X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fisher price z serii dżungla czy coś w tym stylu.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen jakoś ostatnio pytałaś o podpaski do szpitala. Ja biorę takie always night. No i mam te cienkie podkłady z babyono.

Sorry że wszystko w oddzielnych postach...ale tu spokój dzisiaj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 21:33

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tu wstawiam, dla tych co nie wchodzą na fb :D My w 36+4 tc :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad38a742dcc.jpg

Cebulka, haen, moremi, Mala_Czarna_89, Molcia, natali101, mijagi, Rozmarzona, MadaLena30, agulla03, Galaretka, Ona_89', MW26, biedroneczka1910, Paolka_25, Aga_502, perelka89 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje się nieduży ten twój brzuszek...i podziwiam za obcasy, ja bym teraz na stówe się wywalila w takich butach, a tak ogólnie uwielbiam wysokie szpile....

Nymeria, Paolka_25 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Wydaje się nieduży ten twój brzuszek...i podziwiam za obcasy, ja bym teraz na stówe się wywalila w takich butach, a tak ogólnie uwielbiam wysokie szpile....
    Ja w żadne swoje buty to juz nawet nie wchodze. Z rozmiaru 36 skoczyła mi stopa do 37 i nie jest szczególnie opuchnieta. Ciekawe czy wrócę do swojego rozmiaru. Tuż przed zrobieniem testu jak głupia wydałam mnóstwo kasy na nowe ciuchy i buty. O ile w butach jeszcze trochę pochodziłam, to dopasowane sukienki, spodnie i marynarki musiałam na początku 4 miesiąca schować do szafy.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się juz nie mogę doczekać wypadu do galerii po ubrania DLA MNIE :) ale najpierw trzeba dojść do ładu i składu ze swoim ciałem.
    Szpilki są cudne a ja nie potrafię w nich chodzić :(

Molcia, Nymeria, Ona_89', Paolka_25 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz adidasów to są drugie buty co mogę założyć, a że była okazja i impreza siedząca dla mnie to jakoś włożyłam i wytrzymałam :) normalnie tylko adidaski :D

Ja też uwielbiam szpilki, nosić, kupować, oglądać wszystko, są mega sexy :D

Oj ja ostatnio dla siebie coś to kupowałam chyba w czerwcu, ale też pod kątem ciąży, a normalne zakupy marzenie :D pewnie do spełnienia na wiosnę, bo zimą za dużo nie powychodzę i trzeba wrócić do formy :D

201511211678.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakie uparte kobiety- faktycznie nie rodzą dzis :D a u nas na porodówce się dzieje. A ostatnio w jeden dzień 7 porodów a miasto 60tysieczne. Myślałam ze mamy niż demograficzny chyba jednak nie ;)

Dobra lece budzić mojego Promyczka na karmienie i czuje ze ciężko będzie bo śpi w najlepsze :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak ja już też myślę o wiosennych zakupach...przecie matka dzieciom musi jakoś wyglądać...

Przy Michalinie wróciłam do wagi po 3 miesiącach, ciekawe jak teraz będzie...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już się marzą normalne ciuchy tym bardziej ze ostatnio wchodzę tylko w dwie pary spodni na gumkę i juz mi niedobrze na ich widok...no i tenisowki. .ale tak po prawdzie to już nawet umalowac mi się nie bardzo chce...hmm ale ale wiosną pewnie będzie lepiej:)

Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość

Mijagi
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    właśnie dziewczyny jaki leżaczek tu był polecany? nie pamiętam niestety modelu :/
    Zapisałam sobie, że tiny love i teraz w empiku są niezłe przeceny
    http://www.empik.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg-tiny-love,p1079959057,dziecko-p?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=Facebook
    Inne kolory nawet poniżej 300 zł :-)

Ona_89', perelka89 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak mi się jeszcze przypomniało! Wiem ze większość z nas morduje zgaga i tylko nieliczne mają ten komfort ze mogą pochłonąć czekoladę, mandarynki,popić to cola i nie zdychac całą noc:) ale mi pani w aptece poleciła syrop gaviscon i mówię wam- jak ręką objął! Pani zarzekala się ze jest zupełnie bezpieczny i w sumie to ja też czytałam o tym na necie:)także polecam, na mnie działa jak miodzio:)

Mala_Czarna_89, MMartaa, perelka89 lubią tę wiadomość

Mijagi
  • haen Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi spuchly nogi, co widac najbardziej w okolicy kostek. I ramiona i plecy obsypane czyms w rodzaju tradziku, dumam sobie, ze to pewnie wyrzut hormonow.
    I maz dziala na nerwy wybitnie:)
    A i biegam teraz w New Balancach i tak mi w nich dobrze:) w szpilkach chyba nie umiem chodzic, a juz na pewno szybko, a zazwyczaj gdzies latam, a nie spaceruje.
    I w ogole jakiegos nerwa mam, wiec zanim sie wycisze i usne, to troche minie:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    A mi spuchly nogi, co widac najbardziej w okolicy kostek. I ramiona i plecy obsypane czyms w rodzaju tradziku, dumam sobie, ze to pewnie wyrzut hormonow.
    I maz dziala na nerwy wybitnie:)
    A i biegam teraz w New Balancach i tak mi w nich dobrze:) w szpilkach chyba nie umiem chodzic, a juz na pewno szybko, a zazwyczaj gdzies latam, a nie spaceruje.
    I w ogole jakiegos nerwa mam, wiec zanim sie wycisze i usne, to troche minie:/
    mnie też taki jakiś nerw trzyma od wczoraj, bałam się że to ciśnienie, ale na szczęście mam w normie i też nie mogę się doczekać chodzenia w normalnych ciuchach, ale to jeszcze tylko 2 tyg, więc jakoś dam radę :)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony u każdej z nas buzuja, ja nakrzyczalam na męża ,bo mnie wku....l i poszłam do sypialni ok 19stej i zasnęłam oczywiście Pancio jak sie klad spać ok 23 ej robił to tak cicho,ze mnie rozbudził no swietnie teraz to ja tu w ogóle nie zasnę ,a jeszcze coś gardło pobolewa:-( Hean może ta wysypkę powinnaś z lekarzem jutro skonsultować ? Lepiej zadzwoń do swojego gina tym bardziej,ze masz problemy z ciśnieniem,zaczęłaś puchnąć i jeszcze wysypka lepiej skonsultuj to , bedziesz spokojniejsza. Mnie tu w moim ciemnogrodzie Polozna co wizytę pyta czy puchne i czy coś mnie swędzi czyli coś może ale i nie musi być na rzeczy ...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka kurczę dobrze,ze jednak zrobili Ci szybko cc! Najważniejsze ,ze juz to za wami, a Jeremiaszek to silny chłopak ,cieszcie sie sobą :-) tez juz bym chciała z wami pisać o bolących sutkach i maluchu obok siebie,ale raczej będę musiała cierpliwie poczekać jeszcze te 14dni :-/ nic na sile,moje dziecko jest uparte po tatusiu i myśli sobie nie wychodzę zrobię wszystkim po złości, a mamę niech męczą z pytaniami kiedy ! Dziś chyba z 5osob pisało czy maja gratulować juz :-/ kurczę ta presja otoczenia jest straszna i w sumie nie dziwie sie,ze Jasiowi sie nie spieszy. Liście w okol domu pograbione ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwa to i ja mam leżę juz w łóżku ale jakoś mi się spać odechciało. .a kupowalyscie juz może jakieś mleko tak na wszelki wypadek? Bo ja obiecałam sobie ze będę mieć w domu puszkę w razie awarii ale powiem szczerze że ostatnio stanęłam w sklepie i nie wiedziałam co kupić. Z pierwszą córa sprawdził się enfamil ale kurcze jest dość drogi i chyba wolałabym uniknąć ponownie tych wydatków tym bardziej ze później kupowalismy mleko prawie co dwa trzy dni i wtedy juz czułam po kieszeni

Mijagi
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która rodzi ja chętnie potowarzysze, bo ze spaniem dziś bedą nici, bo jestem juz wyspana . Shibuya jak tam u Ciebie ? Coś tam sie dzieje?

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi witaj ;-) ja właśnie sie zastanawiam sama czy kupować mleko,bo z tego co zrozumiałam co dziewczyny piszą to przez pierwsze dni nie ma mleka i może wtedy warto dokarmiać dziecko mlekiem sztucznym do póki sie laktacja nie rozbuja! Ale z drugiej strony dziewczyny pisały,ze w szkole rodzenia mówiły położne,ze niby ta siara co leci na początku wystarczy do czasu aż zacznie sie nawał mleka?! Szczerze to można zgłupieć od natłoku informacji ,co robić a czego nie ...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• mijagi Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja ja powiem Ci tak szczerze ze tym razem nie zaryzykuję i jedna puszkę skitram:) pamiętam jak urodziła nam się Nadusia heh i wróciliśmy ze szpitala do domu :) pierwsza noc...godzina może druga w nocy a mała drze się wnieboglosy! Cyckiem pogardzila wiec kazałam mężowi w środku nocy jechać i szukać mleka :) znalazł jakieś Bebiko ale ile się najedlismy nerwów to nasze yhh i w ta pamiętna noc obiecałam sobie ze jeśli kiedykolwiek będzie drugie dziecię to ta magiczna puszka zajmie strategiczna pozycję na półce :)

Mijagi
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ