X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Ginger a jaki to model Medeli, wiesz moze?

To taki lepszy stojący a nie podręczny.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała uf czyli nie tylko ja mylę dzieci bo juz myślałam że ze mnie wyrodna matka.
    U nas podobnie z tym buntem uspokaja się tylko przy mnie. Aż mnie serce boli ale musi tam leżeć i nic nie zrobimy:((

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, ja sama teraz jestem mega ciekawa czy mam jakieś rozwarcie i czy szyjka się skraca a też już nie mam wizyty u mojego gina. Także sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Ale kurcze, 150 zł to dużo. Ja place zawsze Stowe i też mi się wydaje że to dużo jak za takie zwykle badanie na fotelu, no ale cóż zrobić...
    Ale skoro masz już za tydzień mieć wszytsko robione w szpitalu to może wytrzymasz :-)

• haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mysle sobie, ze chyba to nie ma sensu isc. Zapisalam sie na wizyte, a czy sie pojde podejne decyzje blizej. Bo ona mi powie, ze mam rozwarcie, a ja zaczne sie doszukiwac objawow itd. Albo powie, ze nie mam i wtedy sie zdoluje. Poki co chyba wole zyc w niewiedzy do maksymalnego momentu:P
    Poza tym ile tytaj dziewczyn mialo rozwarcia czy skrocone szyjki, a porodow z tego nie bylo.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen zawsze możesz podjechać na ip i powiedzieć, że Cię mocno podbrzusze boli, generalnie powinni zrobić ci ktg i zbadać ginekologicznie...tylko jak coś to do tego szpitala co chcesz rodzic bo mogą chcieć Cię zatrzymać...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon sie dowiem, kiedy bede musiala stawic sie w szpitalu, bo jak juz tam bede lezec to wydaje mi sie, ze i tak mnie zbadaja.
    Poki co jestem zapisana do swojej gin, a najwyzej odwolam wizyte w ostatnim momencie

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wydaje mi się, że ze mną ok, że dam radę, tylko boję się że serce mi pęknie jak zobaczę moich dziadków, że płaczą czy coś... póki tego nie będę widzieć, to myślę że to zniosę. W kościele myślałam siąść gdzieś na końcu a faktycznie na cmentarz się nie wybierać bo wiem, że tam może być dramat :(

Paolka _25
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen my podjęliśmy decyzję,że już nie idę do tej gin przed porodem.
    Do niedzieli się oszczędzam,a w niedzielę zaczynamy pomagać malutkiej.
    38 tc będzie skończone. Mąż już nie może się doczekać i mówi,ze piwo odstawia :)

perelka89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, ja tez raczej bym odpuscila msze oraz pogrzeb.
    Mysle,ze to za duzo emocji,a dwa moze i nie jestem przesadna,ale ponoc kobiety w ciazy nie powinny chodzic na pogrzeby.
    Nie wiem jak nie wierze w zabobony tak ten jakos mnie przeraza.
    Decyzja jednak nalezy wylacznie do Ciebie czy jestes na silach przede wszystkim.

Biedroneczka, ponoc pod koniec ciazy ujawnia sie temperament dziecka.
    Jesli jest bardziej leniwe to moze takie byc i po porodzie badz na odwrot, bardziej zywe.
    Moja tez takie dni ma,ze jest mega aktywna do czego sie przywyczailam badz ma nagle dzien lenia.
    Dzisiaj np jest mniej ruchliwa niz zwykle jednak i tak mocno odczuwam jest przekrecanie sie :)

Ginger, pfff co za dupek olalabym takiego.
    Rzadzi sie jakby conajmniej to byla jego sala.
    Niech do izolatki idzie i posiedzi w doborowym towarzystwie-sam ze soba ;)

Haen, ciezko doradzic,ale w sumie tydzien to juz niewiele do wizyty :)
    U mnie robil przy koncu czesciej wizyty,ale to na kase chorych i bylam zadowolona.
    Isc jednak i zaplacic 150 zl tak naprawde kiedy mozna isc za tydzien,a nic sie nie dzieje to chyba poszlabym za tydzien :)
    I mowisz dzisiaj warte trzymasz :D?

Mowicie dziewczyny,ze tez Wam dzien nie sluzy?
    Kurcze dobrze wiedziec,ze nie jestem sama jakos tak razniej :)

Mam dwa pytania.
    Byla mowa o masciach na sutki.
    Ja mam z ziajki i pisze,ze nie trzeba jej zmywac przed kolejnym karmieniem.
    W skladzie ma 100 % wysokooczyszczonej lanoliny zmywalybyscie czy nie? tak jak pisza,ze niby nie trzeba?
    Pisze tez,ze mozna smarowac przed porodem sutki i je w ten sposob hartowac i tak wlasnie chce zrobic jesli mi to ma pomoc pozniej :)

I jeszcze mam tabletki prenalen laktacja bo dostalam.
    Myslicie,ze jak tylko juz urodze to odrazu moge to zaczac brac?
    Pisze,ze jedna dziennie,ale od kiedy dokladnie sie to zaczyna zazywac to nie.
    Moze i banalne pytania,ale wole byc doinformowana :)

Ps. suty mnie smala ;/ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 19:14

perelka89, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:52

Rozmarzona, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, Zorro lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka,ja,ci napisalamm na fb ;) ja mmialam tez pogrzeb w ciąży i,nie bylam,..

Haen na twoim miejscu bym mnie szła. Szkoda klasy..niic ci nie da nawet teraz innfoornacja czy masz rozzwarcie czy nie :P tydzienn wytrzymmasz;)

Rozmarzona nie tylko ty mmasz gorszy dzien.. Ja dalej mam skurcze..bole@... Ciekawe co bedzie w nocy...

Shibuya jak u ciebie ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mijagi Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz od miesiąca pojechałam do galerii:) trochę jakby ta rwa odpuscila bo mogłam juz trochę przejść. ..a to dla mnie mega wyczyn:) z pewnością pomogły masaże a i jutro chyba sobie też zafunduje tak żeby trochę rozluźnić te plecy.yhhh choć wolałabym na co innego ta kasę przeznaczyć.

Mijagi
  • Rozmarzona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wyczytalam opinie o tej ziajce i ponoc nie trzeba jej zmywac przed karmieniem :)
    Niby mega ulge przynosi podczas karmienia,wiec bedziemy testowac ;)

Perelka, ale fajnie zazdroszcze takiego weekendu :)
    Wypoczeta i zrelaksowana przed godzina 0 :)?

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pommysle zd w przyszłym tyg zobaczę swoja córkę to mam ciarki :P

Ciekawe czy się sprawdza moje odczucia,o tym tygodniu :P jak nie zacznę rodzic to jutro nadrabiamy groby, bo nie bylismy nawet :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, na okres tez mnie bole lapia,ale w miare szybko mijaja i zapominam.
    Tlumacze to sobie,ze moze w koncu wieksze rozwarcie sie robi czy cos :D
    Izulka szukaj pozytywow Kochana :)
    Moze akurat szkrab bedzie chcial sie przywitac z mamusia ;)

izulkaa lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezu dzisiaj wyskoczyl z tekstem,ze brzuch mi opadl.
    A ja jestem zdania,ze wcale nie bo codziennie go obserwuje.
    Stwierdzil,ze patrze nieobiektywnym okiem,ale ja i tak wiem swoje :)

• haen Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka, jmusisz sama ocenic, ale takie emocje nie sa wskazane...

Shibuya ciekawa jestem czy powiekszy Ci sie do jutra rozwarcie:P

Natalii ja sie nie oszczedzam, a ta i tak siedzi w brzuchu:P. Na ten tydzien mam plany, a w weekend idziemy do knajpy indyjskiej, gdyby sie okazalo, ze to ostatni dzwonek:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a moja leży i powiedziały ze nie będą jej na sile wyciągać tylko przywiozą mi do piersi jesli się obudzi :/ ja oczywiście strach ze znów z wagi spadnie wiec skorzystałam Ginger z twojego pomysłu odciagnelam mleko i im zanioslam. Raz że dłużej będzie w inkubatorze a dwa więcej wypije z butli niż z piersi. Juz pomijam że mi ulżyło na klatce piersiowej i może sutki trochę się zregenerują.
    Ginger a mówili ci kiedy możecie wyjść? Do której masz Marcelka naświetlanego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 19:34

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dziś chyba z ciśnieniem jest i przez to to nasze gorsze samopoczucie. Ja dziś też więcej skurczy i ból podbrzusza no i takie ogólne rozbicie...za to Mały wariuje i to boliiii...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen moje oszczedzanie wynika z remontu łazienki. Jednak ciągle w ruchu. W końcu mam Nati i nie chcę już teścia angażować. Wiem,że pomoże ale wolę wykorzystać po porodzie. Dlatego rano do szkoły to już tatuś będzie wiózł,a ja odbieram,zaliczam lekarzy i zajęcia dodatkowe. Jeszcze 9 chcę na zebranie pójść i 10 do neurologa,a później niech się rodzi.

haen lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ