X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza noc o dziwo przespana 3 razy do wc wstałam byłam tak wymęczona zeszłą nocą że pierwszy raz pospałam tak długo :). Brzuch się spina ale znośnie dobrze by było już urodzić bo nie chce przenosić :)

perelka89 lubi tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zaczął się już tutaj ten etap powoli, że część już chciałaby urodzić, a dzieciaczki się nie śpieszą, a część leży żeby ten moment odwlec jeszcze troszkę, bo ich dzieciaczki już by chciały wyjść

Sajgonara lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:-) Nadrobiłam Was i dzięki Wam pochmurny dzień rozpoczełam od chihotania przed kompem. Hean twoje motto że sen dla słabych jest, bardzo mi się podobało i Małej ogłoszenie, że nie delektuje się ciążą. Ja ledwo w nocy się w łóżku przekręcam taki wieloryb ze mnie a sapie przy tym jak ciuchcia. Skarpetki musi mi ktoś założyc, swojej pipki z przeproszeniem widzę tylko w lustrze...trudno mi to zestawić z delektowaniem.
    A wy na to płatne ktg macie skierowanie jakieś? Mi gin powiedział że 27 października będziemy robić u niego w gabinecie. A można tak sobie podjechać do szpitala, zapłacić i zrobią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:35

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kitaja ja tak mam ze jak skurcz to dziecko zastyga a potem się bardzo rusza, jakby nadrabialo...

Ginger podczas skurczu u mnie bywa ciśnienie wyższe, kołatanie serca i czuje ze ciśnienie mi idzie do głowy dosłownie ...nie wiem,jak to opisać.. Jak w szpitalu i tym mówiłam to mi powiedzieli żeby sie nie doszukiwac..wiec to olalam,

Zazdroszczę przespanych nocy..
    U mnie skurcze byly dalej ale tak co 30 min.. Najgorzej i tak bylo w nocy...
    Miałam bole jak,na okres całego brzucha.. Nie wiem nawet czy brzuch twardy byl czy nie bo tak mnie bolalo ze nie sprawdzalam.. Chodziłam przez to cl chwile do wc.. Żeby rozchodzić bol i oddać siuśki..
    Mam teraz zboczenie zd zaraz mi wody,odejdą.. I ciągle sprawdzam..
    Jeszcze podczas boli jak udalo mi się usnac to snilo mi się ze zaczynam rodzic i ze,nasilaly sie te,bole..
    W połowie nocy znowu dopadl bol biorda ze musiałam spać na plechach bo w kazdej innej pozycji aż noga lewa cala bolała tak promieniowalo...

Masakra. Jak ,tak bedzie dzisiaj to jadę,jutro do mojego gin..
    Troche zaluje ze nie pojechalam na to,ip wczoraj.
    Teraz jestem sama. Cieszę się ze jest dzień i w razie czego mogę dzwonić do gin czy żeby mnie ktos zawiozl.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

U mnie jak zwykle całą nocka przespana jak dziecko z jedną wizyta w toalecie. W ogóle to powiem wam że ja nie wiem co to zgaga... Nigdy jej nie miałam ani przed ciąża ani teraz...

Kolejny dzień działania pierwsze pranie małego pod żelazko i układanie w szafie ciuszków. Wczoraj już jego kosmetyki stanęły na swoim miejscu w lazience :-D jeszcze chwila i ogarnę bajzel :-D

Trzymajcie się dzielnie! Już niedużo nam zostało i dzieci bada z nami :-D ale radocha tyle mamusiek na raz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:47

Zorro, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już wszystko gotowe dla Maleństwa- pokoik czeka, torby spakowane :-)

Nymeria, Molcia, szczesciara25, perelka89, perelka89, perelka89, perelka89, perelka89, Ginger84, Kitaja lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka dzięki trochę mnie uspokoiłas ze masz podobnie.

Anet moje dziecię charakterek ma po mnie więc teraz będzie siedział i siedział czułam ze tak to będzie ;p

Zrobiłam śniadanie, ogarnęłam obiad, sprzątnelam kuchnie i ledwo żyje:( chyba obudze męża żeby Patryka do szkoły zawiózł bo normalnie siły nie mam:( a może też dobrze mi zrobi jak przez 2-3 dni nie wyjdę wcale w domu to do porządku się wylecze.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź ;-) :-)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    U mnie już wszystko gotowe dla Maleństwa- pokoik czeka, torby spakowane :-)

No to kochana jakiś seksik i zmykaj na porodowke bo wieje nuda;)

haen, Nymeria, Zorro, perelka89, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze miałam dodać że dobrze ze mój mąż wstaje do pracy o 9 bo o 6 by mnie pewnie też budził, chodź z moim snem to niewiadomo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 09:59

201511211678.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Zorro - zazdro, ja będę już jak na szpilkach siedziała jak będę na Twoim etapie ciąży w oczekiwaniu na CC ;)
    no a u mnie równo 4 tygodnie do terminu cięcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:14

Zorro lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ty juz masz termin cc ustalony ?! Teraz zauwazylam. Ale jestem spostrzegawcza :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    No to kochana jakiś seksik i zmykaj na porodowke bo wieje nuda;)

Zorro a przed seksem nie zapomnij pstryknac fotki pokoju swojego syna, chyba ze nie bedziesz wrzucac (bo pamietam, ze brzucha nie chcialas:))

Zorro, perelka89 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszystko gotowe tylko jeszcze jedno zamówienie i git ale spakowana jestem itp a mnie kreosluo boli i w pisi kluje ;/

Zorro lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Molcia ty juz masz termin cc ustalony ?! Teraz zauwazylam. Ale jestem spostrzegawcza :P
    no izulkaa już chyba od 4 tygodni :P

haen, perelka89 lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wczesnie jakos :P a no tak ! Przecie ty na ujastku ... Ale mam zapłon..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle się uśmiałam :-) Fajnie, każda rzuci coś od siebie i od razu wesoło się robi :-D
    Oczywiście moje myśli skierowane są ostatnio na jeden tor- JEDZENIE ;-) Zamiast "seksik" znów przeczytałam SERNIK!!! Wiec co mi pozostało? Przyodziałam już pelisę i zasuwam po sprawunki :-D

haen, Ginger84, perelka89, Nymeria, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:37

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my wstaliśmy całkiem niedawno.
    Laura w nocy stan podgorączkowy ale nie podawałam leków żeby organizm się bronił. Dopiero teraz dostała bo bardzo boli ja glowa.
    Dla odmiany pies mi zaczął rzygac jak kot.
    Szwagierka (ta co ma Laurkę przejąć na czas porodu) w nocy wylądowała w szpitalu bo miała problemy z oddychaniem i dretwieniem.
    Szpital na kolkach :) także nie mam czasu rodzic.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie "techniczne" - jakie duże paczki pieluch bierzecie do szpitala - bo u mnie jest tylko napisane "paczka pieluch" a ja nie mam pojęcia ile sztuk, a kupiłam 2 pampersa i one są wielkie to jest 76 szt czy jakoś tak..i druga rzecz - jakie ubranka zabieracie do szpitala - czy wystarczą np. takie komplety body+pajacyk? czy może wystarczą same pajacyki? bo u mnie na stronie jest tylko napisane żeby były 3 komplety - w pełni dowolne :/

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ