X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja też nadal czekam na zamówienie:( nie wiem co jest grane bo to przecież już kolejna firma kurierska? A moje dziecko się stresuje ze prezentu dla brata nie ma
    Kurde jak do jutra nie dojdzie to ja już nie wiem:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja też jakoś spokojnie do tego wszystkiego podchodzę. Przy pierwszym porodzie prowadziłam rozmowę przez tel z przyjaciółka przerywalam na skurcze a potem dalej do momentu aż nie zaczęły się takie mega ze juz mówić nie mogłam;)
    Damy rade bo kto jak nie my;)

haen, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to faktycznie kiepsko z tym,ze pod ziemia i zero kontaktu..
    A masz do kogoś z pracy od niego żeby w razie czego dali mu znać ?

Madalena gratuluje mieszkania :)

U mnie powtórka z rozrywki...

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Buffy Ty pamiętaj, że ja tu czekam na szczegółową relację ;) a w ogóle to - pytałaś może jak to wygląda przy przyjęciu - wiem, że trzeba przyjść rano, potem robią ktg i pobierają krew do badań, a potem wysyłają pod prysznic i się przebrać w tę czarną koszulę? nie wiesz jak to jest?
    dzięki dziewczyny - kupiłam też paczkę tych 1, więc spoko - tylko na stronie szpitala napisali pieluchy 3-6 kg, stąd dużą pakę też kupiłam tych 2

Gin mówiła, że o 7 mam przyjechać i zgłosić się do recepcji (o 5 mam zrobić lewatywę). Tam mnie przyjmują i w zależności od ruchu czy niespodziewanych cięć, zabieg będę miała między 8 a 12 :) Zrobią mi na początku badania - morf, elektrolity i ukl krzepniecia, znieczulenie, wenflon, kroplówka, cewnik, a potem przebranie się w koszulę do cięcia - w domu mam sobie ogolić na zero wzgórek łonowy, no i biorą mnie na stół - na korytarzu buziak od męża i tam ma czekać. Po wyjęciu dziecka kładą mi go na pierś, potem biorą na mierzenie do kącika i na bieżąco mnie informują czy jest ok. Na czas szycia zabierają dziecko na oddział neonatologii i tam już jest tata, wszystko dzieje się pod czujnym okiem :) Może robić zdjęcia, przytulać itp. Po zszyciu mają mnie przewieźć na pooperacyjną i jeśli nie będzie problemów to mąż i dziecko będą mogli do mnie przyjść. Po 6-8h pionizacja, zdjęcie cewnika itp. Jeśli nie ma przeciwwskazań to zabierają mnie na drugi dzień na poporodową i tam już jesli chcę to dziecko jest ze mną cały czas :) Tata też :p
    Gdy wszystko będzie bez problemu to w piątek wyjście do domu.

To w teorii, zobaczymy jak będzie w praktyce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Buffy, a kiedy mozemy sie spodziewac Twojego debiutu telewizyjnego w programie "600 gram szczescia" ;)? Bo pisalas kiedys, ze zalapalas sie na jakis kadr podczas pobytu w szpitalu

A nie wiem :p Mam kilka odcinków do nadrobienia, to może już tam wmontowali mnie :) Chyba że w ogóle zostałam wycięta :D

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją jadę odebrać opony do bankomatu do prpco odebrać wyniku gbs i na zakupy ;) coś mnie boli kręgosłup bardzo ;/

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ja z tych przezornych-ubezpieczonych - wzięłam 6 kompletów :p
    A co do pampersów wzięłam te 2 wg ich zaleceń, ale gdyby były za duże to tam w sklepiku dokupię 1 :)

Ale coś czuję w kościach, że będą za duże, bo mój maluszek waży poniżej normy wg ostatniego usg - 2,8kg. Także wielkoludem nie jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czekam na tego kuriera dziś... Mam nadzieję, że moja paczka od Aparatki poszła, bo tam miałam kilka rzeczy na start właśnie.
    No i dziś powinien przyjśc konik z fisher price'a :)

• Micia Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Milo Perelka ze pytasz co u mnie. Dzis maja odstawiac magnes. I beda obserwowac jak sytuacja sie rozwinie. Jezeli zacznie sie porod to nie beda zatrzymywac, bo uwazaja ze dzidzius duzy i jesli natura tak chce to przyjdzie juz na swiat ;). A jak nie to bede lezec pewnie i czekac, albo puszczą do domu. Ordynator mowi, ze wszystko jest ok i nie mam co sie martwic o zdrowie maluszka bo to duzy chlopak a z ciaza wszystko ok. Ja mam nadal brazowe plamienie. Skurczy tak nie mam bo dziala magnes poki co ;).
    Shibuya ja juz sie pogodzilam, ze jak Przemcio bedzie chcial to pojawi sie na dniach. Chociaz tez bym wolała by jeszcze posiedzial. Tez mialam inne plany ale planowac sobie mozna a zycie swoje scenariusze pisze.
    Tym bardziej ze Moj pierwszy dzidzius mial sie urodzic 25 pazdziernik moze teraz braciszek chce sie pojawic w tym czasie.

haen, perelka89, MadaLena30, Kitaja, Shibuya lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z wymazu ujemne ;) myślała że dodatnie będę miec

Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30, Nymeria, Kitaja, Paolka_25 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger jeśli chodzi o sam poród to mam mieszane uczucia- z jednej strony wiem ze to tylko "chwilka" a z drugiej paraliżujący strach. Ale jeśli chodzi o logistykę to jakoś się nie przejmuję przecież nikt mi nie odmówi opieki nad córka jak zacznę rodzic ;)

Kurna laski nie chce mi sie.. Niby sprzątam piore i gotuje ale tak żeby Polska nie zginęła. Wszystko mnie meczy nie daje radości. Brzuch przeszkadza. Ehhh serio juz wystarczy ja chce moja sylwetkę :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Micia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara tez mam wynik z wymazu ujemny :P chociaz jakis plus ;). Ja bym teraz wiele oddala by siedziec w domku z moim Ksieciem i kotem ;). Dobrze ze kolezanke mam fajna z pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:48

Mala_Czarna_89, haen, perelka89, Nymeria, Kitaja, Zorro, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Gin mówiła, że o 7 mam przyjechać i zgłosić się do recepcji (o 5 mam zrobić lewatywę). Tam mnie przyjmują i w zależności od ruchu czy niespodziewanych cięć, zabieg będę miała między 8 a 12 :) Zrobią mi na początku badania - morf, elektrolity i ukl krzepniecia, znieczulenie, wenflon, kroplówka, cewnik, a potem przebranie się w koszulę do cięcia - w domu mam sobie ogolić na zero wzgórek łonowy, no i biorą mnie na stół - na korytarzu buziak od męża i tam ma czekać. Po wyjęciu dziecka kładą mi go na pierś, potem biorą na mierzenie do kącika i na bieżąco mnie informują czy jest ok. Na czas szycia zabierają dziecko na oddział neonatologii i tam już jest tata, wszystko dzieje się pod czujnym okiem :) Może robić zdjęcia, przytulać itp. Po zszyciu mają mnie przewieźć na pooperacyjną i jeśli nie będzie problemów to mąż i dziecko będą mogli do mnie przyjść. Po 6-8h pionizacja, zdjęcie cewnika itp. Jeśli nie ma przeciwwskazań to zabierają mnie na drugi dzień na poporodową i tam już jesli chcę to dziecko jest ze mną cały czas :) Tata też :p
    Gdy wszystko będzie bez problemu to w piątek wyjście do domu.

To w teorii, zobaczymy jak będzie w praktyce :)
    dzięki, no to mnie to mówiła podobnie - no może nie wypytywałam się tak szczegółowo o te późniejsze etapy szczerze mówiąc, a wspominałaś coś o kąpieli dziecka, że nie kąpią jak się nie chce?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyjście ze szpitala to mamy tak: body, śpioszki, bluza, kombinezon (chyba jednak cieplutki), kocyk, naszykowalam też apaszke (obawiam się ze w kombinezonie szyja może być gola) no i z 30 czapeczek żadna się nie nadaje wszystkie za cienkie lub za duże. Ciągle chodzi mi ta z h&m po głowie..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    dzięki, no to mnie to mówiła podobnie - no może nie wypytywałam się tak szczegółowo o te późniejsze etapy szczerze mówiąc, a wspominałaś coś o kąpieli dziecka, że nie kąpią jak się nie chce?

Tak, mówiła, że jeśli nie życzymy sobie kapieli to nie kąpią :) W pierwszej dobie życia dziecka nie ma kapieli w ogóle, a potem to jak chcemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Jeśli chodzi o wyjście ze szpitala to mamy tak: body, śpioszki, bluza, kombinezon (chyba jednak cieplutki), kocyk, naszykowalam też apaszke (obawiam się ze w kombinezonie szyja może być gola) no i z 30 czapeczek żadna się nie nadaje wszystkie za cienkie lub za duże. Ciągle chodzi mi ta z h&m po głowie..

Ja na wyjście ze szpitala mam strój małego elegancika, a co :p
    Mam kombinezon jesienny i zastanawiam się czy wystarczy, ale myślę, że tak, bo od szpitala do auta długiej drogi nie będzie, potem w domu jest garaż podziemny. Nie chcę dziecka przegrzać, a wolę jak coś owinąc grubym kocem po prostu. Myślałam też o apaszce - najwyżej wezmę i nie użyję. A co do czapki biorę dwie - lżejszą i grubszą ze Smyka, i zobaczymy, której użyję :) Torbę mam dużą więc wolę wziąć więcej niż potem dziadować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam ataki skurczów jak wczoraj.... oj ciekawe czy ja wytrzymam do tego 27 ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Ma ktoras z was bol pachwiny i wzgórka lonowego promieniujący na noge ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala chyba nikt nie jet mimo wszystko gotowy w 100% na poród.. Do póki sie nie zacznie to człowiek czuje strach i czuje się niegotowy :P tak mysle ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o samym porodzie staram się nie myśleć. Bo o ile początek spoko to później dało mi w kość. No ale przejść przez to trzeba więc nie ma co niepotrzebnie się nakręcac.

Ja na wyjście mam body, spioszki, gruby kaftanik i spodenki. Kombinezony mam dwa przygotowane no i wczoraj kupiłam czapeczke właśnie w Hm ale zobaczymy czy się nada czy jednak wezmę ta gruba.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ