X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Moremi ktg jutro o 8 ale nie u niej.
    Cebulka pokazałam jej usg i liczyłam,że omowi,bo dr który robił usg nic nie mówił. Dopiero na wyraźny nacisk Adama powiedział,że wszystko dobrze.

Kurcze, ale miałaś opis tego usg czy tylko zdjęcia?

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati np nie miała naświetlania tylko czopki dostawał. Dopiero powyżej 15 bilurbina była ,to brali pod lampy. Ciekawe jak teraz będzie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale się zestresowałam rano, po porannej kąpieli i depilacji, idę do kibelka patrze a na majtkach czerwono, ale jakby nie tam gdzie pipeczka tylko wiecie wyrzej, gdzie wzgórek łonowy, w pierwszej chwili zamarłam, dopiero później się skapłam, że się mocno zacięłam ;) o boszsz
    Bolą mnie dziś cycki :/ w ogóle jakoś pechowo ten pon zaczynam, hym, nie chcę się już pocieszać słodyczami, bo mi tyłek rozerwie, a potem tego nie zrzucę

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka opis i zdjęcia. Sam opis za wiele nie mówi. Tym razem nawet nie skomentowała wyników badań. Tyle co widziałam jak położna wprowadzała dane,to spojrzałam.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli po prostu w dniu porodu:)

Ej zadam moze glupie pytanie:P
    Czy rodzi sie w staniku? :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy dziś prezent dla Natalki od malutkiej. Muszę schować,bo zaraz znajdzie

moremi lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poszłam na usg do enelmed to tam też niby nie omawiają, ale że to było po polowkowym u mojego gin i chciałam skontrolować położenie łożyska na innym usg to pytałam o wszystko i w trakcie wszystko mówił...potem jeszcze opisał. Ale na pierwszym usg też tam ale u wrednej pani doktor mimo moich pytań nie dowiedziałam się niczego. Tylko mocno namawiala do dodatkowo płatnego testu pappa przy kolejnym usg. Złożyłam zresztą na nią skargę...

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia musi jeszcze się z tata wybrać i dla braciszka kupić prezent...chcemy żeby sama wybrała..

moremi lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi jeszcze nie:P
    Chociaz walczę ze skurczami cały czas :/.... Przy zmianie pozycji chce mi się płakać...ale póki co jem pizze i robię barszcz czerwony bo mnie mega ochota naszla..a potem idę spać..chociaz godzinkę bo padam na pysk po tej nocy..( patrzę w aplikacji teraz ktora mam to id okolo godziny 3-4 miałam kolo 40 skurczy ) kto sie zamieni ?

Zycie w Polsce jest ciężkie.. I niesprawiedliwe..czemu np patrzą tylko na zarobki ? Niektory maja minimalna krajowa i dostana wszystkie świadczenia z mopsu , państwa itd.. A może ci ludzie nie maja zbyt duzo wydatków?moze mieszkaja u rodzicow, nie musza nic oplacac ? inni zarabiają np 2 tys juz się nie kwalifikują do różnych doplat a powiedzmy maja więcej wydatków niz tamci np kredyt itd.

Przykład. Szwagier nie pracuje ani jego zona, maja dziecko.. Żyją u rodziców i dostaja za nic kasę..my pracujemy, oplacamy kredyt, mamy więcej wydatków a nie dostaniemy nic.. Porażka.tamtym lepiej sie zyje niż nam. Po co wiec zapierdzielac w pracy jak można siedziec i za nic kase miec :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 13:09

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    A czyli po prostu w dniu porodu:)

Ej zadam moze glupie pytanie:P
    Czy rodzi sie w staniku? :D
    U mnie rodziło się w koszuli bądź podkoszulku. A potem to już na nagusa bo ciągali mnie do wanny i z powrotem i nie opłacało się nawet ubierać :)

Mijagi
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, to kolorowych i spokojnych snów :-)

I wiadomośc dla Natki (bo podgląda tutaj) - nie, nie rodzę.

izulkaa, Natka_79 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger Nadia ma 12 czegostam. Doktor powiedział ze jakby miał pewność ze się nie zwiększy to dzis by nas puścił do domu ale pewności nie ma. Powiedział ze niewiadomo ile może jeden dzień maksymalnie kilka ehh. Też się juz nie chce nastawiać na jutro ale oczywiście się nastawiam! Mojemu juz leci urlop :/
    A Marcel ile ma?

Natali co kupiliście Natalce?

Haen ja miałam na sobie stanik bo mnie wnerwialy te wyskakujace cycochy. Na sam koniec ściągnęłam żeby mogli mi corcie od razu na nagie piersi położyć.

teraz juz też paraduje w staniku i składkach laktacyjnych bo się ze mnie leje.. Jak odciagne to dobę można trzymać w lodowce i pol roku w zamrażarce mleko tak?
    Maz mi przywiezie pojemniki do mrożenia ale chyba zaraz odciagne bo mam masakrę.

A Shibuya się tylko rano odzywała?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dwie książki z mangi,wisiorek do telefonu - oczywiście manga. Do tego puki na słodko. Ona zakochana w mandze i anime.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam jeszcze jedno glupie pytanie:
    czy mozna rodzic (CC) w soczewkach? :P

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala shibuya na fb siedzi ;)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    Z tego co mi wiadomo, to nie.
    Ja się zastanawiam, czy sn można? Bo okularami to szybciej komus zęby wybije ;-)

Zorro lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi, a przypomnij mi, mowilas ze sutki zwykla lanolina smarujesz czy purelanem?

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitac :)

A co tu sie wyrabia :>?

Musze sie poskarzyc,ze z wczorajszych seksow nici!
    Mezu jednak widze ma opory,ze zrobi krzywde i koniec.
    Wkurzylam sie na niego mega i siedzialam naburmuszona na maksa.
    Probowal sie przymilic,postymulowal mi za to i wymeczyl cyce :D
    Pozniej z usmiechem na twarzy chcial sie przelamac i sie pyta, czy sie bzykamy,a ja oczywiscie unioslam sie honorem i powiedzialam,ze teraz to sobie moze :)
    Brzuch mnie jednak pozniej pobolewal to przestawal i tak w kolko,wiec co to za robota by byla jakbysmy sie pokusili.

Dzisiaj zaliczylam juz lidla,rossmana i polo.
    Kregoslup przy powrocie bolal niemilosiernie.
    Siedziec w aucie czy wysiasc to tez mega wyczyn bo mala juz czuje doslownie wszedzie.
    Nocka przebiegla w miare dobrze bo tylko na siuski wstawalam noi oczywiscie przebudzalam sie przy zmianie pozycji.
    najgorsze jak przez sen ukladalam sie na plecach to az z bolem otwieralam oczy i zaraz musialam sie odwrocic na bok.

Kurcze Ginger,Mala szkoda,ze tak to sie potoczylo i wyszly u waszych maluszkow te zoltaczki :(
    Pociesze was jednak,ze tyle co juz dalyscie rady wyczekac swoich szkrabow to juz i te kilka dni nie zrobi roznicy i za chwileczke bedziecie wszyscy w domkach w komplecie ;)
    Tyle tylko tak jak Mala mowi szkoda,ze urlop mezom leci.

Cebulka, plus za skarge na lekarza z takimi nie mozna sie patyczkowac ;)

Kupilam calaaa siate doslownie slodyczy i musze ja zdazyc opedzlowac przed porodem hihi :)
    Tlumaczylam sie swojemu,ze zostaly mi ostatnie dni rozkoszy :D

A teraz bede nudna i zapytam, ktora wyladuje na porodowce :>??

Ona_89', Mala_Czarna_89, olimama, perelka89 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:
    ja też się nad tym zastanawiam tzn pierwszy poród przeżyłam w soczewkami i nic się nie stalo dopiero jak juz byłam na sali założyłam okulary teraz tez bym wolała w soczewkami bo o niebo wygodniej!w sumie to miałam nawet zapytać gina i zapomnialam

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ąaaaa z tym ze ja Sn

Mijagi
‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ