X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta smietana, to mialo byc lekarstwo na zgage, bo mleka nie lubie. Chociaz w dziecinstwie lubilam tak wyjesc kilka lyzek prosto z kubeczka:P generalnie od kilku lat zamiast smietany uzywam jogurtu naturalnego, chociaz na poczatku ciazy odrzucilo mnie od nabialu z wyjatkiem smietany wlasnie:P

Zorro fajnie, ze sie nie spinasz, taka prawda, co zrobisz, poddajesz sie temu co jest, a ze czujesz sie zaopiekowana w szpitalu to najwazniejsze. Ja sie nastawiam na podobny scenariusz u siebie i mam nadzieje, ze zachowam podobny spokoj:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja mojego wprost spytałam co dostanę za ten trud - to ku mojemu zaskoczeniu zapytał co bym chciała, a ja sama nie wiem ;)

biedroneczka1910, izulkaa, moremi lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen Ty odgapiaro :D!
    Tez nie nawidze wisni w czekoladzie badz alkoholach ani tez ich czastek w jakis jogurtach czy tez ciastach ;)
    Jedynie na swiezo.
    Sliwki niestety tez mi nie leza,ale zobacz ile mamy ze soba wspolnego pod wzgledem lakoci hihi :)

Ja lubie ziemniaki polane smietana jesli juz rozmawiamy o smietanie :D

Moj zapamietal,ze jak kobieta urodzi dziecko to powinna dostac kwiaty od mezczyzny.
    Ostatnio pytal mnie,wiec czy ma przyniesc do szpitala jak sie urodzi czy przy odbiorze bo dziecko moze byc uczulone.
    Szczerze?
    Sama nie potrafilam mu odpowiedziec na to pytanie czy w szpitalu by nie robili problemu,ale udawalam glupa i nic sie nie odezwala haha :)
    Zapytalam jaki dostane upominek za te wysilki <skorzystalam ze sciagi wyzej:D>,a on zapytal jaki on dostanie za to,ze ja zrobil haha :D
    Smial sie,ze ixboxa dostane hehe.

I irytuje mnie to jak mi podjada moje rafaello MOJE-.-

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Pocieszę Was,że już kilka moich współlokatorek urodziło- akcje rozkręcały się dosłownie w moment (bez wcześniejszych zwiastunów).

Dzięki Zorro, takich info mi trzeba :D
    No i Izulka mnie jak najbardziej możesz obstawiać, bo na mnie już czas tylko ten mały uparciuch w brzuchu tego nie wie :(

Haen, ja też zawsze rozkładam takie wafelki na części pierwsze - ja lubię sobie zostawiać to co lepsze na koniec, a nie tak jak inni, że zaczynają od masy a na wafelkach suchych kończą :P
    i też do mnie nie przemawiają słodycze z alkoholem, oczywiście zjem jak mam, bo jakżeby inaczej :D ale jakoś na serio średnio mi smakują.

Ona, zazdroszczę że mąż wpadł na taki pomysł :) mój w życiu by sam nie pomyślał, w ogóle jeśli chodzi o ten temat to wkurza mnie, bo ostatnio tak się wycwanił, że nic mi nie kupuje tylko chce mi dać pieniądze bym sobie sama coś kupiła! a ja bym chciała, żeby mnie jakoś zaskoczył a nie leciał tak na łatwizne! a prawda jest taka, że jak mam już te pieniadze to szkoda mi ich na siebie wydać i potem się rozchodzą nie wiadomo gdzie.

Molcia i Rozmarzona - cha cha :D zastanawiam się teraz czy i ja nie zapytam :)

Myślę sobie teraz o Ginger i Małej i im zazdroszczę :) :) no i ciekawe jak tam Micia, Beebs, Galaretka no i Buffy. Aga a co u Ciebie i Gabi? No i OlciA też się dawno nie odzywała :( a o Aparatce nie wspomnę, mam nadzieję,że już wyszły ze szpitala.

izulkaa, Rozmarzona, Zorro lubią tę wiadomość

• Anulaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktos ma jakies info od aparatki odnośnie paczek? Szczesciara - moze ty cos wiesz bo wiem ze czekasz...? I czy ktoras ma nr tel i moze mogłaby zapytac w moim imieniu czy moje zamówienie jest w ogole zrobione? Bo nie mialam zadnego info... jesli tak to bede czekac cierpliwie na wysylke, a jesli nie to juz jakos inaczej sie zorganizuje....

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jakie jesienne porządki :D
    Kobiety jak fajnie że was mam :)

Aczkolwiek jestem oburzona ze mój poród uchodzi za lekki- co to był za bol! Nie do opisania na sama myśl mam dreszcze. A jeszcze zapomniałam napisać że pol Nadii "wyszło" na skurczu a pol musiałam wypchnąć bez aż się wusyraszylam ze coś się stało.
    Laura była obejrzeć przez szybę ;) i się wzruszyła gwiazdka moja wielka. I dostała tą kartę do telefonu z czego na Maksa się cieszy bo kompletnie się nie spodziewała ;)

Maz oczywiście rodził ze mną bardzo mi pomógł. I tyle razy dzis wyznał miłość ile nie było przez ostatnie x czasu :) wszyscy są dumni, fajnie jest :) choć rana boli jak cholera rwie i szarpie.

Po kilku godzinach leżenia na położniczym pigulom się przypomniało o mnie żeby do łazienki zaprowadzić. Cały czas chodziłam sama nie wiedziałam ze mam z nimi

Nie zmruzylam oka bo nie mogę się napatrzeć na malutka :) i wciąż nie dowierzam. Prawie cały dzień jesteśmy same (maz pojechał do Laury) a ja patrzę i patrzę i juz wiem o czym mówiły rozpakowane mamy :)

Jednak zastanawiam się czy na jedna noc nie dać jej do pielęgniarek. Jestem nieprzytomna nie chciałabym przegapić np jakby się zakrztusila czy zrobiła kupkę.

izulkaa, mikado, Kitaja, olimama, Shibuya, Rozmarzona, haen, MW26, Ona_89', Nymeria, Paolka_25 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa, ja też nic nie wiem i też czekam na jakiekolwiek info w tej sprawie ale nadal cisza. Najgorsze własnie, że nawet nie wiem czy aparatka zdążyła ten kocyk i kostkę dla mnie uszyć :( także jakby któraś z Was pisała do niej (bo ja nie mam do niej nr) to proszę zapytajcie jeszcze o mnie. Z góry dziękuję.

Mamusie, które urodziły czekamy z niecierpliwością na zdjęcia bobasków :)

Jejku,ale dziś jestem jakaś nienachlana, cały czas bym coś szamała :/ już nie pamiętam kiedy tak miałam.

Wysłany: 30 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie umiem wstawiać fotek na belly z telefonu ogarne to w domu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochłonęłam dzisiaj tylko twixa i pól blaszki,ciasta które zrobiłam ;)
    A teraz robię kakao , a co! ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala a na fb? Laura mówisz wzruszona ;) zazdroszczę... Mąż sie spisal i ty tez :-*
    Pewnie akurat po weekendzie wyjdziecie do domu ;)
    Jak jesteś zmęczona to ja bym byla za tym żeby dać do noworodków bi jednak sily tez musisz miec jakieś ;)
    Przystawiałaś juz i,karmilas ?
    O której mąż pojechał do domu ? Pewnie sie opije dzisiaj mąż z tego wszystkiego ;) tak jak chcialas, piatek jest wasz ! Ale co z plytkami w łazience ? Haha;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 18:53

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Dziewczyny nie,chce nic,mówić ale tak nieśmiało was obstawiam na kolejne porody w najbliższym czasie :P ona, rozmarzona ;)
    Czyli ja przenosze? O.o
    ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała odpoczywaj ile sie są u jak masz możliwość to daj pigułom na jedna noc odpocznie i zregenerujesz siły ! Dzielna z Ciebie mamuśka :-) MIKADO suwaczek to data z Norwegii(17.11) a w Polsce lekarz z om i z usg wyznaczył termin na 14.11, bo miałam cykle nie regularne i cieżko było im wyznaczyć z om .SKARB oj takie słowa usłyszeć od męża super,widać ze bardzo was kocha :-)

MW26, skarb15 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka tylko twixa i pół blachy ciasta ;-) hehe po takim zestawie pewnie wpadła by do mnie moja przyjaciółka zgaga ;-)

izulkaa lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Wysłany: 30 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Mala a na fb? Laura mówisz wzruszona ;) zazdroszczę... Mąż sie spisal i ty tez :-*
    Pewnie akurat po weekendzie wyjdziecie do domu ;)
    Jak jesteś zmęczona to ja bym byla za tym żeby dać do noworodków bi jednak sily tez musisz miec jakieś ;)
    Przystawiałaś juz i,karmilas ?
    O której mąż pojechał do domu ? Pewnie sie opije dzisiaj mąż z tego wszystkiego ;) tak jak chcialas, piatek jest wasz ! Ale co z plytkami w łazience ? Haha;)
    wrzucę na fb ale dzis wole się tam nie pokazywać dzis bo pewnie mnóstwo "znajomych" się odezwie a nie mam na to ochoty wole z wami :P

Przystawilam po porodzie do jednej piersi i jak załapała to fajnie ciągnęła może ze 40 minut? Ale kto wie ile tego mleka faktycznie tam było. Potem nie chciała wcale (próbowałam dać jej druga w międzyczasie ta ruszona zdążyła juz się zwiększyć) pielęgniarki mówiły że czasem dziecko czeka do wydalenia Smolki z jedzeniem i się nie przejmować. I faktycznie- jakas godzinę temu zrobiła kupkę (pamiętam przewijanie nanana :D ) i od razu głód przyszedł ;) wiec ciągnęła z drugiej a teraz śpi :)
    Jakoś mi tak "napuchly" brodawki w ciąży i mam wrażenie ze ciężko jej złapać muszę trochę jakby spłaszczyć pierś.. Uczymy się siebie :)

Kochane najlepsze jest to ze kazda z nas ma lub za chwile będzie miała dzidzie, fajnie że możemy to razem przeżywać :) nie mogę się doczekać aż wszystkie będziemy tulić maleństwa :)

Edit.
    Goście na dzis zaproszeni, a niech piją! Byle Laura była zadbana :) ale miał opcje dać ja do mojej mamy na noc to chcial by była w domu.
    Maz jechał jakieś 3h po porodzie, potem wpadli razem na chwilkę. Była też mija mama i siostra męża i na szczęście reszta mnie dzis oszczędziła.
    Jak wszystko pójdzie dobrze to wyjdziemy w poniedziałek ale luz narazie o tym nie myślę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:16

Shibuya, Cebulka, izulkaa, biedroneczka1910, olimama, moremi, Kitaja, Rozmarzona, mikado, perelka89, Nymeria, Paolka_25 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Moj zapamietal,ze jak kobieta urodzi dziecko to powinna dostac kwiaty od mezczyzny.
    Ostatnio pytal mnie,wiec czy ma przyniesc do szpitala jak sie urodzi czy przy odbiorze bo dziecko moze byc uczulone.
    Szczerze?
    Sama nie potrafilam mu odpowiedziec na to pytanie czy w szpitalu by nie robili problemu,ale udawalam glupa i nic sie nie odezwala haha :)
    Zapytalam jaki dostane upominek za te wysilki <skorzystalam ze sciagi wyzej:D>,a on zapytal jaki on dostanie za to,ze ja zrobil haha :D
    Smial sie,ze ixboxa dostane hehe.

I irytuje mnie to jak mi podjada moje rafaello MOJE-.-
    Pod żadnym pozorem do szpitala. Polożne w sr przestrzegają przed tym, bo będziesz musiała je zostawić w szpitalu. Tam jest mnóstwo bakterii, wirusów i innego syfu, dlatego powinno się kwiaty zostawić, ciuchy od razu uprać.

Mojemu kupiłam płytę winylową Led Zeppelin, bo zbiera. Ja dostane albo ręcznie robioną bransoletkę (ksenia.art), albo chustę do noszenia małego.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to przez zapodaj.net jest bardzo łatwo. Wchodzisz w hosting zdjęć, wybierasz opcje na forum, wybierasz plik z galerii telefonu a potem tylko link wklejasz...naprawdę proste

haen lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki. To z naszej dzisiejszej sesji. Moje 14 dni <3. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f05eb35f3c2.jpg

izulkaa, Shibuya, haen, Kitaja, Rozmarzona, Molcia, moremi, biedroneczka1910, mikado, olimama, agulla03, MW26, Ona_89', Zorro, perelka89, Cebulka, justa1234, skarb15, Mala_Czarna_89, natali101, Nymeria, Paolka_25, Aga_502 lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Aga502 widzę ze na bieżąco starasz się uzupełniać pierwszą stronę a madzi4aam w koncu nam się pochwaliła imieniem malej takze jednak nie Hania. Magdalena30 chyba spodxiewa się Hani:)

Przeczytalam mezowi jak to maz Madzi zarejestrowal corcie jako Nadia a nie Ada i widze taki glupi usmieszek na jego twarzy... wiec mam nadzieje ze zostanie Hania :)

moremi, Ona_89', Zorro lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, moj jak slyszy tekst zakocz mnie to sie irytuje bo nie wie co ma kupic i nie lubi tego okreslenia.
    Najlepiej tak jak mowisz wolalby na latwizne bym powiedziala co chce jak jest jakas okazja.
    Choc nie powiem pare razy juz potrafil mnie niezle zaskoczyc w pozytywnym znaczeniu ;)

Powiedzialam swojemu,ze po porodzie panowie nagle tysiac razy wyznaja zonie milosc <mala zasugerowalam sie Toba>, zaczal sie smiac,ze on bedzie to Oliwce powtarzal haha romantyk :D
    I tak wiem,ze przyjdzie co do czego i peknie w nim wszystko i innaczej bedzie spiewal ;)

Wgl to ostatnio przechodzi samego siebie.
    Ostatnio mowi do mnie tak "a jakbys butla karmila mala?"
    Ja na to zdzwiona i mowie,ze nie ma takiej opcji,ze cycek i koniec.
    Po czym mowi,ze o moj pokarm chodzi tylko bym odciagala i dawala malej.
    Patrze zdziwiona o co chodzi,a mezu na to,ze moze wtedy cyce by tak potem nie ucierpialy,a to samolub :)!

No to musze sie jeszcze pochwalic,ze ogarnelam sama cala depilacje w miare.
    Tak w razie czego wole byc w miare przygotowana tu i owdzie :D
    Troche gimnastyki nie zaszkodzi.

To teraz pytanie,ktora w nocy nas zaskoczy :>?
    I ciekawe dlaczego wszystko zaczyna sie zawsze w nocy albo nad ranem :D

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia śliczne zdjęcie :-) i te kolory akurat pasują w tym czasie :-) ślicznie rośnie malutka :-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 1748 1749 1750 1751 1752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ