X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ty tam jeszcze siedź w dwupaku zawsze lepiej jak dzidzia donoszona
    Ja właśnie zasypiam w aucie bo czekam na męża. Byłam odebrać resztę wyników których nie odebrałam wcześniej. Obkupilam Patryka w dwie pary dżinsów i koszulkę młodemu czapeczkę tak na taką pogodę bo mam albo cienkie albo zimowe. A jak się nagle zrobi zima to do mc mam czas żeby oddac jakby co.
    Mam nadzieję że mój mężu się uwinie bo poszedł się zarejestrowac do gastroloGa a ja głodna i śpiąca!
    Trochę chodziłam i nogi jak u słonia pachwiny bolą oj ciężko ciężko się zrobiło.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA i witamy w 38 tygodniu !!!:):):):)

alus21, Galaretka, perelka89, izulkaa, haen, Sajgonara, justa1234, Paolka_25, Nymeria lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Noc spokojna ,jedyne 6 razy do wc ale już przywyklam. Rano wyszykowalam Nati do szkoły ,zjadłam i poszłam spać. Wstałam 10:40.
    Zrobiłam ciasteczka owsiane i muszę pralkę odpalić.
    Z porodem jeszcze się nie spieszę. Dopiero zaczęłam 36tc tak więc poczekam jeszcze.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak jakos dziwnie w brzuszku :P
    hahah jak z dzieckiem

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39 tydz.

Śniło mi się , że urodziłam Jeremiaszka i spacerowalam z nim ulica przed domem rodziców , na ławce siedziała mama, ciocia i sąsiadka i w końcu widziałam jego buzię bo jakoś nigdy nie potrafiłam sobie go wyobrazić. Była piękna jesień i gruszki leżały na trawie była bosko! No i się obudziłam , czyli do porodu jeszcze daleko ;-)

Dziewczyny się posypały! Ściskam Was mocno i myślę czy dołączę czy nie bo mam od rana ciśnienie 140/90 i w tej okolicy a , że na codzień ledwo do 120 dobijam to jak nie zejdzie do 20 to się przejedziemy może na IP tylko kurde nie wiem czy nie za niskie jak dla nich, ale ręce mam tak masakrycznie spuchniete , że budzie się w nocy z ich powodu.

A jeszcze wymyśliłam , że zrobi dziś lasagne hmm... damy rade :-)

Paolka_25, mikado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja w czwartek tez byłam w szpitalu na rutynowym spotkaniu z lekarzem a mała cały dzien leniwa była. Lekarka wysłała mnie na ktg ( a jednak tu robią :O ) i przez pierwsze 10 min nic, tzw." Senny zapis"? cokolwiek to znaczy, potem szklanka zimnej wody i małej sie zaczela czkawka. Ja sie zaczela czkawka to niunia wścieku dostała takiego, ze zaczela kopać jak szalona i tetno biedulce skoczyło do 180. Maszyna piszczała w sumie 3 razy a na zapisie normalnie Himalaje! Myslalam, ze zawału dostane. Polozna nie chciała mnie do domu puścić, na szczescie przyszla lekarka zrobiła wywiad, dała papiery do poczytania o tym jak liczyc skurcze i ruchy małej i jakby sie następnego dnia mało ruszała do z torba do szpitala. Cała noc nie przespana ale wszystko OK. Malutka sie rusza a ja juz tam wiecej nie chce isc, bo to mnie za duzo nerwow kosztuje :/ ale psyche mi zorali, bo jak sie nie rusza to mam zawał a jak czkawki dostaje to mam 2 zawały czy jej tetno nie skacze za wysoko..... Ciezko jest w tej końcówce, i fizycznie i psychicznie :/
    Potem w piątek nie mogłam sie zalogować na Belly i tak cały weekend :/ bez sensu. Ciagle mnie wyrzucało ze strony :/ od soboty dopadła mnie rwa kulszowa i z dnia na dzien jest coraz gorzej :( nie moge stanąć na lewej nodze. Jak leze to mnie cała noga pali od pośladka do samej stopy. Teraz siedzę na piłce do pilatesu i próbuje troszke rozcwiczyc, masakra!
    Jak ja sie ciesze, ze pozostało jeszcze 10 dni, bo nawet nie chce myślec co by mnie jeszcze spotkało jakbym np. ciaze przenosiła :O

Wszystkim mamom w szpitalach przede wszystkim spokoju zycze, bo o to najtrudniej i oby maluchy na swiat sie jeszcze nie pchały. Kazdy dzien jest na wagę złota dla zdrowia maluszków.
    Co do lozeczka tez mam gotowe i przykryte dużym kocem. Pościele i ubranka mam w szufladach pod łóżeczkiem, pod reka. Kosmetyki i przybory typu szczoteczka do włosków, nożyczki mam w organizerze przymocowanym do lozeczka a reszta w stojaku z wiklinowymi szufladkami obok.

Wiecej tematów nie pamietam, bo od czwartku to z milion stron miałam do przeczytania :D a najlepsze sa nocne wpisy, bo zawsze pocieszające i pokrzepiające jest, ze w tej niedoli bezsenni-bólowej nie jest sie samemu :P sorki za szczerość :P
    To kto dołączy do mnie z rwa kulszowa? No nie bądźcie takie :D zgaga to przy tym pikus, mowie wam! :/

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya dzisiaj wyparzałam laktator i wiem,czemu miałaś ten,osad.. Od wody to masz zakamienionej.. Za pierwszym razem tez mi się tak zrobilo.. A potem wlałam wode mineralna i jeszcze raz parzylam to,juz nie bylo tego,osadu

Shibuya lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niestety L4 należy nam się tylko do daty porodu wyznaczonej wg OM. Ja mam termin na 28.10 i do tego dnia dostałam ostatnie już zwolnienie. Gdy urodzimy wcześniej to trzeba oddać pracodawcy różnicę pomiędzy pobranymi pieniędzmi z L4,a rozpoczętym siłą rzeczy wcześniej macierzyńskim (jezeli bierzemy roczny).
    Jezeli urodzimy po terminie to nasza strata- bo juz liczą nam to jako macierzyński. Niesprawiedliwe,ale prawdziwe. Pytałam lekarza, a październikowe dziewczyny potwierdziły...

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs ja juz miałam i wierze ze to spotyka tylko raz w ciąży :P limit wykorzystałam :P

Beebs lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka :D :D :D argument solidny! No jak mialas to wiesz co to :/ ja ogólnie mam problemy z kręgosłupem ( stad decyzja o cc) ale jakos do tej pory mnie i moj kregoslup oszczędzało, ale jak dopadło to na całego. Od razu do parteru, piłka nic nie daje i chodzic nie moge. Ciekawe ile mnie potrzyma, oby nie te 10 i wiecej dni, bo czeka mnie gehenna :/

• haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Dziewczyny, niestety L4 należy nam się tylko do daty porodu wyznaczonej wg OM. Ja mam termin na 28.10 i do tego dnia dostałam ostatnie już zwolnienie. Gdy urodzimy wcześniej to trzeba oddać pracodawcy różnicę pomiędzy pobranymi pieniędzmi z L4,a rozpoczętym siłą rzeczy wcześniej macierzyńskim (jezeli bierzemy roczny).
    Jezeli urodzimy po terminie to nasza strata- bo juz liczą nam to jako macierzyński. Niesprawiedliwe,ale prawdziwe. Pytałam lekarza, a październikowe dziewczyny potwierdziły...

buuuu, to lipa;/ i tak dopytam sie dzis gin.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytaj, dopytaj :-) Tez bym chciała usłyszeć cos innego :-D

haen lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie urok, to sraczka - dosłownie. Z rańca problemy z zaparciami, a teraz rozwolnienie. Ach ta ciąża :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jak zwykle po pobraniu krwi scielo z nóg. Spałam 2 h i to tak twardym snem jak już dawno mi się to nie udawało...po przebudzeniu jest gorzej bo jestem strasznie otumaniona, no ale organizm trochę wypoczal...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Micia Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja dziekujemy Kochana jestes <3. Dziewczyny dzieki :* i tak sie pocieszam ze dzidzius juz duzy bo wg OM to dzis skonczony 36 tydzien ;) i waga 3 kg.

Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs ja miałam jakos w 2- 3 miesiącu i nic .,dosłownie nic mi nie chcieli przepisać na to :P wiec wiem co to :P
    Jak miałam do wc wstac ( a na początku chodziłam często ) to plakalam :P z wc musial mnie mąż podnosić wiec współczuję...

Zorro na moj rozum nie do konca tak jest.bo ja np z om mam na 20. Z USG. Na 15.. A l4 do 17.. Wiec sadze ze oni orientacyjnie wystawiają zwolnienia.. Bo przeciez nikt nie zna dnia ani,godziny wiec na pewno,większość z nas nie,urodzi akurat w terminie om :P

Nie wiem co rozumieć przez oddawanie pracodawcy :P ja wiem z innej strony. Ze jak ktos przynosił l4 to tak szlo do systemu, ale jak urodzil w trwcie l4 to po prostu zmienialo,sie z chorobowego na macierzyński.. Zalezy tez pewnie czy firma ma więcej niż 20 pracowników itd.. My mielimy więcej niż 20..wiec conajwyEj byla kwestia terminu rozliczenia z zus.. Do,zus bylo rozliczenie do 15 go za ubiegly miesiąc wiec raczej marne szanse,żeby robic korektę czy cos.. Bo musial by ktos donieść dokumenty po 15 stym

Ciaza to 100%, a macierzyński juz inaczej liczone jest wiec logiczne ze nawet jak masz l4 nawet tydzień dluzej niż urodzisz to nie dadzą 100 za ten tydzien po terminie tylko tyle,ile rzeczywiście bylas w ciąży.:P
    Wiec id dnia porodu liczą mniej bo np 80% macierzyńskiego a nie 100% l4..
    Pewnie sytuacja jest inna jak wyplata jest np pod koniec miesiąca albo 1 go..a ktos rodzi pod koniec,i,nie zdąży donieść dokumentów do dnia wypłaty za ten miesiąc :P

Ale się rozpisałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 14:05

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro ja też potwierdzam tak było w ciąży z Patrykiem I chyba nic w tym temacie się nie zmieniło. L4 może być tylko d wyznaczonej daty porodu potem już leci macierzyński

Powiem wam że w Polsce to jest jakaś paranoja:/ męża chcieli zapisać do gastroenterologa na październik przyszłego roku! A mój jest pprzewlekle chory na wrzodziejace zapalenie jelita grubego wiec bierze leki. Ale w przychodni mu ostatnio nie wpisali na ryczałt tylko pełnopłatnie bo musi nowe zaświadczenie donieść. A niby skąd kurwa? Skoro termin za rok? Poza tym to jest nieuleczalne zresztą nasza olcia i cebulka cos o tym wiedzą:/
    A wy leki macie ze zniżka?

Zorro lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zamówienie od aparatki dalej nie przyszło co za kurier;/

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie dynka boli ;/
    Jak leze to jeszcze tego tak nie czuje,ale jak wstane to cmi,ze masakra.
    Jeszcze tak nie mialam, czego to czlowiek nie doswiadczy w tej ciazy.

Izulka, nie mialam luteiny,wiec nie wiem na ile ja wkladalas przy aplikowaniu :)
    Poprostu wspomoz sie reka by rozchylic to i owo,a maznij tak przy wejsciu.
    Jakbys chciala,ze tak brzydko powiem wcelowac i wlozyc sam opuszek palca jak to Cie lepiej nakieruje :)
    Mozesz doswiadczyc takiego nieprzyjemnego uszczypniecia,ale to chwilowe.

izulkaa lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzisiaj czekam na paczke z allegro.

Ginger,a jak z Twoim unormowalo sie po wczoraj?

Jestes juz z nami :)
‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ