X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fisher price z serii dżungla czy coś w tym stylu.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen jakoś ostatnio pytałaś o podpaski do szpitala. Ja biorę takie always night. No i mam te cienkie podkłady z babyono.

Sorry że wszystko w oddzielnych postach...ale tu spokój dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 21:33

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tu wstawiam, dla tych co nie wchodzą na fb :D My w 36+4 tc :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad38a742dcc.jpg

Cebulka, haen, moremi, Mala_Czarna_89, Molcia, natali101, mijagi, Rozmarzona, MadaLena30, agulla03, Galaretka, Ona_89', MW26, biedroneczka1910, Paolka_25, Aga_502, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje się nieduży ten twój brzuszek...i podziwiam za obcasy, ja bym teraz na stówe się wywalila w takich butach, a tak ogólnie uwielbiam wysokie szpile....

Nymeria, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Wydaje się nieduży ten twój brzuszek...i podziwiam za obcasy, ja bym teraz na stówe się wywalila w takich butach, a tak ogólnie uwielbiam wysokie szpile....
    Ja w żadne swoje buty to juz nawet nie wchodze. Z rozmiaru 36 skoczyła mi stopa do 37 i nie jest szczególnie opuchnieta. Ciekawe czy wrócę do swojego rozmiaru. Tuż przed zrobieniem testu jak głupia wydałam mnóstwo kasy na nowe ciuchy i buty. O ile w butach jeszcze trochę pochodziłam, to dopasowane sukienki, spodnie i marynarki musiałam na początku 4 miesiąca schować do szafy.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się juz nie mogę doczekać wypadu do galerii po ubrania DLA MNIE :) ale najpierw trzeba dojść do ładu i składu ze swoim ciałem.
    Szpilki są cudne a ja nie potrafię w nich chodzić :(

Molcia, Nymeria, Ona_89', Paolka_25 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz adidasów to są drugie buty co mogę założyć, a że była okazja i impreza siedząca dla mnie to jakoś włożyłam i wytrzymałam :) normalnie tylko adidaski :D

Ja też uwielbiam szpilki, nosić, kupować, oglądać wszystko, są mega sexy :D

Oj ja ostatnio dla siebie coś to kupowałam chyba w czerwcu, ale też pod kątem ciąży, a normalne zakupy marzenie :D pewnie do spełnienia na wiosnę, bo zimą za dużo nie powychodzę i trzeba wrócić do formy :D

201511211678.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakie uparte kobiety- faktycznie nie rodzą dzis :D a u nas na porodówce się dzieje. A ostatnio w jeden dzień 7 porodów a miasto 60tysieczne. Myślałam ze mamy niż demograficzny chyba jednak nie ;)

Dobra lece budzić mojego Promyczka na karmienie i czuje ze ciężko będzie bo śpi w najlepsze :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak ja już też myślę o wiosennych zakupach...przecie matka dzieciom musi jakoś wyglądać...

Przy Michalinie wróciłam do wagi po 3 miesiącach, ciekawe jak teraz będzie...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już się marzą normalne ciuchy tym bardziej ze ostatnio wchodzę tylko w dwie pary spodni na gumkę i juz mi niedobrze na ich widok...no i tenisowki. .ale tak po prawdzie to już nawet umalowac mi się nie bardzo chce...hmm ale ale wiosną pewnie będzie lepiej:)

Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

Mijagi
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    właśnie dziewczyny jaki leżaczek tu był polecany? nie pamiętam niestety modelu :/
    Zapisałam sobie, że tiny love i teraz w empiku są niezłe przeceny
    http://www.empik.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg-tiny-love,p1079959057,dziecko-p?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=Facebook
    Inne kolory nawet poniżej 300 zł :-)

Ona_89', perelka89 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak mi się jeszcze przypomniało! Wiem ze większość z nas morduje zgaga i tylko nieliczne mają ten komfort ze mogą pochłonąć czekoladę, mandarynki,popić to cola i nie zdychac całą noc:) ale mi pani w aptece poleciła syrop gaviscon i mówię wam- jak ręką objął! Pani zarzekala się ze jest zupełnie bezpieczny i w sumie to ja też czytałam o tym na necie:)także polecam, na mnie działa jak miodzio:)

Mala_Czarna_89, MMartaa, perelka89 lubią tę wiadomość

Mijagi
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi spuchly nogi, co widac najbardziej w okolicy kostek. I ramiona i plecy obsypane czyms w rodzaju tradziku, dumam sobie, ze to pewnie wyrzut hormonow.
    I maz dziala na nerwy wybitnie:)
    A i biegam teraz w New Balancach i tak mi w nich dobrze:) w szpilkach chyba nie umiem chodzic, a juz na pewno szybko, a zazwyczaj gdzies latam, a nie spaceruje.
    I w ogole jakiegos nerwa mam, wiec zanim sie wycisze i usne, to troche minie:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    A mi spuchly nogi, co widac najbardziej w okolicy kostek. I ramiona i plecy obsypane czyms w rodzaju tradziku, dumam sobie, ze to pewnie wyrzut hormonow.
    I maz dziala na nerwy wybitnie:)
    A i biegam teraz w New Balancach i tak mi w nich dobrze:) w szpilkach chyba nie umiem chodzic, a juz na pewno szybko, a zazwyczaj gdzies latam, a nie spaceruje.
    I w ogole jakiegos nerwa mam, wiec zanim sie wycisze i usne, to troche minie:/
    mnie też taki jakiś nerw trzyma od wczoraj, bałam się że to ciśnienie, ale na szczęście mam w normie i też nie mogę się doczekać chodzenia w normalnych ciuchach, ale to jeszcze tylko 2 tyg, więc jakoś dam radę :)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony u każdej z nas buzuja, ja nakrzyczalam na męża ,bo mnie wku....l i poszłam do sypialni ok 19stej i zasnęłam oczywiście Pancio jak sie klad spać ok 23 ej robił to tak cicho,ze mnie rozbudził no swietnie teraz to ja tu w ogóle nie zasnę ,a jeszcze coś gardło pobolewa:-( Hean może ta wysypkę powinnaś z lekarzem jutro skonsultować ? Lepiej zadzwoń do swojego gina tym bardziej,ze masz problemy z ciśnieniem,zaczęłaś puchnąć i jeszcze wysypka lepiej skonsultuj to , bedziesz spokojniejsza. Mnie tu w moim ciemnogrodzie Polozna co wizytę pyta czy puchne i czy coś mnie swędzi czyli coś może ale i nie musi być na rzeczy ...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka kurczę dobrze,ze jednak zrobili Ci szybko cc! Najważniejsze ,ze juz to za wami, a Jeremiaszek to silny chłopak ,cieszcie sie sobą :-) tez juz bym chciała z wami pisać o bolących sutkach i maluchu obok siebie,ale raczej będę musiała cierpliwie poczekać jeszcze te 14dni :-/ nic na sile,moje dziecko jest uparte po tatusiu i myśli sobie nie wychodzę zrobię wszystkim po złości, a mamę niech męczą z pytaniami kiedy ! Dziś chyba z 5osob pisało czy maja gratulować juz :-/ kurczę ta presja otoczenia jest straszna i w sumie nie dziwie sie,ze Jasiowi sie nie spieszy. Liście w okol domu pograbione ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwa to i ja mam leżę juz w łóżku ale jakoś mi się spać odechciało. .a kupowalyscie juz może jakieś mleko tak na wszelki wypadek? Bo ja obiecałam sobie ze będę mieć w domu puszkę w razie awarii ale powiem szczerze że ostatnio stanęłam w sklepie i nie wiedziałam co kupić. Z pierwszą córa sprawdził się enfamil ale kurcze jest dość drogi i chyba wolałabym uniknąć ponownie tych wydatków tym bardziej ze później kupowalismy mleko prawie co dwa trzy dni i wtedy juz czułam po kieszeni

Mijagi
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która rodzi ja chętnie potowarzysze, bo ze spaniem dziś bedą nici, bo jestem juz wyspana . Shibuya jak tam u Ciebie ? Coś tam sie dzieje?

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi witaj ;-) ja właśnie sie zastanawiam sama czy kupować mleko,bo z tego co zrozumiałam co dziewczyny piszą to przez pierwsze dni nie ma mleka i może wtedy warto dokarmiać dziecko mlekiem sztucznym do póki sie laktacja nie rozbuja! Ale z drugiej strony dziewczyny pisały,ze w szkole rodzenia mówiły położne,ze niby ta siara co leci na początku wystarczy do czasu aż zacznie sie nawał mleka?! Szczerze to można zgłupieć od natłoku informacji ,co robić a czego nie ...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja powiem Ci tak szczerze ze tym razem nie zaryzykuję i jedna puszkę skitram:) pamiętam jak urodziła nam się Nadusia heh i wróciliśmy ze szpitala do domu :) pierwsza noc...godzina może druga w nocy a mała drze się wnieboglosy! Cyckiem pogardzila wiec kazałam mężowi w środku nocy jechać i szukać mleka :) znalazł jakieś Bebiko ale ile się najedlismy nerwów to nasze yhh i w ta pamiętna noc obiecałam sobie ze jeśli kiedykolwiek będzie drugie dziecię to ta magiczna puszka zajmie strategiczna pozycję na półce :)

Mijagi
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ