X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szarym mydłem ono ma najmniej chemii. Reszta wszystko już ingeruje w naturalna skórkę dziecka, która rozwija się do roku... A jak naladujemy chemii to się zatyka i nie rozwija.

A tym pisaniem że dzieci z ivf to jest ich obrona przed robieniem ivf przez pary homoseksualne...

201511211678.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Malgo, ale w przypadku rodzin mniej zarabiających - dopłata ma być od pierwszego dziecka,
    co do wpisywania informacji o in vitro - to dotyczy tylko dzieci pozamałżeńskich i ma zabezpieczać ich interesy w przypadku np. gdy ojciec, który nie jest ojcem biologicznym próbowałby np. zaprzeczyć ojcostwu i uchylać się od płacenia alimentów - ma to zabezpieczyć finansowo dziecko, cel ustawy sam w sobie słuszny, ale z wykonaniem niestety jak zwykle - gorzej, ponadto to nie będzie w akcie urodzenia, ale w osobnym protokole zamieszczane
    Ale dzięki temu nie będzie można korzystac z pomocy anonimowych dawców. Ponadto takie dane nie powinny byc przetwarzane przez urzędy. Nieważne czy w akcie urodzenia, czy też w innym protokole.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale dzięki temu nie będzie można korzystac z pomocy anonimowych dawców. Ponadto takie dane nie powinny byc przetwarzane przez urzędy. Nieważne czy w akcie urodzenia, czy też w innym protokole.
    co do anonimowych dawców - to nie wiem, nie słyszałam o tym, co do przetwarzania tych danych - jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że to nie w porządku, zwłaszcza, że wiem jak wygląda "ochrona" takich danych w małych miejscowościach - żenada
    Zorro - jak tam spa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:33

Zorro lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy w szpitalu mamy żółtaczkę :( juz się poryczalam mężowi do telefonu i trochę mi lepiej. Żal mi za to Laurki bo ona najbardziej czeka. Może jutro sie uda ale sie juz nie nastawiam.
    Ginger mam nadzieję ze chociaż u was lepsze wieści :)

Co do mycia dzieci- szlag mnie trafia jak biorę te zimne chusteczki nawilżające.. My mamy rumianek do mycia i będziemy za każdym razem podgrzewać przy pierwszej cprce tak robiliśmy i nas nie ubylo

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie idziemy do domu:( Marcel dostał żółtaczki. Chyba dopiero w środę. No i lipa bo nie będę go miała przy sobie tylko na karmienia :( ehh ten sam numer co Patryk w dniu wypisu dostał żółtaczki

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Malgo, ale w przypadku rodzin mniej zarabiających - dopłata ma być od pierwszego dziecka,
    i gdzie tu sprawiedliwość? Jeden pracuje dostanie 1000zl l4, drugi nic nie robi i dostanie tyle samo

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger żółwik :/ Nadia idzie pod lampy od 15-6 rano też tylko z przerwami na karmienie...

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pobytu w spa już trochę przywykłam. Dziś miałam badanie i rozwarcie zwiększyło się - jest już 3cm. W nocy męczyły mnie skurcze,ale nie zgłaszałam, bo były nieregularne. Mam nadzieję,że akcja niebawem się rozpocznie... Ja jestem chętna nawet na dziś :-)

Teraz nadszedł taki czas,że wszystkie w dwupakach siedzimy jak na szpilkach ;-)

Molcia, moremi, haen, Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzę ze w tym samym czasie napisałaś. Marcel idzie już od 12. Też mi szkoda Patryka.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Zostajemy w szpitalu mamy żółtaczkę :( juz się poryczalam mężowi do telefonu i trochę mi lepiej. Żal mi za to Laurki bo ona najbardziej czeka. Może jutro sie uda ale sie juz nie nastawiam.
    Ginger mam nadzieję ze chociaż u was lepsze wieści :)

Co do mycia dzieci- szlag mnie trafia jak biorę te zimne chusteczki nawilżające.. My mamy rumianek do mycia i będziemy za każdym razem podgrzewać przy pierwszej cprce tak robiliśmy i nas nie ubylo
    Nie martw się kochana choć znam ten ból siedzenia w szpitalu kiedy w domku czeka drugie dziecie:( ale głowa do góry!

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam o 7, wyprawilam Nadusie do przedszkola i wróciłam do wyra yhh teraz dopiero otworzyłam oko i wciąż leżę. ..:) ale pachnie mi kawa - jedyny nałóg którego nie mogłam w ciazy okiełznać. ..no i tego slodyczowego.ide wiec na kawkę i wykapie się nieco:)

perelka89 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze żeby dostać to 500zk trzeba miec dochód 800 zl na osobę.. Porażka.
    Gdzie tu sprawiedliwość ?
    A o tym,in vitro nawet szkoda gadać.

Mala .ginger to was dzieciaczki urzadzily.,. Trzymam kciuki żeby szybko was wypuścili;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety żyjemy w kraju, w którym po dupie dostają Ci bardziej przedsiębiorczy i samodzielni, a promuje się nieróbstwo i szarą strefę - ja już się pogodziłam z tym, że nie dostaniemy becikowego, z ulgi podatkowej też najprawdopodobniej nie będziemy mogli skorzystać, co oczywiste - z tych 500 zł siłą rzeczy również, z drugiej strony - ja się cieszę, że mnie stać i nie muszę się kogoś prosić o pomoc

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny... Trzymajcie się ciepło.
    Może spojrzcie na to z drugiej strony - lepiej, że teraz niż później w domu. I dzieciaki wygrzeją się pod lampami i szybko do domu wrócicie. Będzie dobrze.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, Ginger to dlatego wasze dzieciaki takie zaspane, przy zoltaczce tak jest...ja od razu nastawiam się na dłuższy pobyt...tyle, że u mnie w szpitalu dziecko na lampie przy mamie leży...

Ona_89', Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria- jeśli nic nie pokręcił to Ty masz ta magiczna książkę o laktacji? Podsunelabys tytuł?

Mijagi
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi doplatami na dziecko efekt będzie taki, że będzie więcej głodnych i zaniedbanych dzieci bo ich rodzice pazerni na kasę będą się mnożyć jak króliki...taka polityka

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ! U mnie noc straszna, nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji do spania, tak strasznie krzyż boli. Później przed 3 mąż wrócił z pracy i jak się położył to tak chrapał, że myślałam, że go uduszę. W rezultacie około godziny 5 poszłam spać do córki do pokoju, dobrze że ma duże łóżko, i pospałam do 9.
    Już nie wiem co mam ze sobą zrobić, tak mnie wszystko boli,brzuch twardnieje, ucisk na krocze i taki niepokój. Już chciałabym być po porodzie.
    Idę wziąć kąpiel może trochę ból krzyża zmniejszy się.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje:)

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no niestety żyjemy w kraju, w którym po dupie dostają Ci bardziej przedsiębiorczy i samodzielni, a promuje się nieróbstwo i szarą strefę - ja już się pogodziłam z tym, że nie dostaniemy becikowego, z ulgi podatkowej też najprawdopodobniej nie będziemy mogli skorzystać, co oczywiste - z tych 500 zł siłą rzeczy również, z drugiej strony - ja się cieszę, że mnie stać i nie muszę się kogoś prosić o pomoc

U nas podobnie: becikowe niet, ulga niet, 500 zl tym bardziej
    Zyc nue umierac
    Ps. A to co mnie wkurza, to to, ze na te "ww. przywileje" skladaja sie glownie Ci, ktorzy z nich nue beda mogli skorzystac.

Molcia, Cebulka lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ