Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak szarym mydłem ono ma najmniej chemii. Reszta wszystko już ingeruje w naturalna skórkę dziecka, która rozwija się do roku... A jak naladujemy chemii to się zatyka i nie rozwija.
A tym pisaniem że dzieci z ivf to jest ich obrona przed robieniem ivf przez pary homoseksualne... -
Molcia wrote:Malgo, ale w przypadku rodzin mniej zarabiających - dopłata ma być od pierwszego dziecka,
co do wpisywania informacji o in vitro - to dotyczy tylko dzieci pozamałżeńskich i ma zabezpieczać ich interesy w przypadku np. gdy ojciec, który nie jest ojcem biologicznym próbowałby np. zaprzeczyć ojcostwu i uchylać się od płacenia alimentów - ma to zabezpieczyć finansowo dziecko, cel ustawy sam w sobie słuszny, ale z wykonaniem niestety jak zwykle - gorzej, ponadto to nie będzie w akcie urodzenia, ale w osobnym protokole zamieszczane-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ale dzięki temu nie będzie można korzystac z pomocy anonimowych dawców. Ponadto takie dane nie powinny byc przetwarzane przez urzędy. Nieważne czy w akcie urodzenia, czy też w innym protokole.
Zorro - jak tam spa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:33
Zorro lubi tę wiadomość
-
Zostajemy w szpitalu mamy żółtaczkę
juz się poryczalam mężowi do telefonu i trochę mi lepiej. Żal mi za to Laurki bo ona najbardziej czeka. Może jutro sie uda ale sie juz nie nastawiam.
Ginger mam nadzieję ze chociaż u was lepsze wieści
Co do mycia dzieci- szlag mnie trafia jak biorę te zimne chusteczki nawilżające.. My mamy rumianek do mycia i będziemy za każdym razem podgrzewać przy pierwszej cprce tak robiliśmy i nas nie ubylo -
Do pobytu w spa już trochę przywykłam. Dziś miałam badanie i rozwarcie zwiększyło się - jest już 3cm. W nocy męczyły mnie skurcze,ale nie zgłaszałam, bo były nieregularne. Mam nadzieję,że akcja niebawem się rozpocznie... Ja jestem chętna nawet na dziś
Teraz nadszedł taki czas,że wszystkie w dwupakach siedzimy jak na szpilkachMolcia, moremi, haen, Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość
Synuś
-
Mala_Czarna_89 wrote:Zostajemy w szpitalu mamy żółtaczkę
juz się poryczalam mężowi do telefonu i trochę mi lepiej. Żal mi za to Laurki bo ona najbardziej czeka. Może jutro sie uda ale sie juz nie nastawiam.
Ginger mam nadzieję ze chociaż u was lepsze wieści
Co do mycia dzieci- szlag mnie trafia jak biorę te zimne chusteczki nawilżające.. My mamy rumianek do mycia i będziemy za każdym razem podgrzewać przy pierwszej cprce tak robiliśmy i nas nie ubyloMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Mijagi -
Ja wstałam o 7, wyprawilam Nadusie do przedszkola i wróciłam do wyra yhh teraz dopiero otworzyłam oko i wciąż leżę. ..
ale pachnie mi kawa - jedyny nałóg którego nie mogłam w ciazy okiełznać. ..no i tego slodyczowego.ide wiec na kawkę i wykapie się nieco:)
perelka89 lubi tę wiadomość
Mijagi -
no niestety żyjemy w kraju, w którym po dupie dostają Ci bardziej przedsiębiorczy i samodzielni, a promuje się nieróbstwo i szarą strefę - ja już się pogodziłam z tym, że nie dostaniemy becikowego, z ulgi podatkowej też najprawdopodobniej nie będziemy mogli skorzystać, co oczywiste - z tych 500 zł siłą rzeczy również, z drugiej strony - ja się cieszę, że mnie stać i nie muszę się kogoś prosić o pomoc
-
O matko, dziewczyny... Trzymajcie się ciepło.
Może spojrzcie na to z drugiej strony - lepiej, że teraz niż później w domu. I dzieciaki wygrzeją się pod lampami i szybko do domu wrócicie. Będzie dobrze.Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mała, Ginger to dlatego wasze dzieciaki takie zaspane, przy zoltaczce tak jest...ja od razu nastawiam się na dłuższy pobyt...tyle, że u mnie w szpitalu dziecko na lampie przy mamie leży...
Ona_89', Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Witam ! U mnie noc straszna, nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji do spania, tak strasznie krzyż boli. Później przed 3 mąż wrócił z pracy i jak się położył to tak chrapał, że myślałam, że go uduszę. W rezultacie około godziny 5 poszłam spać do córki do pokoju, dobrze że ma duże łóżko, i pospałam do 9.
Już nie wiem co mam ze sobą zrobić, tak mnie wszystko boli,brzuch twardnieje, ucisk na krocze i taki niepokój. Już chciałabym być po porodzie.
Idę wziąć kąpiel może trochę ból krzyża zmniejszy się. -
Molcia wrote:no niestety żyjemy w kraju, w którym po dupie dostają Ci bardziej przedsiębiorczy i samodzielni, a promuje się nieróbstwo i szarą strefę - ja już się pogodziłam z tym, że nie dostaniemy becikowego, z ulgi podatkowej też najprawdopodobniej nie będziemy mogli skorzystać, co oczywiste - z tych 500 zł siłą rzeczy również, z drugiej strony - ja się cieszę, że mnie stać i nie muszę się kogoś prosić o pomoc
U nas podobnie: becikowe niet, ulga niet, 500 zl tym bardziej
Zyc nue umierac
Ps. A to co mnie wkurza, to to, ze na te "ww. przywileje" skladaja sie glownie Ci, ktorzy z nich nue beda mogli skorzystac.Molcia, Cebulka lubią tę wiadomość