Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Obudziłam się, ale miałam dzisiaj koszmarną noc. Strasznie bolała mnie głowa, nawet poduszka mnie uwierała
Zasnęłam późno a później budziłam się z bólu. Szkoda, że ciśnienia nie Zmierzyłam.
Buffy podziwiam za wytrwałość, jesteś (jak na razie) na bieżąco z nami, super że wszystko relacjonujeszciekawe jak będzie jak już będziesz mieć Maluszka przy sobie? Super wieści, że masz pokarm i że dobrze ssie
Zaskoczył mnie bardzo wpis Cebulki, 400 zł. Za nocleg Maluszka? Przesada! to w hotelach **** tyle się przecież nie płaci od osoby, za jeden nocleg.
Dla mnie paranoja... koniecznie zapytałabym o rachunek.
Izulkaa u mnie dziś 2 tyg. Bez czopa, więc wiesz... może gdybym latała tak jak wcześniej to coś by się działo, no ale leżę i spokój. Skurcze bardzo delikatne i nie regularne. Ale u Ciebie zupełnie inaczej to wygląda. Chociaż myślę, że Amelka tak Cię tylko straszy I przygotowuje na najgorsze :p
a gdzie Rozmarzona? Śpi jeszcze? :p niech wstanie bo poród prześpi :p
Zorro a u Ciebie przeczytałam, że dzisiejszy i jutrzejszy dzień w zupełności przeznaczasz na seks a nie na relaks... nie wiem co mi się poprzestawiało... :pZorro, Rozmarzona, Buffy lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Buffy, super, że z samopoczuciem u Ciebie dobrze
zmęczenie jest oczywiste, ale nastawienie działa cuda
Mnie wczoraj wieczorem złapały skurcze. Niby bolały, ale w ogóle nie były regularne. Wyciszyły się. Mój stwierdził, że brzuch mi się obniżył i może faktycznie coś w tym jest, bo zgagi w nocy nie miałam, za to siku byłam chyba z co najmniej 7 razy. Juz normalnie sama wkurzona na to sikanie byłamchoć z drugiej strony wolę chodzić siku niż męczyć się ze zgagą
Mały tak jakby spokojniejszy. Rusza się, ale baaardzo spokojnie i delikatnie. Może faktycznie coś się szykuje i zbiera siły
Łeee, fajnie by było, ale chyba lepiej nie będę się już doszukiwać jakichkolwiek nadziei xd choć mój tata twierdzi, że jego wnuk urodzi się w tym tygodniu
-
Cebulka, ja dokładnie tak samo jak dziewczyny jestem zaskoczona, że dodatkową kasę chcą za opiekę nad dzieckiem
to chyba jakiś przekręt, bo pierwszy raz o tym słyszę. U mnie w szpitalu ma się dzidzię przy sobie jeśli mama dobrze się czuje, ale nawet jeśli wszystko z nią ok, to i tak może oddać maleństwo na kilka godzin pod opiekę personelu i nie ma mowy o żadnych dodatkowych opłatach.
-
Paolka dlatego sie nie nastawiam na nic
w środę mam wizytę to zobaczymy co tam wyjdzie
mam miec wtedy tez ktg robione... Ale Amelka tak straszy tylko chyba , a tak na prawdę,jej dobrze w brzuszku i nie chce wyjść
chociaz ja chętnie bym ja juz przytulila i zobaczyla
coraz bardziej nie mogę się doczekać tego dnia
chyba jak my wszystkie
-
Dla mnie jest chore, ze rozne szpitale zapewniaja lub nie zapewniaja roznych rzeczy... Powinno to byc ujednolicone, ze albo we wszystki sa pierwsze ubranka albo nie.
Tak z ciekawosci sprawdzilam na stronie Gdzie rodzic, zainspirowana Buffy i wg strony nie ma zadnyvh oplat (w Zeromskim tez), a czesc szpitali w Warszawie wg tej strony pobiera.
Zreszta 10 lat temu moja siostra musiala lezec na patologii ciazy, niestety nie bylo miejsc na oddziale (na pewno kilku szpitali) i zaproponowac jej mogli platna 1ke, z ktorej skorzystala, bo w sytuacji zagrozenia ciazy nie wyobrazala sobie nue byc w szpitalu... -
Modliszka moze się cos szykuje
Ja miałam zgagę ale przez swoja glupote bo zjadłam na noc mandarynki
Natali,widziałam...
Cebulka to jakas ściema musi byc.. Przeciez w szpitalu oni musza zapewnić opiekę, bi nie kazda mama śmiga od razu z dzieciem po porodzie., jeszcze bym zrozumiała może za wykupienie pokoju, ale za opiekę?
Moze ta babka chciała dla siebie ta kasę wziac, albo tak powiedziała bo nie chciało,jej się na noc dziecmi zajmować i chciała cie wystraszyć ? -
Iza po prostu chcesz, zeby Amelka jako wczesniak dostala szczepionke przeciwko pneumokokom za darmo i dlatego ja tak (nie)wyganiasz:D
W ogole z tego co kojarze to dzieci urodzone przed 37 tc, musza odwiedzac specjalistow, zeby monitorowac czy dobrze sie rozwijaja (moze ktos potwierdzi), Aga502 o tym cos wspominala, chociaz jej cora to jeszcze mlodsza.
A ona zrobi Ci na zlosc i jeszcze sobie posiedzi w brzuchu, mowie Ci:)!!izulkaa lubi tę wiadomość
-
Haen tak właśnie o ta szczepionkę chodzi
haha
Pewnie wyjdzie przed samym planowanym terminem cc, jak u buffy z nerwów wcześniej urodzę
Do 36tc chyba jakoś trzeba bo jako ze wcześniakale sama nie,wiem jak to,lekarze liczą bi jak bylam teraz w 35+4 dni ti mówili juz 36tc.. Wiec nie wiem czy musi byc skończony tydzień czy nie..
-
no to nawet lepiej, bo malutka będzie już donoszona, ja tam mam nadzieję, że mój jeszcze minimum tydzień posiedzi, a potem to już jak będzie chciał tak nam przyjdzie rodzić, co zresztą widać na przykładzie Buffy
tylko badania jeszcze muszę porobić i staniki do karmienia kupić
-
Madzia, Haen - szczerze? Zamierzam się obijać ile wlezie
Włączyłam pranie, bo mój mąż jest zdolną bestią i ma zakaz dotykania się do pralki (kiedyś wrzucił do prania nasze gacie razem z nowiutkim obrusem, swoim kaszmirowym swetrem i kocem). Autentycznie, myślałam wtedy,że go zamorduję. No,a on nawet nie wiedział co w tym złego, bo przecież posortował kolorami
Zrobię dziś pewnie sernik wg Natali i moze jakąś szarlotkęA tak to od rana siedzę pod kocykiem i czytam książkę
Edit- zapomniałam dodać,że mąż ustawił wtedy program prania z opcją "eco Perfect" (trwa dłużej niż zwykłe) żeby było oszczędniejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:54
haen, MadaLena30, Micia, lula.91 lubią tę wiadomość
Synuś
-
Wczoraj nie mogąc zasnąć jeszcze poczytalam wpisy kobitek które rodziły w bielanskim na str gdzie rodzic i niestety od 2013 nic się nie zmieniło. Opłata za pokój jednoosobowy po porodzie 200 zł. A opieka nocna nad noworodkiem jeszcze chyba wyższa cena...z resztą ogólnie położne z oddziału polozniczego wszystkie bym zwolniła bo łaskę robią...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Izulka, może może
najbardziej mi się chce śmiać samej z siebie, że ogólnie jak się dobrze czuję, to chciałbym juz rodzic, a jak coś mnie zaboli, pojawi się jakiś skurcz, mam schiza, że wody idą, to nagle panika: nie nie nie jeszcze nie
brawo ja
Dlatego ja też wieczorem staram się nie jeść juz tak od 18bo inaczej zgaga morderca
mogłabym tylko pić wodę lub mleko. Ale wczoraj wieczorem napiłam się herbaty z cytryną i juz się bałam o zgagę, ale mimo tego się nie pojawiła. Dopiero dzisiaj jak zjadłam mleczną kinder kanapkę
-
bry dzień
mam lenia z okazji poniedziałku
dziewczyny ja w ogóle nie wiem co to zgagamam nadzieje, że się to nie zmieni, za to często jak mi się odbija to mam wrażenie, że zaraz zwróce co niedawno zjadłam
jak nie urok to sraczka
kurcze jak słucham o tych opłatach to nie wierzę, że coś takiego istnieje, a ponoć leczymy się za free bo przecież składki nam zabierają, a tak na prawdę to wszędzie trzeba płacić prywatnie, albo dopłacać i to nie mało
ja na swoją ciążę też już fortunę wydałam
dziewczyny kurde chyba muszę umówić się do dentysty, wczoraj wyleciała mi plomba z zęba i mam taką mega dziurę, boję się, że zacznie boleć i co zrobie, buu tyrknę dziś do giny i zapytam czy to w miare bezpieczne teraz, bo nie wiem czy można w 3 trym do stomatologa chodzić? no ale co zrobie...
u nas taka ładna pogoda dziś, idę na spacerek ze swoją sunią bo potem już w domku resztę dnia i sama bo m w delegację pojechałnie lubię
Buffy fajnie, że już tak dobrze się czujesz i od razu masz pokarm, nie masz dodatkowych nerwów
Izulka a Tobie czemu się tak spieszy z tym porodem?