X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger trzymam kciuki oby jutro się udało :) ja też od wczoraj sama też miałam fajna dziewczynę ale ciasno było nieziemsko i nie miałam gniazdka przy łóżku :/ a teraz ładowarka sięga mi do mnie i mogę sterować łóżkiem (gora dół i zaglowek poziomo lub w gore). No i śpiewam małej dużo wiec dobrze nam samym :D

Rozmarzona mam herbatniki chcesz się zamienić? ;)

Zawziely się zlaczyly nogi i nie rodzą hihi. Myślałam ze ja urodzę pierwszego. Bo wszyscy powtarzali "tylko nie 1 listopada!"

moremi, olimama, Rozmarzona, agulla03, Ona_89', Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy dzien dobry na narodziny swojego,dziecka ;). Ale póki co musze zjeść frytki ;) mąż robi ;) muay byc placuszki ziemniaczne ale może jeszcze zdaze je zjeść ;) w tygodniu pasowało by do maka skoczyć i najeść sie na zapas :P

Rozmarzona, agulla03 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobię sobie naleśniki i zjem je z miodem. Albo dżemem :-)
    Mam jeszcze cukierki galaretki, ale to do szpitala. Juz dwa razy mąż musiał uzupełniać, bo wyjadłam ;-)

agulla03, Micia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh mi to się dziś marzy mac ale z lodami:) w sumie to do samochody się dotocze a potem to już można by mac driva:)ja dziś tez nie podbiłam na cmentarz i zostałam z mala w domku. Tyle że już mi się chyba nudzi i tak kombinuje co by tu zrobić żeby wyjść z domu i nie musieć chodzić. ..:)

olimama lubi tę wiadomość

Mijagi
  • olimama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 21:34

Ona_89', Zorro lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 21:35

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • anet Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się tylko przelotem między grobami ;)
    ja się pokusiłam, żeby jechać dziś z m, pogoda jest przepiękna, właśnie wpadliśmy do domku na obiadek a wieczorkiem jeszcze do moich rodziców na cmentarz pojedziemy
    wyjątkowo lubie to święto, jeszcze w tak piękną pogodę
    widzę, że tu żadna na porodówkę nie pojechała :)
    dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki, żebyście jutro wyszły, a Ty Zorro, żebyś szybko urodziła :) dobrze, że trzyma się Ciebie taki dobry humor
    jest już listopad, aaaaaa czuje coraz większe podekscytowanie :D

Zorro lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, no takie to moje dziecie uparte,ze coraz bardziej sie upewniam,ze to robota tatusia hihi :)

Ona, tez jestem po budyniu czekoladowym,ale czuje sie nadal po nim niespelniona hihi :)

Mala, chcesz biszkopty czy suche kakao :D?
    Tylko tych biszkoptow zostalo juz tylko cztery bo czyms sie musialam pocieszyc ;)

Oooo 0.0
    Zaczelam narzekac mezusiowi,ze mi tu przepowiadalyscie na dzisiaj termin i nic bo dziecie uparte po tatusiu,a tatus zaparty do seksow.
    Stwierdzil,ze pocwiczy i idziemy sie ruchac haha padne :)
    Srednio komfortowo czuje sie na seksy juz na takiej koncowce,aleeee jesli ma to cos pomoc to trzeba lapac cenne fluidy meza i niech mocno targa za sutki haha :D

izulkaa, Cebulka, Ona_89', biedroneczka1910, olimama, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona do dzieła to może moje wróżby jeszcze się spełnią...;-D

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mokre kakao z mlekiem :D

Jest i pokarm :) aż słychać jak Nadusia przełyka ufff. Tylko boli bardzo bo mam krwiaczki i strupki na sutkach a mala mocno daje. Ale jak tu jej odmówić :)
    Hartujcie sutki przed porodem zaluje ze tego nie zrobiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 15:41

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowie juz prawie pojechali, ja chyba sobie posmaze nalesniki.

moremi lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta !! Miesiąc mnie tu nie było. Przeczytałam na szybko tę stronęi z niej wnioskuję że Mała i Ginger się już rozpakowały, gratuluję !!

Napiszcie mi kto jeszcze się rozpakował.

A u nas... nie wiedziałam, że można być tak zmęczonym... tym jeżdżeniem do szpitala i słuchaniem wiadomości... dobrych... ale i też złych...

Z racji wcześniactwa będziemy musili jeździć po specjalistach i na rehabilitacje.

Obydwie dziewczynki mają po jednej końsko-szpotawej stópce- Tosię chyba czeka gipsowanie i specjalna szyna. Do tego ma przepuklinkę pachwinową którą trzeba usunąć operacyjnie. Obydwie mają obniżone napięcie mięśniowe ( podobno- ja tam nie widzę - prężą się i podnoszą głowki. Więc są skierowane do ośrodka wczesnej interwencji.

A Zosieńka... przez te złe przepływy pępowinowe miała niedotlenienie mózgu które uszkodziły obydwie półkule mózgowe.. wyszło to na usg w 3 tyg życia. Podobno kora mózgowa jest nieuszkodzona, niewiadomo będzie jak z poruszaniem się będzie w przyszłości.

Przez 2 dni płakałam i obserwowałam ją czy "jest inna" niż siostra. Nic takiego nie zauważyłam... teraz już mi przeszło, staram się o tym nie myśleć.

Od piątku jesteśmy w domu z wagą 2190 Tosia i 2030g Zosia. W domku odpoczywamy. Dziewczyny mają przezwyczajenia ze szpitala, czyli budzą się co 3 godziny o tych samych porach co karmienie w szpitalu, po jedzeniu odkładamy je, i smacznie spią. Niestety za dobrze nie ogarniają ssania z piersi, denerwują się bo w szpitalu była butla. Na szczeście pokarmu mam bardzo dużo i są tylko na moim od początku. Ogrniamy razem z mężem, każdy jedną, nie wiem co będzie jak pójdzie do pracy.

Chciałam do Was napisać jakiś czas temu, ale dobrze, że odczekałam. Wtedy byłam załamana, teraz już wiem, że MUSI BYĆ DOBRZE !

Dołączam pare fotek. Kotki też rosną :)

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja banana zagryzam herbatnikami uczta dla zmyslow

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ile my tu o tobie myslalysmy! Oczywiście że będzie dobrze masz super nastawienie. A wiem jakie myśli musiały cię nachodzić- miałam przeboje z 1,5miesieczna Laura najpierw walka o życie potem o zdrowie potem o rozwój psychiczny i fizyczny a jest zdrowa na 102 :) :) :) będzie wszystko ok tylko ty jako mama musisz w to wierzyć no i ja wiem że najważniejsze "rzeczy" w życiu sobie wymodlilam, Buzka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 16:13

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka jak dobrze, że się odezwałaś. Na pewno będzie wszystko dobrze, tak jak piszesz MUSI BYĆ jak tyle ciotek trzyma kciuki i modli się za dziewczynki. Pięknie podrosly panienki...a jak ty się czujesz?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie urodził jak mnie nie bylo?

Olcia ja jeszcze mam sysnka juz przy sobie.. Caluje Cie gorąco.

Ja walczę z synem i piersiami , mam pokarm mimo cc i nie dużo musze dokarmiać. Wczoraj jedna polozna wydarla japę ,ze jak mu będę dawać mm to nigdy nie polubi piersi a druga sama mi mleko przyniosła i nie kazala.glodzic dziecka. Dzis od rana dokarmilam tylko raz ale.przed nami kolejne karmienie i juz sie boja ...suty oczywiście tez sie boja bo bola :-)

Jeremis nie ma zoltaczki ,ze to miał podwyższone crp.ktore spadlo i....dalej innym razem.bo się budzi

olcia88 lubi tę wiadomość

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...wraz z narodzinami dziecka rodzi się lęk i strach o dziecko, który już nigdy nas matek nie opuści...

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka zdaj się na instynkt z tym dokarmianiem, nie słuchaj położnych bo każda ma swoje widzimisię. Jak czujesz, że po karmieniu piersią dziecko nadal głodne to nie ma co się i jego męczyć szczególnie, że miał podwyższone crp i musi mieć siłę żeby jak coś zawalczyć z infekcją...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki śpią w dzień razem bo przewozimy je sobie w kołysce wystruganej przez mojego tatę do salonu, żeby były z nami, ale w nocy oddzielnie bo musieliśmy kupić monitory oddechu z racji zagrożenia bezdechem u wcześniaków. Załączam też z karmienia, żeby pokazać jakie są malutnie. Ciuszki 44 są sporo za duże.

Aha i czywiście płakanie odbywa się synchronicznie :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e76a2bbf64d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98931d8a23ea.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/99d5356d0c7f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5976d095a7a1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea5e4f722d86.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ad82514c2e.jpg

haen, Mala_Czarna_89, Cebulka, Shibuya, lula.91, Ona_89', Molcia, agulla03, Paolka_25, Flakonik, Kitaja, Ginger84, moremi, Rozmarzona, Izik, Micia, baassiia, natali101, biedroneczka1910, monia35, Anastazja85, olimama, Galaretka, Nymeria, justa1234, MadaLena30, villemo_gbm lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka łącze się w bólu sutków. I dalej mam bolesne skurcze macicy gdy mala ssie.a niech ssie :D a ja zaciskam zęby i oczy

Galaretka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ