X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, przy zdenerwowaniu odczuwam np,ze mocno dzidzia sie rusza i wtedy mi sie wlancza swiatlo by sie uspokoic bo to malenstwo przeciez to odczuwa :)
    A pozniej to juz chyba psychika dziala z wrazeniem czy nie urodze czasem hihi.

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, też zauważyłam, że są większe ubranka, chociaż jak ostatnio kupiłam dresik na 62, to na pewno właśnie taki był :) także też nie ma reguły widocznie z tymi ciuszkami :P zobaczę jak mój wróci, bo on też ma zdolności do przesadzania :D

Haen, dokładnie tak jak napisała Aluś :) też szłam z taką nieświadomością tydzień temu, ale generalnie nic takiego :P żadnych dziwactw. Choć na początku się stresowałam jak jakieś szmery i zakłócenia słyszałam, ale stwierdziłam, że skoro położna nie reaguje, to tak ma być :P najważniejsze dla mnie było to, że później jak skończyłyśmy, to powiedziała, że serduszko ładnie bije i że jest ok.

haen lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja miałam taką sytuację w sobotę. Dowiedzieliśmy się z moim o pewnej sprawie w naszej rodzinie. Najpierw zadzwoniła do niego jego mama zapłakana czy jesteśmy w domu, bo musi z nami porozmawiać. Nic nie chciała więcej powiedzieć, bo powiedziała, że to nie na telefon. Oboje się zdenerwowaliśmy, a ja dostałam takiego ciśnienia, jak nigdy w tej ciąży. No i wtedy pierwszy raz poczułam jak faktycznie ten słodki maluch w środku odczuwa moje emocje. Wariował tak, jak nigdy. Biedaczek czuł to moje zdenerwowanie, aż przez cały dzień miałam wyrzuty sumienia.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, teraz dopiero zakrecona przeczytalam,ze pisalas jak pobrac gbs.
    Rozewrzyj sobie to i owo i z wejscia pobierz wymaz, nie pchaj nic gleboko bo jeszcze biedna sobie krzywde zrobisz.
    Bedzie ok bo lekarze tez tylko tak przy wejsciu pobieraja :)
    Tez utrudniaja ciezarnym nawet w takich sprawach bez sensu.

izulkaa lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona cos czuje ze szybko mnie nie puszcza :P. Teraz dostalam druga kroplowke z magnezem jest troszke lepiej. Zobaczymy jak bedzie dalej juz tesknie za domem :(.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziecko mocno się rusza przy zdenerwowaniu to raz.
    A dwa ja np jak szlam w nocy do WC a Laurce znow skoczyła gorączka to miałam skurcze w szyjce. Pomyślałam że jeszcze tego mi brakuje żeby teraz się zaczęło.. przecież nikt nie wie jak zadbać o mogą corcie w chorobie tak jak ja :P
    Laura mobilizuje mocno cały organizm by wyzdrowieć bo zaraz w domu będzie dzidziuś ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Pomóżcie bo chyba jestem zmuszona sama sobie pobrać do tego badania i oddać do najbliższego laboratorium..bo samochód w naprawie i nie mam jak jechac do Krakowa.. Tzn mam ale nie chce,sie tłuc busem...

Nie wyobrazam sobie pobrac samej tego paciorkowca..tym bardziej ze w pupe to takie uszczypniecie bylo. Moze po prostu idz do najblizszego gina czy przychodni i tam zrob? Zreszta trzeba miec te patyczki jalowe itd.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 04:03

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:

Aaa mam wazne pytanie: czy macie l4 do terminu porodu czy lekarz Wam dal np. 3 dni zapasu? Bo jesli da do tp, a akcja sie nie rozkreci, to ogarnianie na cito kolejnego zwolnienia lub gdy zacznie plynac macierzynski bedzie slabe:/
    ja mam termin porodu mam na 13 listopada Wizytę mam 27 października ale mój lekarz nie lubi się przemęczać (już Wam wspominałam) więc wystawił L4 do 10 listopada.

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, aby wszystko bylo dobrze,a reszta sama sie ulozy :)
    Teraz tylko mysl o wypoczynku i o malej dzidziusi ;)

Wy niektore mialyscie tez pobierane z wejscia przy odbycie,a mi tylko majtala polozna chyba z przodu z tego co kojarze.

Ja tu sie dziwilam po czym taka zgaga w nocy,a tu poradnia dnia z belly by unikac czekolady i smazonych rzeczy,a ja obzarlam sie na wieczor i tego i tego hihi :)
    Dzisiaj juz te placki nie smakuja tak dobrze jak wczoraj na swiezo ;/

Micia lubi tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    cały weekend was podczytuje, ale mam takiego lenia, że nie mam siły pisać:/
    też jakoś niewyraźnie się czuje, tu boli, tak kłuje, wiecznie coś
    wczoraj byłam na spotkaniu ze swoją położną w szpitalu i jestem mega zadowolona, że ją mam
    odliczam do terminu
    dziewczyny w szpitalach trzymajcie się kochane, wiem, że szpital to nic miłego, ale jesteście pod dobrą opieką, to najważniejsze, zaciskajcie nogi, jeszcze troche, już nie wiele nam zostało
    Mała twój organizm chyba już mocno się szykuje do porodu, teraz jeszcze ten czop Ci wypadł, może już niedługo? masz jakieś przeczucia?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia kochana i tu napisze trzymaj sie tam dzielnie w dwupaku i czekaj na nas ;-) do listopada juz nie wiele zostalo :-* myslami jestem z wami

Micia lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan

Wysłany: 19 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen a mój gin daje do tp + skierowanie do szpitala i dziewczyny zgłaszając sie na oddział dostają kolejne l4 albo miwi im by szły na wcześniejszy macierzyński. Chore trochę. Paradoksalnie gdy ja prosiłam o zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu do wcześniejszego macierzynskiego to próbował mnie namówić bym nie szła tak wcześnie i musiałam mu wszystko tłumaczyć a sporo tego. Jakbym była na umowie normalnie to bym sie wybrała na kolejna wizytę i zażądała kolejnego l4

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 19 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet chwilami nie wyobrażam sobie by to było juz za chwilę a czasem tak jakby podświadomie czuje ze juz tuż tuż ;) patrząc ba datę to jeszcze miesiąc temu modliłam się by maleństwo wytrzymało do 18 pazdziernika a tu dalej w dwupaku ;)

Fakt faktem ze teraz większość z nas może się spodziewać że w każdej chwili może się zacząć :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jeśli chodzi o zwolnienie to mój gin 24.09 wypisał mi zwolnienie od 25.09 do 25.11 czyli 18dni po terminie porodu .

U mnie też noce nie przespane, boli brzuch i krzyż. Dzisiaj dodatkowo mała się nie chciała ruszać w nocy i doszedł stres czy wszystko dobrze. Ostatnio często zastanawiam się czy u małej wszystko dobrze, bo odstawiłam leki przeciwzakrzepowe i boję się, że to może jakoś wpłynąć na przepływy.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki rozmarzona :)tak zrobię ..z wierzchu tylko ze tak powiem :P mniej niż aplikator luteiny ?
    Samochód będę miec kolo czwartku ale chce zrobi to w najbliższych dniach. Bo nie wiem,ile będę czekać czy to bedzie 3 dni czy 5 a w nast. Środę mam wizytę :P

No chyba te wymazowki jalowe sa gdzies w aptece :P jak nie, to będę kombinować i nie beddie wyjścia jak jechac..

Do przychodni nie pójdę.dzieki mam uraz jak pisałam wam jak poszslam tu do gin na nfz żeby dal cos na infekcje.. To mnie zjebal jeszcze ze co,ja chce od niego i powinnam iść do swojego gin.m pff
    Wiec pewnie wymazu tez nie zrobi bo przeciez nie place,jemu tylko innemu gin :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To,i tak dobrze,ze bdaja ci micia kroplówki.. Bo zawsze mogli olac to,i kazać ci rodzic :P max 10 dni,cie potrzymaja albo do porodu :P trzymaj sie ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta zgaga jest straszna...

Ja to się już nie mogę doczekać rozwiązania :) Teraz jestem w bezpiecznym okresie dla dziecka i może się dziać co chce ;p

izulkaa lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja sobie wmawiam zd ja tez :P no bo przeciez dziewczyny rodzily w tym tyg co,ja,jestem,i,dziewczynki,są w domu zdrowe :P

Buffy lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 19 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy tydzień ci został :O

A w weekend miały być porody i co???

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ