X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 00:27

agulla03 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak jest z moja szyjka, pewnie nudnie jak do tej pory "dluga i zamknieta"...
    Jutro jade na ktg, ale tam tez sensacji sie nue spodziewam.
    Jesli w szpitalu mnie nie zbadaja, to pojde jeszcze do swojej lekarki 09.11, zobaczyc co tam w srodku piszczy.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka a na kiedy masz termin CC?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger jakie cudne włoski! Będzie kolejny przystojniak, mały Patryk ;)
    Jak tam po obchodzie? Moja Nadia leci z wagi, co prawda nie zbliżyła się nawet do granicy ale uczulil mnie pediatra by teraz juz przystawiać ja co 2h nawet jak sama nie wola żeby mi jej nie zostawili z tego powodu. Żółtaczki (tfu, tfu) nie ma, o bioderkach też nikt nic nie wspomina a wysypka zniknęła :P jeśli jutro będzie tak jak dzis to idziemy do domu :) :) :)

A muszę pochwalić męża bo moja mama i babcia proponowali mu ze zajmą się Laurka przez weekend (lub wezmą choć na jedna noc) a on woli mieć ja w domu :) i jeszcze od wczoraj puszcza pralkę za pralka :P

Nawet wstawienie foty na fb mi nie wyszło, tinypic i zapodaj nie trybu mi na telefonie wiec na forum tym bardziej :( ale obiecuje ze pochwalę się moim skarbkiem jak tylko dorwę komputer.

Uważajcie mamusie na brzuszki na cmentarzach!!!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro masz wiadomosc :)

Zorro lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! U mnie bez zmian, brzuch boli jak na okres, mam parcie na odbyt,ale nic poza tym. No może mała zrobiła się bardziej leniwa. Całą noc próbowałam ją jakoś obudzić i nic. Teraz trochę się przeciąga, ale nie są to jakieś silne kopnięcia.
    Wczoraj namówiłam męża żeby trochę pomógł przyspieszyć poród i się udało z seksem, ale porodu jednorazowo niestety nie wywoła, więc trzeba będzie dalej męża molestować ;-)

moremi, Cebulka lubią tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny taj się zbierałam i zbieralam żeby coś napisać i jakoś mi nie było po drodze:( a czytam Was już od dłuższego czasu! Pozwólcie wiec ze się przedstawię :) mama 5 letniej Nadii, w brzuszku druga dziewczynka Kaja. Jesteśmy już w 38 tygodniu z terminem na 16 listopada choć po ostatnim badaniu podobno cisza aaa a ja już pocałunku mam dosc:( od 3 tygodni siedzę z jakąś rwa kulszowa i nie mogę zwlec się nawet do spozywczaka. ..ehhh ale chociaż było trochę czasu porozgladac się po necie i znaleźć Wasze forum:)

Mala_Czarna_89, Nymeria, Cebulka, biedroneczka1910, olimama, Aga_502, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Mijagi
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No śmiesznie by bylo jak by którejś wody odeszły na cmentarzu :P

Marta1986 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bałam że mi wody w kościele odejdą. Na cmentarzu troche po schodach pochodzilam bo znajduje się na gorce, mam nadzieje ze to porodu dziś nie wywoła.
    Olimama i biedronka - to rodzimy we wtorek razem? :)

biedroneczka1910, olimama lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy W KONCU listopad i co cisza żadna nic dziś ?! Rozmarzona coś cichutko dziś? Melduj nam sie tutaj ;-) ja właśnie próbuje zwlec sie z łóżka mam ambitny plan by pójść grabić liście w okol domu razem z mężem . Ginger Tobie jak dobrze pamietam trochę to pomogło ,co ?;-) A Marcelek sliczniutki mam nadzieje,ze Ciebie i Mała jutro wypuszcza do domu :-)

Mala_Czarna_89, Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja Cie bardzo prosze, Ty sie nie spiesz tak z porodem:) 13 z nS juz urodzilo, teraz troche dziewczyn ma terminy na poczatek listopada, potem pewnue zrobi sie przerwa i pora na nas, takze nie wyrywaj sie za bardzo, bo mi smutno tu samej na polu walki bedzie:(

Kitaja, moremi, Nymeria lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Mała czemu uważać na brzuszki na cmentarzu?

Witaj mijagi :)
    żeby ktoś nie uderzył przypadkiem bo tam taki tłok.. Żadne przesądy :D

moremi, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Agula ja też wczoraj na własne życzenie się wypisałam...skurcze mam cały czas więc czy będę leżeć i zajmować łóżko na patologii czy w swoim domu to na to samo wyjdzie...do szpitala 30 km więc jak coś się pogorszy to w każdej chwili można jechać...a o ruchy się tak nie martw. Samo to ktg i wypad do szpitala dziecko zmeczyly więc może być dziś bardziej zaspane...
    Już mi lepiej, w pewnym momencie miałam wyrzuty, ale masz rację cebulka, po co tam leżeć, jak wiesz że w domu bedziesz miała lepiej ja do szpitala mam 5 min. Już jestem spokojniejsza:)

Cebulka lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe ile osób z pierwszej strony pochwali się na forum ze urodziło bo wiele wcale się nie udziela

moremi, Micia, Ona_89', olimama lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas za godzine maja byc tesciowie...blee. Nie chce mi sie z nimi widziec. Poki co leze w lozku, odpoczywam po dosc intensywnym tygodniu, wiec najwyzej ich przeprosze i pojde do sypialni, bo z nimi akurat nie chce mi sie siedziec.

Zorro lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka i też tak zrobiłam, ruchy są już częstsze, także dziękuję Ci kochana za poradę, już jestem spokojniejsza:)

olimama lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my nadal w komplecie.
    Kitaja czytalam wszystko,ale lenia mialam w udzielaniu sie i przygnebienie mnie wzielo,ze nic sie nie zapowiada hihi :)

Noc w koncu jakos ladnie przespalam i to do 10 takze czuje sie w miare wypoczeta.
    Dzisiaj dzien lenia ew. przepakuje torbe do szpitala na wieksza bo ta jakas taka upchana i nie moge nic juz dorzucic,a tu co chwile przychodzi mi cos nowego do glowy.

Dziewczyny z Maluszkami oby Was jak najszybciej do domkow puscili :)

Mijagi, witaj :)

Haen, to Ci wspolczuje tych odwiedzin hihi :)
    Zdaj potem relacje czy byly jakies natretne porady czy wizyta jednak calkiem milo minie :)

U mnie z grobami spokoj bo tutaj w tych stronach nie mam zadnych rodzinnych nagrobkow.
    Chodzic i tak sobie ogladac cmentarz tez jakos mi sie nie chce ogolnie mam lenia.
    Teraz do konca porodu juz najchetniej nie robilabym nic.
    I mam tez dziwne wrazenie,ze jeszcze przenosze ehhh.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Rozmarzona tylko 7 dni Ci zostało, to korzystaj z błogiego lenistwa, bo to już tuż tuż ;)

Rozmarzona, haen lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja dokładnie zamiatanie liści i Seks pomogły;) mam nadzieje ze trochę tych liści masz hihi;) tylko kochana nie przemęczaj się bo mnie wieczorem strasznie krzyże bolały

Mała u nas ważenie będzie wieczorem wczoraj spadł 200g wiec podobno w normie. Ja też Przystawiam go już co 2godz i daje dokarmiać czasem bo nadal nie mam mleka:( tylko pojedyncze krople.
    No i teraz powtarzają badania bo cos crp podwyższone wyszło i cos jeszcze:( mam nadzieje ze wieczorem dowiem się co i jak. Więc do końca nie wiem czy jutro wyjdziemy.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Jakiś poród? Ktoś? Coś? ;-)

Ja tam na cmentarz się nie wybieram, bo do mojej rodziny mamy ponad 60 km, a do męża około 500. No i nie znosze tłoku.

Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 1759 1760 1761 1762 1763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ