie po remoncie a do tego ja sobie spokojnie pokarmie dziecko i nie będę się stresować że goście nie mają talerzy zmienionych. Ale potraw robię najwięcej ja i mam nadzieję że dam radę. Bo jak nie ja to kto :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 00:55

Mala_Czarna_89, Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:41

Mala_Czarna_89, Ona_89', Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 19 października 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwulatek to juz takie "kumate" dziecko, dobrze ze zrobiliście dla niej mini przyjęcie :)

mi tez zdarzało się zaprosić gości do nas ale w tym roku absolutnie. Będziemy się gościć to tu to tam..

szkoła nam jutro odpada. Nurofen po 3h przestaje działać, wspomagamy się paracetamolem. Jak tulić dziecko by się nie zarazić?
    Do tego malutka mi szaleje i czuje parcie tam na dole.
    O taki przedsmak posiadania dwójki ;) oby to młodsze poczekalo jeszcze trochę cierpliwie w brzuszku, muszę się zająć starszą.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Od 2 godz nie mogę poradzić sobie z bólem brzucha! Wzielam nospe i nic. Teraz magnez i też nic :-( to na pewno nie są skurcze bo boli mnie cały czas :'( no i mam swoje bo jeszcze 14godz temu narzekałam, że nic mnie nie boli...
    Aa! Pomocy!

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie muli cały czas...synek po całym dniu lenistwa harce sobie urządza...i dalej katuje moje obolałe jelita...ehhh

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka jak przez dwie kolejne nie przejdzie to może dla świętego spokoju pojedz na ip...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, Tobie też wspolczuje tych mdłości :-( ale sprobuj zasnąć tym bardziej, że jutro tzn juz dzis pewnie na rano masz te badania.

Mnie to też i krzyż nawala. Kurcze ale ten ból jest nie do ogarnięcia. Nic nie pomaga, ani lezenie, ani chodzenie, ani piłka. Nie wiem co jest grane...
    Dziś mam mieć pierwsze ktg a potem wizyta u gin. Ciekawe czy dotrwam czy rzeczywiście będę jechać na IP. Przekichane, bo mam 40 km ale całe szczęście ,że mój wziął sobie wolne na poniedziałek.

• alus21 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam skurcze co 15 min takie znośne ale jednak czekam na rozwój sytuacji .. Może coś w końcu ruszyło:)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus, a jak te Twoje skurcze przebiegają? Są równo co 15 min ile trwają? BoliCie wtedy podbrzusze czy co się dzieje?

• alus21 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch jak głaz i rwie od krzyża . Równo co 15 min trwają 1 min.

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,to mnie cały czas boli i nie przestaje. Masakra jakas. Możliwe,że to od seksu? Bo dziś się pokusilismy już od niepamiętnych czasów i w sumie od razu po mnie tak zaczęło bolec.

• alus21 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś sie przytulałam i tez od tego czasu tak mam:P

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, to nieźle. To dawaj Alus znać jak coś. Ja też się odezwę jak się cos zmieni. Ale najpierw poprosze męża o masaż krzyża, może to coś pomoże? O ja naiwna! Ale trzeba się czymś pocieszac :-) choć do śmiechu mi nie jest z tym bólem. I teraz tak myślę, ze jak ja dam radę urodzić skoro ja nawet skurczy nie mam a to tak pieronsko boli :-(

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya przynajmniej wiesz ze z mala wszystko ok będziesz spokojniejsza. Daj znać co i jak

Alus ciekawe czy się rozkręci? Też czekamy na wieści od ciebie

Mała mam nadzieje ze
    Laury nie rozłoży całkiem:(

Mi głowa pęka od zatok Fuck:/ no i juz się wyspałam:/

A bóle po seksie mogą być też mnie ostatnio bolało ale nie jakoś dramatycznie.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ