X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę teraz na termin z prenatalnych, to na prenatalnych mam na 10.11, więc bądź tu człowieku mądry :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka ale ty mialas miec cc, wiec nie ma znaczenia w ktorym szpitalu ci zrobia, czy to twoj lekarz bedzie robil cc?
    Do jakich probujesz sie dostac?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:22

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, nie to raczej nie skurcze bardziej to taki bol brzucha po badaniu jak po seksie odczuwalam.

Wiecie co tak sie cieszylam,ze cos sie rusza,ale ja to mam jakiegos jebanego pecha..
    Moj czytal wiadomosci na necie z miasta i rozumiecie,ze jest remont szpitala gdzie mam rodzic i nie bedzie porodow rodzinnych do konca listopada..?
    Ryczec mi sie chce z tego wszystkiego bo tak chcialam by maz przy mnie byl jeszcze jak sam do tego dojrzal.
    Nie wiem nawet jakie warunki mnie czekaja skoro remont bedzie..
    Nie ma u nas innego szpitala gdzie przyjmuja porody i jestem zalamana.
    Jeszcze niech mi sie ten zjebany lekarz trafi,na ktorego skarge pisalam to juz wgl kaplica.
    Napisalam do poloznej takiej fajnej czy to prawda,ale raczej tak bo oburzona babka napisala do redakcji,a redakcja to sprawdzala i podtwierdzila ;/

Jestes juz z nami :)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie termin z om i usg ten sam.

Dziewczyny czekam na rozwój sytuacji u Was. U mnie nudno więc mogę kibicować.

Mam plan wyciągnąć dziś męża do nowego centrum handlowego. Już chyba 3 tygodnie otwarte,a my nie byliśmy. Autem całe 5 min drogi. Zobaczymy czy da się namówić

Rozmarzona, moodliszka lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie dobrze Rozmarzona. Tu duży stres bo poród i jeszcze remont szpitala.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ale sliczne te Twoje dziewczyny:) Laura tak dumnie trzyma siostrę-piękny widok <3 a jak Ty się czujesz? i jak tam kupki u Nadi?cos wspominalas,ze sa wodniste,lepiej już?

Ginger,Zorro co tam u was?

Rozmarzona gratulacje super wieści z wizyty:) trochę nie ciekawie z tym Twoim szpitalem,a nie możesz jechac do innego? będziesz bardziej spokojniejsza,ze nie trafisz do tego lekarza,co skladalas skarge,no i będziecie mogli mieć wspólny porod

Nati sernik pieklas mniam mniam,ale Twoja rodzinka ma z Toba dobrze ;) udanych zakupow

Madzia to czekamy na zdjęcia kuchni :) w końcu przygotowania dla maleństwa ruszyly pelna para .Niech wam się tam dobrze mieszka

perelka i jak tam po wizycie? mam nadzieje,ze przeczytamy wiadomość od Ciebie "lekarz wrozy porod na dniach;)"

izulka,sajgonara jeszcze raz gratuluje :) tylko można wam pozazdroscic,ze już jesteście po

Rozmarzona, perelka89, Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, no wlasnie nie moge gdzies indziej bo tylko w tym szpitalu u nas w miescie przyjmuja porody. (je.. zadupie).
    Do innego miasta jechac za duzy stres z dojazdem tym bardziej jak nie wiem czy maz wtedy w pracy nie bedzie noi nawet tak nie znamy tamtego miasta.
    No nic pech sie mnie cos trzyma :(
    Ciekawe jak maja duzo np teraz porodow przy tym remoncie,a malo sal to gdzie babki mieszcza, na korytarzu...?
    A mialy byc porody po ludzku,a to idzie w odwrotna str wszystko.

I jeszcze znowu tesciowa wydzwaniala,ale teraz do meza co za babsztyl ciezki!

Perelka,a Ty jak tam?
    Moze odrazu na porodowke pojechala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:26

perelka89 lubi tę wiadomość

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dzisiaj od rana i nie mogę nadrobić, bo co chwila "coś".
    Najpierw o mnie :P przeżyłam wczorajszy dzień, dałam radę, poleciało kilka łez, ale tak jak pisałam trzymałam się z daleka na cmentarz poszłam dopiero po konsolacji jak już nikogo nie było. I tak jak pisałam najgorsze było spotkanie z moją kochaną babcią o nikogo tak się nie martwiłam jak o nią. I muszę pochwalić mojego męża, zachował się fantastycznie, chcę go takiego zawsze!!
    Zamówiliśmy też nowe drzwi do pokojów i łazienki i to też dla mnie niespodzianka bo myślałam, że nastąpi to dopiero jednak po narodzinach :-)

Sajgonara gratuluję! Zaskoczyłaś i to bardzo!uśmiech pewnie nie schodzi Ci z twarzy;-) zdrówka dla Was!

Izulkaa gratulowałam na fb ale tutaj jeszcze raz! Mimo cc widzę, że tryskasz radością i energią,oby tak dalej!

Moodliszka oby u Ciebie było to, to że Maluszek zbiera siły na,poród u mnie dwa dni był spokojny też myślałam, że to to ale wczoraj znowu ruszył z całej petary :-)

Rozmarzona gratuluję rozwarcia!i obyś nie chodziła z nim tyle co ja, życzę szybkiego rozwoju akcji!

Perełka ze względu na ten sam termin jestem bardzo ciekawa jak Twoja wizyta, co z rozwarciem, jak waga itd. Pisz tu szybciutko! :-)

Cebulka jestem zdziwiona, że Ty jeszcze cała...

I generalnie to jak Ci lekarze Was badają? Ja nigdy żadnych plamień nie miałam, żadnego krwawienia... Ale zawsze mówiłam, że mój lekarz to Anioł ;-) baaardzoooo delikatny ;-)

moremi, Rozmarzona, perelka89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • mikado Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remont w sumie też muszą zrobić aby te porody były po ludzku... może jednak da się cos wykombinować na rodzinny poród??

Odwołuje że do mnie nikt nie dzowni .. własnie dzowniła teściowa i pierwsze pytanie jakie zadała to czy jeszcze podwojnie czy już pojedynczo jestesmy ;P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka gratulacje!!!
    Mala czarna sliczna córunie a zdjęcie z Laura aż się rozczulilam Jaka wpatrzina w siostrę
    Alus trzymam kciuki zeby się rozkrecilo
    MW ja też bym pojechala do szpitala
    Ja jeszcze nie dotarlam do szpitala na sprawdzenie Pewnie miedzi 19 a 20

perelka89, Mala_Czarna_89, MW26 lubią tę wiadomość

zFZwp1.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama - to widzę, że w razie takiej sytuacji, gdy nic się nie będzie działo, to mniej więcej w tym samym terminie będziemy nadawać ze szpitala? ;) z tym wywoływaniem, to pewnie też zależy od szpitala. No cóż, zobaczymy, czy będą z nami postępować tak samo. Mimo wszystko życzę nam, żeby jednak Maluszki same postanowiły nas zaskoczyć i wyjść wcześniej - zanim będzie konieczny szpital :)

Rozmarzona, co za pech z tym szpitalem :( wiadomo, remont muszą zrobić, dobrze, że robią, ale kurczę... Masakra. Nie dziwię się, że Cię ta informacja wyprowadziła z równowagi :(

Paolka, mój to jednak się chyba też nie wycisza :P dzisiaj znowu się rozruszał :P Rozpycha się na wszystkie strony, choć może mniej intensywnie niż ostatnio. No ale wygląda na to, że wczoraj miał zwyczajny dzień lenia :P

Byłam na zakupkach. Trochę się brzuch spinał, ale nic poza tym. Weszłam na te swoje drugie piętro z "lekkim" obciążeniem, ale chyba nic mnie nie ruszy :D haha, jak to mówi moja mama - Ciebie to nawet atom by nie ruszył :D

Nie wiem jak Wy, ale ja już sobie siedzę w piżamce :P co prawda deklarowałam mężowi, że mogę po niego podjechać po imprezie, ale chyba się z tego w razie W wymiksuję :D bo nie chce mi się już nigdzie wychodzić :D

Paolka_25, perelka89, moremi, olimama lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć na kolację hamburgery takie własnej roboty ale nigdzie w sklepie osiedlowym nie mogłam znaleźć bułek a mąż dzisiaj do 18 w pracy i jakiś dalszy sklep odpadł...:( taką miałam ochotę, wołowinę na kotleciki kupiłam, sałatę lodową, pomidorka... Ajć chyba mnie pokręci!

perelka89 lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:57

Rozmarzona, Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny trzeba zapic smutki vitaminka marchewkowa.

Mam przeczucie,ze moja mala w weekend mnie zaskoczy, a do niedawna myslalam sobie,ze eee pewnie przenosze.
    Nie wiem moze po tym badaniu jak pogmeral to mam wrazenie,ze cos sie ruszy i takie wewnetrzne uczucie mi to podpowiada?
    Tak bardzo chcialam juz rodzic,a teraz mi smutno,ze maz nie bedzie przezywal tego ze mna.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka,a wiec oczekujemy razem milo ;)

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:57

klz920mm8wuzprdr.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja zrobiłam wywiad środowiskowy i wychodzi na to że te kupki maja takie być :)

Kitaja lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka ja mam zwolnienie do 12-go a jeśli nie urodzę to 13-go wizyta. Także jeśli zdążę przed 13 to dopiero będę wiedzieć co u Maluszka po porodzie. A Ty ostatnio wizytę miałaś 2 tyg temu tak?'i Agatka ile przybrała przez ten czas?
    A napisz mi jeszcze jak u Ciebie z cyklami było? Też ostatnią @ miałaś 4.02? Bo ja już nie wiem... Może jednak powinnam się sugerować terminem z USG??

Paolka _25
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ale co to znaczy że nie ma porodów rodzinnych?
    Sama możesz rodzić, a z mężem już nie? Nie rozumiem czegoś takiego..

km5s8ribzosjb8kh.png
‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ