X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie w środę bo nie liczę ze jutro się uda:/ u nas jest od 12 do 6 rano naświetlanie. No może trochę ci te sutki odpoczna pomysl tez o tych nakładkach bo mi jest dużo lepiej. Ale ogólnie piersi nawet po odciagnieciu są ciężkie twarde i bolą. Też tak masz? Boję się tego nawalu..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc cos z cisnieniem, bo jak dla Was za niskie, to dla mnie akurat:)

Mala ponoc im wiecej dziecko z zoltaczka bedzie jesc, tym wiecej kup i wydali bilinurine czyli powinno sie jak najwiecej przystawiac.

Moja od kilku dni spokojniejsza z kolei.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała a Ty masz swój laktator czy szpitalny?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • agulla03 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie kuje w środku w pipce, też tak macie? Aż zginam się w pół.

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • natali101 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja już kapturki na sutki kupiłam i czekają. Tym razem będę przygotowana.

Co za palant z tego gościa. Niech spada na szczaw. Jak mu źle,to sala rodzinna i wtedy może sobie dyktować warunki

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka - wyrazy wspolczucia:(ja byłam na pogrzebie na początku ciąży i juz bym chyba tego nie powtorzyla:(splakalam się jak bobr i przez tydzień nie mogłam dojść do siebie:( są chyba takie momenty w życiu kiedy trzeba odpuścić ...choć to wszystko zależy od tego co Ty czujesz

Mijagi
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam akurat podwyższone ciśnienie dzisiaj :P:/

Shuibuya sorki nie ogarniam dzisiaj zbyt :P

Rozmarzona jestemm dllatego,ciekawa czy dotrwam do 12 go :P cos mi sur wydaje ze nie. Bo coraz gorsze,te skurcze :P jak masz te bole to tez ci promieniują na uda i krocze? Coraz. Częściej,coraz gorzej :P no. Tak tłumacze ze albo szyjka sir skraca alboo ddziecko do,kanału rodnego,sie wstawia :P
    Najgorzej jak nie doosc ze skurcz ,bol okresowy, brzuch twardnieje to,jeszcze poty mnie oblewają wtedy :P .. Juz niedługo...:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:00

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt żeby dziecko jadło jak najwięcej dlatego ja odciagam bo wtedy więcej zje zrobi więcej kupek i siku czyli wydali ta bilurbine. Jak długo trwa taki nawal mleka

A propos laktatora jaki polecacie elektryczny? Bo ja mam ręczny ale się nie sprawdził. A chyba będę zmuszona kupić jakiś bo obawiam się ze młody mi Wszystkiego nie ściągnie. A i położne mi szałwie poleciły zaparzyc i cały dzień ja pić podobno trochę hamuje laktacje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sporo tego niby czopa było ale żadnej krwi w tym tylko biało przezroczysta galaretka i trochę żółta puki co tylko krzyż mnie ćmi :P.. Trochu jestem zawiedziona bo chce mieć to za sobą a tu psikus totalnie nic :P

Rajska lubi tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger laktator elektryczny canpola ma bardzo dobre opinie wśród mam. Pamietam, że Skarb też go kupiła i polecala.

Buffy, Aga_502 lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    A propos laktatora jaki polecacie elektryczny? Bo ja mam ręczny ale się nie sprawdził. A chyba będę zmuszona kupić jakiś bo obawiam się ze młody mi Wszystkiego nie ściągnie. A i położne mi szałwie poleciły zaparzyc i cały dzień ja pić podobno trochę hamuje laktacje.
    GINGER u mnie taki nawal trwal trzy dni.. a jeśli chodzi o laktator to wypróbowałam MEDELI ZA 290 ZL I BAAAARDZO BOLALO.... NAPRAWDE.. A ZAMOWILAM Z ALLEGRO Z BABY CANPOL ZA 160 ZL I JEST REWELACYJNY.. MA SYLIKONOWA NAKLADKE KTORA MASUJE.. NIC NIE BOLI.. MAPRAWDE.. I BARDZO SZYBKO ŚCIĄGA. NAPRAWDE SETDECZNIE POLECAM WSZYSTKIM!!!

km5supjy0xczfwah.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć,bo będę musiała kupić i patrzyłam na medele,a tak to Canpol kupimy

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff posmarowalam brodawki ta ziajka i juz mnie tak nie pieka, mega ulga.
    Czyli cos daje ta masc,wiec musze ja wziasc ze soba do szpitala.

Izulka, te okresowe to bardziej wtedy mi promieniuja na pachwiny i to tak dosyc bolesnie.
    Dokladnie, musimy sie pocieszac,ze te bole to dobry objaw bo cos sie zaczyna dziac :)

Ginger, ja tez mam laktator z canpola,ale niestety nie powiem Ci jeszcze jak sie sprawuje :)

Kitaja, a co z Toba :)?

Jestes juz z nami :)
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:52

Rozmarzona lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pożyczyłam laktator nowy medeli i chcialam tez go zamowic ale przekonała mnoe cena laktatora Z canpolu i nie zsluje... ja myślałam ze to ma boleć.. jeszcze przy poranionych brodawkach, masakra.. ale poczulam ulge przy cabpolu, no i ma wiecej opcji predkosci itp..

izulkaa lubi tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wgl to przepakowalam torbe szpitalna na wieksza, taka wrecz bagazowa..
    Stwierdzilam,ze jest cholernie ciezka i mam nadzieje,ze nie bede musiala jej sama targac.
    Moj jak ja zobaczyl to sie pytal czy kazda z forum ma az tak zapakowana torbe.
    No kurcze przeciez same potrzebne rzeczy spakowalam takie jak do szpitala,a nie na wakacje -.-
    Sam szlafrok mi zajal pol torby bo pluszowy,a nie mam takiego cienkiego (jedynie taki seksowny no to odpada).
    Wlasnie dziewczyny co sa w szpitalu bralyscie szlafroki?

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka, laktator elektryczny jest mega wygodny i ma kilka stopni regulacji.
    Maszynka,ze tak powiem sama pracuje :)
    Fakt drozszy,ale fajna sprawa.
    Jesli chodzi o sny to mezu mial wczoraj sen,ze urodzilam na mieszkaniu i wszedl zdziwiony do pokoju,ze leze z dzidziusiem.
    Nie chcialam tez jechac do szpitala tylko kazalm mu noz przyniesc by przecial pepowine haha :D

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

• madzi4aam Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziekowalam za reczny jak spróbowałam takim odciągnąć.. tu przy elektrycznym trwa to doslownie 8-10 minut.. i jak mala ostatnio miała problem z brzuszkiem to odciagnelam i szybko nalecialo nowe mleczko i juz lepiej się czuła..

Wiecie co.. ja juz waze mniej niz przed ciążą .. mała to dieta cud. Na wszystko reaguje:( teraz tez mieliśmy dwie doby przekichane przez brzuchek, dopiero od dzis rana jest w miarę dobrze..
    No i co moge polecić? Mała nam się ciągle wybudzala w dzien i w nocy przez rączki, machala i pchala do Buzki, zamowilam otulacz do spowijania.. bardzo mi było przykro jak ja otulalam tak ciasno ale ona zdecydowanie tego potrzebowala, czuc się jak w brzuszku i zaczela ładnie spać..

perelka89, moremi lubią tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam te babki czy mogę ściągnąć i przynieść mleko one ze tak to zanioslam. pytam kiedy będą ja karmić bo od 4h nie jadla- jak się obudzi bo trzeba korzystać że grzecznie śpi bo z czasem dzieci nie chcą tam być. za jakiś czas przynosi mi mala i butelkę i mówi ze może najpierw do piersi. No to przylozylam pol godziny karmienia marnujemy czas moim zdaniem. Ale nie chce mi się wykłócać dzis jestem padnieta fizycznie i psychicznie. Ciekawe co to będzie.

Ginger też mam twarde i bolace piersi mimo ściągania.

Laktator mam swój z domu, butelkę też, nawet juz pojemniki do mrożenia pokarmu maz mi przywiózł.

Laktator ręczny ale chyba jednak wolałabym elektryczny.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Miałam jednak wcześniej :)
    Na ktg tradycyjnie cisza, spokój. Także jakoś mnie to nie zdziwiło. Męczyłam się jedynie na plecach, bo jak się kladlam na boku, to uciekał gdzieś szkrab. No ale najważniejsze, że serducho dobrze :)
    Później badanie na fotelu. Uwaga: rozwarcie na opuszek palca. Także istne szaleństwo :D powiedział, że nawet nie miałby mi jak zrobić masażu - od razu mi się przypomniałaś Shibuya, wiec akurat odetchnęłam, że się nie da, bo same badanie juz mnie bolało :p
    No cóż, także póki co spokój, ale powiedział, że nigdy nie wiadomo, że w każdej chwili może się coś dziać - tu pomyślałam o Tobie Mała :D
    W każdym razie, dostałam dla świętego spokoju skierowanie do szpitala. Jako, że u mnie było różnie z okresem, wiec nie możemy się trzymać sztywno daty z OM no i brał tez pod uwagę datę z pierwszego usg czyli 15.11. Powiedział, że gdyby się nic nie działo, to do tego 15.11 żeby się zgłosić juz do szpitala.
    Za tydzień jeszcze ktg, wiec jakby się coś tam działo, to na szybka wizytę na fotelu, żeby sprawdzić szyjkę.

Mala_Czarna_89, Rozmarzona, haen, Shibuya, Nymeria, MW26, moremi, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ