X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Właśnie nie wiem ile Patryk ma zapytam jak pójdę albo na obchodzie.
    hahaha ja do Nadii cały czas mówię Laurko :D a maz też dzwoni i pyta "jak tam Laura?" ale spoko ze nie jesteśmy z tym sami :D

Galaretka trzymamy mocno kciuki! Nie denerwuj się chciałam ci napisać ale wiem ze to niemożliwe. Ale wierze ze wszystko będzie dobrze. I będziesz miała ta świadomość ze malutki jest zbadany fachowym okiem.

Ok juz nie narzekam, żółtaczka to nie koniec świata, poczekamy :)
    Ale numer mi Nadia wywinela- zawiozlam ja pod lampy a za 10-15 minut pielęgniarka mi ja przywiozła oczywiście wysyraszylam się ze coś się stało. Pielęgniarka mówi "bunt na pokładzie". Okazało się ze od kiedy wyszłam mala drze się w niebogłosy. Babki śmiały się że chce razem z mama leżeć. Jadła pol godz zanim ja zawiozlam ale przystawilam do piersi- nie chce. Tylko rozgląda się tymi pięknymi granatowymi oczkami wokół.
    Odciagnwlam wcześniej mleko więc dałam jej z butelki I 50ml wciagnela z zadowoleniem :P narazie spi pod lampami oby znow jej sie nie zbrzydlo ;)

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie noge mial ladnie poturbowana i czasami sie zastanawiam po co te skladki jak tylko szukaja pretekstu by kasy nie wyplacic -.-

Wiesz ja jak mialam dawniej takie pojedyncze mocno bolesne skurcze to az mnie zginalo w pol i oddechu nie moglam zlapac.
    Brzuch sie tez niemilosiernie napinal.
    Mysle,ze taki bol na pewno rozpoznasz i bedzie Cie lapalo co iles minut.
    Bedziesz wrecz pewna,ze to nie dziecie sie wierci tylko taki mocny bol,ktory lapie i za chwile puszcza.
    Nie wiem czy pomoglam,ale tylko tak potrafilam to okreslic :)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama,nie pogardze jeśli to jutro nastąpi :-) ja już wg OM to jestem tydzień przetrminowana także wiesz :-)

Dzięki Rozmarzona! :-) pomoglas! Jak na razie nie są to aż tak bolesne skurcze. No nic, czekamy dalej...

olimama, perelka89 lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedeoneczka mierz czas pomiedzy. I czy nabieraja na sile? Powiem wam ze tych porodowych nie da się z niczym pomylic

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 21:26

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja trauma; moja mama mowila i mowi bardzo czesto do mnie Agatko czyli imieniem mojej siostry:P
    Jak juz bylam starsza, to nie reagowalam i mama mnie kilka razy o cos prosila lub jej mowie: mamo, to ja Hania najwspanoalsze dziecko na swiecie, a nie moja siostra Agata:D

olimama, Mala_Czarna_89, Rajska lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja dziewczyny padam dzisiaj na pysk.
    Za mna jedynie zakupy,zrobienie i powieszenie prania,przepakowanie torby do szpitala,a czuje sie wrecz marnie.
    Kregoslup boli mnie jakbym sie czegos nadzwigala,oczy pieka niemilosiernie i glowa zaczyna tez bolec.
    Jeszcze rozumiem zebym nocki calej nie przespala,ale ja dzisiaj w miare dobrze spalam.
    Jutro jeszcze trzeba wstac na badania ,a tak mi sie nie chce.
    Moj zaraz do pracy i zostaniemy same.
    Marudzenia ciag dalszy :)

Jestes juz z nami :)
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja też dzisiaj bez życia jestem, tylko ja nic jeszcze nie zrobiłam oprócz śniadania i kąpieli. Też mnie plecy bolą, brzuch cały czas twardnieje, i dopiero co się obudziłam . Mam powoli dość.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj sie nalazilam (serrroo) i sie wkurzylam 2 pierdolki: kupilam w Rossmanie mydelniczke i byla zapakowana i tak sie lekko zamyka, ze sie otwiera oraz kupilam sobie wietnamska koszule do porodu, bo nie przekonal mnie wielki tiszert, ktory mialam w szafie i nie podoba mi sie i czuje, ze po pranie bedzie bezksztalna masa. A kupilam niby szajs do porodu, zeby nue bylo zal wyrzucic jak cos.
    Ale oprocz tego zakuoy ogarnelam, pranie i zmywarke tez, wstawione, rozwieszona a zaraz startuje z szybkim odkurzaniem.
    I drzemka byla (dobry, mocny sen), takze pewnie w nocy nie bede mogla spac:p

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to na nocnej zmianie się widzimy...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj bez życia, jestem okropnie słaba, głowa mnie strasznie boli zupełnie bez energii, próbowałam zasnąć, ale nic z tego :(

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to moze doradzicie: ostatni raz ginekologicznie bylam badana 14.10 (i mualam pobrany wymazna gbsa). Potem zaczelam chodzic do gin przy szpitalu, ale ona raczej monitoruje cisnienie, ocenia usg (do tej pory bylam tam 2 razy i na fotel nie zaprasza, tak jakbt nie chodze do niej w tym celu), ale niby powiedziala, zeby chodzic na normalne wizyty do swojej gin. Mialam raz jeszcze zlecone badania krwi i moczu i tyle.
    I teraz clou: isc jeszcze na wizyte do swojej gin? Troche mi szkoda placic 150 zl, zeby wsadzila palec w wiadome miejsce i wypowiedziala aie nt. ew.rozwarcia czy szyjki.
    Ani nie mam juz zadnych badan zlecanych (a jak juz to przez szpital) ani ona nic mi nie powie ciekawego (bede miec usg w szpitalu oceniajace lozysko, przeplywy i wage dziecka za tydzien), i tak sie zastanawiam.
    Poszlybyscie??

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuje z fb
    Dziewczyny mam problem... :( zmarł brat mojej mamy, oczywiście nic mi nie powiedzieli kazali nie mówić, jednak mąż mi powiedział. Teraz jak już wiem, to powiedzieli żebym nie wybierała się na pogrzeb, pogrzeb jest w czwartek. Przyjęłam wszystko na spokojnie, wiadomo jest mi przykro ale do paniki czy czegoś daleko. Myślę, że na mszy dałabym radę, gorzej z pogrzebaniem na cmentarzu. O moją reakcję nie chodzi mi tak jak o reakcję dziadków, których kocham nad życie (a to ich syn) zupełnie nie wiem co zrobić! Pomocy!!

Paolka _25
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szła bym na Twoim miejscu. Pozegnaj wujka w domu modlitwa. Oszczędź sobie strrsu. Nikt nie będzie mieć żalu do Ciebie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, przykro mi :-( i myślę że jak nie pojdziesz to dziadkowie na pewno zrozumieja. Chyba że rzeczywiście chcesz i dasz radę iść na msze. Choć musze przyznać, że na mszy też ciężko powstrzymać się od emocji.

Haen, a w którym tyg jesteś?

Mała, już się w miarę wyciszaja ale nie nasilały się w sumie te bóle. Mam tylko jeszcze pytanie: dlaczego ona się dziś tak wierci?? I to na serio bardzo bo!esnie.. Podobno jak za bardzo się ruszają dzieciaki w tym okresie to też niedobrze, ale nie wiem dlaczego. Moze poczytam w necie na ten temat. Ale to moje dziecię dziś na serio szaleje i co najlepsze w miarę równych odstępach ją czuć jak się rozpycha...

Olimama, no moja to na pewno jest właśnie duża. Ja to się obawiam, że będzie już miała z 4kg.jak nie więcej.

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Kopiuje z fb
    Dziewczyny mam problem... :( zmarł brat mojej mamy, oczywiście nic mi nie powiedzieli kazali nie mówić, jednak mąż mi powiedział. Teraz jak już wiem, to powiedzieli żebym nie wybierała się na pogrzeb, pogrzeb jest w czwartek. Przyjęłam wszystko na spokojnie, wiadomo jest mi przykro ale do paniki czy czegoś daleko. Myślę, że na mszy dałabym radę, gorzej z pogrzebaniem na cmentarzu. O moją reakcję nie chodzi mi tak jak o reakcję dziadków, których kocham nad życie (a to ich syn) zupełnie nie wiem co zrobić! Pomocy!!
    Ja bym poszla na mszę. W domu i tak będziesz przeżywać. Może jeszcze gorzej niż w kościele. Współczuję bardzo.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja (ale to mowie po sobie) nie poszlabym ani na msze, a tym bardziej pogrzeb.

Biedroneczka jutro zaczne 39 tydzien.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Ginger chyba Marcel ,a nie Patryk :)

Haha widzisz jaka Gapa ze mnie;) jeszcze nie wróciły wszystkie szare komórki sprzed ciąży jak widać;)

A więc Marcel ma 14 tej bilurbiny. Dały mi szpitalny laktator z medeli jest rewelacyjny żebym odciągala i im dawała to wtedy go nie będą wyciągać i zwiększa się nasze szanse na wyjście jutro choć i tak się nie nastawiam.

MW26 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a jaki to model Medeli, wiesz moze?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:

Ginger wspolczuje...moze jej pogwizdaj nad uchem to sie uspokoi ;)

dobrze ze mam słuchawki. Ale słuchajcie tego mega dziwni ludzie. Się wkurwilam bo jej mąż mi mówi kiedy ja mam brać swoje dziecko do siebie że mamy w tym samym czasie żebyśmy mogły odpocząć nosz kurwa mac. Powiedziałam mu ze chyba mu się role pomyliły co za cymbal!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ