WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero od 10 min:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy jak tam skurcze? Jeju chciałbym być na tym etapie ciąży. Zaraz zobaczysz swojego synka. Zaplanuj sobie co zrobisz jeszcze teraz czego nie będziesz mogła potem przez jakiś czas...jakieś smakołyki, wieczór filmowy z mężem itp...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi paczka nie doszła już 10/ dni idzie więc pewnie wróciła do aparatki...a tak jest całą wyprawa :(

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Buffy jak tam skurcze? Jeju chciałbym być na tym etapie ciąży. Zaraz zobaczysz swojego synka. Zaplanuj sobie co zrobisz jeszcze teraz czego nie będziesz mogła potem przez jakiś czas...jakieś smakołyki, wieczór filmowy z mężem itp...

Brzuch spięty w zasadzie cały czas, ale tak lekko, nie boli :)
    Oj tak, teraz nadrabiamy na zaś zaległości - jako że mamy zakaz seksowania to co wieczó jakiś film albo nawet dwa :)
    Po prawdzie to ja mam już wszystko gotowe, zostało aby zdjąć folię z łóżeczka i wózka :) A reszta to codzienność - odkurzanie, kurze itp. :)
    Aj, ja się ciesze bardzo, że to już aby 5 dni :D :D choć przyznam, że czuję się dużo gorzej niż jak byłam na tym etapie co ty :) I mam więcej stresu, bo nie wiem czy będę umiała rozpoznać te skurcze właściwe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy to ogromny plus cc ,ze Ty wiesz kiedy no!!!!

Buffy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus duży, ale strach równie wielki ;p ja jestem panikara jak widze igłę, a jak wyobrażam sobie wbicie w kręgosłup to aż mną wzdryga... Ale pocieszam się, że bez tego nie zobaczę Leona więc jakoś to przetrwam :)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy myślę, że bez problemu poznasz. To się poprostu jakoś czuje. Z resztą bolą dość mocno...a bierzesz jeszcze coś rozkurczowego? Chociaż jakiś magnez?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Buffy myślę, że bez problemu poznasz. To się poprostu jakoś czuje. Z resztą bolą dość mocno...a bierzesz jeszcze coś rozkurczowego? Chociaż jakiś magnez?
    Jak miałam takie okropne bóle to wzięłam magnez, a tak to nic nie biorę; w sumie to jeśli coś by się zaczęło to teraz jest na tyle bezpiecznie, że nie mam nic przeciwko :)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy będziesz tak przejęta, że nie poczujesz tej igły w kręgosłup...mnie zaczęło telepac ze stachu jak na salę operacyjną mnie wzięli i musiałam się na tym waziutkim łóżku usadowic. Tak mną trzeslo, że musieli mi dać leki na uspokojenie, ale dzięki nim potem spałam jak dziecko przez całą noc i było mi wszystko jedno co się dzieje wokół...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy na szczęście nie widzisz jak wbija się w plecy. Do przeżycia to jest.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta świadomośc wbicia już sama w sobie przeraża... Ostatnio miałam o tym koszmar, że wstałam ze stołu gdzie mieli mi wbijac tę igłę i że nie da rady, to zaczęli na mnie krzyczeć, że nie ma cc i będzie sn to jeszcze bardziej zaczelam panikowac, aż się obudziłam...
    No ale wiem, że musi to się wydarzyć i trudno... Ale boję się bardzo.
    Cebulka ja jeszcze odpieram myśli o cięciu, na razie kończe myśli na wbiciu igły w plecy :)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin kazał mi brać rozkurczowe aż do cc. Stwierdził, że po co męczyć się skurczami...a jeśli i tak będą to widocznie wola nieba...ale ja jeszcze powinnam podtrzymać synka w brzuchu...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ja też najbardziej się bałam tej igły...teraz już luźno do tego podchodzę...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam pojęcia jakie mam łożysko nigdy mi gin nic nie mówił na ten temat a i ja nie pytałam
    Głowa mnie boli chyba znów od zatok:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy przy bólach porodowych ostatnia rzecz o jakiej pomyslisz to igła. Mówię to z autopsji :)

Micia lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka jak u ciebie te skurcze?

A ja dzis pierwszy raz sprawdzalam czy nie sączą,sie wody :P
    Miałam taka dziwna wydzieline pierwszy raz.. Przynajmniej taki pożytek ze będę wiedzieć następnym razem ze to nie wody :P
    Pytam sie pielęgniarki jak mam poznać to , to stwierdziła ze będę czuć jak bym sie posikala :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy a czemu macie zakaz serduszkowania? Przeciez jestes juz w bezpiecznym terminie?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati ale nie jest powiedziane ze buffy będzie miec skurcze porodowe :P moze ja to ominie :) skoro ma zaplanowany termin to przecie nie będą wywoływać nic ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, pamiętam,ze z Miśką miałaś cc i ze zaczęłaś rodzić 2dni przed terminem. Nic nie pomyliłam? Jak to bylo? Pojechalas na ip ze skurczami czy odeszly Ci wody? No i kiedy zapadła decyzja o cc?

Jestem po usg spojenia. Nie rozlazłam się :-D

Mala_Czarna_89, haen, Kitaja, moremi lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby Natali :)
    Choć jak ból porodowy się nie pojawi to wówczas skupię się aby na tej cholernej igle :/

‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ