X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Obudziłam się godz.temu jak mąż wstawał do pracy i teraz za cholercie nie mogę zasnąć. Poza tym mnie jakoś ssać zaczęło :-\ więc postanowilam zobaczyć co tam u moich listopadowek :-) ale widzę, ze wszystko w miarę ok i żadna nie rodzi, choć musze przyznać Mala że jak napisalas o tych wodach to pomyślałam tak jak Rozmarzona :-P

Haen, a Ty ile teraz godz.przesypiasz? Bo widzę, że kiepsko masz z tym snem ostatnio :-( przeziębienie odpuscilo już całkowicie?

Rozmarzona, ciekawe jak to u mnie z tymi lekami na tarczycę będzie ale mi endo mówiła żeby po porodzie, tak z 2miesiace zmniejszyć dawkę ale nie na taką jeszcze jak sprzed ciąży i wtedy zrobić badania.

Jeśli chodzi o ktg to wczoraj w 37tyg miałam pierwsze, mimo tego że było robione w szpitalu w ktoym bede rodzic to było płatne 20 zł. Za tydz.mam znowu i ostatnia już wizytę u gina. A od 39 tyg.mam robić ktg już dwa razy w tyg.

Micia, Shibuya a Wy jak tam sie trzymacie? A Ty izulkaa??

No to milego dzionka Wam życzę ;-)

Pe.es. o moja matko! Mój słownik wariuje :-P zamiast 'dzionka' wyskoczylo mi 'czlonka' :-D dobrze, że się w ostatniej chwili zorientowałam, bo byłoby tak jak z tymi 'dziwkami przyrody' :-P

perelka89, Rozmarzona, Ona_89', Zorro lubią tę wiadomość

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 04:04

biedroneczka1910, Kitaja, Zorro, Nymeria lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beebs wrote:
    A mnie szlag trafi zaraz! Zgaga wróciła + rwa = chce umrzeć!!!!!!!!! :/ a nic nie jadłam na noc :(
    Ide sparzyć kolejna mięte

Beebs jak szukalam info co ta france (zgage) pobudza, to byla mowa m.in. o miecie...

Beebs lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech to szlag z ta bezsennoscia :)!

A wiec podpinam sie do Was bo moj tez wstajac do pracy mnie obudzil,a pozniej mnie zaczal brzuch bolec i sie przewracalam w tym wyrze jak pogrzana.
    Teraz zanim sie organizm calkiem wymeczy to i usne to troche minie.

Biedroneczka, ja przed ciaza mialam dawke 75 i w trakcie tez,wiec przy niej dobrze sie czulam zarowno wtedy jak i teraz.
    Przy mniejszej organizm nie dawal rady i strasznie puchlam nabierajac wody.

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen lobuzie spac :D

ehe i smazone,czekolada oraz owoce cytrusowe pobudzaja zgage czyli same pysznosci ;)

Stwierdzilam,ze jak bede sama w domu i zacznie sie porod to wpadne w panike bo by isc samej to na to nie jestem gotowa psychicznie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 06:07

perelka89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka tak z laczonego to wychodzi z 6-7 h snu, a tylko jak sie klade, to nasila mi sie kaszel, wiec teraz w dzien nie odespie, w nocy jakos idzie z bolami. Dla mnie glowny etap jakiegokolwiek przezuebienia trwa kilka dni, ale przes astme do pelnego zdrowia dochodze do siebie przez kolejne 2 tygodnie (majac katar i kaszel). Teraz i tak jest komfort, bo jestem w domu, a jak chodze do pracy i duzo mowie (tak tylko duzo pisze szczesxiary:D), to sie zaostrza i dluzej to trwa.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    haen lobuzie spac :D

ehe i smazone,czekolada oraz owoce cytrusowe pobudzaja zgage czyli same pysznosci ;)

Stwierdzilam,ze jak bede sama w domu i zacznie sie porod to wpadne w panike bo by isc samej to na to nie jestem gotowa psychicznie..

Moje motto ciazowe: Sen jest dla slabych :D
    A tak na serio wmawiam sobie, ze jak sie dziecko urodzi, to moze nie przezyje szoku, bo kilka msc przygotowywalam sobie ograniczona dawke snu.

Rozmarzona, wpadniesz w panike, zeby sie ogarnac:)! Instyntynkt, by dziecko przyszlo na swiat i bylo bezpieczne wezmie gore nad Twoimi obawami. A Twoj maz ma taka prace, ze jak juz bedzie wlasciwa akcja to moze wyjsc i dojechac do szpitala?
    Ja mam w glowie taki scenariusz, ze moze ktorys z rodzicow czy nawet sama bede musiala jechac taxi i oswajam sie z taka mozliwoscia, chociaz bardzo bym nie chciala, ale jak mi maz utknie w korkach albo cos sie innego przytrafi, to wiem, ze musze sie wziac w garsc.

perelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) ja tez wstałam z mężem godzinę temu i jak tu wypocząć i nabrać sił przed porodem jak w nocy człowiek nie śpi ,a w dzień ciagle brzuch boli ?! Noc taka sobie do toalety wstawałam wpół zgięta wzięłam nospe i trochę było lepiej, mam wizytę o 10:30 u położnej ciekawe co mi powie i czy dam radę dojechać. Spokojnego bez skurczowego dnia mamusie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • mikado Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie również nic spokojna aczkolwiek pełny pęcherz = skurcz więc podobnie zgieta w pół do toalety chodziłam.... Na szczęście od razu zasypialam :)
    Współczuję wam tych zarwanych nocek mi się kilka zdarzylo i było marnie mimo że ofsypialam jak mąż do pracy szedł.. i nie mam wyrzutów sumienia spiąć do 11.. potem już nie będzie takiej okazji :)
    Poród się pewnie zaczyna w najmniej oczekiwanym momencie i może być ciężko wtedy...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobitki;)
    Ja się ładnie wyspałam;)
    Kibelek juz zaliczyłam bo znów mnie przeczyścilo organizm chyba faktycznie się pomału przygotowuje do tego dnia.

Cebulka mój właśnie się broni rękami i nogami przed ta kolonoskopia ale miał jak tyle lat temu że też mu mowie ze się nie obejdzie bez:/ no nic będziemy szukać kogoś prywatnie chyba że by się zgłosił do szpitala np z ostrym zaostrzeniem choroby połoza go na 3 dni i zrobią wszystkie badania

Kitaja ja pytałam swojego gina o to czy te skurcze nie maja wpływu na dziecko. Bo u mnie były one tak silne ze bałam się o maleństwo ale powiedział ze nie i mogę być spokojna.

Kitaja lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj 39 tc;) juz mam dość laski. Mam nadzieję że w pon na wizycie mój gin się zlituje i zaczniemy cos działać w kierunku porodu. Jestem juz zmęczona. Na naszym wątku przydaloby się nowe dzieciatko co by nas trochę ożywić i pozytywnie nastawić;) bo teraz same smety poleca;)

Galaretka, Shibuya, Zorro, Ona_89', haen, Molcia, Paolka_25, Nymeria, perelka89, Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyprawy, dziecię buszuje po brzuchu , pogoda do niczego .

Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Haen kurcze wypiłam druga mięte i potem zasnęłam. Mi ona na zgagę pomaga widocznie, choc teraz chyba 2 szklanki mi przyjdzie pic na noc :O oczywiscie plus druga poducha pod glowe.

Musze wstać na sniadanie a plecy całe sztywne. Pewnie bede wstawać z wrzaskiem na ustach....

I o dziwo wyspana jestem i nawet humor dopisuje. Pewnie do momentu az okna poodslaniam :/ idzie sztorm podobno stad załamanie pogody. Oby nie lało tygodniami....

Miłego dnia wszystkim ;)

• Zorro Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno otworzyłam oczy :-) Wyspałam się i chyba jestem wypoczęta (jak na siebie). Biedne jesteście z tą zgagą. Mnie do niedawna tak zalewała, że miałam głos jakbym się darła na koncercie albo chlała ;-)
    Mąż wychodząc do pracy powiedział mi,że czuł w nocy jak Maleństwo buszuje w brzuchu :-D Pamiętam piąte przez dziesiąte,że miał dość aktywną noc, ale nie przypuszczałam,że mąż też to poczuje :-)

Synuś :-)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Nocka nie była najgorsza mimo wszystko :) zgaga nawet się zlitowała, na siku wstawałam trzy razy, a i z oddychaniem lepiej, bo skoro zgaga odpuściła, to mogłam leżeć na płasko. Ogólnie przez zgagę śpię na 7 poduszkach ;) także tego xd

Ginger, wierzę Ci, że już masz dość. Sama liczę na to, że dzisiaj usłyszę od gina, że coś się zaczyna, że szyjka już skrócona całkowicie, COKOLWIEK! Kto by pomyślał, że będziemy błagać o takie wiadomości :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) a my spalismy od 23 do 8 w tym tylko trzy razy na siku to moja druga przespana noc ;p gdyby nie mąż który mnie od rana atakuje smsami z pracy spalabym dalej ;p teraz zjadlam zupę bo byłam wczoraj u ortodonty i jeszcze mam dwa miesiące nosić aparat i jak mi dokrecil to tak mnie zęby bola że matko ;D dziś wizyta o 16:45

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie szaliczek do kombinezonu dla malucha ?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wstałam :) w nocy chciało mi głowę rozwalić :/ budziłam się dość często, ale na szczęście szybko zasypiałam. Tylko w żołądku miałam jakoś dziwnie...
    Shibuya, Micia jak u was nocka?
    A U Ciebie Alus?
    Ja muszę się zebrać z łóżka i do ZUSu pędzić. Mężu ma wyskoczyć z pracy i podrzucić mnie. Muszę wypytać o ten zasiłek macierzyński i wziąć papierki do wypełnienia.
    A dzisiaj akurat mam ochotę leżeć... :/

Paolka _25
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się witam! u mnie tylko 1 podbudka, ale za to straszliwie się wierciłam w nocy tak mnie boli kręgosłup i ręce drętwieją koszmar :/ nie ma jak się położyć, więc ten sen taki kiepski i budzę się połamana :( pogoda taka jak lubię - szaro, buro, mgliście, więc nie mam wyrzutów sumienia, że planuję dzisiaj nie wychodzić spod koca ;) aa i mnie ciocia kupiła właśnie taką chustkę pod szyję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:00

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    jakiś pechowy ten tydzień dla listopadówek :/
    trzymam za każdą z was kciuki, żeby dzieciaczki jeszcze troszkę posiedziały w brzuszkach
    Ja się dziś wyspałam, na szczęście z tym nie mam problemów, m pojechał w delegacje, wróci jutro, dziś się bycze, obiad mam gotowy, podjade tylko do pracy l4 oddać
    pogoda dziś mocno jesienna, wieczorami czuć zbliżającą się zimę, lubie :)
    Ginger ty większość ciąży miałaś skurcze i leżałaś, a teraz jak już możesz rodzić to cisza, żartowniś z Twojego dzieciaczka, w brzuszku a już mamusi takie psikusy robi :)
    chyba musicie bardziej działać z mężem :)
    dziewczyny nam na szkole rodzenia kobietka mówiła, że po to ten 9 miesiąc, żeby nas dobić i abyśmy bardziej rodzić chciały- chyba coś w tym jest... :/
    Ale damy rade

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ