Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja też nadal czekam na zamówienie:( nie wiem co jest grane bo to przecież już kolejna firma kurierska? A moje dziecko się stresuje ze prezentu dla brata nie ma
    Kurde jak do jutra nie dojdzie to ja już nie wiem:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja też jakoś spokojnie do tego wszystkiego podchodzę. Przy pierwszym porodzie prowadziłam rozmowę przez tel z przyjaciółka przerywalam na skurcze a potem dalej do momentu aż nie zaczęły się takie mega ze juz mówić nie mogłam;)
    Damy rade bo kto jak nie my;)

haen, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to faktycznie kiepsko z tym,ze pod ziemia i zero kontaktu..
    A masz do kogoś z pracy od niego żeby w razie czego dali mu znać ?

Madalena gratuluje mieszkania :)

U mnie powtórka z rozrywki...

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Buffy Ty pamiętaj, że ja tu czekam na szczegółową relację ;) a w ogóle to - pytałaś może jak to wygląda przy przyjęciu - wiem, że trzeba przyjść rano, potem robią ktg i pobierają krew do badań, a potem wysyłają pod prysznic i się przebrać w tę czarną koszulę? nie wiesz jak to jest?
    dzięki dziewczyny - kupiłam też paczkę tych 1, więc spoko - tylko na stronie szpitala napisali pieluchy 3-6 kg, stąd dużą pakę też kupiłam tych 2

Gin mówiła, że o 7 mam przyjechać i zgłosić się do recepcji (o 5 mam zrobić lewatywę). Tam mnie przyjmują i w zależności od ruchu czy niespodziewanych cięć, zabieg będę miała między 8 a 12 :) Zrobią mi na początku badania - morf, elektrolity i ukl krzepniecia, znieczulenie, wenflon, kroplówka, cewnik, a potem przebranie się w koszulę do cięcia - w domu mam sobie ogolić na zero wzgórek łonowy, no i biorą mnie na stół - na korytarzu buziak od męża i tam ma czekać. Po wyjęciu dziecka kładą mi go na pierś, potem biorą na mierzenie do kącika i na bieżąco mnie informują czy jest ok. Na czas szycia zabierają dziecko na oddział neonatologii i tam już jest tata, wszystko dzieje się pod czujnym okiem :) Może robić zdjęcia, przytulać itp. Po zszyciu mają mnie przewieźć na pooperacyjną i jeśli nie będzie problemów to mąż i dziecko będą mogli do mnie przyjść. Po 6-8h pionizacja, zdjęcie cewnika itp. Jeśli nie ma przeciwwskazań to zabierają mnie na drugi dzień na poporodową i tam już jesli chcę to dziecko jest ze mną cały czas :) Tata też :p
    Gdy wszystko będzie bez problemu to w piątek wyjście do domu.

To w teorii, zobaczymy jak będzie w praktyce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Buffy, a kiedy mozemy sie spodziewac Twojego debiutu telewizyjnego w programie "600 gram szczescia" ;)? Bo pisalas kiedys, ze zalapalas sie na jakis kadr podczas pobytu w szpitalu

A nie wiem :p Mam kilka odcinków do nadrobienia, to może już tam wmontowali mnie :) Chyba że w ogóle zostałam wycięta :D

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją jadę odebrać opony do bankomatu do prpco odebrać wyniku gbs i na zakupy ;) coś mnie boli kręgosłup bardzo ;/

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja z tych przezornych-ubezpieczonych - wzięłam 6 kompletów :p
    A co do pampersów wzięłam te 2 wg ich zaleceń, ale gdyby były za duże to tam w sklepiku dokupię 1 :)

Ale coś czuję w kościach, że będą za duże, bo mój maluszek waży poniżej normy wg ostatniego usg - 2,8kg. Także wielkoludem nie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czekam na tego kuriera dziś... Mam nadzieję, że moja paczka od Aparatki poszła, bo tam miałam kilka rzeczy na start właśnie.
    No i dziś powinien przyjśc konik z fisher price'a :)

• Micia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Milo Perelka ze pytasz co u mnie. Dzis maja odstawiac magnes. I beda obserwowac jak sytuacja sie rozwinie. Jezeli zacznie sie porod to nie beda zatrzymywac, bo uwazaja ze dzidzius duzy i jesli natura tak chce to przyjdzie juz na swiat ;). A jak nie to bede lezec pewnie i czekac, albo puszczą do domu. Ordynator mowi, ze wszystko jest ok i nie mam co sie martwic o zdrowie maluszka bo to duzy chlopak a z ciaza wszystko ok. Ja mam nadal brazowe plamienie. Skurczy tak nie mam bo dziala magnes poki co ;).
    Shibuya ja juz sie pogodzilam, ze jak Przemcio bedzie chcial to pojawi sie na dniach. Chociaz tez bym wolała by jeszcze posiedzial. Tez mialam inne plany ale planowac sobie mozna a zycie swoje scenariusze pisze.
    Tym bardziej ze Moj pierwszy dzidzius mial sie urodzic 25 pazdziernik moze teraz braciszek chce sie pojawic w tym czasie.

haen, perelka89, MadaLena30, Kitaja, Shibuya lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z wymazu ujemne ;) myślała że dodatnie będę miec

Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30, Nymeria, Kitaja, Paolka_25 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger jeśli chodzi o sam poród to mam mieszane uczucia- z jednej strony wiem ze to tylko "chwilka" a z drugiej paraliżujący strach. Ale jeśli chodzi o logistykę to jakoś się nie przejmuję przecież nikt mi nie odmówi opieki nad córka jak zacznę rodzic ;)

Kurna laski nie chce mi sie.. Niby sprzątam piore i gotuje ale tak żeby Polska nie zginęła. Wszystko mnie meczy nie daje radości. Brzuch przeszkadza. Ehhh serio juz wystarczy ja chce moja sylwetkę :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara tez mam wynik z wymazu ujemny :P chociaz jakis plus ;). Ja bym teraz wiele oddala by siedziec w domku z moim Ksieciem i kotem ;). Dobrze ze kolezanke mam fajna z pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:48

Mala_Czarna_89, haen, perelka89, Nymeria, Kitaja, Zorro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Gin mówiła, że o 7 mam przyjechać i zgłosić się do recepcji (o 5 mam zrobić lewatywę). Tam mnie przyjmują i w zależności od ruchu czy niespodziewanych cięć, zabieg będę miała między 8 a 12 :) Zrobią mi na początku badania - morf, elektrolity i ukl krzepniecia, znieczulenie, wenflon, kroplówka, cewnik, a potem przebranie się w koszulę do cięcia - w domu mam sobie ogolić na zero wzgórek łonowy, no i biorą mnie na stół - na korytarzu buziak od męża i tam ma czekać. Po wyjęciu dziecka kładą mi go na pierś, potem biorą na mierzenie do kącika i na bieżąco mnie informują czy jest ok. Na czas szycia zabierają dziecko na oddział neonatologii i tam już jest tata, wszystko dzieje się pod czujnym okiem :) Może robić zdjęcia, przytulać itp. Po zszyciu mają mnie przewieźć na pooperacyjną i jeśli nie będzie problemów to mąż i dziecko będą mogli do mnie przyjść. Po 6-8h pionizacja, zdjęcie cewnika itp. Jeśli nie ma przeciwwskazań to zabierają mnie na drugi dzień na poporodową i tam już jesli chcę to dziecko jest ze mną cały czas :) Tata też :p
    Gdy wszystko będzie bez problemu to w piątek wyjście do domu.

To w teorii, zobaczymy jak będzie w praktyce :)
    dzięki, no to mnie to mówiła podobnie - no może nie wypytywałam się tak szczegółowo o te późniejsze etapy szczerze mówiąc, a wspominałaś coś o kąpieli dziecka, że nie kąpią jak się nie chce?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyjście ze szpitala to mamy tak: body, śpioszki, bluza, kombinezon (chyba jednak cieplutki), kocyk, naszykowalam też apaszke (obawiam się ze w kombinezonie szyja może być gola) no i z 30 czapeczek żadna się nie nadaje wszystkie za cienkie lub za duże. Ciągle chodzi mi ta z h&m po głowie..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    dzięki, no to mnie to mówiła podobnie - no może nie wypytywałam się tak szczegółowo o te późniejsze etapy szczerze mówiąc, a wspominałaś coś o kąpieli dziecka, że nie kąpią jak się nie chce?

Tak, mówiła, że jeśli nie życzymy sobie kapieli to nie kąpią :) W pierwszej dobie życia dziecka nie ma kapieli w ogóle, a potem to jak chcemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Jeśli chodzi o wyjście ze szpitala to mamy tak: body, śpioszki, bluza, kombinezon (chyba jednak cieplutki), kocyk, naszykowalam też apaszke (obawiam się ze w kombinezonie szyja może być gola) no i z 30 czapeczek żadna się nie nadaje wszystkie za cienkie lub za duże. Ciągle chodzi mi ta z h&m po głowie..

Ja na wyjście ze szpitala mam strój małego elegancika, a co :p
    Mam kombinezon jesienny i zastanawiam się czy wystarczy, ale myślę, że tak, bo od szpitala do auta długiej drogi nie będzie, potem w domu jest garaż podziemny. Nie chcę dziecka przegrzać, a wolę jak coś owinąc grubym kocem po prostu. Myślałam też o apaszce - najwyżej wezmę i nie użyję. A co do czapki biorę dwie - lżejszą i grubszą ze Smyka, i zobaczymy, której użyję :) Torbę mam dużą więc wolę wziąć więcej niż potem dziadować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam ataki skurczów jak wczoraj.... oj ciekawe czy ja wytrzymam do tego 27 ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Ma ktoras z was bol pachwiny i wzgórka lonowego promieniujący na noge ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala chyba nikt nie jet mimo wszystko gotowy w 100% na poród.. Do póki sie nie zacznie to człowiek czuje strach i czuje się niegotowy :P tak mysle ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o samym porodzie staram się nie myśleć. Bo o ile początek spoko to później dało mi w kość. No ale przejść przez to trzeba więc nie ma co niepotrzebnie się nakręcac.

Ja na wyjście mam body, spioszki, gruby kaftanik i spodenki. Kombinezony mam dwa przygotowane no i wczoraj kupiłam czapeczke właśnie w Hm ale zobaczymy czy się nada czy jednak wezmę ta gruba.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ