X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb patrzę na Twój suwaczek a tam ze Nikola ma juz miesiąc czasu, ale to zleciało <szok>

perelka89 lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słucham właśnie wiadomości i jestem przerażona i wkurzona.PiS ma zastopować możliwość przeprowadzania invitro w Polsce no zesz przecież to jedyna szansa dla rodzin które chcą mieć dziecko są to głownie normalne rodziny,chcą wprowadzić projekt 500zl dla dziecko i kto cholera z tego głownie skorzysta ? Patologia,która będzie sie rozmnazala teraz jak kroliki by dostać te 500zl .... Czy Ci ludzie mózgów nie maja ! Odbierają czasami jedyna możliwość posiadania dziecka"normalnym" ludzia po to by wspierać Polska patologie- brawo !!!

Sajgonara lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam biust hohoho :D ciężki i twardy ale jaaaki!
    Skarb właśnie boje się ze jak juz kupie to będą za duże ale na pewno piersi będą trochę większe niż wcześniej. To jak mówisz wstrzymać się ona razie bez stanika po domu latać?
    A swoja droga fajnie że sobie obiecalysmy ze obie dotrwamy do listopada ;)

Ginger nawet zaczęłam żałować ze nie mam tych kapturków. Jak się ma zagoić jak ciągle na nowo są draznione?
    Mi się juz też wydaje że widzę żółty odcień na buzce :( i jeszcze o wagę się boje bo w nocy średnio chciała pic. Oby się udało.

Kitaja dokładnie nawet nie wiesz jak mi ta ich polityka działa na nerwy- ubogim dać (a może by tak do pracy?????) a in vitro zle wrrrr. I to jest ta niby polityka prorodzinna tak?

Ciekawe jak Shibuya i Izulka

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciężko z tym gojeniem:( mnie też już fajnie leci widzę w tych kapturkach przynajmniej jak młody puści ze są pełne wiec będzie się w końcu moim tylko najadal
    Wzięli go na badania wiec czekam. A masujesz albo robisz coś z tymi piersiami ?

Błagam nawet mi nie piszcie o tych ciulach z PiS:/ wracamy w średniowiecze..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle śnił mi się dwayne the rock johnson ten mięśniak z szybkich i wściekłych ze robili z moim pepkowe ;)

moremi, haen, Nymeria, Paolka_25, Rozmarzona, perelka89 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • ania2071 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki melduje sie, w srode 28.10 o 8 : 05 rano silami natury urodziłam nasza córeczkę:-) Ma 2980 i 52 cm. Już jestesmy w domu, jest ciezko ale musimy dać rade ;-) jednak jest pazdziernikowe szczescie. Powodzenia na porodowkach! Trzymam kciuki!

moremi, Ginger84, izulkaa, Ona_89', haen, alus21, Galaretka, Cebulka, Molcia, Mala_Czarna_89, Sajgonara, Nymeria, Kitaja, Marta1986, Paolka_25, MW26, olimama, Rozmarzona, agulla03, monia35, lula.91, szczesciara25, biedroneczka1910, Aga_502, perelka89 lubią tę wiadomość

f2w3pc0z30b8gt3t.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Izulka spróbuj ciepłej kąpieli. Ja juz wcześniej miałam bóle miesiączkowe, ale nic nie ruszyło.

Co do jazdy do szpitala - dziewczyny z miejscowości gdzie nie ma porodowki też rodzą i też dojeżdzają do szpitala. Rodzić będziesz Ty, nie rodzina. Możesz też użyć argumentu, że tam jest lepszy oddział nowrodkowy. A najlepiej nic nie mówić i zrobić swoje.

Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anet Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny ja jeszcze w lozku leze nie chce mi sie wstawac☺ anula gratulacje czekamy na opis porodu no i napisz jak malutka sie ma☺ mala tzn ze wlasnie masz nawal? Ten bol jest do wytrzymania? Dziewczyny chyba jak teraz przezyjecie i sie nie poddacie z tym karmieniem to potem bedzie juz tylko lepiej - tego wam zycze napiszcie potem czy wychodzicie dzis kurcze ja coraz bardziej boje sie tego porodu wczoraj naszly mnie takie mysli ze nawet nue wiem jak tym dzieciatkiem mam sie zajac jak przebrac jak tulic karmic... a jakas panika niepotrzebna:/ dziewczyny ze skurczami jak u was sytuacja?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2071 fajnie że się odezwalas i dalas znac ze jestes juz po. A jak ma na imię??
    Ciekawe ile mamusiek nieaktywnych z pierwszej strony pochwali się nam że urodziło.

Aga502 kolejna osoba do wpisania na pierwszą stronę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 08:26

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ania gratuluję.

Dziewczyny ten ból piersi też przeraża. Mam nadzieję,że tym razem jednak dam radę karmić.

Zaraz zbieram się do lekarza. Mam nadzieję,że to moja ostatnia już wizyta u tej gin. Ciekawe co dziś wymyśli. Muszę poprosić o kopie badań. Niby mają w systemie ale nie chcę ryzykować.

Co do Pis-u brak słów. Od dziś weszła ustWa o rejestracji dzieci z adnotacją w akcie urodzenia,czy naturalne poczęcie,czy in vitro. A jakie to ma znaczenie pytam? To takie samo dziecko jak to poczęte naturalnie. Przecież do aktu urodzenia ma dużo osób wgląd. Mam nadzieję,że ktoś zaskarży tą ustawę. Ochrona danych osobowych,naruszenie prywatności

Sajgonara lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduję się z rana. Dziś w nocy bolał mnie brzuch ale nie tak nisko jak wcześniej i ból jak na @ tylko wyżej, budził mnie ten ból kilka razy w nocy a jak wstawałam aby zrobić siku to przestawał. Teraz jest ok, wszystko ucichło.
    Jutro wizyta i zostało 3 dni do terminu. Ostatnio tydzień temu pojechałam i zrobił tylko ktg. Jechałam godzinę by się dowiedzieć, że to nie są skurcze porodowe. Ale o tym to ja doskonale wiedziałam. Rodziłam juz przecież kiedyś. Nie wiem jak przepływy, jak łożysko, rozwarcie. Jutro nie dam tak się zbyć i zechcę aby wszystko posprawdzał.

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do karmienia piersią. Gdy urodziłam córkę to miałąm tyle pokarmu, że mogłabym bliźniaki wykarmić. Cóż z tego jak moja mała nie mogła złapać sutka. Nie były "wyciągnięte". Męczyłam się całe 3 m-ce . Najpierw odciągałam i karmiłam z butelki, dopiero po jakimś czasie złapała pierś przez kapturki. Dlatego teraz gdy sobie pomarzę, że mały złapie pierś od razu to dla mnie nie mogłoby byc nic piekniejszego. Także warto hartować pierś do karmienia. Mała dobrze radzi :)

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że Ginger urodzila w październiku bo by się zalapala na ta durną ustawę.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Dobrze, że Ginger urodzila w październiku bo by się zalapala na ta durną ustawę.

Właśnie nie wiem czy liczy się data urodzenia czy rejestracji w usc? Bo dopiero dziś mąż tam jedzie

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala jak Ty budzisz Nadie do jedzenia? Ta moja cholera śpi 4 godzinę, juz glly ,drzwi otwarte ,słońce go razi ja puszczam piosenki żywe a on nic wygina sie i śpi!Juz nosilam ,gadalam wszystko nooo. Pewnie jak się obudzi to znowu szalu glodowego nie opanuje.
    Wiem ,ze juz torby spakowane ale jak ktoras jeszcze na koszule sie nie zdecydowala to nie kupujece tych z guziczkami po bokach,taki standard cholera mnie z nimi bierze!!!!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już listopad Kochane ;-) Życzę Wam szybkich bezbolesnych porodów i oczywiście bez komplikacji ;-) Gratuluje już rozpakowanym mamuśkom i życzę dużo sił i wytrwałości ;-) <3

Ona_89', Molcia, Sajgonara, skarb15, Paolka_25, Cebulka, Rozmarzona, agulla03, monia35, olimama, szczesciara25, biedroneczka1910, Aga_502, perelka89 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka daj spokój z tym budzeniem :P myślałam ze to corcia będzie budziła mnie. Najpierw do niej mówiłam, dawałam pionowo, ptwieralam buzie sutkiem i ręką, rozebralam ja prawie do naga a ta dalej nic :) w końcu pociągnęła na odczepnego kilka minut i znow w kimono :D
    A mleko juz mi się samo leje po koszuli.. Normalnie kapie mi z sutka bez dotykania piersi. Jak pomyśle ze zaraz znów pobudka do karmienia to ajjj fajne te krwiaki fajne..

O 10 obchod ale mam nerwa..

Ginger nie robie Nic z tymi sutkami no nawet z prysznicem mialam problem.. Potem sciagne laktatorem to może trochę bardziej odpoczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 09:07

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Właśnie nie wiem czy liczy się data urodzenia czy rejestracji w usc? Bo dopiero dziś mąż tam jedzie

Mam nadzieje że urodzenia...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Spokojnie. Te zapisy dotyczą tylko dzieci "pozamałżenskich".
    Oczywiście jest to bubel prawny, ale prawo nie działa wstecz, a informacja musiałaby isc z kliniki.

Ginger84 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem czy to będzie to ale myślę że odszedł mi czop w końcu jest taki przezroczysto biały galaretowaty jak myślicie może to jest to co myślę ? Z góry sorry za takie opisy ale wole tu zapytać między swoimi listopadóweczkami:*

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ