X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Molcia ja mam Medeli Purelan (dosc drogi i trudno dostepny), w pazdziernikowym watku pojawila sie nazwa A-pectus (tez 100% lanoliny), takze gdybym nie kupila Medeli, to tego Pectusa bym sprobowaka, bo nue trzeba zmywac do karmienia (100% lanoliny).
    No i na SR polecali wlasne mleko.

Ja z kolei sie zastanawiam nad tymi kapturkami czy inna nazwa nakladki do karmienia. Ponoc ochrania troche brodawki, tylko ze dziecko sie przyzwyczaja do jedzenia przez nie i tak nie wiem.
    Ginger pisala, ze gdyby nie te nakladki nue dalaby rady karmic piersia.

Ja kupilam a - pectus bo nie bylo medeli, wiec wam moge ocene wystawic za jakis czas :)

co do kapturkow, tez slyszalam ze dziecko sie przyzwyczaja i ciezko pozniej z karmieniem zawsze je musisz miec przy sobie wyparzac itd.. warto sprobowac bez - moze okazac sie ze Twoje brodawki sa idealne dla Wandy :)

Moja polozna po ocenie wzrokowej stwierdzila zebym nie kupowala ich nawet...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, jesteś moim guru :D normalnie szybka jak błyskawica!!! Widzisz, 3000 lajków i Nadusia na świecie :D gratulacje Kochana!!!!

Dla Ciebie Ginger również gratulacje! :) :*
    Kochane nasze dzielne Mamusie :D aż znowu zachciało mi się rodzić :D

Mala_Czarna_89, olimama, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzą ,a ja piekę ciasto :P mam jakies zachcianki ostatnio, bo tak sobie mysle ze musze się najeść tych rzeczy których po porodzie nie będę mogla :P

moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy jechaliśmy do szpitala ( 1,5h po rozpoczęciu skurczów tacy luzacy :P ) skurcze były co 4 minuty. Bolały konkretnie (szok). Jak mnie zbadala i powiedziała ze na 2 palce to mi się płakać chciało. Dostałam sale z wanna piłkami toaleta jednoosobowa. I wredna położna. Skurcze cały czas co 4 minuty ale jakie! Zle było na leżąco siedząco chodząco wszystko zle. Do tego chciało mi się wymiotować, kupkę i zemdleć. Zastanawiałam się czemu nie zalatwilam sobie cesarki (dobra bólu wam oszczędzę) o 9 zbadala mnie: 7cm mówiła ze szybko i super idzie. Sama zapytałam o lewatywę bo ciągle nie umiałam się załatwić i bałam się ze zrobię coś w trakcie :/ a ona ze nie bedziemy robic "bo nie". Świetnie. aha wody nie odeszły wcale za to odchodził czop (to co w domu to chyba nie był czop :P ) coraz bardziej krwisty. Powiedziała ze mam nie przec bo jeszcze jest trochę szyjki a Nadia parla w dół.
    W końcu lampy, sprzęt i mówi do mnie ze jak dam z siebie wszystko to pójdzie szybko bo widzi główkę. No to Anna dala czadu :D jak przy Laurze mi mówili ze za słabo pre tak teraz były zachwycone. Rzy pierwszym parciu poszly wody.Nagle skurcze nam uciekły tzn były dłuższe przerwy ale na 4 partym wypchnelam Nadie. Trzeba było naciac ale to nic. Nie krzyczałam wcale paraaaam! :D
    za to nie umiałam urodzić łożyska heh. Trochę się nameczylysmy. I szycie mimo znieczulenia tak mnie bolało że masakra. Ale to wszystko juz historia jejku nie mogę uwierzyć ze to juz :D żeby było śmiesznie to zachwycały się jakie "piękne mam łożysko" a wczoraj słyszałam ze stare ;)
    Trzęsło mnie potem z zimna cholernie ale dostałam Nadulkę która wygląda jak Laura po porodzie i robi minki jak Laura teraz. Jak zaczynała marudzić to uspakajalo ja jak tylko się odezwalam. Przez kilka minut miałyśmy problem ze złapaniem piersi ale była chętna szukała Buzka :) no i potem ciągnęła do bólu :P cudo nad cudami życzę wam by poszło równie sprawnie warto było przerwać te 9 miesięcy! Teraz wzieli ja na szczepienie i juz tesknie ;)

Ps. Widzę swój wzgórek lonowy ;) i mam krwiaczek na krwiaczku od tego parcia na twarzy jakbym była cala w piegach

izulkaa, MW26, Rozmarzona, biedroneczka1910, Shibuya, mikado, Cebulka, szczesciara25, Zorro, moremi, Kitaja, olimama, Ona_89', perelka89, natali101, lula.91, MadaLena30, monia35, Rajska, Nymeria lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dziękuję za szczegółowy opis, wszystkiego naj....
    Ginger gratuluję synka, wszystkiego najlepszego :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cie Malej sie wyslalo kilka razy posta :)
    Kurcze,ale przezycia sama az sie juz doczekac nie moge tych emocji.
    Moze nie bolu i strachu,ale tej radosci na koniec.

Ginger Kochana tak jak Ci pisalam najszczersze gratulacje i wypoczywaj Kochana ze Szkrabkiem w ramionach bo Ci sie nalezy po tak dlugich bojach :*!
    Niesamowite jak to wszystko zaczyna postepowac u listopadowek.

Madzia, a w takim razie rozumiem bo tez kiedys mialam kota na kawalerce i mial dostep wszedzie.
    Jednak Wy bedziecie swiezo po przeprowadzce to akurat mozecie smialo wprowadzic nowe przyzwyczajenia dla pieska ;)
    I tak jak sie mowi zwierzeta najlepszymi przyjaciolmi dla ludzi.

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ,Ginger gratulujemy!!! Szaleństwo na koniec października :-)

• mikado Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger gratulacje!! W końcu się udało i teraz to już z górki!! :)

Mała bardzo szybko poszło!

Dzielne mamy!!

Posprzatalam jeszcze obiad zrobić.. kuzwa ale mam zgage..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a nie mówiłam, że szybciutko pójdzie...gratulacje i buziaki dla dzielnej mamy i Nadusi.

Ginger gratulacje, już możesz odetchnąć po trudnej ciąży...jak wypoczniesz zdaj relację...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie muli dzisiaj. Jak się kładę na jednym albo na drugim boku to mi się słabo robi...o co kaman?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona yo uczucie jak słyszysz pierwszy raz płacz i widzisz ten łepek przestraszony a zarazem szukający ukojenia przy cycu ... uczucie bezcenne. Chociażby dla tego uczucia pragnę mieć drugie dziecko.. niezapomniane chwile.. i napewjo drugi raz bede chciała spróbować sn..

MAŁA! no i jest córcia październikowa:) gratulacje :) a opis super:) pokaz nam Nadijke:) moj W. Uparł się na Nadie.. odwidziła mu sie Ada.. i została zarejestrowana w urzedzie NADIA:)
    GINGER! Wszystkiego najlepszego dla was kochani :* gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:36

Rozmarzona, moremi, olimama, Ona_89', perelka89, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała i Ginger gratulacje !!! To która nastepna??:D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raju sorki juz usunęłam...

Shibuya boli cholernie ale na pocieszenie nie miałam takiego momentu ze myślałam że juz nie dam rady. Na każdym skurczu Ojcze Nasz i Zdrowaska i tak akurat ;)

Ginger kochana nie wyobrażam sobie co przeszlas przez tyle godzin. Mnie napedzalo to ze z każdym skurczem rozwarcie się powiększało a twojego porodu sobie nie wyobrażam wielki szacun!

Shibuya, Ona_89', Ginger84, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jak tylko o tym pomysle to az mnie wzruszenie lapie dlatego czekam z niecierpliwoscia na moja kruszynke :)

Ja z checia bym mogla byc nastepna,ale jak widac narazie mi niewskazane :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, a co do miekkiej szyjki i rozwarcia na centymetr to mialam to samo w pond na wizycie,ale gin wcale mi nie przepowiadal,ze na dniach urodze.
    Tak na pocieszenie :D

Mala, nie szkodzi z jeszcze wieksza sila do nas dotarl Twoj mega poruszajacy opis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:43

• Zorro Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, gratulacje :-)

Mała, ale to wszystko ładnie wygląda z Twojego opisu :-) Az sie chce rodzic :-)

izulkaa, moremi, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, co tam ból jeżeli masz przy sobie maleństwo :-) to teraz ja sprzątam chatę i moze jeszcze na 31 się załapię ;-)

Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Moremi widze Ciebie tez dzisiaj nosi ze sprzataniem :D
    Moj jak wstanie pewnie mnie opieprzy,ze sprzatam,ale tu sie waza takie losy ;)hihi

moremi lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe,ktora bole nawiedza w nocy bo cos nic sie za dnia nie dzieje tylko nocami.
    To troche przerazajace :)

moremi lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już posprzatalam szafki w łazience.. po obiedzie chce lodówki umyć.. Ciekawe czy sprzątanie i nerwy w domu coś z zdzialaja..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ