X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka mój mąż właśnie nie chodzi regularnie nigdzie bo ma w miarę spokój. W szpitalu był sporo czasu temu bo jeszcze przed naszym ślubem wiec ta opcja odpada.
    Tylko jak nawet pójdzie prywatnie to od reki mu nie wystawia tylko znowu pewnie badania itp?
    A bierze sulfasalazyne.
    Nie wiem jak to teraz ugryźć.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    A mnie dzisiaj wyjątkowo mocno przydusza...

Mnie też dziś strasznie zaczęło się od nocy:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen a propos tego co napisałaś ze wg twojego gina szpital nie powinien przetrzymywać przenoszonej ciazy- czy kilka dni po terminie to juz przenoszona ciąża"
    Co do chodzenia do gina to ja mam jeszcze umówioną wizytę na 29 października wcześniej mam zrobić badania- nie wiem po co tyle tego juz mi karty ciazy brakło. Zobaczymy co bedzie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be8d62ad0edc.jpg
    Po spacerze moje suczki padły :) za to mój brzuch spiety, a chciałam męża po pracy zabrać na piwo :) dla mnie 0% oczywiście :p no ale nici z tego.
    A zgaga dalej...

haen, Zorro, biedroneczka1910, perelka89, Paolka_25, Nymeria, natali101, Rozmarzona, justa1234, Micia lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    haen a propos tego co napisałaś ze wg twojego gina szpital nie powinien przetrzymywać przenoszonej ciazy- czy kilka dni po terminie to juz przenoszona ciąża"
    Co do chodzenia do gina to ja mam jeszcze umówioną wizytę na 29 października wcześniej mam zrobić badania- nie wiem po co tyle tego juz mi karty ciazy brakło. Zobaczymy co bedzie

Ona uznala, ze 2-3 dni to ok, ja z tego co slysze i czytam, to kobiety sa do tygodnia w szpitalu czyli wg belly rozpoczetego 42...nie uzylam tego argumentu, bo moja gin obecnie ma tylko dyzury w jednym z warszawskich szpitali, a podejrzewam, ze kazdy ma jakas swoje wew.oczywiscie nieoficjalne praktyki, wiec ja powiem a, ona b, a jak pojade to bedzie c.
    Ja hivy, kily i inne watroby mam zrobione, zwykle badania krwi i moczu 35 tc i sa ok, a na stronie jakiegos szpitala mignelo mi, ze waZne sa 6 tygodni, takze ten termin mam ok.

Nie spytalam sie tylko o 1 rzecz: jak mam skierowanie na ktg (zreszta nie od lekarza prowadzacego i dlatego jakos nie pomyslam o tym wczesniej:/), to ono jest wazne do porodu i je pokazuje czy je zabieraja i ile razy sie robi to badanie? Czy ktoras z Was moze podpowiedziec?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja też mam już dopiętą kolejną kartę ciąży :-)
    Ja juz nie mam zleconych żadnych badan lab. Na pewno powtorzą mi w szpitalu jeszcze odczyn coombsa, bo on ma ważność tylko 2 tyg.

Haen, ja mam ktg przed kazda wizytą teraz i położne robią mi bez skierowania, więc nie mam pojęcia...

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie robię żadnych badan. Oprócz tego gbs ..:P

Skurcze co 10 min mam..
    Poczekamy jeszcze trochę i najwyżej na ip...

Edit.
    Tylko teraz pytanie czy jak cos to to tego szpitala bliżej czyli 20km gdzie nie chce rodzic i bylam,ostatnio,czy do Krakowa 50km gdzie chce rodzic ogólnie..gorzej jak sir wycisza skurcze zanim dojade jak cos :P

Nie no.. Mam nadzieje ze przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 18:01

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro a na co ten odczyn? Czy jestes wyjatkowa osoba, ktora potrzebuje wyjatkowych badan?:D
    I czy to ktg masz w przychodni na nfz?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się znowu infekcja jakaś przyplatala znowu mni swedzi wyjście ehh myślicie ze gbs wyjdzie wiarygodny jak się infekcja rozkręca?? Posmarowalabym się tym co ostatnio dostałam ale nie wiem czy można przed badaniem jak nie urok to przemarsz Wojska. Iza może jedz na ip dla pewności?

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam twardy brzuch pod żebrami tak od 15 minut :/

Wysłany: 19 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja bym pojechała do tego gdzie chcesz rodzic lepiej dmuchać na zimne. Daj znać czy się wyciszylo i jaka podjelas decyzje

tak tu dzis gorąco ze może się jeszcze jakiś porod przydarzyć w najbliższym czasie ;)

A nas wzięło na ciepły malinowy budyn

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:

Nie spytalam sie tylko o 1 rzecz: jak mam skierowanie na ktg (zreszta nie od lekarza prowadzacego i dlatego jakos nie pomyslam o tym wczesniej:/), to ono jest wazne do porodu i je pokazuje czy je zabieraja i ile razy sie robi to badanie? Czy ktoras z Was moze podpowiedziec?

Mi prowadząca mówiła , z e skierowanie nie jest potrzebne pierwsze mam zrobić w dniu TP z om. I potem co dwa dni.

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wezmę prysznic, poczekam z godzinę i jak nie przejdzie to zadzwobie chyba najpierw do mojego,gin..
    Póki co ti mam od godziny równo co 10 min..:/

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 19 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka to takie skurcze jak zwykle czy inne?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie co zwykle właśnie dlatego nie panikuje.. Tylko martwi mnie ze tak regularnie sa..
    Wezmę prysznic.. Leżeć leze od godziny i póki co nic nie przechodzi...

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 19 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nodpe i magnez pewnie ciągle bierzesz?
    Maz jest z Toba?
    Masz czym jechać?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Witam się w dwupaku jednak :-)

O matko! Co to była za koszmarna noc, żadnej z nas tego nie życzę...
    A więc, te bóle z krzyża się nasiliły, mężu mnie masowal ale szczerze średnio to pomagało. Potem znowu bóle podbrzusza, mężu wystraszony mówi zebym liczyła skurcze. Tylko że to w sumie bolalo cały czas, no ale w końcu wyszło że mam co 5 min, dwuminutowe. Powiedział, że są regularne i jedziemy. Zwlekalam jak tylko się dało, ale o 4.30 zdecydowalam że ide pod prysznic i pojedziemy do szpitala. Mąż to 3 razy się ubierał i rozbieral :-P no i po tym prysznicu się wyciszylo... Bolalo jeszcze trochę ale nie aż tak. No i po 5-tej poszlismy spać i pobudka o 8 :-\

Na ktg wszystko wyszło ok ale ją właśnie nie wiedziałam po co mi ten guziczek. Pielęgniarka nic mi nie powiedziała i tak lezalam nieświadoma po co mi ten guzik. Myslalam że jak będzie mi słabo albo co to że tak się wola pielęgniarki a Tu dopiero z forum się dowiedzialam...

Potem wizyta u gina i uwaga! Szyjka kilometrowa i zamknięta! O panie! Masakra!!

Co do boli powiedział, że dziecko pewnie w kanał rodny wchodzi. Zalecił wspolzycie, to ja mu mowie że dziękuje, bo ja właśnie po tym tych boli dostałam. No i mówi że ciąża odnoszona to jest wskazane, tylko nie żadne kamasutry tylko delikatne przytulanie :-D

I tyle, za tydz powtórka z rozrywki.

Ojej. Shibuya , micia i aparatka trzymajcie się!

Pe.eS. chciałam do Was wcześniej napisać ale mężu mi wczoraj tableta już do torby spakowal jak miał zanosic ją do samochodu i dopiero teraz go odzyskałam jak wrocilismy :-)

Micia lubi tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Zorro a na co ten odczyn? Czy jestes wyjatkowa osoba, ktora potrzebuje wyjatkowych badan?:D
    I czy to ktg masz w przychodni na nfz?

Hahaha, no a jak :-D To jest badanie czy są przeciwciała, bo ja mam Rh-.
    Tak, ktg robię w przychodni na nfz przed wizytą. Lekarz ocenia i podbija pieczątką.

haen lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja miałam tylko dwa razy przebiciala badane.
    Myślisz Zorro ze lekarz zapomniał mi wspomnieć żebym jeszcze teraz zrobiła?
    Może do niego zadzwonię to jeszcze zdążę zrobić.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka a Ty akurat mogłaś już urodzić ;-)
    I Aparatkę też dopadło:/ zdrówka życzę!
    A pozostałym szpitalnym dużo ruchów i jak najmniej skurczy!
    Kitaja i Izulka dajcie znać co z Wami.
    Mnie chyba leżenie pomaga ale trochę mnie to nudzi. W dodatku co chwila ktoś mnie kontroluje czy odpoczywam.
    Mała a budyniek dobry na wszystko ;-) ale najlepszy śmietankowy :)

biedroneczka1910, Micia lubią tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ