X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Gratulacje!!! Ty to jestes stworzona do rodzenia dzieci wiec jak jic musi byc jeszcze syn :)
    Oby nasze porody byly chodz w polowie tak ekspresowe!!!
    Usciski dla was :*

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tak sobie mysle... twoje zyczenia sie spelnily, a mianowicie z rana porod a nie z wieczora kiedy juz jestes zmeczona, piatek piatunio:maz napije sie z czystych krysztalow zanim wrocisz do domu, porod chyba szybszy niz z Laura.... no tylko te kafle w lazience, ale bez brzuszka zrobisz to o wiele szybciej :)

Kitaja u mnie tez biega szczekajacy York... ciekawa jestem czy bedzie zazdrosna o mala. Macie zamiar np. Przyniesc ze szpitala wczesniej ubranko do obwachania ? Slyszalam ze to pomaga.
    U nas jeszcze jest taki problem ze nasza sunia spala z nami... a teraz bedzie musiala w swoim legowisku...

Molcia, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, haen, olimama, Kitaja lubią tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena dokładnie wszystko się zgadza z Małą, także dziewczyny, które chcą rodzić brac przykład z Ani, czyli wszystkie do sprzątania :D
    ja też mam małą sunię, shitzu i mąż przyniesie jej ze szpitala pieluszkę Zuzi i da do jej legowiska, żeby trochę poznała zapach małej
    a na szczęście z nami nie śpi tylko u siebie :) nie trzeba teraz oduczać
    Kurcze Ginger chyba jeszcze walczy biedna :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała świetne wieści! Ty chyba "wyplułaś" to dziecko :)
    Dziewczyny oby nam też tak poszło!
    A od Ginger brak informacji?

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala gratuluje !!! Ale szybko ;)

Zorro chyba jestem wiedźma , bo jak widzisz miała byc,pierwsza ginger. A jest mala :P ciekawe czy się spelni dzisiejszy moj sen o moim porodzie i dziecku kolosie :P nie zapamiętałam tylko jaki tk byl dzien. Czy terminowa cc czy nie..hm.. Moze jeszcze mi się przyśni ;)

Tak wnioskuje ze to,co,lekarze mówią,a życie i poród to dwie różne kwestie. Jak,wkac jednym lekarze wroza szybkie porody a dzieci,siedzą w brzuszkach, a u innych mówili ze jeszcze nie pora a dzieci wyskakują jak z kapusty :P

Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar normalnie robic wszystko ale z drugiej strony jak widzę,jak w brzuchu reaguje moja mala na wszystkie odgłosy to nie,wiem,czy cis z tego,bedzie..
    Wystarczy gwałtowny dzwiek, albo odkurzać, mikser a mala rusza sie jak oszalala :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko cos dzisiaj z forma u mnie ;/
    Czuje sie wypompowana i pelna po brzegi.
    Jeszcze cos kregoslup mnie lupie eh.

Madzia, teraz chyba tak nagle ciezko bedzie oduczyc psa zeby z Wami nie spal co?
    Moze mogliscie stopniowo w trakcie ciazy probowac oduczac :)
    Jak nic piesio bedzie zazdrosny bo do tej pory z nikim nie musial sie Wami dzielic.

Co do hałasow jak spi dziecko to tak naprawde maluszek jest juz w polowie przyzwyczajony do roznych dzwiekow,ktore dochodzily do niego w brzuszku :)

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze wychowanie to,jedno,a charakter dziecka to drugie :P
    Prosty przykład mąż śpi jak zabity i nic mu nie przeszkadza, A to ja słyszę każdy szmer i nie usne przy tv nawet jak jest na najmniejszej glosnosci.. Przy świetle,itd..
    Oby miała spanie po tatusiu :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gratulacje :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała! Gratulacje!!! :-)
    Szybka jesteś :-)

Rozmarzona, nie mam żadnych przeczuc co do Ciebie. Chociaż... 5 może być? Ładna data ;-)

Ja też wczoraj byłam u lekarza i na ktg (nic nie zapowiada porodu), na gimnastyce w szkole rodzenia i tam badała mnie położna (nic nie zapowiada porodu). Więc jeszcze chyba pochodze ;-)

Rozmarzona, Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na nic sily,ale wzielam sie za porzadkowanie mieszkania dobra jestem.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi ladna data,ale wolalabym szybciej hihi :)
    Az ja wybredna :D

Moremi,a wiec mozemy miec tylko nadzieje,ze cos znienacka nasz ruszy i w miare szybko :)

moremi lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena oczywiście Adam przywiezie do domu ubranko malutkiej i da kotu aby się oswoila. Tak zrobiliśmy z Nati i nie było problemu. Jak wróciłam ze szpitala,to wzięłam kota i przystawilam do Nati. Ta obeszla dookoła,obwochala ja i zakopala. Nigdy nie goniłam kota od dziecka. Niebieska nigdy krzywdy nie zrobiła Nati.
    Teściowa niestety jest innego zdania ale mam to gdzieś.

moremi lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała gratulacje!!! Też sobie życzę tak szybkiego porodu :)

Ciekawe jak Ginger? Mala miała rodzic ze Skarbem a rodzila z Ginger.

A ja po ktg i wizycie. Ktg prawidlowe. Na wizycie dowiedzialam sie ze mam miękka szyjkę i rozwarcie na 1cm! Także coś się dzieje. Lekarz powiedział ze do 9 powinnam urodzić, a gdyby dzidziuś się zbuntowal to 10.11 na wywołanie. Takze teraz wszystko może się zdarzyć. Synek wazy 3100g :)

L4 wypisał mi bez problemu nawet nie musiałam go prosic. Mam przedłużone do 9.11. Kazał przestać brać witaminy teraz i skończyć je dopiero po porodzie i wiecej nie kupować. Tsh mam zrobic 3 tyg po porodzie i jak bedzie mniej niz 3 to przestac brac euthyrox. Wybralam dziś też położną środowiskową,kazała dzwonić jak wrócimy do domku.

biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Molcia, Zorro, olimama, Kitaja, MadaLena30, Nymeria lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati od małego była przyzwyczajona do spania w hałasie. Tv grał albo radio,odkurzalam,telefon dzwonił. Ponieważ mieszkamy przy lotnisku,to hałas samolotu jej nie budził ale bzykajaca mucha ja budziła.
    Tylko jednej osobie zwracalam uwagę aby ciszej mówił,bo on krzyczy - znajomy teściów.
    Teraz Ala będzie musiała nauczyć się spać w normalnych warunkach. Nie mogę stawiać całego na głowie,bo malutka śpi. No i Ala musi wbić się w rytm dnia Nati. Teść pomoże na początku wozić Nati na zajęcia ale nie cały czas.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Moremi ladna data,ale wolalabym szybciej hihi :)
    Az ja wybredna :D

Moremi,a wiec mozemy miec tylko nadzieje,ze cos znienacka nasz ruszy i w miare szybko :)
    To jak chcesz jeszcze 1 jest ladna data ;-)
    Ale ja wolę poczekać do tego t, jeżeli dzisiaj nie ruszy :-)

Natali, mój tez będzie przywoził pieluszki tetrowe (ubranka są szpitalne). Kotów nie ganiamy z łóżeczka, żeby nie kojarzyło się to negatywnie. Mamy tylko koc zascielony. A z łóżka tez nie zamierzamy przeganiać. Od wczoraj tylko w kontakcie jest feliway (feromony), ale jesteśmy dobrej myśli :-)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona niestety nie bylo jak mojej suni oduczyc bo mieszkalismy w kawalerce i nie mialam serca zamykac jej w korytarzyku czy lazience ...
    Teraz poki mieszkamy u mojego brata zostala wywieziona na wakacje do babci(mojej mamy), jak wroci do nas to juz na nowe mieszkanie wiec licze ze bedzie latwiej w nowym miejscu od razu przystapic do nauki oddzielnego spania.. a jesli nie to bedzie trzeba sie pomiescic.

Czyli dobrze dziewczyny slyszalam, warto oswoic zwierzaka z zapachem nowego domownika, slyszalam zeby jeszcze po powrocie ze szpitala od razu przewitac sie z pupilem...

Natalii moja tesciowa jest takiego samego zdania jak twoja, od razu stwierdzila ze nasza sunia powinna zostac u mojej mamy bo jak to zwierze przy dziecku ma byc :D

Rozmarzona lubi tę wiadomość

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger też już tuli maluszka! :)

"12.03 urodził się Marcel:) 3410 kg 55cm"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 13:43

biedroneczka1910, Rozmarzona, Molcia, mikado, Cebulka, Zorro, moremi, Kitaja, olimama, agulla03, lula.91, MadaLena30, monia35, Nymeria lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak:) Ginger tez dzis urodzila i prosila o przekazanie info, bo nie ma sily

biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Zorro, Nymeria lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger urodziła !! ;)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ