X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szarym mydłem ono ma najmniej chemii. Reszta wszystko już ingeruje w naturalna skórkę dziecka, która rozwija się do roku... A jak naladujemy chemii to się zatyka i nie rozwija.

A tym pisaniem że dzieci z ivf to jest ich obrona przed robieniem ivf przez pary homoseksualne...

201511211678.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Malgo, ale w przypadku rodzin mniej zarabiających - dopłata ma być od pierwszego dziecka,
    co do wpisywania informacji o in vitro - to dotyczy tylko dzieci pozamałżeńskich i ma zabezpieczać ich interesy w przypadku np. gdy ojciec, który nie jest ojcem biologicznym próbowałby np. zaprzeczyć ojcostwu i uchylać się od płacenia alimentów - ma to zabezpieczyć finansowo dziecko, cel ustawy sam w sobie słuszny, ale z wykonaniem niestety jak zwykle - gorzej, ponadto to nie będzie w akcie urodzenia, ale w osobnym protokole zamieszczane
    Ale dzięki temu nie będzie można korzystac z pomocy anonimowych dawców. Ponadto takie dane nie powinny byc przetwarzane przez urzędy. Nieważne czy w akcie urodzenia, czy też w innym protokole.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale dzięki temu nie będzie można korzystac z pomocy anonimowych dawców. Ponadto takie dane nie powinny byc przetwarzane przez urzędy. Nieważne czy w akcie urodzenia, czy też w innym protokole.
    co do anonimowych dawców - to nie wiem, nie słyszałam o tym, co do przetwarzania tych danych - jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że to nie w porządku, zwłaszcza, że wiem jak wygląda "ochrona" takich danych w małych miejscowościach - żenada
    Zorro - jak tam spa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:33

Zorro lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy w szpitalu mamy żółtaczkę :( juz się poryczalam mężowi do telefonu i trochę mi lepiej. Żal mi za to Laurki bo ona najbardziej czeka. Może jutro sie uda ale sie juz nie nastawiam.
    Ginger mam nadzieję ze chociaż u was lepsze wieści :)

Co do mycia dzieci- szlag mnie trafia jak biorę te zimne chusteczki nawilżające.. My mamy rumianek do mycia i będziemy za każdym razem podgrzewać przy pierwszej cprce tak robiliśmy i nas nie ubylo

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie idziemy do domu:( Marcel dostał żółtaczki. Chyba dopiero w środę. No i lipa bo nie będę go miała przy sobie tylko na karmienia :( ehh ten sam numer co Patryk w dniu wypisu dostał żółtaczki

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    Malgo, ale w przypadku rodzin mniej zarabiających - dopłata ma być od pierwszego dziecka,
    i gdzie tu sprawiedliwość? Jeden pracuje dostanie 1000zl l4, drugi nic nie robi i dostanie tyle samo

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger żółwik :/ Nadia idzie pod lampy od 15-6 rano też tylko z przerwami na karmienie...

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pobytu w spa już trochę przywykłam. Dziś miałam badanie i rozwarcie zwiększyło się - jest już 3cm. W nocy męczyły mnie skurcze,ale nie zgłaszałam, bo były nieregularne. Mam nadzieję,że akcja niebawem się rozpocznie... Ja jestem chętna nawet na dziś :-)

Teraz nadszedł taki czas,że wszystkie w dwupakach siedzimy jak na szpilkach ;-)

Molcia, moremi, haen, Mala_Czarna_89, perelka89 lubią tę wiadomość

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzę ze w tym samym czasie napisałaś. Marcel idzie już od 12. Też mi szkoda Patryka.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Zostajemy w szpitalu mamy żółtaczkę :( juz się poryczalam mężowi do telefonu i trochę mi lepiej. Żal mi za to Laurki bo ona najbardziej czeka. Może jutro sie uda ale sie juz nie nastawiam.
    Ginger mam nadzieję ze chociaż u was lepsze wieści :)

Co do mycia dzieci- szlag mnie trafia jak biorę te zimne chusteczki nawilżające.. My mamy rumianek do mycia i będziemy za każdym razem podgrzewać przy pierwszej cprce tak robiliśmy i nas nie ubylo
    Nie martw się kochana choć znam ten ból siedzenia w szpitalu kiedy w domku czeka drugie dziecie:( ale głowa do góry!

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam o 7, wyprawilam Nadusie do przedszkola i wróciłam do wyra yhh teraz dopiero otworzyłam oko i wciąż leżę. ..:) ale pachnie mi kawa - jedyny nałóg którego nie mogłam w ciazy okiełznać. ..no i tego slodyczowego.ide wiec na kawkę i wykapie się nieco:)

perelka89 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze żeby dostać to 500zk trzeba miec dochód 800 zl na osobę.. Porażka.
    Gdzie tu sprawiedliwość ?
    A o tym,in vitro nawet szkoda gadać.

Mala .ginger to was dzieciaczki urzadzily.,. Trzymam kciuki żeby szybko was wypuścili;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety żyjemy w kraju, w którym po dupie dostają Ci bardziej przedsiębiorczy i samodzielni, a promuje się nieróbstwo i szarą strefę - ja już się pogodziłam z tym, że nie dostaniemy becikowego, z ulgi podatkowej też najprawdopodobniej nie będziemy mogli skorzystać, co oczywiste - z tych 500 zł siłą rzeczy również, z drugiej strony - ja się cieszę, że mnie stać i nie muszę się kogoś prosić o pomoc

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, dziewczyny... Trzymajcie się ciepło.
    Może spojrzcie na to z drugiej strony - lepiej, że teraz niż później w domu. I dzieciaki wygrzeją się pod lampami i szybko do domu wrócicie. Będzie dobrze.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, Ginger to dlatego wasze dzieciaki takie zaspane, przy zoltaczce tak jest...ja od razu nastawiam się na dłuższy pobyt...tyle, że u mnie w szpitalu dziecko na lampie przy mamie leży...

Ona_89', Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria- jeśli nic nie pokręcił to Ty masz ta magiczna książkę o laktacji? Podsunelabys tytuł?

Mijagi
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi doplatami na dziecko efekt będzie taki, że będzie więcej głodnych i zaniedbanych dzieci bo ich rodzice pazerni na kasę będą się mnożyć jak króliki...taka polityka

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ! U mnie noc straszna, nie mogłam znaleźć sobie wygodnej pozycji do spania, tak strasznie krzyż boli. Później przed 3 mąż wrócił z pracy i jak się położył to tak chrapał, że myślałam, że go uduszę. W rezultacie około godziny 5 poszłam spać do córki do pokoju, dobrze że ma duże łóżko, i pospałam do 9.
    Już nie wiem co mam ze sobą zrobić, tak mnie wszystko boli,brzuch twardnieje, ucisk na krocze i taki niepokój. Już chciałabym być po porodzie.
    Idę wziąć kąpiel może trochę ból krzyża zmniejszy się.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje:)

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no niestety żyjemy w kraju, w którym po dupie dostają Ci bardziej przedsiębiorczy i samodzielni, a promuje się nieróbstwo i szarą strefę - ja już się pogodziłam z tym, że nie dostaniemy becikowego, z ulgi podatkowej też najprawdopodobniej nie będziemy mogli skorzystać, co oczywiste - z tych 500 zł siłą rzeczy również, z drugiej strony - ja się cieszę, że mnie stać i nie muszę się kogoś prosić o pomoc

U nas podobnie: becikowe niet, ulga niet, 500 zl tym bardziej
    Zyc nue umierac
    Ps. A to co mnie wkurza, to to, ze na te "ww. przywileje" skladaja sie glownie Ci, ktorzy z nich nue beda mogli skorzystac.

Molcia, Cebulka lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ