Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_Czarna_89 wrote:i gdzie tu sprawiedliwość? Jeden pracuje dostanie 1000zl l4, drugi nic nie robi i dostanie tyle samo
Cebulka ja napewno nie chce mieć więcej dzieci, nawet jakby dawali 2000 zł nic mnie nie przekona. Jedynie własna wypracowana sytuacja finansowaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:41
-
Ksiazka ma tytuł: Warto karmić piersią i co dalej? Magdaleny Nehring-Gugulskiej. Książka jest super pomocna (wiem od mamusiek co korzystały z porad) i ja zabieram ja na porodowke ale ze ciągle coś doczytuje ostatnio to wkładam i wyciągam z torby
-
Kasy na becikowe jest przeznaczone więcej niż rodzi się dzieci więc jak się nie należy a złoży się wniosek to też można dostać.
Dobrze ze ta kasa pomaga takim osobom jak malgo, ale chyba nawet ty nie zaprzeczysz że jest to rozwój patologii i nierobstwa. -
Zreszta mnie nie ekstra kasa by zadowolila, a pewnosc, ze dziecko bedzie mialo miejsce w publicznym zlobku/przedszkolu lub np.doplata do nianii w takiej kwocie, zebym mogla wrocic do pracy (no u mnie szukac od nowa:P).
Bo jak ktos dostanie tu kilkaset zlotych, tam 1000 to niedlugo bedzie otrzymywac wiecej niz osoba ktora pracowala przed i w trakcie ciazyNymeria, Molcia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
Nymeria wrote:Kasy na becikowe jest przeznaczone więcej niż rodzi się dzieci więc jak się nie należy a złoży się wniosek to też można dostać.
Dobrze ze ta kasa pomaga takim osobom jak malgo, ale chyba nawet ty nie zaprzeczysz że jest to rozwój patologii i nierobstwa. -
Malgo mi chodzi o typową patologie która dla kasy na wode zrobi wszystko...byle tylko nie pracować...ty chcesz pracować tylko za godne pieniądze i ja to doskonale rozumiem. Jak bym miała na czarno zarobić 1500 albo siedzieć w domu i dostać 1000 to wiadomo jaka decyzja...szczególnie, że teraz masz dostać ten 1000 za ciężka pracę jaką jest wychowanie dziecka...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
To tutaj pod wzgledem pieniedzy na dzieci jest duzo latwiej ! Kazde dziecko od chwili urodzenia do ukonczenia 18roku zycia dostaje ok 500zl (970kr) oprucze tego jezeli kobiecie nie nalezy sie macierzynski (80%przez 12msc lub 100% przez 9 msc do tego ojcu nalezy sie 3msc tacierzynskiego ) jezeli nie przysluguje kobiecie macierzynski bo nie ma wypracowanej podstawy za rok ubiegly moze sie starac o jednorazowe becikowe ok 22tys zl (44tys kr) jezeli matka nie wroci do pracy bo np chce jeszcze byc z dzieckiem w domu i nie posyla go do przedzszkola i dziecko jest w przedziale wieku 13-24 msc moze sie starac o 3tys/msc do ukonczenia 2 lat przez dziecko oprucz tego biedniejsze rodziny moga sie starac o dodatek do przedszkola lub niani
Ona_89', Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Glownie z tej pomocy w Polsce korzystaja niestety rodziny patologiczne ,a cierpia na tym dzieci ktore zyja w skrajnym ubustwie,albo sa oddawane do domu dziecka ! Oczywiscie jest nie liczna grupa rodzin ubozszych ktorym takie pieniadze jak najbardziej sie naleza !
lula.91 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
To ja po wizycie. Jedyne czego udało się dowiedzieć,to że szyjka długa ale rozpulchniona i rozwarcie na 0,5 cm. Nie omówiła badań,ani usg. Zleciła badania 6 tygodni po porodzie. Stwierdziła,że teoretycznie za 2 tygodnie powinnam się pokazać. Chyba już nie pojadę,bo co mi powie? Nawet wypisala mi badania i zalecenia co do tarczycy.
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
natali101 wrote:To ja po wizycie. Jedyne czego udało się dowiedzieć,to że szyjka długa ale rozpulchniona i rozwarcie na 0,5 cm. Nie omówiła badań,ani usg. Zleciła badania 6 tygodni po porodzie. Stwierdziła,że teoretycznie za 2 tygodnie powinnam się pokazać. Chyba już nie pojadę,bo co mi powie? Nawet wypisala mi badania i zalecenia co do tarczycy.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Kitaja to naprawdę godne warunki. Co prawda, życie u was jest sporo droższe, ale zarobki też wyższe...Polska z socjalem jest jeszcze bardzo daleko w lesie...zamiast dbać o przyrost naturalny to wydłużają wiek emerytalny...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013