X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestesmy spowrotem,zadzwonilam i kazali przyjechac troche czasu to zajelo,bo do szpitala mamy 30km! Zbadali i zrobili ktg pojawily sie skurcze nie regularne dowiedzialam sie jedynie,ze na tym etapie (36tyg2d) ciazy nie wstrzymuja i, ze skurcze moga sie wyciszyc lub bardziej rozkrecic,polozna kazala lezec i odpoczywac by wytrzymac do soboty (37tydz0d).Mlody na ktg jak byly skurcze byl spokojny jak przechodzily to kopal dosc wysokie mial tetno 180, ale pozniej sie uspokojl 120-140 !! Jestesmy juz w domu adrenalina opadla i glodna jestem jak wilk mezu bardziej sie zestresowal jak ja ;-)

Paolka_25, Shibuya, haen, perelka89, Mala_Czarna_89, Nymeria, Micia, mikado, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara piękne literki! Moje będą może za tydz. Czas całej realizacji łącznie z wysyłką pisali, że 3 tyg. A w tamtym tyg. Zamówiłam.
    Izulkaa fajnie, że Ci przeszło.
    Ciekawe jak Kitaja??
    U mnie spokój...

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja dobre wieści. Teraz zjedz coś i odpoczywaj. Do soboty już tylko 5 dni.

Ginger nie ma za co. Po prostu siedzi mi to w głowie.

Kitaja lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Paolka_25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie Kitaja, że jesteś :-) cieszę się że w porządku jest. Leż spokojnie i odpoczywaj. No stress :)

Kitaja, perelka89 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Kitaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze pojechalam bo jestem troche spokojniejsza mam nadzieje ze uda sie nam wytrzymac do soboty , brzuch boli troche mniej ,ale z kregoslupem troche gorzej! Jutro wizyta u mojej poloznej ciekawe co ona powie

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali no to napewno ale będzie dobrze;) jeszcze tylko troszkę.

Shibuya jesteś pod kontrolą tydzień tez juz wysoki wiec musi być dobrze! ;) lez odpoczywaj i się nie denerwuj! Zrozumiano?

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Tak jest ginger! Dzięki ;)

No więc bez negatywnych myśli bo cię zaraz do pionu ustawie;)
    A Julcia juz duża dziewczyny i silna po mamie! Także nogi zaciskaj i będzie git!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya im wiecej beda tam grzebac, tym moze postepowac rozwarcie...
    A zrobili Ci ktg?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie śpioch wziął od tych skurczy..
    Przez ponad 2 godz miałam co 8-10 min. Teraz tez sa ale juz troche rzadziej..
    Nie nasilały ssie,z goddziny na godzinę wiec liczę ze przespie noc.. Najbardziej martwi mnie wizja bycia w szpitalu i po prostu czekania aż mogli by zrobic cc..nie chce leżeć tam 2 tyg..
    Woec,chyba jednak dam sobie siana z zajęciami domowymi...
    Zrobiłam to co miałam zrobic , teraz mogę leżeć..
    Wole w domu niż w szpitalu..byle do wizyty...
    Z tego wszystkiego ciśnienie skoczyło..

Niech ten czas szybciej leci...

Shibuya bez spiny ! Damy rade :-* bo kto jak nie my?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:59

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak mi łeb pęka od tych pieprzonych zatok:/ jak nie urok to ..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger dzięki ze pytasz cały dzien walczymy z gorączka ale nie jest zle bo ok 38st. Wolałabym uniknąć lekarza żebyśmy obie czegoś przy okazji w przychodni nie złapały. Zobaczymy co będzie jutro

Kitaja super :) warto pojechać i się uspokoić ty to zawsze powtarzalas

Natali ja juz kilka razy miałam zapytać jak sobie radzi mama tamtego dzieciątka i jak znosi twoja ciążę i ktoś jeszcze w rodzinie chyba spodziewał się dziecka?

Miałam wam napisać ze pierwszy raz od x czasu nie wytarlam podłóg ale.. Jednak wytarlam :P maz mnie nakrył jak po ciemku w tajemnicy przed nim to robię i zwątpił. Ale zrobił mi masaż pleców bo nieźle bolały.

Mi wody chlustnely ;) liczę na powtorke

Edit. W sensie chlustnely 7,5 roku temu nie teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:06

Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie skurczy. Bo one u mnie są teraz mniej bolesne niż we wcześniejszym etapie ciąży. Ale oprócz tego że mam straszne zaciskania w klatce, kołatanie serca i bardzo nierówno jego praca i straszne ciśnienie do głowy. Nie miałam tak wcześniej.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to walczcie tam dzielnie i oby choroba szybko odpuścila no i ty się nie daj..

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie ktg 2 razy w tygodniu i na dodatek płatne w szpitalu

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała tydzień temu byliśmy na chrzcinach i było dziwnie. W kościele płakała i to bardzo. Później tylko przywitała się z nami i przez całą imprezę omijala nas.
    Malutkiego nosiła i chwilami było widać ,że odpływa. Powiedziala, że jest daleko ale wraca już do życia. Od września rozpoczęła pracę w przedszkolu.
    Jej mąż rozmawiał zz nami normalnie, ona unikala. Ja nie nalegalam. Na pożegnanie tylko życzyła szczęśliwego rozwiązania

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya mierze sobie co jakiś czas i zawsze jest ok. Zmierze jeszcze przy następnym takim ataku bo mam wrażenie ze te objawy się nasilają i jutro zadzwonię do swojego gina.

Natali dla niej to napewno bardzo trudna i ciężka sytuacja mam nadzieje ze upora się z tym bólem:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki jak to jest z tym ktg?zaczynają robić tylko jak są skurcze ?czy robią profilaktycznie od któregoś tygodnia?

• natali101 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger rozumiem ja i dlatego nie nalegalam na rozmowę.
    Najważniejsze że nie została sama z tym. Mąż jest obok niej. Wyszła do ludzi. Ciocia mówi,że już pojawia się temat ciąży ale jeszcze nie teraz. Do niedawna mówiła , że nigdy więcej ciazy. No i w końcu jeździ na grób małej.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali chyba się nie dziwie ze was unikała sam widok twojego brzucha pewnie sprawiał jej bol. A maja jeszcze dzieci?
    Ostatnio u gina spotkałam znajomą z terminem na grudzień, jej szwagierka niedawno urodziła córeczkę która zmarła po 6 tygodniach- rak mózgu. Wylądowali w szpitalu niby z zapaleniem płuc a tu taka diagnoza.. Najgorsze było to ze maka jeszcze 8letniego synka któremu trzeba było wytłumaczyć. Choć mały podobno dużo widział sam- po śmierci siostry powiedział ze przynajmniej mama nie będzie juz tyle płakać i się martwić a mala Lena juz nie cierpi.
    Chcą się jeszcze raz starać o dziecko.

Shibuya spokojnie najbardziej Julci szkodzi twój stres. Wiem ze to trudne ale postaraj się wyluzować i odpoczywać a wtedy na pewno corcia dłużej w brzuchu posiedzi. A nawet jeśli nie to da rade duza dziewczyna ;-)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, u mojego lekarza ktg robi się obligatoryjnie od 36 tc- co tydzień. Ale widzę, że każdy praktykuje co innego...

justa1234 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ