X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Gratulacje!!! Ty to jestes stworzona do rodzenia dzieci wiec jak jic musi byc jeszcze syn :)
    Oby nasze porody byly chodz w polowie tak ekspresowe!!!
    Usciski dla was :*

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tak sobie mysle... twoje zyczenia sie spelnily, a mianowicie z rana porod a nie z wieczora kiedy juz jestes zmeczona, piatek piatunio:maz napije sie z czystych krysztalow zanim wrocisz do domu, porod chyba szybszy niz z Laura.... no tylko te kafle w lazience, ale bez brzuszka zrobisz to o wiele szybciej :)

Kitaja u mnie tez biega szczekajacy York... ciekawa jestem czy bedzie zazdrosna o mala. Macie zamiar np. Przyniesc ze szpitala wczesniej ubranko do obwachania ? Slyszalam ze to pomaga.
    U nas jeszcze jest taki problem ze nasza sunia spala z nami... a teraz bedzie musiala w swoim legowisku...

Molcia, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, haen, olimama, Kitaja lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena dokładnie wszystko się zgadza z Małą, także dziewczyny, które chcą rodzić brac przykład z Ani, czyli wszystkie do sprzątania :D
    ja też mam małą sunię, shitzu i mąż przyniesie jej ze szpitala pieluszkę Zuzi i da do jej legowiska, żeby trochę poznała zapach małej
    a na szczęście z nami nie śpi tylko u siebie :) nie trzeba teraz oduczać
    Kurcze Ginger chyba jeszcze walczy biedna :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała świetne wieści! Ty chyba "wyplułaś" to dziecko :)
    Dziewczyny oby nam też tak poszło!
    A od Ginger brak informacji?

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala gratuluje !!! Ale szybko ;)

Zorro chyba jestem wiedźma , bo jak widzisz miała byc,pierwsza ginger. A jest mala :P ciekawe czy się spelni dzisiejszy moj sen o moim porodzie i dziecku kolosie :P nie zapamiętałam tylko jaki tk byl dzien. Czy terminowa cc czy nie..hm.. Moze jeszcze mi się przyśni ;)

Tak wnioskuje ze to,co,lekarze mówią,a życie i poród to dwie różne kwestie. Jak,wkac jednym lekarze wroza szybkie porody a dzieci,siedzą w brzuszkach, a u innych mówili ze jeszcze nie pora a dzieci wyskakują jak z kapusty :P

Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar normalnie robic wszystko ale z drugiej strony jak widzę,jak w brzuchu reaguje moja mala na wszystkie odgłosy to nie,wiem,czy cis z tego,bedzie..
    Wystarczy gwałtowny dzwiek, albo odkurzać, mikser a mala rusza sie jak oszalala :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko cos dzisiaj z forma u mnie ;/
    Czuje sie wypompowana i pelna po brzegi.
    Jeszcze cos kregoslup mnie lupie eh.

Madzia, teraz chyba tak nagle ciezko bedzie oduczyc psa zeby z Wami nie spal co?
    Moze mogliscie stopniowo w trakcie ciazy probowac oduczac :)
    Jak nic piesio bedzie zazdrosny bo do tej pory z nikim nie musial sie Wami dzielic.

Co do hałasow jak spi dziecko to tak naprawde maluszek jest juz w polowie przyzwyczajony do roznych dzwiekow,ktore dochodzily do niego w brzuszku :)

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze wychowanie to,jedno,a charakter dziecka to drugie :P
    Prosty przykład mąż śpi jak zabity i nic mu nie przeszkadza, A to ja słyszę każdy szmer i nie usne przy tv nawet jak jest na najmniejszej glosnosci.. Przy świetle,itd..
    Oby miała spanie po tatusiu :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gratulacje :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała! Gratulacje!!! :-)
    Szybka jesteś :-)

Rozmarzona, nie mam żadnych przeczuc co do Ciebie. Chociaż... 5 może być? Ładna data ;-)

Ja też wczoraj byłam u lekarza i na ktg (nic nie zapowiada porodu), na gimnastyce w szkole rodzenia i tam badała mnie położna (nic nie zapowiada porodu). Więc jeszcze chyba pochodze ;-)

Rozmarzona, Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na nic sily,ale wzielam sie za porzadkowanie mieszkania dobra jestem.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi ladna data,ale wolalabym szybciej hihi :)
    Az ja wybredna :D

Moremi,a wiec mozemy miec tylko nadzieje,ze cos znienacka nasz ruszy i w miare szybko :)

moremi lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena oczywiście Adam przywiezie do domu ubranko malutkiej i da kotu aby się oswoila. Tak zrobiliśmy z Nati i nie było problemu. Jak wróciłam ze szpitala,to wzięłam kota i przystawilam do Nati. Ta obeszla dookoła,obwochala ja i zakopala. Nigdy nie goniłam kota od dziecka. Niebieska nigdy krzywdy nie zrobiła Nati.
    Teściowa niestety jest innego zdania ale mam to gdzieś.

moremi lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gratulacje!!! Też sobie życzę tak szybkiego porodu :)

Ciekawe jak Ginger? Mala miała rodzic ze Skarbem a rodzila z Ginger.

A ja po ktg i wizycie. Ktg prawidlowe. Na wizycie dowiedzialam sie ze mam miękka szyjkę i rozwarcie na 1cm! Także coś się dzieje. Lekarz powiedział ze do 9 powinnam urodzić, a gdyby dzidziuś się zbuntowal to 10.11 na wywołanie. Takze teraz wszystko może się zdarzyć. Synek wazy 3100g :)

L4 wypisał mi bez problemu nawet nie musiałam go prosic. Mam przedłużone do 9.11. Kazał przestać brać witaminy teraz i skończyć je dopiero po porodzie i wiecej nie kupować. Tsh mam zrobic 3 tyg po porodzie i jak bedzie mniej niz 3 to przestac brac euthyrox. Wybralam dziś też położną środowiskową,kazała dzwonić jak wrócimy do domku.

biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Molcia, Zorro, olimama, Kitaja, MadaLena30, Nymeria lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati od małego była przyzwyczajona do spania w hałasie. Tv grał albo radio,odkurzalam,telefon dzwonił. Ponieważ mieszkamy przy lotnisku,to hałas samolotu jej nie budził ale bzykajaca mucha ja budziła.
    Tylko jednej osobie zwracalam uwagę aby ciszej mówił,bo on krzyczy - znajomy teściów.
    Teraz Ala będzie musiała nauczyć się spać w normalnych warunkach. Nie mogę stawiać całego na głowie,bo malutka śpi. No i Ala musi wbić się w rytm dnia Nati. Teść pomoże na początku wozić Nati na zajęcia ale nie cały czas.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Moremi ladna data,ale wolalabym szybciej hihi :)
    Az ja wybredna :D

Moremi,a wiec mozemy miec tylko nadzieje,ze cos znienacka nasz ruszy i w miare szybko :)
    To jak chcesz jeszcze 1 jest ladna data ;-)
    Ale ja wolę poczekać do tego t, jeżeli dzisiaj nie ruszy :-)

Natali, mój tez będzie przywoził pieluszki tetrowe (ubranka są szpitalne). Kotów nie ganiamy z łóżeczka, żeby nie kojarzyło się to negatywnie. Mamy tylko koc zascielony. A z łóżka tez nie zamierzamy przeganiać. Od wczoraj tylko w kontakcie jest feliway (feromony), ale jesteśmy dobrej myśli :-)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona niestety nie bylo jak mojej suni oduczyc bo mieszkalismy w kawalerce i nie mialam serca zamykac jej w korytarzyku czy lazience ...
    Teraz poki mieszkamy u mojego brata zostala wywieziona na wakacje do babci(mojej mamy), jak wroci do nas to juz na nowe mieszkanie wiec licze ze bedzie latwiej w nowym miejscu od razu przystapic do nauki oddzielnego spania.. a jesli nie to bedzie trzeba sie pomiescic.

Czyli dobrze dziewczyny slyszalam, warto oswoic zwierzaka z zapachem nowego domownika, slyszalam zeby jeszcze po powrocie ze szpitala od razu przewitac sie z pupilem...

Natalii moja tesciowa jest takiego samego zdania jak twoja, od razu stwierdzila ze nasza sunia powinna zostac u mojej mamy bo jak to zwierze przy dziecku ma byc :D

Rozmarzona lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger też już tuli maluszka! :)

"12.03 urodził się Marcel:) 3410 kg 55cm"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:43

biedroneczka1910, Rozmarzona, Molcia, mikado, Cebulka, Zorro, moremi, Kitaja, olimama, agulla03, lula.91, MadaLena30, monia35, Nymeria lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak:) Ginger tez dzis urodzila i prosila o przekazanie info, bo nie ma sily

biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Zorro, Nymeria lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger urodziła !! ;)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ