Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cebulka mój mąż właśnie nie chodzi regularnie nigdzie bo ma w miarę spokój. W szpitalu był sporo czasu temu bo jeszcze przed naszym ślubem wiec ta opcja odpada.
Tylko jak nawet pójdzie prywatnie to od reki mu nie wystawia tylko znowu pewnie badania itp?
A bierze sulfasalazyne.
Nie wiem jak to teraz ugryźć. -
haen a propos tego co napisałaś ze wg twojego gina szpital nie powinien przetrzymywać przenoszonej ciazy- czy kilka dni po terminie to juz przenoszona ciąża"
Co do chodzenia do gina to ja mam jeszcze umówioną wizytę na 29 października wcześniej mam zrobić badania- nie wiem po co tyle tego juz mi karty ciazy brakło. Zobaczymy co bedzie -
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/be8d62ad0edc.jpg
Po spacerze moje suczki padłyza to mój brzuch spiety, a chciałam męża po pracy zabrać na piwo
dla mnie 0% oczywiście :p no ale nici z tego.
A zgaga dalej...haen, Zorro, biedroneczka1910, perelka89, Paolka_25, Nymeria, natali101, Rozmarzona, justa1234, Micia lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:haen a propos tego co napisałaś ze wg twojego gina szpital nie powinien przetrzymywać przenoszonej ciazy- czy kilka dni po terminie to juz przenoszona ciąża"
Co do chodzenia do gina to ja mam jeszcze umówioną wizytę na 29 października wcześniej mam zrobić badania- nie wiem po co tyle tego juz mi karty ciazy brakło. Zobaczymy co bedzie
Ona uznala, ze 2-3 dni to ok, ja z tego co slysze i czytam, to kobiety sa do tygodnia w szpitalu czyli wg belly rozpoczetego 42...nie uzylam tego argumentu, bo moja gin obecnie ma tylko dyzury w jednym z warszawskich szpitali, a podejrzewam, ze kazdy ma jakas swoje wew.oczywiscie nieoficjalne praktyki, wiec ja powiem a, ona b, a jak pojade to bedzie c.
Ja hivy, kily i inne watroby mam zrobione, zwykle badania krwi i moczu 35 tc i sa ok, a na stronie jakiegos szpitala mignelo mi, ze waZne sa 6 tygodni, takze ten termin mam ok.
Nie spytalam sie tylko o 1 rzecz: jak mam skierowanie na ktg (zreszta nie od lekarza prowadzacego i dlatego jakos nie pomyslam o tym wczesniej:/), to ono jest wazne do porodu i je pokazuje czy je zabieraja i ile razy sie robi to badanie? Czy ktoras z Was moze podpowiedziec? -
Mała, ja też mam już dopiętą kolejną kartę ciąży
Ja juz nie mam zleconych żadnych badan lab. Na pewno powtorzą mi w szpitalu jeszcze odczyn coombsa, bo on ma ważność tylko 2 tyg.
Haen, ja mam ktg przed kazda wizytą teraz i położne robią mi bez skierowania, więc nie mam pojęcia...Synuś
-
Ja juz nie robię żadnych badan. Oprócz tego gbs ..
Skurcze co 10 min mam..
Poczekamy jeszcze trochę i najwyżej na ip...
Edit.
Tylko teraz pytanie czy jak cos to to tego szpitala bliżej czyli 20km gdzie nie chce rodzic i bylam,ostatnio,czy do Krakowa 50km gdzie chce rodzic ogólnie..gorzej jak sir wycisza skurcze zanim dojade jak cos
Nie no.. Mam nadzieje ze przejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:01
-
Mi się znowu infekcja jakaś przyplatala znowu mni swedzi wyjście ehh myślicie ze gbs wyjdzie wiarygodny jak się infekcja rozkręca?? Posmarowalabym się tym co ostatnio dostałam ale nie wiem czy można przed badaniem jak nie urok to przemarsz Wojska. Iza może jedz na ip dla pewności?
-
nick nieaktualny
-
Izulka ja bym pojechała do tego gdzie chcesz rodzic lepiej dmuchać na zimne. Daj znać czy się wyciszylo i jaka podjelas decyzje
tak tu dzis gorąco ze może się jeszcze jakiś porod przydarzyć w najbliższym czasie
A nas wzięło na ciepły malinowy budyn -
nick nieaktualnyhaen wrote:
Nie spytalam sie tylko o 1 rzecz: jak mam skierowanie na ktg (zreszta nie od lekarza prowadzacego i dlatego jakos nie pomyslam o tym wczesniej:/), to ono jest wazne do porodu i je pokazuje czy je zabieraja i ile razy sie robi to badanie? Czy ktoras z Was moze podpowiedziec?
Mi prowadząca mówiła , z e skierowanie nie jest potrzebne pierwsze mam zrobić w dniu TP z om. I potem co dwa dni. -
nick nieaktualnyCześć
Witam się w dwupaku jednak
O matko! Co to była za koszmarna noc, żadnej z nas tego nie życzę...
A więc, te bóle z krzyża się nasiliły, mężu mnie masowal ale szczerze średnio to pomagało. Potem znowu bóle podbrzusza, mężu wystraszony mówi zebym liczyła skurcze. Tylko że to w sumie bolalo cały czas, no ale w końcu wyszło że mam co 5 min, dwuminutowe. Powiedział, że są regularne i jedziemy. Zwlekalam jak tylko się dało, ale o 4.30 zdecydowalam że ide pod prysznic i pojedziemy do szpitala. Mąż to 3 razy się ubierał i rozbieralno i po tym prysznicu się wyciszylo... Bolalo jeszcze trochę ale nie aż tak. No i po 5-tej poszlismy spać i pobudka o 8
Na ktg wszystko wyszło ok ale ją właśnie nie wiedziałam po co mi ten guziczek. Pielęgniarka nic mi nie powiedziała i tak lezalam nieświadoma po co mi ten guzik. Myslalam że jak będzie mi słabo albo co to że tak się wola pielęgniarki a Tu dopiero z forum się dowiedzialam...
Potem wizyta u gina i uwaga! Szyjka kilometrowa i zamknięta! O panie! Masakra!!
Co do boli powiedział, że dziecko pewnie w kanał rodny wchodzi. Zalecił wspolzycie, to ja mu mowie że dziękuje, bo ja właśnie po tym tych boli dostałam. No i mówi że ciąża odnoszona to jest wskazane, tylko nie żadne kamasutry tylko delikatne przytulanie
I tyle, za tydz powtórka z rozrywki.
Ojej. Shibuya , micia i aparatka trzymajcie się!
Pe.eS. chciałam do Was wcześniej napisać ale mężu mi wczoraj tableta już do torby spakowal jak miał zanosic ją do samochodu i dopiero teraz go odzyskałam jak wrocilismyMicia lubi tę wiadomość
-
haen wrote:Zorro a na co ten odczyn? Czy jestes wyjatkowa osoba, ktora potrzebuje wyjatkowych badan?
I czy to ktg masz w przychodni na nfz?
Hahaha, no a jakTo jest badanie czy są przeciwciała, bo ja mam Rh-.
Tak, ktg robię w przychodni na nfz przed wizytą. Lekarz ocenia i podbija pieczątką.haen lubi tę wiadomość
Synuś
-
Biedroneczka a Ty akurat mogłaś już urodzić
I Aparatkę też dopadło:/ zdrówka życzę!
A pozostałym szpitalnym dużo ruchów i jak najmniej skurczy!
Kitaja i Izulka dajcie znać co z Wami.
Mnie chyba leżenie pomaga ale trochę mnie to nudzi. W dodatku co chwila ktoś mnie kontroluje czy odpoczywam.
Mała a budyniek dobry na wszystkoale najlepszy śmietankowy
biedroneczka1910, Micia lubią tę wiadomość
Paolka _25