Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz sama w sumie nie wiem co robić ,ale chyba spróbuje tak jak Mała mówi ,bo jak będę miała w domu niby w razie W to wiem,ze podam a bardzo chciałabym karmić piersią także ja raczej nie kupie na początek ,a tak do ceny tego mleka u nas nan pro 1 1szt to koszt ok 100zl <szok> ,dlatego fajnie będzie jak uda mi sie i starczy mi cierpliwości by karmić piersiąCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Mała i niech trwa jak najdłużej ten nawał pokarmu;-) chciałam napisać co właśnie dobrego jem ,ale ze jestes teraz matka Polka karmiąca to nie będę Ci robić smaka
a jak tam Nadia dziś ?mam nadzieje,ze jutro was wypiszą pewnie Laura juz nie może sie doczekać was w domu
ale macie fajnie
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
A ja nie mogę zasnąć
Do pisania też nie mam weny. Brzuch mam taki napięty i już sama nie wiem czy to skurcze są czy mała się tak układa. Moje maleństwo coś 2 dzień z rzędu jakieś leniwe, teraz trochę koło 23 się ruszyła, ale dopiero po moim kołysaniu i pukaniu w brzuch. -
Nymeria czyli najpierw jest trochę pokarmu" siara" potem nawał a potem to sie stabilizuje wszystko tak ? .MW26 ja jyz sie wysłałam a teraz Jasio wyciąga sie strasznie w brzuchu i tez sie martwię,ze może za bardzo także to wszystko chyba zależy od temperamentu naszych brzdącówCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
MW 26 a może mała zbiera siły by przywitać mamę i siostry po drugiej stronie brzucha
kto wie ?!
MW26 lubi tę wiadomość
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
nick nieaktualnyMy mleko kupimy jutro po powrocie do domu. Ja nawet chciałam zaryzykować w domu sama pierś ale po dzisiejszym histerycznym placzu za jeszcze 10ml jedzonka na pewno nie zaryzykuje powtórki, cholercia ,ze tez cycki nie maja miarki ile to maleństwo je! Tu nam podają mleko HIPPa wiec kupie takie samo ,zeby nie mieszać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 00:52
-
Dokładnie tak jak piszesz Kitaja z tym wyjątkiem (o ile dobrze cie rozumiem) że siara to początkowe mleko matki o nieco innym składzie, nie tylko tyle że jest go mało.
Natura nie wie ile dzieci mamy do wykarmienia więc obdarza nas chojnie, po czym stabilizuje się i dostosowuje do potrzeb. Dlatego trzeba karmić często, w nocy, skutecznie, prawidłowo i wyłącznie swoim mlekiem bo inaczej występuja zaburzenia np obrzęk piersi lub zastój pokarmu.
Dobra powymadrzalam sięale mam pierdolca na punkcie laktacji i moja książka już ledwo kartki że sobą trzyma bo ciągle doczytuje coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 01:02
haen lubi tę wiadomość
-
Nymeria dzięki ,pisz co wiesz śmiało o laktacji ja dopiero zaczynam czytać w tym temacie i każde wskazówki i porady sa ważne po to jest to forum by sobie pomagać ! Ka juz tyle cennych porad od was przeczytałam .Ok spróbuje zasnąć może sie uda ,spokojnej nocy
Nymeria, perelka89 lubią tę wiadomość
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
A ja mam zamiar dziś kupić jedno mleko żeby mieć w domu kupuje Nan. Wolę jednak mieć w razie draki. Kurcze bolą mnie te piersi:( ehh karmienie jednak nie jest moja ulubiona czynnością. Wkurza mnie to zmywanie tego bephanten. Kupie chyba ta druga maść której nie trzeba zmywać.
-
Kitaja wczoraj była mega grzeczna przespała prawie cały dzień. A gdy nie śpi to oglada świat zdziwiona
Spędziłam teraz prawie godzinę by obudzić dziecko do karmienia za Chiny ludowe nie chciała wstaćdopiero jak wyrodna matka rozebrala by się chłodno malutkiej zrobiło to łaskawie złapała pierś
Ginger boli boli:( z każdym karmieniem coraz bardziej.
Mam cyce jak donice. Wielkie i ciężkie. I obawiam się że nie zmieszczę je w żaden stanik a z drugiej strony kupować jutro jeśli pewnie się zmniejsza?Shibuya, moremi, Paolka_25, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Nie. Właśnie nie.. Czekam,i obserwuje póki co..
Twardnieje teraz,co 8 min.. Alr bardziej niż to boi jak na @..
A ile dalej masz do warszawy ? Ja die nie przejmuje gadaniem ludzi.. Tak na pewno Julcia by miała lepsza opiekę..
Ja zdecydowałam,w,Krakowie rodzic chociaz mam,Tam ok 50km.. Chyba żeby cos,nagle,sie działo to pojadę bliżej...ale nie chce bo maja tu tylko 1 st.ref.
Wiem,zr masa dzieci tu się rodzi alr czy to,oznacza ze moje tez musi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 04:13
-
Mała ja jednak przeprosilam się z kapturkami i jest trochę lepiej. Wiadomo ze dopóki się nie zagoi to będzie bolało ale mam nadzieje szybciej dojdą do siebie te sutki. Piersi tez ciężkieee boję się tego nawalu:( a i przy kapturki zauważyłam krew czyli konkretnie muszą być poranione:(
I kurcze wydaje mi się ze Marcel pozolknial:( oby nie bo chce do domku. A wyniki ma dobre wiec rozchodzi się tylko o ta żółtaczke. -
Mała ja bym na Twoim miejscu nie kupowala, bo piersi po tym nawale wrócą do swojego rozmiaru, więc nie potrzebny wydatek
musisz to jakoś przecierpiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 06:18