Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesciara ja tez nie dostalam paczki od Aparatki .. A wyslane zostalo 13.10... I tak nic nie moge z tym zrobic bo nie mam nr nadania ani inf ktora firma poszlo. Musimy poczekac na interwencje Aparatki w tej sprawie...szczesciara25 lubi tę wiadomość
-
Haen, a jednak byla zmiana warty hihi
Mnie obudzily siuski o 6,a pozniej juz Mezu sie krzatal przed badaniami i po spaniu jak narazie.
Moze jeszcze uda sie usnac
Ginger, tak wlasnie mysle,ze bedzie ciekawie z tymi gadzetami
Jeszcze tatus sobie wymyslil,ze kupi malej duzego misia
Chyba na glowie go sobie postawi
Bole jak na okres to juz na tym etapie praktycznie kazda z nas ma zauwylyscie?
Cwiczy sobie macica i oby dobrze sprawe rozkrecilaMicia lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Biedronka usnelam:) moze to te leki. Ja wzielam na razie kilkAa dawek i chyba jeszcze nie zaczelo mi zbijac, ale poczekam cierpliwie i bede sie z gin kontaktowac. Ciesze sie, ze je biore, jakas to ulga dla psychiki jest przynajmniej:)
Mala pewnie bierze widelczyk do ciasta, bo juz w szpitalu zamierza urzadzac fete z okazji narodzin corki(a tak na serio to pisala kiedys, ze woli miec swoje czy zeby w ogole miec, na pewno juz kiedys tlumaczyla o co chodzi, chociaz dla mnie teraz widelec+pobyt w szpitalu beda sie kojarzyc z celebracja porodu MCz:P)
-
Zjadlam sniadanie, meza odprawilam do pracy i co...?
Nie mam co nadrobiac na belly popijajac kawke...
Chyba pomaluje pazurki... moze zaszaleje i zrobie tez u stop
Jeszcze mam w planach pofarbowac wlosy ale to chyba w przyszlym tyg. -
Dzień dobry
Ginger, ja też poproszę o listęniby ogarniam mniej więcej, ale mala ściąga nie zaszkodzi
Moja noc całkiem spokosiku raz! A później od razu zasypiałam. Spałabym dalej, ale siostra napisała do mnie sms i po spaniu
ale z łóżka się jeszcze nie ruszam! Może jeszcze oczko mi poleci
Pogoda do bani, ale jednak obudziłam się w dobrym humorze, co mnie cieszymoremi, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Wlasnie przejzeniu sie w lustrze stwierdzam ze wygladam jakos inaczej na buzi... pytanie czy to od +kg czy niewyspanie czy cos innego...
Mala a co zamrozilas na obiad dla meza i Laury?
Tez mam plan zrobic kilka gotowcow... ale zastanawiam sie co mozna zrobic zamrozic a pozniej zjesc ze smakiem bo zawsze robilam na swiezo...
-
Cześć dziewczyny wczoraj się nie odzywałam bo miałam bardzo zabiegany dzień i do tego kiepsko się czułam- 2 razy zakrecilo mi sie tak w głowie że prawie upadłam - efekt notorycznego nie wysypiania się Ja chcę spać!!!
Czytałam Was w miarę na bieżąco ale nie wiem już co mam komu odpisać
Najważniejsze-gratulacje dla Izzy i pierwszego forumowego chłopczyka!!!
To która następna?
Mój mąż twierdzi że my rodzimy w drugiej połowie przyszłego tygodnia-ciekawe czy mała zechce wtedy wyjść
-
Bardzo Was przepraszam za moja nie obecnosc. Po tym jak wylaczyli stronke dla prac ja nie moglam sie pozniej zalohoesc ciagle pojawial sie blad logowania. Dopiero dzisiaj dostalam maila z nowymi haslami zeby wejsc.
Tak jak dziewczyny pisaly urodzilam 20.10.2015 roku corcie Nadie w 36tygodniu I 3 dniu. A tersz opowiem Wam jak to wygladalo.. otoz w sobote wieczorem dostalam goraczki 38,8 myslalam ze cos mnie rozklada wiec apap mokry recznik I do lozka. W nocy goraczka juz 40,9 no coz dalej apap paracetamol I oklady. Nic nie spadalo rano zbilam wkoncu do 38,5 stopnia. Niestety caly dzien utrzymywala sie do 39,5. oprocz goraczki nic innego sie nie dzialo. W niedziele o 21 moj zawiozl mnie na ip bo znowu zaczelo skakac do 40 stopni. Pielegniarki ze po co ja z grypa przyjezdzam. Podlaczyli mnie pod ktg gdzie tetno malej roslo do 205 odrazu mnie odlaczyli I lekarz kazal zawiesc na porodowke I obserwowac. Lezalam tam do rana bo zbili tempersture I malrj tetno. Lezealam na patologi caly czas goraczka tetno okolo 170-180. 20 pazdziernika nie mialam goraczki jednak mslej tetno wzroslo do 220 I wiecej lekarz przylecial zabral mnie na fotel. Przyszedl po 10 minutach ze idziemy rodzic bo nie wie czy to nie zakarzenie w macicy. Pomyslalam ok dsdza oxy I pojdzie jakos. Zadzwonilam do domu zeby ktos moje rzeczy ogarnal z patologi. Polozyli na porodowce wypelnili papiery I podlaczyli oxy. Dali mi cos zeby zbic malej tetno do porodu. Po tej tsbletce sie uspokoilo blyskawicznie. Oxy leciala skurczy brak. Po godzinie przyszedl lekarz zmierzyl temp. No znoeu 39 skurczy brak. Spojzal na mnie I oowiedzial. Pani Asiu niestety nie nawidze cc ale tu niestety bedziemy ciac nie wiedomo id czego ta temperatura wiec chce ratowac Pania I dziecko. Podal mi papiery I kazal podpisac. Moj xaczal plakac bo wiedzial ze nie chce cc. Podpisalam I uslyszalam 10 minut I na operacyjna prosze. Polecial jak strzala. W ciagu 8 minut juz bylam przygotowana do zabiegu. Wjechalismy na sale gdzie juz stali poubieraniu ludzie. Bylo ich 17 bo kazal mi anastazjolog liczyc podczas sprawdzania mojej swiadomosci. Dali zgode na wkucie w kregoslup. Zaczelam ryczec ze strachu. Znieczulili mnie wkuwajac sie dwa razy. Personel caly czas ze mna rozmawial. Poinformowal ze bede wszystko czula tylko nie bedzie bolalo. I fatycznie tak bylo. Wyciagneli mala I nic nie powiedzieli. Pozniej okszalo sie ze poszli ja reanimowac dostala tylko 5 punktow. Ja wstac nie moglam mala w inkubatorze. Dzisiaj jestem juz troszke sprawniejsza siedze bo wczorsj to mdlalam z bolu. z mala juz lepiej juz bez rurek dostsje tylko jakas kroploweczke i nagrzewaja lampami. Mam wstawione zdjecie na fb jesli ktoras ma ochote moze ja wstawic tutaj:)
Na priv poodpisuje troszke pozniej bo moha piedola nie wie w ktory karton sa kwitki wrzucone a cala przeprowadzka zostala jemu samemu na glowie:( do tego dziewczynki I oczywiscie paczki co wracaja.
moodliszka, lula.91, natali101, moremi, Paolka_25, Mala_Czarna_89, szczesciara25, mikado, Micia lubią tę wiadomość
-
Aparatka, Kochana co przeżyłaś, to Twoje
ale lubię, Twoją wiadomość za to, że z Malutką coraz lepiej :* dobrze, że lekarz nie czekał i zrobił cc. Wydaje mi się, że podejście odpowiednie. Najważniejsze, że już po wszystkim! Także oficjalne gratulacje dla Ciebie Mamusiu!
-
Paula, ja chętnie juz urodzę
choć lekarz powiedział, że szyjka jeszcze trzyma, a główka wysoko. Z tą główką się zdziwiłam, bo momentami czuję małego naprawdę nisko. Jakby zaraz miał się tą głową wychylić i powiedzieć akuku mamaaaaa
Ona_89', moremi, Kitaja, Micia lubią tę wiadomość
-
Aparatka Gratuluję!!! dobrze że pojechaliście na to IP i trafiliście wreszcie na konkretny personel.Jak sie dziś czujesz? Jak Nadia??
Modliszka to gotowa do startu start;) Ja też mam takie samo uczucie a czasami to mam wrażenie jakby mi rączki wkładała w szyjkęi tez szyjka długa i zamknięta. Choć wiem że to może się w momencie zmienić i może sie zacząć w każdym momencie.