X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Właśnie nie wiem ile Patryk ma zapytam jak pójdę albo na obchodzie.
    hahaha ja do Nadii cały czas mówię Laurko :D a maz też dzwoni i pyta "jak tam Laura?" ale spoko ze nie jesteśmy z tym sami :D

Galaretka trzymamy mocno kciuki! Nie denerwuj się chciałam ci napisać ale wiem ze to niemożliwe. Ale wierze ze wszystko będzie dobrze. I będziesz miała ta świadomość ze malutki jest zbadany fachowym okiem.

Ok juz nie narzekam, żółtaczka to nie koniec świata, poczekamy :)
    Ale numer mi Nadia wywinela- zawiozlam ja pod lampy a za 10-15 minut pielęgniarka mi ja przywiozła oczywiście wysyraszylam się ze coś się stało. Pielęgniarka mówi "bunt na pokładzie". Okazało się ze od kiedy wyszłam mala drze się w niebogłosy. Babki śmiały się że chce razem z mama leżeć. Jadła pol godz zanim ja zawiozlam ale przystawilam do piersi- nie chce. Tylko rozgląda się tymi pięknymi granatowymi oczkami wokół.
    Odciagnwlam wcześniej mleko więc dałam jej z butelki I 50ml wciagnela z zadowoleniem :P narazie spi pod lampami oby znow jej sie nie zbrzydlo ;)

moremi lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie noge mial ladnie poturbowana i czasami sie zastanawiam po co te skladki jak tylko szukaja pretekstu by kasy nie wyplacic -.-

Wiesz ja jak mialam dawniej takie pojedyncze mocno bolesne skurcze to az mnie zginalo w pol i oddechu nie moglam zlapac.
    Brzuch sie tez niemilosiernie napinal.
    Mysle,ze taki bol na pewno rozpoznasz i bedzie Cie lapalo co iles minut.
    Bedziesz wrecz pewna,ze to nie dziecie sie wierci tylko taki mocny bol,ktory lapie i za chwile puszcza.
    Nie wiem czy pomoglam,ale tylko tak potrafilam to okreslic :)

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama,nie pogardze jeśli to jutro nastąpi :-) ja już wg OM to jestem tydzień przetrminowana także wiesz :-)

Dzięki Rozmarzona! :-) pomoglas! Jak na razie nie są to aż tak bolesne skurcze. No nic, czekamy dalej...

olimama, perelka89 lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedeoneczka mierz czas pomiedzy. I czy nabieraja na sile? Powiem wam ze tych porodowych nie da się z niczym pomylic

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 21:26

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja trauma; moja mama mowila i mowi bardzo czesto do mnie Agatko czyli imieniem mojej siostry:P
    Jak juz bylam starsza, to nie reagowalam i mama mnie kilka razy o cos prosila lub jej mowie: mamo, to ja Hania najwspanoalsze dziecko na swiecie, a nie moja siostra Agata:D

olimama, Mala_Czarna_89, Rajska lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja dziewczyny padam dzisiaj na pysk.
    Za mna jedynie zakupy,zrobienie i powieszenie prania,przepakowanie torby do szpitala,a czuje sie wrecz marnie.
    Kregoslup boli mnie jakbym sie czegos nadzwigala,oczy pieka niemilosiernie i glowa zaczyna tez bolec.
    Jeszcze rozumiem zebym nocki calej nie przespala,ale ja dzisiaj w miare dobrze spalam.
    Jutro jeszcze trzeba wstac na badania ,a tak mi sie nie chce.
    Moj zaraz do pracy i zostaniemy same.
    Marudzenia ciag dalszy :)

Jestes juz z nami :)
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja też dzisiaj bez życia jestem, tylko ja nic jeszcze nie zrobiłam oprócz śniadania i kąpieli. Też mnie plecy bolą, brzuch cały czas twardnieje, i dopiero co się obudziłam . Mam powoli dość.

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dzisiaj sie nalazilam (serrroo) i sie wkurzylam 2 pierdolki: kupilam w Rossmanie mydelniczke i byla zapakowana i tak sie lekko zamyka, ze sie otwiera oraz kupilam sobie wietnamska koszule do porodu, bo nie przekonal mnie wielki tiszert, ktory mialam w szafie i nie podoba mi sie i czuje, ze po pranie bedzie bezksztalna masa. A kupilam niby szajs do porodu, zeby nue bylo zal wyrzucic jak cos.
    Ale oprocz tego zakuoy ogarnelam, pranie i zmywarke tez, wstawione, rozwieszona a zaraz startuje z szybkim odkurzaniem.
    I drzemka byla (dobry, mocny sen), takze pewnie w nocy nie bede mogla spac:p

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to na nocnej zmianie się widzimy...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj bez życia, jestem okropnie słaba, głowa mnie strasznie boli zupełnie bez energii, próbowałam zasnąć, ale nic z tego :(

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to moze doradzicie: ostatni raz ginekologicznie bylam badana 14.10 (i mualam pobrany wymazna gbsa). Potem zaczelam chodzic do gin przy szpitalu, ale ona raczej monitoruje cisnienie, ocenia usg (do tej pory bylam tam 2 razy i na fotel nie zaprasza, tak jakbt nie chodze do niej w tym celu), ale niby powiedziala, zeby chodzic na normalne wizyty do swojej gin. Mialam raz jeszcze zlecone badania krwi i moczu i tyle.
    I teraz clou: isc jeszcze na wizyte do swojej gin? Troche mi szkoda placic 150 zl, zeby wsadzila palec w wiadome miejsce i wypowiedziala aie nt. ew.rozwarcia czy szyjki.
    Ani nie mam juz zadnych badan zlecanych (a jak juz to przez szpital) ani ona nic mi nie powie ciekawego (bede miec usg w szpitalu oceniajace lozysko, przeplywy i wage dziecka za tydzien), i tak sie zastanawiam.
    Poszlybyscie??

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuje z fb
    Dziewczyny mam problem... :( zmarł brat mojej mamy, oczywiście nic mi nie powiedzieli kazali nie mówić, jednak mąż mi powiedział. Teraz jak już wiem, to powiedzieli żebym nie wybierała się na pogrzeb, pogrzeb jest w czwartek. Przyjęłam wszystko na spokojnie, wiadomo jest mi przykro ale do paniki czy czegoś daleko. Myślę, że na mszy dałabym radę, gorzej z pogrzebaniem na cmentarzu. O moją reakcję nie chodzi mi tak jak o reakcję dziadków, których kocham nad życie (a to ich syn) zupełnie nie wiem co zrobić! Pomocy!!

Paolka _25
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szła bym na Twoim miejscu. Pozegnaj wujka w domu modlitwa. Oszczędź sobie strrsu. Nikt nie będzie mieć żalu do Ciebie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, przykro mi :-( i myślę że jak nie pojdziesz to dziadkowie na pewno zrozumieja. Chyba że rzeczywiście chcesz i dasz radę iść na msze. Choć musze przyznać, że na mszy też ciężko powstrzymać się od emocji.

Haen, a w którym tyg jesteś?

Mała, już się w miarę wyciszaja ale nie nasilały się w sumie te bóle. Mam tylko jeszcze pytanie: dlaczego ona się dziś tak wierci?? I to na serio bardzo bo!esnie.. Podobno jak za bardzo się ruszają dzieciaki w tym okresie to też niedobrze, ale nie wiem dlaczego. Moze poczytam w necie na ten temat. Ale to moje dziecię dziś na serio szaleje i co najlepsze w miarę równych odstępach ją czuć jak się rozpycha...

Olimama, no moja to na pewno jest właśnie duża. Ja to się obawiam, że będzie już miała z 4kg.jak nie więcej.

• moremi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Kopiuje z fb
    Dziewczyny mam problem... :( zmarł brat mojej mamy, oczywiście nic mi nie powiedzieli kazali nie mówić, jednak mąż mi powiedział. Teraz jak już wiem, to powiedzieli żebym nie wybierała się na pogrzeb, pogrzeb jest w czwartek. Przyjęłam wszystko na spokojnie, wiadomo jest mi przykro ale do paniki czy czegoś daleko. Myślę, że na mszy dałabym radę, gorzej z pogrzebaniem na cmentarzu. O moją reakcję nie chodzi mi tak jak o reakcję dziadków, których kocham nad życie (a to ich syn) zupełnie nie wiem co zrobić! Pomocy!!
    Ja bym poszla na mszę. W domu i tak będziesz przeżywać. Może jeszcze gorzej niż w kościele. Współczuję bardzo.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja (ale to mowie po sobie) nie poszlabym ani na msze, a tym bardziej pogrzeb.

Biedroneczka jutro zaczne 39 tydzien.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Ginger chyba Marcel ,a nie Patryk :)

Haha widzisz jaka Gapa ze mnie;) jeszcze nie wróciły wszystkie szare komórki sprzed ciąży jak widać;)

A więc Marcel ma 14 tej bilurbiny. Dały mi szpitalny laktator z medeli jest rewelacyjny żebym odciągala i im dawała to wtedy go nie będą wyciągać i zwiększa się nasze szanse na wyjście jutro choć i tak się nie nastawiam.

MW26 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a jaki to model Medeli, wiesz moze?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulaa wrote:

Ginger wspolczuje...moze jej pogwizdaj nad uchem to sie uspokoi ;)

dobrze ze mam słuchawki. Ale słuchajcie tego mega dziwni ludzie. Się wkurwilam bo jej mąż mi mówi kiedy ja mam brać swoje dziecko do siebie że mamy w tym samym czasie żebyśmy mogły odpocząć nosz kurwa mac. Powiedziałam mu ze chyba mu się role pomyliły co za cymbal!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ