X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Molcia ja mam Medeli Purelan (dosc drogi i trudno dostepny), w pazdziernikowym watku pojawila sie nazwa A-pectus (tez 100% lanoliny), takze gdybym nie kupila Medeli, to tego Pectusa bym sprobowaka, bo nue trzeba zmywac do karmienia (100% lanoliny).
    No i na SR polecali wlasne mleko.

Ja z kolei sie zastanawiam nad tymi kapturkami czy inna nazwa nakladki do karmienia. Ponoc ochrania troche brodawki, tylko ze dziecko sie przyzwyczaja do jedzenia przez nie i tak nie wiem.
    Ginger pisala, ze gdyby nie te nakladki nue dalaby rady karmic piersia.

Ja kupilam a - pectus bo nie bylo medeli, wiec wam moge ocene wystawic za jakis czas :)

co do kapturkow, tez slyszalam ze dziecko sie przyzwyczaja i ciezko pozniej z karmieniem zawsze je musisz miec przy sobie wyparzac itd.. warto sprobowac bez - moze okazac sie ze Twoje brodawki sa idealne dla Wandy :)

Moja polozna po ocenie wzrokowej stwierdzila zebym nie kupowala ich nawet...

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, jesteś moim guru :D normalnie szybka jak błyskawica!!! Widzisz, 3000 lajków i Nadusia na świecie :D gratulacje Kochana!!!!

Dla Ciebie Ginger również gratulacje! :) :*
    Kochane nasze dzielne Mamusie :D aż znowu zachciało mi się rodzić :D

Mala_Czarna_89, olimama, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rodzą ,a ja piekę ciasto :P mam jakies zachcianki ostatnio, bo tak sobie mysle ze musze się najeść tych rzeczy których po porodzie nie będę mogla :P

moremi, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy jechaliśmy do szpitala ( 1,5h po rozpoczęciu skurczów tacy luzacy :P ) skurcze były co 4 minuty. Bolały konkretnie (szok). Jak mnie zbadala i powiedziała ze na 2 palce to mi się płakać chciało. Dostałam sale z wanna piłkami toaleta jednoosobowa. I wredna położna. Skurcze cały czas co 4 minuty ale jakie! Zle było na leżąco siedząco chodząco wszystko zle. Do tego chciało mi się wymiotować, kupkę i zemdleć. Zastanawiałam się czemu nie zalatwilam sobie cesarki (dobra bólu wam oszczędzę) o 9 zbadala mnie: 7cm mówiła ze szybko i super idzie. Sama zapytałam o lewatywę bo ciągle nie umiałam się załatwić i bałam się ze zrobię coś w trakcie :/ a ona ze nie bedziemy robic "bo nie". Świetnie. aha wody nie odeszły wcale za to odchodził czop (to co w domu to chyba nie był czop :P ) coraz bardziej krwisty. Powiedziała ze mam nie przec bo jeszcze jest trochę szyjki a Nadia parla w dół.
    W końcu lampy, sprzęt i mówi do mnie ze jak dam z siebie wszystko to pójdzie szybko bo widzi główkę. No to Anna dala czadu :D jak przy Laurze mi mówili ze za słabo pre tak teraz były zachwycone. Rzy pierwszym parciu poszly wody.Nagle skurcze nam uciekły tzn były dłuższe przerwy ale na 4 partym wypchnelam Nadie. Trzeba było naciac ale to nic. Nie krzyczałam wcale paraaaam! :D
    za to nie umiałam urodzić łożyska heh. Trochę się nameczylysmy. I szycie mimo znieczulenia tak mnie bolało że masakra. Ale to wszystko juz historia jejku nie mogę uwierzyć ze to juz :D żeby było śmiesznie to zachwycały się jakie "piękne mam łożysko" a wczoraj słyszałam ze stare ;)
    Trzęsło mnie potem z zimna cholernie ale dostałam Nadulkę która wygląda jak Laura po porodzie i robi minki jak Laura teraz. Jak zaczynała marudzić to uspakajalo ja jak tylko się odezwalam. Przez kilka minut miałyśmy problem ze złapaniem piersi ale była chętna szukała Buzka :) no i potem ciągnęła do bólu :P cudo nad cudami życzę wam by poszło równie sprawnie warto było przerwać te 9 miesięcy! Teraz wzieli ja na szczepienie i juz tesknie ;)

Ps. Widzę swój wzgórek lonowy ;) i mam krwiaczek na krwiaczku od tego parcia na twarzy jakbym była cala w piegach

izulkaa, MW26, Rozmarzona, biedroneczka1910, Shibuya, mikado, Cebulka, szczesciara25, Zorro, moremi, Kitaja, olimama, Ona_89', perelka89, natali101, lula.91, MadaLena30, monia35, Rajska, Nymeria lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dziękuję za szczegółowy opis, wszystkiego naj....
    Ginger gratuluję synka, wszystkiego najlepszego :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cie Malej sie wyslalo kilka razy posta :)
    Kurcze,ale przezycia sama az sie juz doczekac nie moge tych emocji.
    Moze nie bolu i strachu,ale tej radosci na koniec.

Ginger Kochana tak jak Ci pisalam najszczersze gratulacje i wypoczywaj Kochana ze Szkrabkiem w ramionach bo Ci sie nalezy po tak dlugich bojach :*!
    Niesamowite jak to wszystko zaczyna postepowac u listopadowek.

Madzia, a w takim razie rozumiem bo tez kiedys mialam kota na kawalerce i mial dostep wszedzie.
    Jednak Wy bedziecie swiezo po przeprowadzce to akurat mozecie smialo wprowadzic nowe przyzwyczajenia dla pieska ;)
    I tak jak sie mowi zwierzeta najlepszymi przyjaciolmi dla ludzi.

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ,Ginger gratulujemy!!! Szaleństwo na koniec października :-)

• mikado Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger gratulacje!! W końcu się udało i teraz to już z górki!! :)

Mała bardzo szybko poszło!

Dzielne mamy!!

Posprzatalam jeszcze obiad zrobić.. kuzwa ale mam zgage..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a nie mówiłam, że szybciutko pójdzie...gratulacje i buziaki dla dzielnej mamy i Nadusi.

Ginger gratulacje, już możesz odetchnąć po trudnej ciąży...jak wypoczniesz zdaj relację...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie muli dzisiaj. Jak się kładę na jednym albo na drugim boku to mi się słabo robi...o co kaman?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona yo uczucie jak słyszysz pierwszy raz płacz i widzisz ten łepek przestraszony a zarazem szukający ukojenia przy cycu ... uczucie bezcenne. Chociażby dla tego uczucia pragnę mieć drugie dziecko.. niezapomniane chwile.. i napewjo drugi raz bede chciała spróbować sn..

MAŁA! no i jest córcia październikowa:) gratulacje :) a opis super:) pokaz nam Nadijke:) moj W. Uparł się na Nadie.. odwidziła mu sie Ada.. i została zarejestrowana w urzedzie NADIA:)
    GINGER! Wszystkiego najlepszego dla was kochani :* gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:36

Rozmarzona, moremi, olimama, Ona_89', perelka89, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała i Ginger gratulacje !!! To która nastepna??:D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raju sorki juz usunęłam...

Shibuya boli cholernie ale na pocieszenie nie miałam takiego momentu ze myślałam że juz nie dam rady. Na każdym skurczu Ojcze Nasz i Zdrowaska i tak akurat ;)

Ginger kochana nie wyobrażam sobie co przeszlas przez tyle godzin. Mnie napedzalo to ze z każdym skurczem rozwarcie się powiększało a twojego porodu sobie nie wyobrażam wielki szacun!

Shibuya, Ona_89', Ginger84, perelka89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jak tylko o tym pomysle to az mnie wzruszenie lapie dlatego czekam z niecierpliwoscia na moja kruszynke :)

Ja z checia bym mogla byc nastepna,ale jak widac narazie mi niewskazane :)

perelka89 lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, a co do miekkiej szyjki i rozwarcia na centymetr to mialam to samo w pond na wizycie,ale gin wcale mi nie przepowiadal,ze na dniach urodze.
    Tak na pocieszenie :D

Mala, nie szkodzi z jeszcze wieksza sila do nas dotarl Twoj mega poruszajacy opis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:43

• Zorro Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, gratulacje :-)

Mała, ale to wszystko ładnie wygląda z Twojego opisu :-) Az sie chce rodzic :-)

izulkaa, moremi, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, co tam ból jeżeli masz przy sobie maleństwo :-) to teraz ja sprzątam chatę i moze jeszcze na 31 się załapię ;-)

Rozmarzona, Kitaja lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Moremi widze Ciebie tez dzisiaj nosi ze sprzataniem :D
    Moj jak wstanie pewnie mnie opieprzy,ze sprzatam,ale tu sie waza takie losy ;)hihi

moremi lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe,ktora bole nawiedza w nocy bo cos nic sie za dnia nie dzieje tylko nocami.
    To troche przerazajace :)

moremi lubi tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już posprzatalam szafki w łazience.. po obiedzie chce lodówki umyć.. Ciekawe czy sprzątanie i nerwy w domu coś z zdzialaja..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ